La Seu d'Urgell

Totes les notícies

ERC la Seu presenta algunes de les propostes urbanístiques i de millora de la via pública.

Miquel Caminal ha explicat aquest matí a la nova zona de desenvolupament urbanístic de l’Horta del Valira, les propostes que han de fer que la Seu creixi més en infraestructures, equipaments i serveis. Entre les necessitats imminents, Caminal ha remarcat i s’ha compromès a donar ús a la Plaça Joan Sansa, dotant-la amb equipaments esportius i lúdics de lliure accés a la ciutadania, el desenvolupament del nou polígon industrial que s’ha de dur a terme de manera progressiva i en funció de la demanda del sòl, la redacció del projecte tècnic del nou cementiri i la finalització de la reforma del clavegueram a tota la ciutat. Caminal ha volgut donar també, especial importància a totes aquelles mesures que embelleixen el municipi i, alhora faciliten la mobilitat i el benestar de les persones en el seu dia a dia, així ha destacat la millora i embelliment de l’avinguda Pau Clarís, el condicionament i millora del Parc del riu de la Calor i el Parc dels Enamorats o l’arranjament d’una zona lúdica i d’esbarjo al Pla de les Forques. Cal també revisar els reductors de velocitat de la via pública per tal de continuar equilibrant el bon ús de les vies per part de vianants i vehicles. Caminal s’ha compromès també, a mantenir converses i promoure actuacions que superen l’àmbit de l’administració municipal per tal d’aconseguir mesures i accions que millorin la qualitat de vida ciutadana com per exemple, procurar la coordinació dels horaris del diferents transports públics que enllacin amb altres serveis d’àmbit nacional, dialogar amb el Bisbat per tal d’obrir el Seminari Diocesà a ús de la ciutadania, agilitzar els tràmits de cessió de la Baixada de la Palanca i la Plaça de les Moreres per tal que siguin de titularitat municipal o bé, promoure i incentivar la creació d’un nou càmping per via d’inversió privada. En declaracions de Caminal, “Cal que creem un entorn més a mida de les persones, que no condicioni el creixent del municipi, en infraestructures, equipaments i serveis, tal i com ho hem dut a terme en els darrers anys, com per exemple amb la urbanització del Cinyell verd, la remodelació de la Plaça del Carme i el Carrer Major, el Pont del Serrat de la Capella, i la creació de noves places d’aparcament a Castellciutat, al Barri Sant Pere i a l’entorn del cementiri, o l’adaptació de més de 100 passos de vianants per facilitar la mobilitat, entre d’altres.

Mireia Pellicer

Mireia Pellicer presenta les propostes culturals per al proper mandat.

Mireia Pellicer, número dos de la candidatura d’ERC a l’Ajuntament de la Seu, ha exposat aquest matí les actuacions que proposa la formació en l’àmbit de la cultura. “Durant aquests anys d’ERC encapçalant l’àrea de cultura a l’Ajuntament, aquesta ha donat un tomb de 360º, realitzant una proposta cultural estable i plural i abaratint-ne el cost de les actuacions per tal d’atansar la cultura a tothom, ja que l’entenem com un dret fonamental pel desenvolupament integral de les persones.” Pellicer ha recordat actuacions realitzades recentment com, l’aprovació del Pla d’Acció Cultural, que ha de guiar les polítiques culturals de la ciutat. Ha destacat el canvi que ha sofert el Centre Cultural les Monges en els darrers anys amb la construcció de l’Escola Municipal de Dansa, la ubicació de l’Escola Oficial d’Idiomes, única a Catalunya finançada íntegrament per Departament d’Educació gràcies a la gestió d’ERC o bé, la rehabilitació de la Capella de la Immaculada i la Sala d’Exposicions La Cuina i com no, la consolidació i reforçament de les escoles municipals de dansa, arts i música Pellicer però, ha remarcat que “queda encara molt espai per rehabilitar, i a poc a poc, aconseguirem que aquest recinte sigui realment el cor cultural i educatiu que farà bategar encara més la ciutat. Tenim pendent la creació d’una ludoteca, la creació de l’escola municipal de teatre i arts escèniques i la ubicació d’un centre de suport de la UOC." S’ha recordat la importància de la construcció de l’Arxiu Comarcal el qual, conjuntament amb l’Espai Ermengol, s’obrirà a la ciutadania programant-hi activitats didàctiques. Entre les propostes de futur, Pellicer ha destacat que enguany s’organitzarà per primer cop el Festival de Música Antiga dels Pirineus, que ha d’esdevenir certamen de referència a Catalunya, el condicionament del Claustre del Racionero per tal d’aprofitar-lo per a la programació d’activitats culturals de petit format, la intenció de crear complicitats per tal de promoure iniciatives culturals privades i la redacció del catàleg de patrimoni municipal, entès com un inventari de béns, folklore, costums, tradició oral i mantenir així la nostra història i la nostra identitat.

Miquel Caminal explica les propostes en promoció econòmica i turística

ERC destaca la capacitat d’estalvi que ha tingut l’Ajuntament en el darrer any on, el compromís a través del Pacte d’Austeritat, era estalviar 250.000 € i s’ha arribat fins als 800.000. Miquel Caminal ha explicat avui, a través d’un acte de proximitat amb la ciutadania al mercat de la Seu, les propostes en matèria de promoció econòmica i turística. Així, Caminal, ha fet especial incidència en l’estalvi que ha realitzat l’Ajuntament en el darrer any on, “El compromís que vam prendre a través del pacte d’austeritat era d’arribar als 250.000€ i l’hem més que triplicat, arribant als 800.000” Caminal ha fet referència clara també, a l’estalvi econòmic i energètic, “tot i haver augmentat la quantitat de punts de llum a la ciutat, s’ha aconseguit un estalvi de 50.000€ en la factura de la llum, malgrat l’increment del cost del servei, així com amb la nova captació d’aigua, que ha permés l’ estalvi de 200.000€. Caminal ha volgut fer referència a les propostes endegades en els darrers anys per tal d’afavorir la promoció econòmica del municipi, així ha fet esment en la promoció i millora de les diferents Fires i Mercats, especialment la Fira de Sant Ermengol, on s’ha augmentat l’espai adreçat als formatges com a producte de referència i atractiu de la fira. S’ha fomentat l’emprenedoria afavorint un espai als nous emprenedors al Viver d’Empreses, així com també l’obertura de nous comerços, oferint ajuts directes per valor de més de 38.000€, o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments. Entre les propostes promotores d’economia, Caminal defensa la creació de l’Agència de Promoció Econòmica per tal de generar noves idees de desenvolupament, aconseguir l’acreditació turística “Slow City” per a la Seu d’Urgell, la promoció de rutes turístiques aplicades a les noves tecnologies com el geocatxing i els geoportals i, evidentment, la recent creació de l’Espai Ermengol que ha de ser el referent de promoció econòmica i turística del territori per excel·lència.

Candidatura ERC la Seu

ERC la Seu presenta les seves propostes en un acte de proximitat al mercat de la Seu

ERC la Seu realitzarà demà dissabte un acte de proximitat a peu de carrer, en una de les activitats més quotidianes de la ciutadania com és el mercat. Els membres de la candidatura seran presents a partir de les 9 del matí i fins a les 14h al Carrer Major, a l’alçada del Carrer Santa Maria. En l’acte, els candidats i candidates explicaran a la ciutadania les propostes del programa de govern que presenten, així com restaran a disposició de tothom que ho desitgi, per resoldre aquelles qüestions, dubtes i suggeriments. En aquest darrer àmbit, la candidatura d’ ERC la Seu, anirà acompanyada en els seus actes per una urna de suggeriments, on tothom podrà dir-hi la seva per tal de fer créixer més la Seu, i de forma anònima ERC la Seu, ha triat com a eslògan d’aquesta campanya “pER Créixer més”. La formació defensa, entre les seves principals propostes, que l’únic creixement possible és a través del desenvolupament sostenible, tant econòmic, com social, com mediambiental. El sentit de l’eslògan es lliga amb el contingut del programa que la formació republicana ha imprès per fer arribar als domicilis, on s’ha editat un extracte de les principals propostes. El programa complet, que es troba al lloc web de la formació www.esquerra.cat/laseu s’hi reflecteixen les actuacions que han fet créixer la Seu els darrers anys i les que proposen pER Créixer mes. En la versió del programa curt, el que arribarà als domicilis, ERC anima a la ciutadania a seguir fent créixer junts la Seu, i ofereix la possibilitat de plantar unes llavors de Zínnia (flor de dàlia gegant) com a símbol de creixement

Programa Complet ERC

Aquí trobaràs totes les nostres propostes del Programa de Govern d'ERC. Per tal de realitzar un menor impacte mediambiental, ERC la Seu ha decidit fer un enviament als domicils d'un extracte del programa de govern.

Cara a cara televisiu Progrés – CiU

ERC la Seu, a través del seu alcaldable Miquel Caminal, ha titllat d’ofensives les declaracions del representant del grup de Progrés, sol•licitant un cara a cara televisiu. En les seves paraules, Ordeig ha manifestat frases com “les dues alternatives més importants” referint-se a CiU i Progrés, o bé “dos únics candidats amb opcions reals a l’alcaldia de La Seu”. Des d’ERC es vol manifestar que, no per tenir més representació, una candidatura és més important que una altra i, ara com ara, hi ha cinc candidats que opten a l’alcaldia de la Seu en igualtat de condicions, ja que no hi ha encara cap vot a cap urna. Manifestacions com aquestes, podrien donar-nos a entendre quina és la forma en què entén el senyor Ordeig la democràcia. ERC es mostra totalment en contra pel que fa al “cara a cara” televisiu entre CiU i Progrés, i reclama un debat del cinc candidats. S’al•lega que, aquesta sí que seria una mostra de salut democràtica i política, on la ciutadania pogués veure i escoltar totes les propostes que es mostren en els propers comicis municipals i decidir davant del ventall real i complert de candidatures.

Candidatura ERC la Seu

Ja ens coneixes a tots i totes?

Miquel Caminal Mireia Pellicer Francesc Aroles Francesc Viaplana Berta Vidal Núria Turet Eduard Tarrés Antoni Rabasa Xavier Munt Rosa Castellví David Salvadó Montserrat Brescó Josep Canelles Aurora Cadena Miquel Colom Teresa Casassas Jordi Ausàs Jaume Bertran Judit París Jordi Majoral Josep Celery  Lurdes García.

Miquel Caminal

ERC la Seu presenta les seves propostes per una campanya austera.

Segons el representant republicà, “Els partits polítics, sustentats en part per diner públic de les administracions, hem de ser els primers en adaptar-nos a la realitat econòmica del moment, i no seria just per la ciutadania realitzar una campanya ostentosa amb alt contingut de despesa” ERC la Seu ha realitzat una rebaixa del 50% del pressupost enfront la campanya anterior. Per tal de disminuir la despesa, tant econòmica com mediambiental, la formació republicana ha realitzat la impressió d’un extracte programa de govern on només s’hi contemplen algunes de les propostes. La totalitat del programa podrà trobar-se al lloc web de la secció local www.esquerra.cat/laseu ERC la Seu no realitzarà la impressió de banderoles per penjar als fanals, sinó que ho substitueix per cartells de polipropilè, en format més reduït i col•locació més senzilla, sense precisar de grues ni empreses especialitzades per penjar les banderoles. Tampoc realitzarà actes festius adreçats a col•lectius específics durant la campanya, tret de tots aquells genèrics per tal d’explicar les propostes de govern que defensa la formació per al proper mandat 2011-2015. Caminal ha manifestat que, “L’austeritat no es demostra tan sols, penjant més o menys banderoles al carrer, o fent més o menys enviaments als habitatges, sinó que forma part d’un còmput global econòmic així com l’actitud i comportament diari.”

Presentació Candidatura Municipals 2011

ERC la Seu presenta la seva candidatura per a les eleccions municipals.

ERC la Seu ha presentat aquesta tarda la llista amb què concorrerà a les properes eleccions municipals. Caminal ha manifestat “hem volgut crear una llista renovada, i alhora amb experiència, i em sento orgullós de poder encapçalar aquest equip”. Caminal ha descrit la llista republicana com a conformada per “gent normal, treballadora, preocupats pel seu dia a dia i amb problemes corrents com qualsevol ciutadà/na”. Entre les prioritats de l’equip de Caminal per al proper mandat, s’ha volgut destacar quatre punts principals: totes aquelles polítiques vinculades especialment amb l'atenció a les persones, el desenvolupament social i mediambiental sostenible del municipi, la promoció econòmica i la optimització de recursos municipals. La llista continua amb Núria Turet, Eduard Tarrés, Antoni Rabasa, Xavier Munt, Rosa Castellví, David Salvadó, Montserrat Brescó , Josep Canelles i Aurora Cadena. Tanquen la llista Miquel Colom, Teresa Casassas i Jordi Ausàs. Pel que fa als suplents ERC la Seu presenta a Jaume Bertran, Judit París, Jordi Majoral, Rafel Llobet i Josep Celery.