La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Francesc Viaplana i Marian Lamolla

La Fira d’Activitats de muntanya i més suport a l’esport de base, prioritats esportives d’ERC la Seu.

Marian Lamolla, número dos de la candidatura d’ERC a la Seu d’Urgell, acompanyada de Francesc Viaplana han exposat avui les propostes que fa la formació en matèria esportiva. ERC considera que cal organitzar una fira d’activitats de muntanya de referència al Pirineu on s’hi mostrin activitats que es realitzen al nostre entorn i que estan relacionades amb esports d’aigua, escalada, senderisme, mitja i alta muntanya, esquí de fons, etc.” proposta que porta 4 anys defensant a l’Ajuntament, acceptada per l’equip de govern i que no s’ha acabat executant i que ha de ser un aparador de les diferents empreses de serveis del territori. L’esport de base i el suport als clubs esportius és també una de les prioritats de la formació republicana, entenent que aquests són generadors d’hàbits saludables i de socialització i promouen una Seu sana i saludable. Lamolla ha volgut remarcar la necessitat de manteniment de la xarxa de senders, com a activitat saludable i arrelada al territori, i la creació d’una àrea de pesca adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, ampliant així l’oferta esportiva que pugui donar resposta a tothom, proposta feta també a l’Ajuntament durant aquest mandat. ERC  la Seu considera que la Seu, ha d’exercir de capital de l’esport al Pirineu i és necessària una readaptació de la promoció esportiva al municipi. Altres propostes que ERC defensa al seu programa de govern són: millorar l’oferta d’activitats esportives al medi natural, la creació d’un abonament multidisciplinari per a l’ús de diferents activitats o serveis municipals, la creació d’un circuit innivat per a la pràctica de l’esquí de fons, facilitar espais per a les diferents entitats i clubs esportius i millorar el sistema de calefacció de les instal·lacions esportives, entre altres. Viaplana ha volgut remarcar que: ara, des de govern, es comprometen a dur a terme aquestes propostes, amb especial èmfasi a l’organització de la fira de muntanya, que ha de servir d’aparador per a totes aquelles empreses de serveis del nostre territori.

Francesc Viaplana i Imma Palau

ERC la Seu presenta les propostes en l'àmbit de comerç, empresa i treball

Aquest matí, aprofitant el mercat setmanal, Esquerra Republicana ha presentat les seves propostes de comerç, empresa i treball. Un dels principals eixos del programa de govern municipal, és la dinamització econòmica del municipi i es planteja com a prioritat el fet que l’Ajuntament es percebi com un aliat i no un obstacle a superar de cara a les noves iniciatives empresarials i les ja existents.   Francesc Viaplana i Imma Palau, han exposat el seguit de propostes per generar la dinamització econòmica de la Seu. Així, han plantejat la necessitat urgent de redactar un Pla de Dinamització Comercial de la mà del sector i facilitar els tràmits municipals per a l’obertura de negocis i l’establiment de nous autònoms com també revisar les ordenances municipals que afecten al sector comercial i empresarial.   S’ha manifestat la necessitat d’obtenir més sòl industrial, i plantegen la creació d’un polígon mancomunat i l’existència de la Ciutadella de Castellciutat, la qual podria albergar quantitat d’empreses de l’àmbit tecnològic, per exemple.   Altres propostes que exposa en el seu programa la formació republicana és la creació d’una aula de tast i espai gastronòmic, fomentar els programes de formació ocupacional per a col·lectius amb dificultat d’inserció laboral, per exemple amb la creació d’una escola d’oficis, promoure una quota reduïda amb les distribuïdores elèctriques per incentivar que els aparadors dels comerços estiguin il·luminats fins a mitjanit o revisar els horaris de recollida d’escombraries en horari no comercial.   Finalment, es vol potenciar el paper logístic de la Seu i el seu lideratge polític i institucional en l’àmbit de la Vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran.  

Francesc Viaplana a la plaça dels Oms.

Posar les persones al centre de les polítiques, la dinamització econòmica i una Seu per gaudir, principals eixos de treball d’ERC la Seu per al proper mandat.

El candidat a l’alcaldia de la Seu i actual portaveu municipal, Francesc Viaplana, ha explicat aquest matí en roda de premsa els 3 eixos en què ERC basarà el seu programa de govern. “Posar les persones al centre de les nostres polítiques, la dinamització econòmica del municipi i una Seu per viure-hi i gaudir-hi, són els nostres objectius, els quals queden reflectits en el programa que des d’avui mateix es comença a rebre als domicilis” Pel que fa al primer eix, les persones al centre de les polítiques municipals, Viaplana ha exposat que cal entendre l’atenció a les persones més enllà del què són els serveis socials, i es proposa tenir a la Seu serveis municipals referents al país pel que fa aquest àmbit, propiciant que la gent vulgui venir a viure a la Seu. Així doncs, la reobertura de la Llar d’Infants la Grandalla per tal d’esponjar ràtios a Minairons, i disposar llavors d’espais per ubicar-hi altres serveis com un espai familiar és una de les seves propostes. Cal  centrar l’atenció en la formació professional, adaptada a les necessitats del territori i que propiciï la inserció laboral a través de la creació d’una escola d’oficis. El candidat republicà ha fet referència a la importància de crear espais d’oci i participació juvenil, en referència a la recuperació del Centre Cívic l’Escorxador com a espai per a l’apoderament, l’emancipació i el lleure juvenil. Així mateix, cal propiciar que tothom tingui accés a un habitatge digne, i proposa la creació d’una borsa de lloguer assequible, arribant a acords amb les propietats d’immobles en desús. Finalment, s’ha compromès a la creació d’una residència i pisos de serveis per a gent gran. El segon eix, es refereix a la dinamització econòmica del municipi, i per la seva reactivació la formació considera essencial la redacció d’un projecte de dinamització comercial, a la vegada que cal fer de l’Ajuntament un aliat de les noves iniciatives empresarials i les ja existents, facilitant els tràmits, revisant les ordenances i ampliant els ajuts a totes la franges d’edat.

Francesc Viaplana amb Pere Aragonès i Miquel Caminal

Aragonès presenta la llista municipal de la Seu a l’acte d’inici de campanya al Pirineu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va presentar vespre a la Seu d’Urgell, la candidatura de Francesc Viaplana com a alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals. L’acte l’ha iniciat el candidat al Senat, Miquel Caminal, explicant les seves motivacions per presentar-se a la cambra, “Ahir mateix vaig rebre una carta de l’Oriol, on m’encoratja per la decisió de presentar-me al Senat, i ens dona ànims a tota la gent del Pirineu. Ell, empresonat, ens dona ànims a nosaltres! Per ell i totes les persones exiliades i preses polítiques, és que hem anar a Madrid a fer escoltar la nostra veu” Seguidament, el vicepresident Aragonès ha exposat els principals motius pels que ERC se segueix presentant a les Corts Espanyoles, i ha manifestat que, “la foto que pot fer més mal a Madrid és que ERC guanyi a les 4 circumscripcions de Catalunya, i a la vegada és la que pot alegrar més a les cel·les de Soto del Real i Alcalá Meco. Hem d’anar a votar massivament per tal d’evitar un govern a Madrid de dreta ni d’extrema dreta.”. Aragonès ha donat pas a la presentació del candidat Viaplana, amb el qual l’uneix una estreta relació. Aquest l’ha definit com una persona amb estima infinita cap al Pirineu i n’ha destacat l’especial capacitat que té, no només per visualitzar el territori pirinenc, sinó que per reclamar solucions específiques, concretes i generals. “Sempre que el veig pel Parlament, ja aixeca el dit i diu: tens un moment?”  ha manifestat Aragonès referint-se al candidat a l’alcaldia. Cal remarcar, que Viaplana és President Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran i per tant, membre de l’Executiva Nacional del partit i també Diputat al Parlament de Catalunya. En l’exposició de Viaplana, aquest ha presentat els eixos de govern que ell i el seu equip es plantegen per tal de construir el futur de la Seu, centrant l’atenció en les persones i posant-les al centre de totes les polítiques municipals.

Jaume Bertran Minguell

Jaumer Bertran Minguell, número 17 de la llista d'ERC la Seu

1r president d'ERC a l'Alt Pirineu. Nascut a la Seu, vaig participar a la creació del grup de Minyons Escoltes.  Vaig ser president de l’Associació de Comerciants i Industrials de l’Alt Urgell i després, de la Unio de Botiguers de Catalunya per la Provincia de Lleida. Continuo pensant que ERC és l’eina més útil per aconseguir la fita de llibertat i Independència pel nostre país, la seva coherència, honestedat i dignitat així ho estan demostrant.

Marga Nadal Cerqueda

Marga Nadal Cerqueda, número 16 a la llista d'ERC la Seu

Nascuda a la Seu, m’he dedicat més de 40 anys a l’ensenyament.  Soc amant de les arts, de l’esport i de la natura. M’encanta la ciutat i el seu entorn natural, però m’agradaria que el ventall d’actes culturals fos més ampli i que els ciutadans de La Seu poguessin gaudir, durant tot l’any, d’una variada oferta d’activitats en espais apropiats sense haver-se de desplaçar a altres localitats.

Acte d’inici de campanya amb Pere Aragonès i presentació de Francesc Viaplana i candidatura municipal.

El Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, donarà aquest divendres el tret de sortida a la campanya de les eleccions espanyoles al Pirineu. En un acte a la Seu d’Urgell, on també s’hi presentarà la candidatura municipal que encapçala Francesc Viaplana, el vicepresident estarà acompanyat del candidat al Senat, Miquel Caminal. Viaplana presentarà el principals reptes i compromisos de governs que el seu equip es planteja per als propers anys a la Seu d’Urgell. Amb una candidatura conformada per 12 homes i 12 dones, disposada en format cremallera -alternança entre homes i dones-, el candidat a l’alcaldia afronta aquests reptes com el millor projecte per construir plegats un millor futur per a la Seu.   L’acte se celebrarà divendres 12 d’abril, a les 19h al Cinema Guiu de la Seu d’Urgell (Avinguda Salòria, 55).   *L’acte estava previst, inicialment, a Sant Domènec, però per qüestions alienes a l’organització ha hagut de reubicar-se al Cinema Guiu.  

Oscar España Medeiros

Oscar España Medeiros, candidat número 15 a la llista d'ERC

42 anys, empleat de la construcció. Nascut a la Seu, actualment visc a Castellciutat.  He estat sempre vinculat al món de la construcció. Vull incorporar un projecte d’esquerres, més proper per a tu, per a ells i per a mi, i on participi tothom sense discriminació d’orígen, religió, gènere o identitat sexual.  Voldria dur a terme un  municipi més accessible on no hi hagi impediments ni diferències entre ciutadans.