La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Núria Turet Subirana

Núria Turet Subirana, candidata número 8 a la llisa d'ERC la Seu

38 anys, mestra i pedagoga.  Treballo per aconseguir el màxim benestar dels infants i joves del nostre poble i comarca. Per això he pogut copsar el potencial que té la nostra gent, però també les mancances del territori com alguns recursos, formació o comunicacions. Des de la proximitat, vull aportar en aquest projecte d’Esquerra la meva humil experiència en el món social i de l’educació, per aconseguir una ciutat més cohesionada, participativa, menys segregadora, amb més oportunitats per totes les edats i en el fons, una ciutat feliç i orgullosa d’ella mateixa. 

Josep Canelles Boadella

Josep Canelles Boadella, candidat número 7 a la llista d'ERC la seu

58 anys, electricista. Treballo a PEUSA Distribució, al departament tècnic. M’agrada molt la feina que tinc encomanada.  El temps lliure el dedico a tres associacions de la Seu, la Festivitat de Sant Cristòfol, la Germandat de Sant Sebastià i el Retaule de Sant Ermengol. La meva passió, des de molt petit, és anar al bosc a plegar bolets. El repte que tinc, és el que mantinc amb les associacions que col·laboro: mantenir i recuperar les tradicions populars per atraure una part de la gent que passen de llarg del nostre municipi i entrin a visitar la nostra ciutat.

Imma Palau Canal

Imma Palau Canal, candidata número 6 a la llista d'ERC la Seu

Tinc 63 anys i soc autònoma M’he dedicat durant 35 anys al negoci de la llibreria, i des de fa 3 anys segueixo treballant fent disseny gràfic i creatiu.   Què m’agradaria fer?  Cobrir les diferents necessitats de la gent gran, potenciant les activitats de manteniment de la vida activa, creativa i participativa. I demanar la participació de tota la gent de La Seu, que surti al carrer i que ens comuniqui les seves inquietuds.  

Xavier Munt Santacruz, candidat número 5 a la llista d'ERC la Seu

En primer lloc, soc pare de dos infants, l’Ariadna i el Miquel i també Tècnic de Transport Sanitari i Auxiliar d’infermeria d’Urgències.  Treballo a la Fundació Sant Hospital i aquests darrers quatre anys he estat regidor de l’Ajuntament. El meu objectiu per aquests propers quatre anys segueix sent: treballar pel benestar de tota la ciutadania, aconseguint una Seu a favor dels drets i de les llibertats de les persones.    

Núria Tomàs i Gimó

Núria Tomàs i Gimó. Candidata número 4 a la llista d'ERC la Seu.

Soc llicenciada en Biologia i Especialista en Educació i Comunicació Nutricional. Treballo al Col·legi La Salle com a Professora de Ciències i Emprenedoria a l’ESO. He estat durant vuit anys vicepresidenta d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell.  Les meves tres passions són la natura, la fotografia i la meva feina. El món dels adolescents m’enriqueix igual o més que jo a ells. Què vull fer? Treballar perquè La Seu sigui el motor econòmic del Pirineu, un lloc on els joves hi trobin el seu espai formatiu i laboral. Per això necessitem, també, millores en els mitjans de transport públic que facilitin la comunicació entre la resta de comarques i capitals.

“La transformació dels Serveis Socials”, xerrada a càrrec de Meritxell Benedí, Directora General de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya

La secció local d’ERC a la Seu d’Urgell, organitza el proper dimarts 26 de març, una xerrada amb la Directora General de Serveis Socials, Meritxell Benedí. Sota el títol “La transformació dels Serveis Socials”, Benedí exposarà els principals reptes que encara el Departament de Treball, Acció Social i Ciutadania per als Serveis Socials. El nou paradigma, promou una nova forma de treball posant al centre a les persones, fomentant les capacitats i autonomia, promovent l’acció comunitària i el caràcter preventiu dels serveis. La presentació, pública i oberta a tothom, serà dimarts 26 de març, a les 19h al Centre Cívic El Passeig

Carlos Guàrdia Carbonell

Carlos Guàrdia Carbonell. Candidat número 3 a la llista d'ERC a la Seu d'Urgell

36 anys, geògraf. Soc llicenciat en Geografia, màster en Planificació Territorial i estudiant de doctorat. Combino la feina entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, com a tècnic de camins, amb la de pèrit geògraf. He aconseguit convertir la meva passió (els camins) en la meva professió i, a més, en el territori que m’estimo, el Pirineu.  Un repte? Treballar perquè la Seu sigui un lloc atractiu per viure-hi i treballar-hi. Tenim un entorn privilegiat i unes tecnologies de la informació i la comunicació que ofereixen possibilitats laborals en diversos àmbits. Cal aprofitar això, aconseguir fixar població i atreure talent.

Marian Lamolla

Marian Lamolla Miret. Candidata número 2 a la llista d'ERC la Seu d'Urgell

Tinc 53 i en fa 25 que visc a la Seu. Soc infermera, treballo a Urgències de l’Hospital de la Seu i m’agrada molt la meva feina. Soc una enamorada de la Seu i del seu entorn. M’agrada caminar per la muntanya i descobrir nous racons. Em presento a la candidatura d’ERC perquè crec que és una manera d’agrair a la ciutat tot el que m’ha donat de bo durant els meus darrers 25 anys.  

Els professionals dels Serveis Socials - Article de Xavier Munt

Estant ja a les darreres setmanes de legislatura és l'hora de fer balanç. Per sort les meves responsabilitats com a regidor a l’Ajuntament de la Seu, han estat dins del meu àmbit laboral, és a dir, l'atenció a les persones, sent el representant d’ERC a la comissió d’atenció a les persones i al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. Un dels primers aprenentatges que em va tocar fer va ser esbrinar i memoritzar tot un seguit d’abreviatures i noms estranyíssims que tothom utilitzava constantment: CDIAP, SIE, EAIA, CRAE, SSB... realment n'hi havia per parar boig, però això m’ha permès conèixer un món que desconeixia, el dels serveis socials i tot el que se’n deriva. Els professionals dels serveis socials són aquells que actuen en els moments més dificultosos i més desesperants de les persones. Tant sigui per ajudar en moments econòmicament deficients, com a nivell de crisis personals o familiars, així com en aspectes de cura. Sovint atenent situacions sobrevingudes, que cal afrontar i resoldre. Coneguda és la figura del treballador social, qui encara l’esmenta erròniament assistent social, però els serveis socials compten amb un ampli ventall de perfils professionals coordinats i complementats, persones de l’àmbit de l’educació social, la psicologia, la pedagogia, la logopèdia, la fisioteràpia, la integració social, així com també el personal tècnic administratiu, són entre altres, totes elles, figures indispensables per tal de fer rutllar tot l’engranatge. És molt dur haver d’anar a demanar ajuda a l´administració. Estan encara molt estigmatitzats els serveis socials, cal seguir treballant per arribar a la seva universalització, i potenciar el treball comunitari. Cal ser conscients que tothom ens podem trobar en una situació no desitjada, però ser conscients també, que és una feina molt difícil escoltar i fer-se càrrec dels problemes de la població més vulnerable. La professionalitat i responsabilitat de les nostres treballadores i treballadors està fora de tot dubte, carreguen una motxilla emocional que s’enduen a casa cada vespre, que poca és la gent que els hi sap reconèixer.