La Seu d'Urgell

Notícia

L'Ajuntament de la Seu aplicarà un recàrrec del 50% en l'IBI dels habitatges desocupats permanentment.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir les ordenances fiscals de cara a l’any 2020. Entre les principals modificacions, hi ha la decisió d’aplicar un recàrrec de fins el 50% sobre la quota de l’IBI als habitatges buits amb caràcter permanent.
Aquesta decisió, ve motivada arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC, durant el passat mandat, on proposava un seguit de mesures per tal d’aplicar fiscalitat progressiva a les ordenances i pressupostos municipals.
El Vicealcalde i regidor d’Hisenda, Francesc Viaplana, ha manifestat que: “amb el temps que portem a govern, no hem tingut temps de fer unes ordenances més com ens agradarien, amb més mesures d’aquest tipus, més justes; però ens comprometem a anar introduint mesures graduals i progressives.”
Viaplana, ha exposat que aquesta modificació pretén anar a buscar als grans tenidors com bancs i fons immobiliaris, i no segones residències o pisos de gent de la comarca que disposen d’un habitatge a la capital per quan necessitin establir-hi la seva residència per motius de salut, edat o altres motius, perfil molt freqüent al nostre territori.
La modificació va ser aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana i Junts per la Seu, i el vot en contra de Compromís per la Seu.