La Seu d'Urgell

Notícia

L’Ajuntament de la Seu presenta mesures econòmiques d’1,1 milions d’euros per fer front a l’impacte econòmic de la COVID-19

L’Ajuntament de la Seu va aprovar ahir en sessió plenària, telemàtica, un paquet de mesures econòmiques adreçades a famílies, empreses, autònoms i activitats per tal de minimitzar els efectes produïts per la COVID-19 al municipi.
Amb una quantitat de gairebé 1.100.000€, l’Ajuntament destinarà a diferents línies d’actuació les mesures de suport per frenar l’impacte econòmic al municipi. Així doncs, es desglossen de la següent manera:
  • 300.000€ en subvencions per a empreses que s’hagin vist forçades a cessar la seva activitat arran del RD 463/2020 de 14 de març o bé hagin disminuït els seus ingressos.
  • 250.000€ a una partida extraordinària destinada al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell per tal d’atendre les necessitats bàsiques de la població afectada per l’impacte de la COVID-19 o que hagi vist agreujada la seva situació de vulnerabilitat.
  • 200.000€ per a persones en situació d’atur o afectades per ERTO arran del cessament o reducció d’activitat a través d’una targeta moneder per poder gastar als comerços del municipi, amb una doble intenció: contribuir en l’economia familiar així com repercutir en el dinamisme econòmic del comerç de la Seu.
  • 300.000€ que s’han deixat d’ingressar a través de taxes, quotes, llicències, zona blava i altres ingressos municipals, els quals no han estat cobrats a la població urgellenca.
  • La resta de l’import anirà distribuït en mesures de menys impacte a nivell de quantitat econòmica com la compra d’EPI per a empreses, la col·laboració amb el Govern d’Andorra per incloure els treballadors i treballadores transfronters en l’estudi serològic de la COVID-19 que s’està duent a terme i en la llei que en regula els ERTOs andorrans.
 I d’on surten aquests imports?
 
El vicealcalde, Francesc Viaplana i també regidor d’hisenda ha explicat els principals canvis que pateix el pressupost municipal arran de la pertinent modificació, d’aquesta manera, l’import d’1,1 milions d’euros surt de:
  • 465.000€ de romanent de tresoreria del 2019
  • 244.000€ de recursos propis de l’ajuntament a través de modificacions de partides.
  • 300.000€ de la pèrdua d’ingressos de taxes, llicències, quotes, etc.
  • 174.000€ de la Diputació de Lleida.
Viaplana s’ha mostrat satisfet amb les mesures adoptades, així com amb el suport i acords arribats amb el principal grup de l’oposició, Compromís per la Seu, i ha manifestat que “ens agradaria poder augmentar aquesta quantitat per tal de contribuir, encara més, en l’economia de les famílies urgellenques i els negocis del municipi. Seguirem buscant finançament i proposant noves actuacions en la mesura que ens permeti la capacitat i disponibilitat pressupostària”

Podeu seguir el ple enregistrat del ple de l'Ajuntament aquí