La Seu d'Urgell

Notícia

S’APROVA LA MOCIÓ ANEM A 1000 PER UNANIMITAT- VALORACIÓ DE LES MOCIONS DEL PLE DE MARÇ

El Grup Municipal ERC de La Seu ha presentat aquest dilluns dues mocions per la seva aprovació en el plenari municipal.
La primera moció dóna suport a la plataforma ciutadana ANEM A MIL per tal que el nostre ajuntament treballi per assolir un salari mínim de 1.000€/mes pels seus treballadors i contribueixi, d’aquesta manera, a promoure uns salaris dignes per tothom en una societat més equitativa i justa.
Els punts acordats, després d’acceptar les esmenes proposades pel grup de govern són:
  • avançar per obtenir un salari no inferior a 1.000€ un cop contemplat l’estudi de llocs de treball,  un cop assegurats els recursos pressupostaris necessaris i quan la normativa ho permeti.
  • demanar a l’Estat i la Generalitat la millora del finançament dels ens locals i les mesures legislatives necessàries
  • informar de les mesures adoptades tant a les empreses del municipi com a les participants en licitacions públiques per tal que puguin millorar les condicions laborals dels seus treballadors en el mateix sentit, si és el cas.
  • Fer arribar aquest acord a l’associació Anem a Mil, els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l’ACM i a la FMC.
La proposta ha aconseguit el suport de la totalitat dels grups municipals.
En quan a la segona moció proposada per Esquerra, el portaveu del grup ha hagut de retirar la seva discussió al ple gràcies a que poques hores després d’haver-la entrat a tràmit, l’Ajuntament rebia la notificació per part de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de que ja s’havia adoptat tal mesura en el si de la Corporació.
La proposta, ja ratificada per aquesta entitat, sol·licitava que incloguessin en el seu llibre d’estil l’expressió “Alt Pirineu” en lloc de l’habitual “Pirineu de Lleida” en referir-se a l’àmbit territorial que inclou l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.
El portaveu del grup municipal, Francesc Viaplana, s’ha felicitat que la Corporació Catalana ja hagi adoptat la mesura. La moció, proposada per ERC ha estat presentada i debatuda en diferents ajuntaments i consells comarcals del Pirineu com són els Consells de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà, o els ajuntaments de Tremp, Isona i Conca Dellà i Organyà. Amb aquesta iniciativa, els representants d’Esquerra Republicana han aconseguit que s’utilitzi la denominació apropiada segons el que disposa l’organització territorial bàsica del país, que s’estructura en municipis i vegueries.
El grup d’ERC també va presentar una moció conjunta amb PDeCAT sobre l’adhesió al Pacte Nacional per al Referèndum la qual va ser aprovada amb l’abstenció de Compromís per la Seu i la Candidatura d’Unitat Popular.
Pel que fa a les mocions presentades pels altres grups, ERC la Seu es va abstenir a la presentada per Compromís per la Seu que feia referència a la reforma del parc de bombers de la Seu i contractació de més personal, ja que les reclamacions que exposava la moció ja estan previstes com són la millora immediata de la cuina i la reforma integral del parc, així com ja han estat convocades noves places que no han pogut ser cobertes per manca de candidats.
Finalment, en referencia a la moció presentada per la CUP sobre incloure clàusules socials en els plecs de condicions per a l'adjudicació de serveis externalitzats, ERC va votar-hi a favor i es va aprovar de forma unànime.