La Seu d'Urgell

Notícia

Aragonès presenta la llista municipal de la Seu a l’acte d’inici de campanya al Pirineu

Francesc Viaplana amb Pere Aragonès i Miquel Caminal
Francesc Viaplana amb Pere Aragonès i Miquel Caminal
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va presentar vespre a la Seu d’Urgell, la candidatura de Francesc Viaplana com a alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals.

L’acte l’ha iniciat el candidat al Senat, Miquel Caminal, explicant les seves motivacions per presentar-se a la cambra, “Ahir mateix vaig rebre una carta de l’Oriol, on m’encoratja per la decisió de presentar-me al Senat, i ens dona ànims a tota la gent del Pirineu. Ell, empresonat, ens dona ànims a nosaltres! Per ell i totes les persones exiliades i preses polítiques, és que hem anar a Madrid a fer escoltar la nostra veu”
Seguidament, el vicepresident Aragonès ha exposat els principals motius pels que ERC se segueix presentant a les Corts Espanyoles, i ha manifestat que, “la foto que pot fer més mal a Madrid és que ERC guanyi a les 4 circumscripcions de Catalunya, i a la vegada és la que pot alegrar més a les cel·les de Soto del Real i Alcalá Meco. Hem d’anar a votar massivament per tal d’evitar un govern a Madrid de dreta ni d’extrema dreta.”. Aragonès ha donat pas a la presentació del candidat Viaplana, amb el qual l’uneix una estreta relació. Aquest l’ha definit com una persona amb estima infinita cap al Pirineu i n’ha destacat l’especial capacitat que té, no només per visualitzar el territori pirinenc, sinó que per reclamar solucions específiques, concretes i generals. “Sempre que el veig pel Parlament, ja aixeca el dit i diu: tens un moment?”  ha manifestat Aragonès referint-se al candidat a l’alcaldia. Cal remarcar, que Viaplana és President Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran i per tant, membre de l’Executiva Nacional del partit i també Diputat al Parlament de Catalunya.

En l’exposició de Viaplana, aquest ha presentat els eixos de govern que ell i el seu equip es plantegen per tal de construir el futur de la Seu, centrant l’atenció en les persones i posant-les al centre de totes les polítiques municipals. Així mateix, també ha destacat l’especificitat del poble de Castellciutat i el paper de la Seu com a capital de Pirineu.

L’acte ha comptat també amb la visualització d’una salutació de la Secretària General d’Esquerra Republica, Marta Rovira, des de Ginebra.
La candidatura municipal d’ERC la Seu, queda conformada per 12 homes i 12 dones en format cremallera – alternança entre home i dona- i en formen part les següents persones:

1- Francesc Viaplana Manresa. Alcaldable.
2- Marian Lamolla Miret. Infermera.
3- Carlos Guàrdia Carbonell. Geògraf.
4- Núria Tomàs Gimó. Biòloga i professora
5- Xavier Munt Santacruz. Tècnic d'infermeria.
6- Imma Palau Canal. Dissenyadora.
7- Josep Canelles Boadella. Electricista.
8- Núria Turet Subirana. Mestra i pedagoga.
9- Pere Galabert Pujol. Operari de fàbrica.
10- Elisa Farré Torra. Politòloga
11- Toni Rabasa Fernández. Empleat de ferreteria
12- Mercè Corbella Buenaventura. Metgessa de família.
13- Joel Pla Garriga. Actor.
14- Àngela Carbonell Marín. Comerciant.
15- Oscar España Medeiros. Empleat de construcció.
16- Marga Nadal Cerqueda. Docent jubilada.
17- Jaume Bertran Minguell. Militant històric d’ERC.


S1- Roser Julià Juncadella. Infermera.
S2- Modesto Sanchez Zambrana. Infermer.
S3- Anna Rifer Basora. Comerciant jubilada.
S4- Carles Royo Porta. Dissenyador gràfic.
S5- Esther Cumplido Franquet. Treballadora familiar.
S6- Rafel Llobet Martí. Professor de música.
S7- Mireia Pellicer Martí. Educadora Social.