La Seu d'Urgell

Notícia

La Fira d’Activitats de muntanya i més suport a l’esport de base, prioritats esportives d’ERC la Seu.

Francesc Viaplana i Marian Lamolla
Francesc Viaplana i Marian Lamolla
Marian Lamolla, número dos de la candidatura d’ERC a la Seu d’Urgell, acompanyada de Francesc Viaplana han exposat avui les propostes que fa la formació en matèria esportiva.
ERC considera que cal organitzar una fira d’activitats de muntanya de referència al Pirineu on s’hi mostrin activitats que es realitzen al nostre entorn i que estan relacionades amb esports d’aigua, escalada, senderisme, mitja i alta muntanya, esquí de fons, etc.” proposta que porta 4 anys defensant a l’Ajuntament, acceptada per l’equip de govern i que no s’ha acabat executant i que ha de ser un aparador de les diferents empreses de serveis del territori.
L’esport de base i el suport als clubs esportius és també una de les prioritats de la formació republicana, entenent que aquests són generadors d’hàbits saludables i de socialització i promouen una Seu sana i saludable.
Lamolla ha volgut remarcar la necessitat de manteniment de la xarxa de senders, com a activitat saludable i arrelada al territori, i la creació d’una àrea de pesca adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, ampliant així l’oferta esportiva que pugui donar resposta a tothom, proposta feta també a l’Ajuntament durant aquest mandat.
ERC  la Seu considera que la Seu, ha d’exercir de capital de l’esport al Pirineu i és necessària una readaptació de la promoció esportiva al municipi.
Altres propostes que ERC defensa al seu programa de govern són: millorar l’oferta d’activitats esportives al medi natural, la creació d’un abonament multidisciplinari per a l’ús de diferents activitats o serveis municipals, la creació d’un circuit innivat per a la pràctica de l’esquí de fons, facilitar espais per a les diferents entitats i clubs esportius i millorar el sistema de calefacció de les instal·lacions esportives, entre altres.
Viaplana ha volgut remarcar que: ara, des de govern, es comprometen a dur a terme aquestes propostes, amb especial èmfasi a l’organització de la fira de muntanya, que ha de servir d’aparador per a totes aquelles empreses de serveis del nostre territori.