La Seu d'Urgell

Notícia

Prescindir del Patronat de l’Hospital, ampliació d’instal·lacions de l’Hospital i una Seu sana i saludable entre les prioritats sanitàries d’ERC la Seu.

Francesc Viaplana i Marian Lamolla
Francesc Viaplana i Marian Lamolla

ERC la Seu ha presentat avui les seves propostes en l’àmbit sanitari de la mà de la número dos de la candidatura, Marian Lamolla. La formació republicana segueix defensant que cal prescindir del Patronat de l’Hospital com a màxim òrgan de governança, les decisions polítiques de l’Hospital s’han de prendre segons les  necessitats de salut de les persones i no segons la política municipal.
ERC s’ha compromès a instar a la Generalitat per a que l’Hospital passi a ser de titularitat pública, així com a que ampliï serveis de l’hospital a les instal·lacions del nou CAP, un cop traslladat, com ara una unitat d’observació d’urgències o un centre de diàlisi.
La formació considera que és imprescindible disposar d’una base d’helicòpter del SEM a l’aeroport així com trobar solucions a través d’un sistema d’ajudes per facilitar el transport per aquelles persones amb problemàtica econòmica o social, que han de desplaçar-se a  Lleida per visites o cirurgies.
Lamolla ha volgut desmentir algunes afirmacions que propugnen altres formacions polítiques referent a la manca de llits de l’Hospital i ha exposat que tendència actual és la d’utilitzar alternatives a la hospitalització, com pot ser realitzar cirurgia sense ingrés o hospitalització a domicili, i això fa que l’ocupació de l’hospital no sigui mai del 100%.
ERC vol convertir la Seu en una ciutat sana i saludable, i per això, creu convenient la creació d’un Consell Municipal de Salut, on hi participin diferents agents implicats en l’educació i la promoció de la salut, com són els clubs esportius, escoles, gent gran, professionals sanitaris, entitats del sector, etc. Aquesta, seria l’encarregada de redactar una agenda de salut amb activitats relacionades, així com consells d’hàbits saludables.
Com ja ha manifestat altres vegades, ERC la Seu aposta fermament per donar suport a la Reforma Horària, i ja va sol·licitar a través d’una moció aquest mandat, que es fes una prova pilot al municipi. ERC considera la reforma horària com a element generador de salut i facilitador de conciliació de vida laboral, familiar i personal.
Altres propostes d’aquest àmbit que ERC la Seu proposa al seu programa de govern són la redacció d’un Pla local de Salut i instar a la Generalitat perquè la Seu sigui la capital en l’àmbit sanitari de l’Alt Pirineu.