La Seu d'Urgell

Notícia

Fiscalitat progressiva: “Qui més té, és qui més ha d’aportar a les finances municipals”

Francesc Viaplana
Francesc Viaplana
Avui, el candidat a l’alcaldia per ERC, Francesc Viaplana, ha explicat les propostes en matèria econòmica i de funcionament de l’Ajuntament.
ERC aposta per implantar un sistema de fiscalitat progressiva, entenent que qui més té, és qui més ha d’aportar. “Som conscients que aquest fet repercutirà a les arques municipals, però considerem que és el sistema més just.” ERC va presentar una moció que apostava per aplicar aquest sistema a l’Ajuntament, l’actual equip de govern va comprometre’s a estudiar el tema, passar-ho als serveis econòmics i valorar quina afectació tenia sobre les finances municipals, però aquest estudi no ha estat realitzat o, si més no, a nosaltres no se’ns en ha fet retorn.
Viaplana ha manifestat que, a diferència d’altres grups, ERC creu en la continuïtat d’empreses públiques municipals com són Hiuls i Parc del Segre, però que també creu necessària una gestió més transparent així com reformar els estatuts per tal de veure, per exemple, quina és la seva finalitat.
Finalment, l’alcaldable d’ERC, ha exposat algunes mesures concretes pel que fa al funcionament de l’Ajuntament. Considera que, és necessari millorar els canals interns de gestió i funcionament i defensa l’existència d’una figura gerencial que afavoreixi la millora d’aquests circuits per tal de poder donar millor resposta a la ciutadania, cal recordar que l’Ajuntament té una plantilla d’unes dos-cents persones. Així mateix, ha apostat per la formació interna del personal municipal per fer-lo més polivalent i alhora promoure la promoció interna de llocs de treball