La Seu d'Urgell

Notícia

ERC presenta les seves propostes per a Castellciutat en un vermut-tertúlia a la plaça de l’arbre.

Francesc Viaplana i Òscar España
Francesc Viaplana i Òscar España
El candidat a l’alcaldia per ERC, Francesc Viaplana, acompanyat del candidat número 15 de la formació i veí de Castellciutat, Òscar España; ha presentat avui les propostes que la formació defensa al seu programa de govern per a Castellciutat.
En un acte de proximitat amb la gent de Castellciutat amb format de vermut-tertúlia, la formació s’ha compromès a reconèixer la identitat de poble i per això proposa la creació d’un Consell de poble que tingui accés a gestionar un pressupost propi per aquelles petites actuacions que considerin. Viaplana però, ha manifestat que això no vol dir que l’Ajuntament es desentengui de totes aquelles qüestions bàsiques de manteniment i inversions a Castellciutat.
ERC ha presentat als veïns algunes de les idees que proposa per al poble, com són construir pisos adaptats a Cal Duat i aprofitar l’espai dels baixos per ubicar-hi un centre cívic, que a més de contribuir a la cohesió de poble, pot contribuir a recuperar l’ambient de plaça i punt de trobada al poble. Viaplana també es compromet a continuar amb l’asfaltat d’alguns carrers i millores en l’enllumenat de la part alta, així com garantir un accés segur al cap del poble. ERC es compromet també a exigir al ministeri de foment un pas segur per creuar la carretera
Pel que fa a la Ciutadella, ERC considera que és l’espai idoni per albergar-hi un parc tecnològic o bé la proposta recentment anunciada d’ubicar-hi les instal·lacions universitàries de l’INEFC, però el què és imprescindible és que es realitzi de forma immediata, és el seu sanejament.