La Seu d'Urgell

Notícia

L’aposta per les energies renovables, prioritat d’ERC en matèria mediambiental

Francesc Viaplana i Núria Tomàs al riu Segre
Francesc Viaplana i Núria Tomàs al riu Segre
Núria Tomàs, número 4 de la formació republicana, acompanyada del candidat a l’alcaldia, Francesc Viaplana, ha exposat algunes de les propostes en matèria mediambiental i ha deixat palesa la necessitat d’apostar de forma definitiva per les energies renovables, vetllar pel medi ambient, la sostenibilitat i els espais naturals.
Tomàs ha exposat que és bàsic que els espais públics s’abasteixin amb energies renovables, especialment amb biomassa, i que cal promoure entre la ciutadania el seu ús. En aquest Sentit, Viaplana ha complementat l’explicació, proposant una bonificació en la llicència d’obres d’aquelles instal·lacions o habitatges que instal·lin mecanismes d’abastiment a través d’energies renovables, així com també es compromet a bonificar la minimització de residus domèstics, comercials i industrials.
Tomàs proposa que cal donar a conèixer espais naturals i realitzar activitats a nivell pedagògic, en totes les franges d’edat, ja que una forma de respectar l’entorn és conèixer-lo. Considera que cal vetllar pel  manteniment de les rutes de senders, millorar-ne la senyalització, crear-ne de nous i actualitzar les guies.
ERC considera, també, que cal controlar les especies invasores, especialment a l’entorn del riu, com l’om siberià i apostar per un bosc de ribera, l’ideal seria poder erradicar les invasores, però com a mínim portar un control i evitar la seva expansió. Així mateix també considera necessari el control de tórtora turca i colom de forma natural amb l’alliberament de falcons.
La formació republicana considera que algunes de les mesures mediambientals han de permetre de generar economia circular on tot el que es genera al territori, reverteix en el territori produint uns beneficis
Altres mesures que proposat ERC fan referència a la mobilitat en bicicleta pel municipi, i pretén promocionar-ne el seu ús amb la instal·lació de més punts d’estacionament, o també la conversió de parcel·les de propietat municipal en horts urbans per a totes les franges d’edat.