La Seu d'Urgell

Notícia

ERC presenta les propostes per jovent amb la voluntat de recuperar l'Escorxador com a espai juvenil.

Francesc Viaplana i Xavier Munt a l'Escorxador
Francesc Viaplana i Xavier Munt a l'Escorxador
L’actual regidor i número 5 de la candidatura d’ERC, Xavier Munt,  ha presentat avui algunes de les propostes que ERC proposa per al jovent de la ciutat.
Munt ha exposat que cal recuperar l’Escorxador com a espai d’apoderament, emancipació i el lleure juvenil i aposta pel model de cogestió de l’espai. ERC entén que cal incidir en les polítiques de jovent a partir dels 12 anys, i per aquet motiu creu que el model de cogestió és el més factible ja que cal un acompanyament en aquesta franja d’edat més inicial, com en tots els aspectes de desenvolupament vitals. Aquesta cogestió podria ser d’acord amb el consell local d’adolescents, el de joves -que cal crear-, a través d’entitats juvenils o amb altres propostes que puguin sorgir dels propis joves.
ERC pren com a referència models existents en altres països com Irlanda, on aquests centres disposen de tres sectors diferenciats: espai per a l’oci, espai de relax i estudi i espai d’intercanvi i socialització. Considera que el lloc idoni és l’Escorxador, aprofitant l’existència al mateix recinte de l’Oficina Jove, i que ambdós serveis han de retroalimentar-se i complementar-se.
La formació republicana considera prioritària oferir una oferta àmplia i variada d’oci nocturn a la ciutat, i per això considera que cal repensar les normatives municipals i fer compatibles l’ampliació de l’oferta i el descans dels veïns. També proposa, en aquest àmbit, instar al Consell Comarcal a organitzar autobusos nocturns els caps de setmana d’estiu entre la capital i les diferents festes majors de la comarca, per garantir la seguretat del jovent.
Es compromet a instar a la Generalitat per millorar el sistema de beca APA, garantint un període de publicació fixe anual així com ampliar la seva dotació per tal que puguin beneficar-se’n no només estudiants universitaris, sinó també estudiants de cicles formatius.
Una mesura per mantenir el jovent connectat amb el territori, creiem que és la creació d’una aplicació mòbil, amb informació d’interès per a ells en tots els àmbits, des de cursos i formacions, convocatòries, ofertes de feina, promocions d’habitatge, etc.
Finalment, aquestes i altres propostes, han de ser vehiculades a través de la redacció del nou Pla Local de Joventut 2020-2023, el qual considerem que ha de respondre a les demandes de la joventut de la ciutat i incloure a totes les àrees de l’Ajuntament les polítiques de joventut de forma transversal i que aquestes incorporin al seu dia a dia la lògica juvenil.