L'Escala

Totes les notícies

Un dia per l'esperança

Les persones i el seu benestar han de ser el centre de tots els esforços. Aquesta és la màxima que ens ha de moure a tots els qui, un dia, vam decidir dedicar part del nostre temps a la política municipal. Atendre les necessitats dels escalencs i escalenques vol dir ser sensibles als problemes reals i, en aquest sentit, ahir vam viure un episodi angoixant i reconfortant alhora. Davant l’imminent desnonament d’una família amb quatre fills el treball conjunt i incansable van aconseguir la notícia més esperada; l’aturada del llançament. La tasca incansable dels membres de la PAH, la feina incisiva de serveis socials municipals i la preocupació dels polítics locals van fer que el jutge dictés una interlocutòria esperançadora, “no es pot fer fora la família fins que es trobi una solució perquè no quedin al carrer”. Rebre la trucada de la família per dir-nos que no havien de marxar, just 10 minuts després d’estar amb ells per intentar traslladar-los tot el nostre suport i posar-nos a la seva disposició per a qualsevol cosa, va ser una de les sensacions més boniques que hem tingut en aquests anys. La sensació que la feina que fem és just la que cal fer i l’empenta que ens recorda perquè vam decidir entrar en política: per ajudar als qui més ho necessiten. Gràcies a tots els que heu fet possible aquest gran dia!

ERC L'Escala edita el segon número de L'Esbotzada, butlletí d’informació municipal

El número 11, segon des que la secció local actual el recuperés l’any passat, de la revista l’Esbotzada, ja es pot trobar als carrers de l’Escala. Des del grup municipal d'ERC l'Escala hem recuperat el butlletí l'Esbotzada, revista d'informació municipal del grup que ja arriba al seu número 11. L'any passat vam editar el número 10 i primer d'aquesta legislatura i des que es recuperés la històrica revista. En aquesta edició parlem de model de poble i visió de futur en l'editorial, del vot contrari al pressupost 2017, d'habitatge social, de beques de transport per a estudiant, de recollida d'animals domèstics i de la força de l'1O. També responem preguntes de la Núria Martí i en Carles Guanter i entrevistem al nostre regidor històric, Lluís Albert. Tot això a més de les habituals seccions d'història, en aquesta ocasió escrita per Jordi Piqué, sobre llengua amb la paraula "llongant" i l'opinió de Francesc Tubau, portaveu de l'ANC escalenca. Amb aquesta revista continuem amb el nostre compromís de transparència i màxima informació, puntals del nostre projecte per a l'Escala, perquè el punt bàsic per avançar cap a un futur millor és fer-ho tots junts, sense barreres, sense secrets. La revista la podreu trobar al CER i en diversos comerços de l’Escala i a la parada que ERC l’Escala muntarà el dia de Sant Jordi. També la podeu descarregar AQUI.

Trobada municipalista a Lloret. Jornades de formació

La trobada ha inclòs dos dies d'intensos tallers de formació amb vista a les eleccions municipals de 2019. Sortim amb un munt de deures per encarar una etapa plena de reptes però sobretot d'il·lusions. La reunió ha comptat amb la presència de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i de Marta Rovira, secretària general d'ERC.

8-M Dones amb tots els drets!

Des de la secció local d'ERC L'Escala donem total suport a l'aturada feminsta d'avui 8 de Març i reivindiquem la construcció d'una república justa, igualitaria sense desigualtats de gènere. Aquí teniu la galeria de fotografies dels membres de la secció local donant suport a l'aturada. Adjuntem el text del manifest al que ens adherim.

ERC l'Escala reclama més consens i participació ciutadana per aprovar la reforma del pla d'ordenació urbana del nucli antic

El grup municipal d’ERC l’Escala ha decidit abstenir-se en l’aprovació inicial de la modificació del PGOU del nucli antic per intentar introduir-hi millores consensuades amb tots els grups i iniciar un procés de participació ciutadana. Des del grup municipal d’ERC l’Escala valorem positivament que l’equip de govern abordi la qüestió de la rigidesa d’aquesta normativa del nucli antic i es veu amb bons ulls que es vulgui flexibilitzar el PGOU en alguns aspectes. Realment el tema de la proporcionalitat de les finestres i el color de les façanes, que pot ser únicament blanc en l’actualitat, encotillen molt les possibilitats de disseny i construcció en aquesta zona i és positiu que s’actuï en la normativa per tal d’adaptar-la a la realitat del nostre centre històric. Per altra banda, però, trobem a faltar que, ja que s’hi actua, no s’hagi tingut en compte el tema del color de les fusteries, que en aquest moment la normativa no restringeix a una gamma concreta, sinó que tan sols recomana uns colors, podent arribar a posar fusteries de qualsevol color.  Tampoc no acabem de veure clar que, a les construccions noves, se’ls restringeixi totalment l’ús de la pedra en façana.  Des d‘ERC pensem que, evidentment de forma molt controlada i sempre que es faci amb pedra de l’Escala, es podria permetre aquesta tècnica. A part de les puntualitzacions tècniques, des del nostre grup municipal considerem que una qüestió tan important com és la planificació de la imatge que volem que tingui el nostre centre històric s’hauria de consensuar de forma unànime i, inclús sotmetre a l’opinió dels veïns. És per això que demanem al ple que s’obri a debat amb el poble aquesta qüestió mitjançant un procés de participació ciutadana,  per saber amb exactitud quina opinió tenen els veïns d’un tema tan important. És cert, i en som conscients, que fer un procés així és llarg i que possiblement no es podrà fer abans de l’aprovació definitiva però ens agradaria que s’encetés el debat, i si s’escau, més endavant s’incorporessin les apreciacions de tots els escalencs i escalenques a aquesta normativa.

La secció local d'ERC l'Escala envia cartes a Oriol Junqueras

Els membres del grup d’Esquerra Republicana de l’Escala fan un enviament conjunt de cartes al vicepresident del govern català i president del partit. Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, fa quasi 120 dies que està privat de llibertat en una presó espanyola. L’estat espanyol, fent gala del seu caràcter antidemocràtic, va decidir intervenir en el poder judicial i empresonar el vicepresident català, així com el conseller d’interior Joaquim Forn i els líders socials catalans, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Des de la secció local d’ERC l’Escala volem mostrar el nostre total suport i recolzament a Oriol Junqueras i és per aquest motiu que diversos membres del grup han redactat cartes per enviar a Estremera i, d’aquesta manera, fer arribar energia positiva i paraules d’anhel al president d’ERC. Just engegada la campanya #freeJunqueras (http://freejunqueras.org/), per demanar la llibertat dels presos polítics catalans i internacionalitzar el cas de les quatre persones injustament empresonades, la secció local escalenca du a terme l’acció de l’enviament de cartes i evidencia aquesta injustícia, també, a nivell local. Podeu llegir les cartes aquí   ERC l’Escala 2 de març de 2018