L'Escala

Totes les notícies

ERC l'Escala agraeix als apoderats del 21D la seva feina

Aquest vespre els membres d'ERC l'Escala han berenat amb els apoderats del 21D per tal d'agrair-los la seva feina i dedicació durant aquella jornada. A la trobada hi ha assistit Jordi Martí, senador per ERC, que ha explicat una mica la situació nacional i ha fet valdre la feina que, tots els apoderats de la comarca, van dur a terme la jornada electoral. "Sense vosaltres no hauríem pogut arribar a tot arreu", deia Martí. Els regidors escalencs van voler mostrar, també, el seu agraïment i transmetre a tots els assistents la voluntat d'obertura de la secció local i, per tant, engrescar-los a seguir treballant des del municipi, i per contribuir en el projecte municipal. "La voluntat del nostre equip és incorporar a tot aquell que estigui interessat en construir una l'Escala millor i a aportar idees i ganes de créixer".

ERC L'Escala vota en contra dels pressupostos municipals 2018

El grup municipal d’ERC l’Escala es va posicionar, per primer cop aquesta legislatura, en contra dels pressupostos municipals de 2018. Uns pressupostos que no preveuen ni 1€ d’inversió en habitatge social. Des d’ERC l’Escala hem intentat dur a terme propostes per a millorar l’Escala des del primer dia de legislatura i fer-les arribar a l’equip de govern des de totes les plataformes i vies possible; entrant mocions, fent peticions concretes per àrees, presentant propostes als pressupostos participatius o negociant l’entrada de punts del nostre programa electoral en els pressupostos. És en aquest sentit que els pressupostos dels anys 2016 i 2017 van rebre el nostre suport després d’arribar a acords amb el PSC per aconseguir temes com la creació de l’APP de turisme, la posada en marxa de la subvenció per a la rehabilitació de façanes al nucli antic i la recuperació d’un habitatge provinent d’embargament per a emergència social al 2016 i l’ampliació de la brigada social, la recuperació del graduat en secundària i el pacte per tirar endavant un pla d’habitatge social abans de l’estiu, al 2017. Ara era l’hora de fer balanç i des d’ERC hem vist un cop darrera l’altre com queda sobre la taula el tema de l’habitatge social. Pensem que és inassumible que un municipi com l’Escala segueixi, avui en dia, sense un pla per dotar-se d’habitatge social en condicions i sobretot que, en més de dos anys, no ens haguem mogut ni un mil·límetre de la situació inicial que ens va portar al pacte per recolzar els pressupostos de 2016. L’Escala necessita acció, necessita molt més que taules d’habitatge que es reuneixen, amb sort, un cop l’any i que no prenen decisions concretes i que oficines que no sabem ben bé de què han de servir. La nostra posició aquest any no podia ser una altra; uns pressupostos que no inclouen ni 1€ en inversió immediata per a aquest fet no poden, de cap manera, ser un pressupostos justos. Des d’ERC reiterem la nostra proposta inicial en aquest tema; l’Ajuntament té ara mateix en el seu poder 4 finques que podrien ser rehabilitades i posades al servei dels escalencs i escalenques en forma d’habitatge social.

ERC L’Escala vol condemnar la brutalitat policial de l'1 d'Octubre al ple

ERC L’Escala presentarà al ple una moció per a condemnar la brutalitat policial de l'1 d'octubre El grup municipal d’ERC l’Escala presentarà al proper ple una moció per tal que l’Ajuntament de l’Escala s’adhereixi a la condemna a la brutalitat policial exercida per les forces de seguretat espanyoles durant la jornada del referèndum. El diumenge 1 d’octubre, durant la jornada electoral del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, les forces de seguretat de l’estat espanyol, Guàrdia Civil i Policia Nacional, van actuar contra la població catalana de forma totalment injustificada, aplicant una violència desproporcionada i totalment fora de lloc. Els cossos de seguretat espanyols, seguint ordres del govern d’Espanya, van presentar-se a diversos col·legis electorals catalans, la majoria de poblacions petites i on sabien que trobarien poca gent, amb l’ordre teòrica de retirar urnes i endur-se paperetes. El desembarcament d’efectius per tal d’evitar la democràcia no es va limitar a fer retirada del material sinó que va utilitzar la força per tal d’accedir als col·legis electorals, carregant contra una ciutadania totalment pacífica i armada, únicament, amb paperetes de vot. Els vídeos de les càrregues policials actuant amb les porres, les pistoles de pilotes de goma i, inclús, utilitzant gasos lacrimògens, mostren la brutalitat d’aquestes actuacions que no poden, de cap manera, quedar impunes. Els efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional Espanyola van utilitzar una força desmesurada i una brutalitat contra la població civil fora de qualsevol límit i inacceptable en un estat democràtic. És per aquest motiu que des d’ERC l’Escala volem condemnar aquestes actuacions i deixar clar, aprovant aquesta moció, que des de l’Escala estem totalment en contra de l’ús de la violència en qualsevol cas, i encara menys, per exercir una repressió pròpia de fa 50 anys en ple segle XXI.   ERC – Junts per l’Escala 8 d’octubre de 2017  

Acte de mitja legislatura: 2 anys #fentescala

Divendres 2 de juny a les 20:30h, al CER de l'Escala (Carrer Garbí, 6) farem un repàs a la feina feta durant aquests dos anys de legislatura i també als projectes de futur, amb els regidors d'ERC l'Escala; Xavier Ballesta, Etna Estrems i Carles Carlà. Ens hi acompanyaran en Marc Sanglas (secretari de política municipal) i la Teresa Jorda (diputada al Congrés).  T'hi esperem! 

Entrevista a Xavier Ballesta al Setmanari Empordà

Arribats a l’equador del mandat, quin és el seu balanç de la gestió d’aquest equip de govern? Entenc que per a governs que estan acostumats a treballar sense haver d’arribar a pactes per aprovar les propostes sigui complicat el diàleg en general. És cert que l’actual equip de govern vol donar la sensació de ma estesa amb l’oposició, però l’experiència d’aquests dos anys ens ensenya que encara amaga tics de les dues anteriors legislatures. Tot i convocar comissions per a l’estudi de certes iniciatives com, per exemple, la primera fase de les obres de la platja, finalment només se’n va celebrar una i no es va arribar a introduir cap idea de l’oposició al projecte i a més, no vam poder fer cap tipus de seguiment de la bona execució de les obres. Ens ha passat el mateix amb el seguiment de les obres de la Punta, quan vam intentar consensuar amb ells la gestió de les restes de la torre i la caseta de salvament i finalment ens vam assabentar per la premsa d’una decisió final presa i irreversible. Aquesta no és la nostra idea de ma estesa i de col·laboració i de fet, al nostre programa electoral ens comprometíem a arribar a acords amb les 2/3 parts del ple per a inversions grans, mostrant explícitament quin és el nostre ideal de treball conjunt govern – oposició; clarament diferent al del PSC. Vostès han intentat buscar el consens amb el PSC a l’hora de fer els darrers pressupostos, creuen que se n’han sortit bé? Quan treballes amb una desigualtat de condicions tan gran com són 9 regidors a 3 és complicat arribar a aconseguir coses. Tot i així i després de tots aquests anys de fer oposició constructiva i, sobretot, propositiva, des del nostre grup municipal hem aconseguit que el govern, com a mínim, ens escolti. Gràcies a això hem pogut negociar la introducció de propostes nostres dins els pressupostos de 2016 i 2017 com són la materialització de la subvenció per a la rehabilitació de façanes al nucli antic o l’APP turística, eina bàsica per un municipi com el nostre, que viu eminentment d’aquest sector.

ERC denuncia l'immobilisme de l'equip de govern davant els abocaments il·legals al Camí dels Termes

L’ajuntament de l’Escala resta immòbil davant la denúncia reiterada d’abocament il·legals de runa al Camí dels Termes. Des de 2008 un veí de l’Escala no ha parat de denunciar l’abocador il·legal situat a la zona del Camí dels Termes, al límit del parc natural del Montgrí – Illes Medes i el Baix Ter, sense obtenir resposta de l’ajuntament de l’Escala.   L’any 2008 un veí de l’Escala va denunciar uns abocaments descontrolats a la zona del camí dels Termes i durant els anys següents no ha parat d’enviar correus i fotografies a tots els regidors d’aquest consistori; no només als actuals sinó també als de la passada legislatura i l’anterior. En la darrera legislatura, primera en que el grup d’ERC – Junts per l’Escala es va presentar totalment renova i amb tots els seus membres nous, també es va posar en contacte amb nosaltres i a partir d’aquí en vam començar a fer el seguiment; vàrem demanar explicacions a l’equip de govern per mitjà de les preguntes als plens, de les tertúlies de la ràdio local i inclús de forma extra oficial parlant directament amb el regidor de serveis, de com podia ser que s’estiguessin produint aquests abocaments i extraccions de sorra i que l’ajuntament no hagués fet, ni tan sols, un requeriment. Totes les respostes que obteníem eren que estaven al cas i que hi estaven a sobre. Darrerament vàrem intensificar les nostres preguntes als plens i també al regidor que li correspon i la resposta sempre era que allà ja feia temps que no si abocava res. Tot i així i sabedors que els abocament seguien existint, instàvem al regidor a acostar-s’hi i l’advertíem que no era conscient del que parlàvem, que ho havíem vist però tot i així ell insistia en que ja no si feien abocaments. Sabem, també, que hi ha denúncia als agents rurals, que han estat aquí i que hi hagut resolucions per part seva a les quals no podem accedir perquè no som part. Finalment, després d’esgotar totes les opcions i vista la passivitat del nostre consistori ens hem vist obligats ha posar una nova queixa directament a la Generalitat i fer-ne difusió als mitjans de comunicació, donat que semblen les úniques opcions d’aconseguir una resposta per part de l’equip de govern escalenc.