L'Escala

Totes les notícies

Els regidors d'ERC l'Escala col·laboren amb la campanya d'escuts solidaris de la Policia Local

La policia local de l'Escala s'ha unit a la campanya per recollir fons pel pediatric center de Sant Joan de Déu per la construcció d'una secció de pediatria nova. Des d'ERC l'Escala ens hem volgut sumar a aquesta iniciativa, que sorgeix des del moment que els agents de policia i també algun dels mossos d'esquadra fan una aportació inicial de 500€ per la compra d'aquests escuts que es posen a la venda al preu de 4€. Per això, els tres regidors escalencs, van acostar-se a la comissaria a comprar un escut cada un i d'aquesta manera contribuir a la causa i donar suport als agents que han decidit engegar la campanya a l'Escala.

El CDR planta 1500 creus a les platges de L'Escala (Recull de premsa)

Aquest diumenge 29 d’abril, coincidint amb la celebració de la XV Marató d’Empúries, L’Escala s’ha llevat reivindicativa. Unes 1500 creus plantades a quatre de les platges escalenques; la Platja de les Barques, del Portitxol (Empúries), el Port d’en Perris i Riells, denunciaven la “mort de les llibertats i el retrocés dels drets civils”. Una acció conjunta dels CDR catalans que ha arribat a la nostra vila i ens ha deixat fotografies precioses però que ens fan reflexionar sobre la situació de repressió i estat antidemocràtic que vivim a Catalunya provocat pel govern espanyol. Des d’ERC volem agrair a totes les persones que persisteixen perquè aquesta situació no caigui en l’oblit i continuen, dia a dia, defensant els drets i llibertats dels catalans i denunciant aquest estat d’excepció. https://www.vilaweb.cat/noticies/claven-1-500-creus-grogues-en-platges-de-lescala-per-denunciar-la-mort-de-les-llibertats-i-el-retroces-en-drets-civils/ https://www.google.es/amp/s/amp.emporda.info/comarca/2018/04/29/claven-1500-creus-grogues-platges/391613.html https://www.naciodigital.cat/noticia/153805 http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2018/04/29/platges-lescala-lleven-plenes-creus/910536.html http://elmon.cat/politica/claven-1500-creus-grogues-platges-lescala-denunciar-mort-llibertats http://www.regio7.cat/multimedia/fotos/catalunya/2018-04-29-124340-platgeshttp://www.regio7.cat/multimedia/fotos/catalunya/2018-04-29-124340-platges-lescala-lleven-plenes-creus-grogues.html-lescala-lleven-plenes-creus-grogues.html http://www.ccma.cat/324/claven-1-500-creus-grogues-en-platges-de-lescala-per-denunciar-la-mort-de-les-llibertats-i-el-retroces-en-drets-civils/noticia/2852890/# http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1384526-claven-1-500-creus-grogues-a-l-escala.html http://www.directe.cat/acn/794147/claven-1.500-creus-grogues-en-platges-de-l-escala-per-denunciar-la-mort-de-les-llibertats http://radiocatalunya.cat/index.php/28223-els-cdr-claven-1-500-creus-grogues-a-les-platges-de-l-escala-per-denunciar-la-mort-de-les-llibertats

La secció local d’ERC L’Escala destinarà tota la recaptació de Sant Jordi a la caixa de solidaritat pels presos polítics

El grup municipal d’ERC l’Escala va participar en la diada de Sant Jordi a la vila i destinarà els quasi 700€ que es van recaptar durant la jornada a l’ajuda als familiars dels presos polítics i exiliats catalans. L’Escala, com la resta del país, viu la diada de Sant Jordi amb alegria i passió. Aquest any, els membres de la secció local d’ERC l’Escala, també vam participar-hi activament amb una parada a la Platja. Aquest 23 d’abril ha estat marcat pel color groc; roses naturals, de solapa i en forma de llaç reivindicatiu i llibres sobre els últims mesos de gran repressió espanyola han estat els protagonistes de la jornada. L’objectiu d’ERC l’Escala amb aquesta participació activa en la jornada era recollir fons per fer un donatiu a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat que han impulsat els familiars dels presos polítics i exiliats catalans. A la parada d’ERC es podien trobar xapes, llaços grocs, punts de llibre, estelades... Tot el material es va oferir a canvi de la voluntat que es va anar recollint en una guardiola. També es van recollir cartes signades per als líders polítics europeus, en el marc de la campanya “make a move”, també impulsada per l’ACDC, i es va repartir el butlletí local, l’Esbotzada, recentment publicat. Gràcies a la generositat de tots i totes els que es van acostar a la parada, la secció local d’ERC destinarà els 679,15€ que es van recollir, totalment íntegres, a la caixa de solidaritat de l’ACDC. Si algú no va poder acostar-se a la parada de dilluns i vol fer un donatiu, ho pot fer entrant al web de l’associació http://www.adretscivils.cat/ . ERC – Junts per l’Escala 25 d’abril de 2018

Un dia per l'esperança

Les persones i el seu benestar han de ser el centre de tots els esforços. Aquesta és la màxima que ens ha de moure a tots els qui, un dia, vam decidir dedicar part del nostre temps a la política municipal. Atendre les necessitats dels escalencs i escalenques vol dir ser sensibles als problemes reals i, en aquest sentit, ahir vam viure un episodi angoixant i reconfortant alhora. Davant l’imminent desnonament d’una família amb quatre fills el treball conjunt i incansable van aconseguir la notícia més esperada; l’aturada del llançament. La tasca incansable dels membres de la PAH, la feina incisiva de serveis socials municipals i la preocupació dels polítics locals van fer que el jutge dictés una interlocutòria esperançadora, “no es pot fer fora la família fins que es trobi una solució perquè no quedin al carrer”. Rebre la trucada de la família per dir-nos que no havien de marxar, just 10 minuts després d’estar amb ells per intentar traslladar-los tot el nostre suport i posar-nos a la seva disposició per a qualsevol cosa, va ser una de les sensacions més boniques que hem tingut en aquests anys. La sensació que la feina que fem és just la que cal fer i l’empenta que ens recorda perquè vam decidir entrar en política: per ajudar als qui més ho necessiten. Gràcies a tots els que heu fet possible aquest gran dia!

ERC L'Escala edita el segon número de L'Esbotzada, butlletí d’informació municipal

El número 11, segon des que la secció local actual el recuperés l’any passat, de la revista l’Esbotzada, ja es pot trobar als carrers de l’Escala. Des del grup municipal d'ERC l'Escala hem recuperat el butlletí l'Esbotzada, revista d'informació municipal del grup que ja arriba al seu número 11. L'any passat vam editar el número 10 i primer d'aquesta legislatura i des que es recuperés la històrica revista. En aquesta edició parlem de model de poble i visió de futur en l'editorial, del vot contrari al pressupost 2017, d'habitatge social, de beques de transport per a estudiant, de recollida d'animals domèstics i de la força de l'1O. També responem preguntes de la Núria Martí i en Carles Guanter i entrevistem al nostre regidor històric, Lluís Albert. Tot això a més de les habituals seccions d'història, en aquesta ocasió escrita per Jordi Piqué, sobre llengua amb la paraula "llongant" i l'opinió de Francesc Tubau, portaveu de l'ANC escalenca. Amb aquesta revista continuem amb el nostre compromís de transparència i màxima informació, puntals del nostre projecte per a l'Escala, perquè el punt bàsic per avançar cap a un futur millor és fer-ho tots junts, sense barreres, sense secrets. La revista la podreu trobar al CER i en diversos comerços de l’Escala i a la parada que ERC l’Escala muntarà el dia de Sant Jordi. També la podeu descarregar AQUI.

Trobada municipalista a Lloret. Jornades de formació

La trobada ha inclòs dos dies d'intensos tallers de formació amb vista a les eleccions municipals de 2019. Sortim amb un munt de deures per encarar una etapa plena de reptes però sobretot d'il·lusions. La reunió ha comptat amb la presència de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i de Marta Rovira, secretària general d'ERC.

8-M Dones amb tots els drets!

Des de la secció local d'ERC L'Escala donem total suport a l'aturada feminsta d'avui 8 de Març i reivindiquem la construcció d'una república justa, igualitaria sense desigualtats de gènere. Aquí teniu la galeria de fotografies dels membres de la secció local donant suport a l'aturada. Adjuntem el text del manifest al que ens adherim.