L'Escala

Totes les notícies

ERC l'Escala estrena whatsapp per recollir propostes i preocupacions dels escalencs i escalenques

La secció local d’ERC l’Escala estrena número de telèfon públic per estar més a prop de la ciutadania. Ara, qualsevol escalenc o escalenca, podrà fer arribar les seves  preocupacions, inquietuds o propostes per a la vila, a través del whatsapp 658 507 457. Un dels puntals del projecte municipal d’ERC a l’Escala és la proximitat. Des de la secció local escalenca s’està fent una aposta ferma per estar a prop dels ciutadans i per intentar recollir les seves opinions de primera mà, parlant directament amb ells i recollint les preocupacions del dia a dia de tots ells. En aquesta línia el grup republicà ha activat un número de telèfon on els escalencs i escalenques poden enviar whatsapps o missatges de text explicant quines coses els preocupen, què voldrien millorar del municipi, quines propostes farien per fer avançar l’Escala o qualsevol altre suggeriment o observació que tinguin i vulguin compartir amb el grup. El telèfon que s’ha donat d’alta per oferir aquest servei és el 658 507 457 i ja està actiu. La idea d’aquest servei és estar molt més en contacte amb les persones i, per tant, mantenir sempre un peu al carrer, al costat dels problemes reals. Des d’ERC l’Escala entenem la política com un servei públic, un servei que ha d’estar sempre a l’abast i que ha de respondre a les preocupacions i inquietuds de cada moment. Només potenciant les vies de comunicació entre les formacions polítiques i els ciutadans i ciutadanes s’aconsegueix aquest objectiu; vetllar per fer un municipi millor responent a les necessitats de tots els qui hi viuen i mantenir la connexió, que tantes vegades sembla que falta, entre el carrer i les institucions. En aquest sentit i seguint amb el propòsit de proximitat, la secció local d’ERC inaugurarà ben aviat un local al municipi, posant un element més a l’abast dels escalencs i escalenques. De nou, un element més que permeti l’apropament real als problemes del carrer, als problemes del dia a dia de tots i totes.

Bones festes i Bon Any 2019

Benvolguts companys i amics, des de la Secció Local d'ERC l'Escala us volem desitjar unes bones festes de nadal i un millor 2019. Per un any de llibertat, justícia, democràcia i república catalana. Que sigueu molt feliços! Equip d'ERC l'Escala

ERC l'Escala demana promoure una ordenança de convivència entre patinets i bicicletes elèctriques i vianants

El grup republicà ha demanat al ple ordinari de desembre que s’estudiï la redacció d’una ordenança pròpia per a regular la circulació d’aquest tipus de vehicles que estan en clar creixement. Des del grup local escalenc d'Esquerra Republicana s'ha demanat a l'equip de govern durant la sessió plenària de dilluns 3 de desembre que es plantegi la possibilitat de desenvolupar una ordenança local per a regular la circulació de patinets i bicicletes elèctriques al municipi. Els vehicles elèctrics estan agafant molta popularitat i s'estan convertint en el mitjà de transport que moltes persones escullen per moure's per la ciutat i l'Escala no n'és una excepció. Aquesta proliferació pot arribar a provocar problemes de convivència entre aquests tipus de vehicles i els vianants, com ja s'ha vist en grans ciutats, com per exemple Barcelona amb un accident mortal inclòs. Des d'ERC l'Escala pensem que el nostre municipi ha de ser pioner en el desenvolupament d'una ordenança d'aquest tipus, que ja tenen grans ciutats com Barcelona, València o Granada, essent conscients que a l'estiu arribem a una població d'aproximadament uns 70.000 habitants i que, de ben segur, molts d'ells es desplaçaran amb aquest tipus de vehicles, ja, l'any vinent. Si bé és cert que molt probablement la responsabilitat de regular aquesta convivència s'hauria d'entomar des d'administracions superiors, també ho és que la regulació local garanteix molta més rapidesa i, sobretot, proximitat. Inclús, es podrien regular en primera instància, les rutes turístiques més singulars per visitar el municipi, establint les vies per on fer-ho i com circular-hi amb seguretat i en convivència amb vehicles de motor i vianants.  

El públic omple la sala d'actes de l'Ajuntament en la presentació del llibre: "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures".

Des de la secció local d’ERC l’Escala s’ha organitzat la presentació del llibre de Sergi Sol. Un llibre que retrata al president d’ERC en els complicats mesos de 2017 pre i post referèndum de l’1 d’octubre. Sergi Sol ha presentat el seu llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" aquest dimarts 4 de desembre a l'Escala. Acompanyat de Maxi Calero, home de confiança i amic d'Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts, i Justo Molinero, locutor de ràdio i també amic personal del president d'ERC. En un acte molt proper i distés, amb una sala plena a vessar, els tres han posat en relleu els valors d'humilitat i proximitat d'Oriol Junqueras, explicant anècdotes de la seva vida personal i sobretot donant detalls de la seva visió del país i de com, el món independentista, ha d'obrir-se a la realitat social dels pobles i ciutats de Catalunya. Calero, fill de Malcocinado (un poble de Badajoz) ha explicat com Junqueras va entendre de seguida la sociologia del seu municipi i va envoltar-se d'homes i dones bons, republicans i castellanoparlants. Homes i dones que han esdevingut una família que, en aquesst moments durs, acompanya i té cura de la seva família com ell mateix els va demanar. "Quan marxava a Madrid ens va dir: marxo i trigaré molt a tornar. Cuideu de la Neus i els nens", deia Calero. "El meu germà és del Madrid i l'Oriol és del Barça. Jo no sóc de cap equip, només sóc de l'Athletico de Junqueras". Amb aquesta expressió volia donar a entendre els llaços personals que els lliguen. Per la seva banda, Justo Molinero, posava en relleu el caràcter dialogant de l'Oriol amb tots aquells qui no pensen com ell. "La grandeza de Junqueras es que puedes hablar con él de todo, pienses o no pienses como él. Un hombre con convicción firme pero absolutamente dialogante. Más personas como él necesitan todos los países del mundo". L'autor del llibre, Sergi Sol, ha explicat alguns detalls del llibre que recorre de la mà de Junqueras els mesos convulsos de 2017 i 2018 repassant capítols que han esdevingut històrics com el 20S, l'1 d'octubre o el dia que el criden a declarar per primer cop a l'audiència nacional.

ERC trasllada les necessitats i mancances dels centres educatius escalencs al conseller Bargalló

La portaveu del grup municipal escalenc ha assistit a una trobada comarcal  amb el conseller d’educació de la Generalitat de Catalunya per a fer-li arribar les peticions dels centres educatius de la vila. Aquest dijous 15 de novembre ha tingut lloc una trobada amb el conseller d’educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, amb els representants d’Esquerra Republicana dels pobles i ciutats de l’Alt Empordà. Des del grup republicà escalenc s’han recollit les impressions dels diferents centres i AMPAS de la vila per tenir informació de primera ma sobre la situació actual dels centres educatius pel que fa a la seva relació amb el departament d’educació. En línies generals els centres demanen més implicació pel que fa al decret d’inclusió, amb personal de reforç per a aquells alumnes que ho necessiten, com per exemple la implantació d’un SIEI (suport intensiu escolarització inclusiva), més inversió en mobiliari educatiu per a adaptar-se a les noves formes d’ensenyament, xarxes de connexió funcionals per a noves tecnologies (la xarxa actual no funciona) i més descentralització dels programes d’ensenyament compartit amb empresa privada - o els PFI – programes d’ensenyament d’oficis per a joves que no acaben 4rt d’ESO,  als quals els alumnes escalencs, amb un problema greu de transport públic, no poden accedir amb facilitat. Una altra reivindicació històrica de l’Escala és la implantació del cicle mitjà. Totes aquestes demandes han estat exposades per Etna Estrems en aquest dinar amb el conseller que ha fet èmfasi en la necessitat d’aprovar un pressupost que amplia en un 9% la inversió en educació i que permetria destinar més recursos a personal docent i especialista en casos d’alumnes amb necessitats especials. D’altra banda, i pels alumnes més grans que no acaben l’ensenyament reglat, ha fet èmfasi en la necessitat que els programes de formació d’oficis es demanin des dels ajuntaments o ens locals.

Etna Estrems és escollida candidata per ERC l’Escala

“L’Escala necessita empatia. Empatia cap a la seva gent i els problemes del dia a dia. Només cuidant els petits detalls farem que brilli el conjunt”. L’assemblea local d’ERC L’Escala, celebrada aquest dimarts 30 d’octubre, ha escollit a la regidora Etna Estrems com a candidata per a l’alcaldia el proper 2019. Amb una assistència de més de 20 persones, juntament amb la presència d’altres candidats d’ERC a l’Alt Empordà i de la federació comarcal, regional i nacional, la candidata ha estat elegida per unanimitat amb 18 vots favorables. Un cop proclamada, Estrems ha agraït el suport i la confiança de l’assemblea local. També ha anunciat els compromisos i les línies generals que bastiran la confecció d’aquest projecte en els propers mesos: "Posarem èmfasi en els temes socials, l’habitatge sobretot, cavall de batalla històric del nostre projecte. Explicarem molt bé com volem que sigui l’Escala del futur en matèria de turisme i d’urbanisme; mantenint les arrels, l’essència i obrint-se pas al futur amb el 3.0 i el turisme sectorial i de qualitat. Lluitarem per tenir una vila orgullosa del seu patrimoni natural i històric, respectuosa amb el medi ambient i amiga dels animals.” En el seu primer discurs com a alcaldable per l’Escala, Estrems ha mostrat la seva preocupació per qüestions que actualment afecten a la realitat del poble. També ha apuntat algunes de les prioritats en les que considera que caldrà incidir des de l’Ajuntament: "Treballarem perquè els joves tinguin eines per estudiar i treballar a l’Escala, perquè sigui fàcil emprendre i crear petites empreses que enriqueixin l’oferta. Dissenyarem la manera de mantenir vius tots els barris, de no deixar degradar el casc antic i de que aquells que no hi viuen també es sentin escalencs."

ERC aconsegueix introduir 230.000€ per a habitatge social al pressupost 2019

El grup republicà ha supeditat el seu suport als pressupostos escalencs a la introducció d’una partida específica per a adquisició i rehabilitació d'habitatge social. Des d'Esquerra Republicana de l'Escala fa anys que es demana a l'equip de govern que incorpori, de forma real i efectiva, l'habitatge social als projectes d'inversió dels pressupostos. Des de 2011, l'habitatge social ha estat una de les preocupacions principals del grup republicà i s'ha treballat, en especial des de 2015, per tirar endavant un projecte de la rehabilitació i adquisició d'habitatge per destinar a ús social. ERC sempre ha defensat que introduir una petita partida, al voltant dels 200.000€, cada any als pressupostos de l'Ajuntament és l'eina imprescindible per a poder destinar recursos públics aconseguir, poc a poc però de forma immediata, un parc d'habitatge social pel municipi. El grup republicà ha supeditat cada any el seu suport als pressupostos, entre d'altres peticions, a avançar cap a la solució d'aquest problema. L'Escala, amb més de 10.000 habitants, no disposa de cap pis destinat a habitatge social i l’any passat es va posicionar en contra dels pressupostos, degut, justament, a l'incompliment dels avenços en aquesta matèria pactats per 2016 i 2017, que no es van dur a terme. En les primeres reunions mantingudes amb el govern sobre el pressupost 2019, el grup republicà va condicionar el seu suport als pressupostos a la introducció d'una partida explícita per a l'adquisició d’habitatge o la reforma dels immobles que actualment són propietat de l'ajuntament. D'altra banda, des d'ERC, s'ha demanat també que el pressupost reflecteixi una partida destinada a la millora de l'accessibilitat del nucli antic i una a l'aplicació pràctica del pla de màrqueting turístic realitzat durant 2017, reivindicació que ja ve de l'any passat. Aquesta setmana el govern ha presentat la proposta final del pressupost on s'han introduït dues de les tres peticions d'Esquerra; una partida de 180.