L'Escala

Notícia

ERC l'Escala introdueix el projecte de reforma del Carrer de Gràcia al pressupost 2020

Els republicans van fer diverses propostes encaminades a complir els objectius de combatre el canvi climàtic, facilitar l'obertura d'empreses i fomentar les obres per millorar l'accessibilitat així com recuperar la partida de carril bici i dotar al pressupost d'una partida específica per abordar el projecte de rehabilitació del carrer de Gràcia. També van fer incís en la necessitat de treballar activament per adquirir habitatge social.

El grup republicà de l'Escala, que va abstenir-se en la votació de les ordenances fiscals i el pressupost 2020 com a gest de voluntat de treball conjunt i de no bloqueig de la feina del dia a dia municipal, va aconseguir el compromís del govern, en forma de partida concreta, d'abordar, ja durant aquest primer any de mandat, el projecte de remodelació del carrer de Gràcia. La necessitat de reurbanitzar el carrer de Gràcia és una de les prioritats que els republicans ja apuntaven en el seu programa electoral d'aquestes municipals, i es mostren satisfets d'haver pogut introduir aquesta partida en el pressupost 2020. "Som conscients que no podrem començar cap obra durant el 2020, però crèiem que era imprescindible començar a debatre quin és el projecte de remodelació del carrer que cal tirar endavant i, per això, era necessari especificar una partida en el pressupost de l'any vinent per desenvolupar el projecte arquitectònic", afirma Etna Estrems, portaveu d'ERC l'Escala.
A part d'aquesta aportació, ERC va demanar introduir bonificacions en les ordenances per afrontar tres objectius. En primer lloc, la lluita contra el canvi climàtic: bonificar els permisos d'obres a aquells qui vulguin instal·lar energies verdes en edificis existents i bonificar l'impost d'activitats a les empreses que utilitzin o comercialitzin energies renovables. En segon, afavorir l'obertura d'empreses al municipi: fraccionar l'impost d'obertura de negocis 50% a l'obertura i 50% al cap d'un any, si el negoci segueix funcionant i per últim millorar l'accessibilitat dels espais privats: bonificar les llicències d'obres per a tots aquells qui vulguin fer millores en matèria d'accessibilitat, ja sigui en locals com en habitatges. A part d'això els republicans insistien en la possibilitat de pacificar els pagaments dels impostos als ciutadans, fent una carpeta virtual del ciutadà on es pugui saber quin és el total dels impostos que es paguen anualment i cadascú pugui decidir en quantes mensualitats ho vol pagar.
Per part del govern es va admetre que les propostes d'ERC són bones i que s'hi està treballant des d'altres organismes com el pla comercial o un document per abordar el canvi climàtic que es vol presentar pròximament, i es va descartar la proposta de pacificació de pagaments per suposats motius tècnics.
A més de tot això, ERC l'Escala va insistir en el que ha estat durant anys el seu cavall de batalla: l'habitatge social. L'any passat el grup republicà va donar suport als pressupostos perquè es van introduir 230.000€ per a adquisició i rehabilitació d'habitatge social, dels quals no s'ha gastat ni un euro. Els republicans es van plantejar seriosament votar en contra dels pressupostos per aquest motiu però finalment van aconseguir el compromís del govern de destinar esforços, a través del tècnic d'habitatge, en fer un estudi d'habitatges en desús i ser proactius en aquest tema, anant a buscar les oportunitats i no esperant que arribin. Per aquest motiu, finalment, es van abstenir en la votació, com dèiem anteriorment, com a gest de voluntat de treball.
"No hem vingut aquí a bloquejar l'acció de govern i molt menys a votar no a tot. Hem vingut a ser proactius, propositius i constructius. Aquest any, fem un gest, amb l'abstenció, de confiança en les converses mantingudes i, l'any que ve, serà el moment de passar comptes de la fina feta i valorar si s'han complert les promeses", va assegurar la portaveu republicana, Etna Estrems.

ERC l’Escala
6 de novembre de 2019