L'Escala

Notícia

ERC l'Escala presenta una moció en defensa del corall vermell del litoral català

Aquest dilluns 11 de juny de 2018, el grup municipal d'ERC l'Escala, porta al ple una moció en defensa del corall vermell del litoral català. Fa unes setmanes el govern espanyol va concedir 12 llicències per a extreure corall, catalogat com a espècie en perill d'extinció, a les costes catalanes. 
El govern català va decretar una moratòria de 10 anys per evitar que es seguís extraient corall en aigües interiors, aigües on té competències. Normalment el govern espanyol adoptava les mateixes mesures que es decidien des de Catalunya en aigües exteriors, on ells tenen les competències, però en aquest cas, no només no ho han fet sinó que, a més, han concedit noves llicències.
El corall vermell és una espècie a protegir segons diversos organismes internacionals com la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). És per aquest motiu que és bàsica la seva protecció. 
Des d'ERC volem mostrar el nostre rebuig a aquesta mesura del govern espanyol i instar a la resta de grups a posicionar-se a favor del text de la moció que demana instar el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l’adjudicació de llicències d’autoritzacions d’extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català i a respectar la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i fer-la extensiva a les totes les aigües exteriors de Catalunya.

Llegiu el text de la moció AQUÍ