L'Escala

Notícia

Els errors, cadascú els seus (l'Empordà 3/3/2020)

Etna Estrems

Ahir el ple de l’Escala va aprovar la primera partida per a la construcció del nou edifici de Can Maset que contindrà, a més dels estudis de ràdio i televisió i l’escola de música igual que ara, una nova biblioteca i un auditori. Una partida que s’enfila per damunt dels 800.000€ que provenen, per dir-ho de forma senzilla, dels estalvis de l’Ajuntament.
Des del nostre grup sempre hem dit que l’edifici de Can Maset necessita una remodelació pels seus problemes estructurals i, inclús, podem estar d’acord amb la necessitat de fer-hi un nou equipament, modern i adaptat als nostres temps. Però el que no podem ser, i no serem, és còmplices dels errors d’un govern a qui ja vam advertir, de forma enèrgica, que s’estava equivocant.
És veritat que la Biblioteca queda petita. I tant veritat és que ho és des de 2010, quan des d’ERC ja explicàvem que el projecte de l’equip socialista del moment de remodelar l’antiga biblioteca per deixar-la al mateix lloc, naixia petit. L’Escala necessita més espai per a aquest equipament, però no el necessita ara, ja el necessitava quan ens vam gastar un dineral en fer la biblioteca que tenim actualment i d’això, no fa ni 10 anys. Igualment, és veritat que no tenim un espai digne per a utilitzar com a auditori i ho és perquè la sala polivalent, també projectada pel govern socialista, no és funcional i té problemes acústics i de control tècnic, a més de no haver invertit en anys en l’adequació de la sala d’actes del CER, un espai perfecte per a reconvertir en auditori, que ja tenim i que tenim abandonat. Dos errors enormes que ens han portat a una situació de “necessitat” que es podria haver evitat, només, escoltant una mica.
La força de les imatges d’un edifici nou i la necessitat real, que ERC defensa des de 2010, d’una biblioteca més gran, fan difícil explicar el perquè d’un posicionament en contra d’aquesta obra, però, al cap i a la fi, l’estan generant dos errors molts greus de gestió del govern socialista. Aquesta gestió ineficient ens porta a desaprofitar equipaments existents i gastar-nos un nou dineral en la construcció d’un espai que, podríem estar destinant, per exemple, a un espai per a les entitats del poble.
Des d’ERC l’Escala no estem en contra del nou edifici en si, ni de la biblioteca o de l’auditori, al revés. Hi hem estat a favor des de fa anys. Del que estem en contra és de ser els còmplices de la reparació d’uns errors molt greus d’un govern que fa anys que projecta sense rumb i que no té una idea global de municipi. I quan algú s’equivoca, ha d’assumir la seva responsabilitat; els errors, cadascú els seus.

Etna Estrems Fayos
Portaveu ERC l’Escala