L'Escala

Notícia

Les eleccions del 155

Etna Estrems

Dijous tenim una cita amb les urnes i sí, és cert, són unes urnes il·legítimes, imposades de forma totalment il·legal i on algunes formacions hem hagut d'arribar amb un desavantatge brutal. Amb el nostre candidat, Oriol Junqueras està empresonat, privat de llibertat i condemnat injustament a no explicar el projecte polític que defensa. Empresonat per un estat que no separa poders i que persegueix, encausa i empresona a aquells qui defensen unes idees diferents de les seves. Però així i tot sortirem a jugar i, si és possible, a guanyar. Perquè les urnes no ens fan por; són el símbol de la democràcia i la democràcia la nostra raó de ser.
És cert que aquestes eleccions van de resistir, de resistir al bloc del 155, de restituir les nostres institucions, de legitimar el nostre govern i d'alliberar els presos polítics. Van de plantar cara on sempre ho hem fet, a les urnes. De guanyar de forma aclaparadora per recuperar el parlament i la Generalitat i poder seguir treballant des d'on toca per aconseguir la llibertat. Però aquestes eleccions no van només d'això. Aquestes eleccions també van de construir; de construir un país socialment just, de desenvolupar una República Catalana d'esquerres, feminista i amb igualtat d'oportunitats. Una República que ajudi als joves, que no deixi a l'estacada als qui passen fred, que tiri endavant la renda garantida de ciutadania, que promogui que les empreses vinguin i no pas que marxin, que aposti per la investigació i el desenvolupament científic i sobretot que ho faci escoltant a la gent, de baix a dalt, de les bases a les cambres legislatives.
Esquerra Republicana de Catalunya, amb 87 anys d'història, ha demostrat que és l'única formació que està en disposició de construir aquest país. L'única que compta amb un equip de bases sòlides i amb capacitats de govern, amb l'experiència dels projectes desenvolupats i l'aval dels èxits duts a terme i, a més, l'única que té possibilitats de guanyar les eleccions per davant de Ciudadanos. Imagineu el discurs de la Inés Arrimadas, la nit de demà passat, si C's és la força més votada?
Aquest dijous estem cridats a decidir. A decidir entre la dignitat i la repressió, entre la llibertat i la censura, entre el 155 o l'esperit de l'1 d'octubre, entre Arrimadas i Ribera o la República Catalana. Decidim DIGNITAT, decidim REPÚBLICA, decidim ERC!

Etna Estrems Fayos
ERC l'Escala