L'Escala

Notícia

Podria ser jo

Etna Estrems

Agafant el fil d'una conversa recent sobre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez on reflexionàvem del perquè del seu empresonament, i anant per endavant que no té cap sentit que vicepresident del govern català i 7 consellers estiguin empresonats encara avui, dèiem que, com a mínim, ells tenien algun tipus de responsabilitat política en tot el procés de proclamació de la República Catalana. Però, els Jordis? Quina responsabilitat tenien sobre les decisions polítiques? Quina mena d'influència (i)legal podien exercir? El de posar-se al capdavant de la gent per organitzar-la i garantir la seguretat en manifestacions de, pel cap baix, un milió de persones, durant 7 anys? Si ells, presidents d'entitats civils en defensa dels drets i de la cultura catalans estan tancats, heu pensat que en qualsevol moment podríem ser nosaltres?
 
Podria ser jo, per exemple, perquè des que tinc ús de raó he estat defensora de la meva condició única de catalana, m'he manifestat als carrers, m'he pronunciat públicament i m'he involucrat en totes les causes en aquest sentit; la primera consulta popular, l'associació l'Escala per la Independència, l'ANC i, evidentment, la militància política activa que m'ha portat a ser regidora d'ERC a l'Escala i Consellera Comarcal. Amb tot aquest historial, per no parlar de la quantitat d'estelades, domassos del Sí i pancartes de Democràcia que han onejat i onegen a les finestres de casa meva, qui em pot garantir que demà no m'hi posaran a mi a la presó?
 
L'Estat Espanyol està arribant a uns nivells d'injustícia mai vistos, o potser sí que van ser vistos en alguna època, que estan aconseguint el moviment social català més important des de fa molts anys. L'Estat Espanyol està arribant a uns punts d'absurditat racional que és totalment imprevisible saber quin serà el següent pas que farà, com passa amb les persones mal anomenades boges, que des d'una ment equilibrada no es pot ser mai capaç de preveure què inventaran davant de qualsevol situació. L'Estat Espanyol, aquell que assegura que no s'empresona ningú per les seves idees polítiques però que en realitat no ho fa quan aquestes són minoria i per tant no poden assolir els seus objectius.
 
I ara què? Em pregunten alguns. Doncs ara toca no aturar-nos en la lluita i sobretot toca guanyar les il·legítimes eleccions del 21D per demostrar que tot i intentar destruir-nos l'únic que aconsegueixen així és fer-nos més forts!
 
Etna Estrems Fayos
Regidora d’ERC l’Escala