L'Escala

Notícia

Stop Sexisme (l'Empordà 12/02/2019)

Etna Estrems

Aquesta setmana assistíem bocabadats a la confessió de la diputada d'ERC, Jenn Díaz, des del faristol del Parlament de Catalunya, declarant-se supervivent de violència de gènere, física i psicològica. I encara més bocabadats ens quedàvem quan vèiem com tot l'hemicicle, sense diferències partidistes ni identitàries, ovacionava la seva valentia en explicar-ho. Bé, tot no. La bancada de Ciudadanos no només no aplaudia, sinó que el senyor Carrizosa feia gestos de desaprovació evidents amb un llenguatge no verbal que deia a crits "ja ha fet el numeret del dia".
Aquest episodi ens serveix per a reafirmar-nos encara més en la petició que vam fer al ple del mes de febrer; volem que l'Escala disposi d'un Punt Lila propi. Des d'ERC pensem que és indispensable que en un moment com el que vivim, el nostre municipi tingui un punt de Km0 per a l'atenció personal a víctimes de violència de gènere o d'agressions sexuals. Un ens on totes aquelles persones que pateixin abusos puguin dirigir-se per a demanar ajuda i informació. Un lloc on sentir-se acompanyades i des d'on s'ajudi a acudir a les administracions en l'àmbit comarcal o provincial que pertoquin. Però el Punt Lila no és només això, el Punt Lila és un concepte; un mecanisme des del qual formar tècnics, personal sanitari, policia local, persones de protecció civil... des d'on organitzar xerrades a les escoles i institut, des d'on idear campanyes de prevenció en festes concretes com carnaval o barraques.
La feminització de l'àmbit social i la lluita contra el masclisme ha de ser una prioritat d'una vila respectuosa i socialment justa.