L'Escala

Notícia

Primavera republicana (Hora Nova 19/02/2019)

Etna Estrems. Regidora i candidata a l’alcaldia d’ERC l’Escala.

Aquest cap de setmana, en un acte al Parc Científic i Tecnològic de Girona, ERC ha presentat més d’un centenar de candidats i candidates per a les eleccions municipals del mes de maig a les comarques gironines. Amb l’acompanyament de Teresa Jordà, Pere Aragonès i Roger Torrent, la nostra formació anunciava que presentarà candidatures a 170 municipis gironins i ho farà amb vocació de ser la força municipalista que garanteixi el treball de base i la col·laboració amb la ciutadania.
Estem convençuts que l’única manera d’aconseguir grans objectius és treballar-los des del carrer. Des de cadascun dels barris i nuclis de cada ciutat i poble. Des de les converses amb les persones. Des de les ganes de construir municipis republicans, amb igualtat d’oportunitats i socialment justos. Municipis feministes i ecològicament sostenibles. Municipis mirall dels veïns i veïnes, que garanteixin les necessitats de tothom i que siguin exemples de societats igualitàries i respectuoses amb totes les persones que hi viuen. Municipis que s’assemblin, al màxim, a la república catalana que tant anhelem. En definitiva, municipis que s’assemblin a les persones que hi viuen.
I això és exactament el que volem fer a l’Escala. Des d’esquerra treballem per presentar a les properes eleccions municipals una candidatura integradora i transversal. Una candidatura que s’assembli al màxim a la ciutadania. Una candidatura de gent normal, gent corrent. Una candidatura de gent treballadora, de petits empresaris, de dones lluitadores, de pares i mares de família, de pensionistes, de joves, d’autòctons i de nouvinguts, capacitada per entendre i treballar per les necessitats dels escalencs i escalenques perquè, en definitiva, seran les seves pròpies.
Una candidatura d’equip. Un equip amb capacitat de sacrifici i treball que s’arremanga per aconseguir acostar-se a tothom i ser un espai de representació real dels veïns i veïnes. Un equip que no té com a objectiu guanyar unes eleccions per manar, sinó per “cogovernar” el nostre municipi amb les entitats i associacions, amb els equips esportius, amb les associacions de veïns, amb els comerciants, amb els estudiants, amb els jubilats, amb els aturats, amb els joves i amb tots i veïns i veïnes. Per això estem segurs que l’equip d’ERC l’Escala serà un mirall on l’Escala es reflecteixi a través de la seva gent.
Tenim molt clar que els municipis són la base de la república i que l’única manera d’aconseguir-la, de fer-la créixer, és des de baix. Les eleccions municipals del 26 de maig són l’oportunitat de transformar l’ajuntament de l’Escala en un ajuntament republicà. Un ajuntament que vetlli pel benestar del dia a dia i, així, apropi els valors republicans a cada racó de la nostra vila. Aprofitem-la!