L'Escala

Notícia

ArquiPolítica (Hora Nova 19/03/2019)

ETNA ESTREMS. REGIDORA I CANDIDATA A L’ALCALDIA D’ERC L’ESCALA.

Aquest cap de setmana hem presentat oficialment la candidatura d'ERC l'Escala a les municipals del 26 de maig que tinc l'honor i, sobretot la gran responsabilitat, d'encapçalar.
Fa unes setmanes que em ve al cap amb més intensitat que mai, que pensar un projecte d'arquitectura i un projecte polític no és tan diferent. Quan comences tens moltíssimes idees, energia i ganes d'aplicar tot de coses que has vist en altres projectes de referència (en el cas de l'arquitectura) o en altres pobles i ciutats que has visitat, i tot això ho has de combinar amb unes condicions prèvies i unes necessitats concretes que poden ser; la forma i mides del terreny i unes cases veïnes, en el cas d'una casa, o les dinàmiques socials i econòmiques del poble i les polítiques que s'estan duent a terme en aquell moment, en el cas del teu poble. Però el més important, sobretot, és escoltar als clients. Uns clients que et diran què volen amb molta seguretat i com volen que els hi dissenyis la casa o quines necessitats tenen en el seu dia a dia en el seu poble. El que està clar és que de tota aquesta combinació de premisses i d'unes bases irrenunciables que té tot projecte, n'ha de sortir un dibuix consensuat i que, al cap i a la fi, sigui una guia per a construir un nou espai on viure millor, més confortable i fer un pas endavant en la vida de les persones.
A ERC l'Escala tenim molt clares quines són les bases irrenunciables d'aquesta nova casa: serà de planta baixa i amb grans finestrals de vidre. Planta baixa perquè hem de garantir que sigui sempre accessible, sense barreres. No ens podem tancar en un despatx d'una tercera planta i no mirar el món. Hem de mirar sempre a l'exterior, connectats sempre amb la realitat del municipi i, per això, aquests grans finestrals sempre oberts, perquè també, donin entrada continua a idees i necessitats noves.
Els projectes han de ser permeables i adaptables a les necessitats del moment però també tècnicament estables. Fets amb equips multidisciplinaris, igual que en qualsevol despatx d'arquitectes. Un equip, el d'ERC l'Escala, amb persones de professions diverses, d'àmbits socials diferents i de barris plurals. Sòlid, amb una estructura ben calculada i a punt de construir.
I sí, aquesta vegada sortim a guanyar. Però no sortim a guanyar per manar, sinó per cogovernar l'Escala amb tots els veïns i veïnes, amb totes les entitats i associacions, i també amb tots aquells que pensen diferent de nosaltres. Perquè els projectes republicans d'esquerres són projectes que posen les persones al centre de la política, sense preguntar quina llengua parlen, quin és el seu origen o quina bandera oneja al seu balcó. El nostre projecte és un projecte de base republicana, sí, però un projecte que cogovernarà amb tothom i per a tothom, pensi com pensi, per millorar les condicions de vida de tots els escalencs i escalenques. Perquè aquesta és la república que anhelem. La república de les persones.
I si som nosaltres els qui hem d'ocupar aquesta nova casa i podem executar el projecte republicà, no serem nosaltres qui mani, sinó vosaltres. A partir del 26 de maig, el govern de l'Escala, sereu vosaltres!
 
Etna Estrems Fayos
Regidora i alcaldable ERC l’Escala