L'Escala

Notícia

Perquè ara i aquí? (Hora Nova 16/04/2019)

Frederic Guirado. Núm. 2 d'ERC l'Escala a les municipals de 2019.

Fa 10 anys vaig iniciar el camí en l'activisme independentista, amb molta il·lusió, una paraula que es va posar de moda algun any més tard, amb unes ganes enormes d'aconseguir el nostre legítim objectiu de llibertat i també, perquè no dir-ho amb un punt d'innocència. Mai hauria pensat que l'estat seria capaç d'exercir la repressió a la qual avui, sembla, molta gent ja s'ha acostumat.
Fa 10 anys muntàvem amb un grup de persones valentes i, entre elles, l'Etna Estrems, les consultes populars per a la Independència de Catalunya, que van néixer a Arenys de Munt i que a l'Escala es va celebrar el 23F de 2010.
Des de llavors no he parat de formar part de diferents entitats i grups, treballant activament per aconseguir el preuat objectiu, però mai, fins ara, havia format part d'un partit polític, jo era més de "trepitjar carrer".
Quan fa cosa de més d'un any vaig entrar a formar part del grup d'ERC l'Escala no em planejava anar de número 2, però ara les circumstàncies, tant dins grup com en l'àmbit personal, han canviat. Així que quan l'Etna m'ho va proposar, no vaig dubtar ni un moment en dir SÍ. Tot i això, sóc conscient la responsabilitat que aquesta posició comporta, però l'assumeixo amb aquella il·lusió de fa 10 anys, intacta.
El passat dimecres dia 10, l'assemblea local d'ERC de l'Escala, em va fer confiança, ratificant, per unanimitat, el meu nom com a número dos de la candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig. Vull donar, des d'aquí, les gràcies als companys i companyes del grup pel seu suport. Entre tots ho farem tot!
Personalment, vinc d'un sector on estem acostumats a treballar moltes hores, molts dies, fins i tot quan la resta de la gent fa festa, per això, en el moment que entro a formar part d'aquest projecte em disposo a treballar igual que ho he fet tots aquests anys, incansablement, per fer de l'Escala un poble millor, on la gent visqui millor, sense barreres arquitectòniques, sense barreres socials: un poble construït amb la gent i per a la gent.
Un poble que va del Riuet fins a Montgó, on hi viuen persones provinents de generacions i generacions de cognoms escalencs i d'altres que tot just desfan les maletes esperant trobar, a la nostra vila, un futur millor del que els prometia la vida al seu lloc d'origen.
És per tot això, i per la confiança que tinc en aquest equip, un grup compromès amb la justícia social i independentista com no n'hi ha cap altre a l'Escala, i per la confiança que tinc en la persona que el lidera, la que serà, segur, la primera alcaldessa de l'Escala, l'Etna Estrems, que recullo el guant i assumeixo el repte amb enorme responsabilitat.
Salut i República


Frederic Guirado Ballester
Núm. 2 d’ERC l’Escala a les municipals de 2019