L'Escala

Totes les opinions

Etna Estrems

Contra la violència (Hora Nova 17/11/2020)

Novembre de nou i un any més ens acostem al dia 25. El dia mundial contra la violència de gènere. Un dia que, en ple segle XXI, segueix marcant (o així hauria de ser) l’agenda d’una manera primordial. Un dia en què, cada any, administracions, entitats, associacions, col•lectius i persones individuals donen visibilitat a aquest problema endèmic de la nostra societat que, sembla, que mai no s’acaba.

Etna Estrems

Pressupost 2021 (L'Empordà 09/11/2020)

Aquest any la negociació del pressupost no ha estat "com sempre". Quan comença el procés de revisió dels comptes es repassen els acords presos en anys anteriors i el compliment d'aquests per decantar el vot. Però aquest any la Covid 19 ho ha remogut tot i no s'han pogut executar moltes coses previstes perquè els Ajuntaments hem hagut de fer front a les necessitats del dia a dia derivades de la pandèmia.

Etna Estrems

La segona onada (Hora Nova 27/10/2020)

Tal com ens havien avisat, ha arribat la tardor i amb ella la segona onada de covid 19. Només començar l’estació ens trobem de ple immersos en un repunt de casos preocupant i que comença a tensionar tota l’estructura sanitària del país i, evidentment del nostre poble. Encarem, com esperàvem, un dels hiverns més durs dels nostres temps i cal fer-ho amb cap fred i responsabilitat, però també amb positivitat i creativitat.

Fredi Guirado

L’estiu de la Covid (Hora Nova 16/09/20)

Estava passejant la gossa un diumenge d’abril en ple confinament. Feia un dia radiant, el mar calma, el sol de primavera, la Mar d'en Manassa començava a florir i en condicions normals aquell cap de setmana s'hagués celebrat a l'Escala, el Triumvirat. Un cap de setmana on acostumen a venir milers de persones. Però aquest any no està essent un any normal. Aquell diumenge a quarts d’una del migdia, el passeig cap a empúries el feia sol, els bars eren tancats, les terrasses buides i el sempre transitat passeig d'Empúries estava desert.

Etna Estrems

Festa Major 2020 (L'Empordà 25/08/2020)

Escric aquestes línies en dijous. Dijous 20 d’agost de 2020. Falten 12 dies per la Festa Major de l’Escala. Aquest any, com en tots els àmbits, la festa haurà de ser diferent, adaptada. Però a hores d’ara encara no tenim cap notícia de quines decisions ha pres el govern del nostre poble respecte aquests dies tan assenyalats. Volem pensar que tenen un pla, que tenen clar quins actes faran, quins actes suspendran, quins actes modificaran el seu format… Però en tot cas, aquest supòsit, només és un acte de fe.

Etna Estrems

Negoci o xantatge? (Hora Nova 18/8/2020)

Ara fa uns dies que als mitjans de comunicació podem llegir i escoltar diverses notícies on diferents ajuntaments del país, anuncien que no cediran els seus romanents de tresoreria a l'Estat. De fet, aquesta mateixa setmana, Esquerra Republicana de Catalunya feia públic que cap dels ajuntaments on Esquerra governa cedirà aquests diners al govern central espanyol. Des de Madrid, volen vendre aquesta cessió com un gest solidari, però el que és, és un xantatge en tota regla.

Cati Ribera i Alemany

Comunicar en temps de crisi

Quan parlem de comunicar estem parlant de fer arribar un missatge a un sector determinat i que arribi de forma eficient i clara. En aquest cas el projecte que ens ocupa es diu L'Escala, L'Escala tot l'any, L'Escala Mar d'Empúries, L'Escala la teva botiga arran de mar o qualsevol altre lema. Des d'ERC L'Escala hem observat gratament com a partir del temporal Glòria i de la nostra reivindicació pel que fa a l´ús de la comunicació 4.

Etna Estrems

Emergència social (L'Empordà 21/07/2020)

La pandèmia del coronavirus ens ha deixat un escenari social difícil a tots els nivells. Persones que han perdut la feina, persones que ni tan sols han començat a treballar en aquella feina de temporada que els salva l'any, famílies que han passat de dos sous a un, autònoms que facturen molt menys, empresaris que no arriben a cobrir despeses... i un grapat de casuístiques vàries que han fet, que després de l'emergència sanitaria ens trobem immersos en una emergència social de gran magnitud.

Etna Estrems

Dependència digital (Hora nova 16/06/2020)

Si alguna cosa ens ha ensenyat aquest 2020 és que en els moments de crisi, les noves tecnologies es fan encara més imprescindibles. Els mesos de confinament i d’obligat teletreball ens han fet adonar que sense bones connexions és impossible seguir el ritme del dia a dia, inclús quan aquest ritme és més lent que el que la vida ens té acostumats.  A l’Escala, és conegut, tenim greus problemes de connexió però aquestes setmanes s’han vist agreujats per una càrrega molt superior a l’habitual de les xarxes d’internet.