L'Escala

Totes les opinions

Fredi Guirado

Segells, Marques i Badies (Hora Nova 17/12/19)

A vegades necessitem que ens obrin els ulls per veure allò que tenim just davant, per això, segurament quan sentim que a l'Escala li han donat el segell de "Vila Marinera", que la Badia de Roses ha entrat dins la marca de "les badies més belles del món" o que a Begur li han donat el segell de "Vila amb Encant", tenim un sentiment intermedi entre evidència i sorpresa. Lògicament aquests segells i marques no estan fetes pensant qui té aquests paisatges com habituals i quotidians, sinó que tenen la intenció de promocionar turísticament aquests indrets.

Etna Estrems

El dret a tenir un lloc on viure (l'Empordà 26/11/2019)

Els pressupostos municipals són una declaració d’intencions que els governs municipals redacten explicant quins són els projectes que creuen prioritaris i en què invertiran els diners dels ciutadans. A l’Escala fa anys que des del grup municipal d’Esquerra insistim en la importància de fer realitat una necessitat imperiosa del nostre poble: l’habitatge social. Fa anys que demanem que es posi una partida concreta als pressupostos de l’any següent perquè, tot allò que no té partida serà impossible que es faci realitat.

Etna Estrems

Ni una menys (Hora Nova 19/11/2019)

El proper 25 de novembre se celebra el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Un dia que no hauria d’existir, certament, però una jornada absolutament necessària i que hem de fer molt visible per aconseguir crear consciència. A L’Escala, un grup de dones de totes les sensibilitats, s’han unit per a organitzar diverses activitats durant l’any i sembla que la primera més important es durà a terme aquest 25 de novembre.

Fredi Guirador. Regidor ERC l'Escala.

Ni un pas enrere

El que representa formar part d’un consistori municipal és quelcom difícilment imaginable quan no hi has estat mai. Amb els dies i les setmanes et vas acostumant a una serie de petits detalls de la teva vida que canvien de manera constant però gairebé imperceptible. La més important d’aquestes canvis és que molta gent creu que pel fet d’estar a l’ajuntament saps més coses que ells en molts diferents àmbits, i constantment pel carrer, a les trobades d’entitats, a la sortida dels nen@s a l’escola et pregunten com està això o allò.

Etna Estrems

Escoltar als barris (Hora Nova 20/08/2019)

Des d’ERC l’Escala sempre hem defensat que tots els escalencs i es-calenques han de tenir els mateixos drets, visquin on visquin, de pun-ta a punta, del Riuet a Montgó. Les últimes setmanes aquesta declara-ció d’intencions del nostre grup està més sobre la taula que mai.  Fa uns dies, els veïns i les veïnes del barri del Riuet i la Coma van ma-nifestar-se davant l’Ajuntament per reclamar els seus drets com a ciu-tadans de ple dret del nostre poble.

Etna Estrems

Només Sí, és Sí

Comencem mandat i una de les primeres feines dels governs municipals és dissenyar el cartipàs amb què gestionaran el poble: una declaració d’intencions i de línies estratègiques i polítiques. Amb aquest senzill gest, els governs, expliquen qui seran els responsables de cada àrea bàsica per a ells i els hi posen nom. El cartipàs escalenc, tot i ser un dels més amplis de la història amb 10 regidors, no ha inclòs una regidoria d’igualtat, com han fet molts pobles i ciutats, governats per partits de tots els colors, per fer front a una de les més grans lacres de la nostra societat; les desigualtats i la violència de gènere.

Etna Estrems

Comencem! (Hora Nova 19/06/2019)

Aquest cap de setmana s’ha constituït el nou ajuntament de l’Escala, igual que el de tots els pobles i ciutats del nostre país. Des del grup d’ERC hem vingut a treballar. A treballar per l’Escala, per la seva gent i pel seu futur. Hem vingut a avançar. A avançar cap a un model de poble del futur, sostenible, feminista, econòmicament pròsper i socialment just. Hem vingut a contribuir. A contribuir a fer de l’Escala el millor lloc del món, a aportar idees i a intentar aplicar-les.

Etna Estrems

L’endemà de les municipals (L'Empordà 11/06/2019)

Ja han passat uns quants dies des de les eleccions municipals i, passada la primera impressió, toca fer reflexió racional. Anem a pams. L'alcalde es presentava sense competència directa en el seu espai electoral. Cap més partit es disputava l'espai no independentista i el joc a dues bandes va funcionar: sense la sigla del PSC per convèncer els "indepes" i mantenint el lligam amb el PSOE per ser l'únic partit no independentista (cert que hi havia Nosaltres, partit hereu del PP, però sense sigles reconeixibles i amb un candidat de Girona, ha quedat fora i els Comuns mantenint el vot fidel per 1 regidor).

Frederic Guirado. Núm. 2 d'ERC l'Escala a les municipals de 2019.

Perquè ara i aquí? (Hora Nova 16/04/2019)

Fa 10 anys vaig iniciar el camí en l'activisme independentista, amb molta il·lusió, una paraula que es va posar de moda algun any més tard, amb unes ganes enormes d'aconseguir el nostre legítim objectiu de llibertat i també, perquè no dir-ho amb un punt d'innocència. Mai hauria pensat que l'estat seria capaç d'exercir la repressió a la qual avui, sembla, molta gent ja s'ha acostumat. Fa 10 anys muntàvem amb un grup de persones valentes i, entre elles, l'Etna Estrems, les consultes populars per a la Independència de Catalunya, que van néixer a Arenys de Munt i que a l'Escala es va celebrar el 23F de 2010.