L'Escala

Totes les opinions

Etna Estrems

Escoltar als barris (Hora Nova 20/08/2019)

Des d’ERC l’Escala sempre hem defensat que tots els escalencs i es-calenques han de tenir els mateixos drets, visquin on visquin, de pun-ta a punta, del Riuet a Montgó. Les últimes setmanes aquesta declara-ció d’intencions del nostre grup està més sobre la taula que mai.  Fa uns dies, els veïns i les veïnes del barri del Riuet i la Coma van ma-nifestar-se davant l’Ajuntament per reclamar els seus drets com a ciu-tadans de ple dret del nostre poble.

Etna Estrems

Només Sí, és Sí

Comencem mandat i una de les primeres feines dels governs municipals és dissenyar el cartipàs amb què gestionaran el poble: una declaració d’intencions i de línies estratègiques i polítiques. Amb aquest senzill gest, els governs, expliquen qui seran els responsables de cada àrea bàsica per a ells i els hi posen nom. El cartipàs escalenc, tot i ser un dels més amplis de la història amb 10 regidors, no ha inclòs una regidoria d’igualtat, com han fet molts pobles i ciutats, governats per partits de tots els colors, per fer front a una de les més grans lacres de la nostra societat; les desigualtats i la violència de gènere.

Etna Estrems

Comencem! (Hora Nova 19/06/2019)

Aquest cap de setmana s’ha constituït el nou ajuntament de l’Escala, igual que el de tots els pobles i ciutats del nostre país. Des del grup d’ERC hem vingut a treballar. A treballar per l’Escala, per la seva gent i pel seu futur. Hem vingut a avançar. A avançar cap a un model de poble del futur, sostenible, feminista, econòmicament pròsper i socialment just. Hem vingut a contribuir. A contribuir a fer de l’Escala el millor lloc del món, a aportar idees i a intentar aplicar-les.

Etna Estrems

L’endemà de les municipals (L'Empordà 11/06/2019)

Ja han passat uns quants dies des de les eleccions municipals i, passada la primera impressió, toca fer reflexió racional. Anem a pams. L'alcalde es presentava sense competència directa en el seu espai electoral. Cap més partit es disputava l'espai no independentista i el joc a dues bandes va funcionar: sense la sigla del PSC per convèncer els "indepes" i mantenint el lligam amb el PSOE per ser l'únic partit no independentista (cert que hi havia Nosaltres, partit hereu del PP, però sense sigles reconeixibles i amb un candidat de Girona, ha quedat fora i els Comuns mantenint el vot fidel per 1 regidor).

Frederic Guirado. Núm. 2 d'ERC l'Escala a les municipals de 2019.

Perquè ara i aquí? (Hora Nova 16/04/2019)

Fa 10 anys vaig iniciar el camí en l'activisme independentista, amb molta il·lusió, una paraula que es va posar de moda algun any més tard, amb unes ganes enormes d'aconseguir el nostre legítim objectiu de llibertat i també, perquè no dir-ho amb un punt d'innocència. Mai hauria pensat que l'estat seria capaç d'exercir la repressió a la qual avui, sembla, molta gent ja s'ha acostumat. Fa 10 anys muntàvem amb un grup de persones valentes i, entre elles, l'Etna Estrems, les consultes populars per a la Independència de Catalunya, que van néixer a Arenys de Munt i que a l'Escala es va celebrar el 23F de 2010.

ETNA ESTREMS. REGIDORA I CANDIDATA A L’ALCALDIA D’ERC L’ESCALA.

ArquiPolítica (Hora Nova 19/03/2019)

Aquest cap de setmana hem presentat oficialment la candidatura d'ERC l'Escala a les municipals del 26 de maig que tinc l'honor i, sobretot la gran responsabilitat, d'encapçalar. Fa unes setmanes que em ve al cap amb més intensitat que mai, que pensar un projecte d'arquitectura i un projecte polític no és tan diferent. Quan comences tens moltíssimes idees, energia i ganes d'aplicar tot de coses que has vist en altres projectes de referència (en el cas de l'arquitectura) o en altres pobles i ciutats que has visitat, i tot això ho has de combinar amb unes condicions prèvies i unes necessitats concretes que poden ser; la forma i mides del terreny i unes cases veïnes, en el cas d'una casa, o les dinàmiques socials i econòmiques del poble i les polítiques que s'estan duent a terme en aquell moment, en el cas del teu poble.

Etna Estrems. Regidora i candidata a l’alcaldia d’ERC l’Escala.

Primavera republicana (Hora Nova 19/02/2019)

Aquest cap de setmana, en un acte al Parc Científic i Tecnològic de Girona, ERC ha presentat més d’un centenar de candidats i candidates per a les eleccions municipals del mes de maig a les comarques gironines. Amb l’acompanyament de Teresa Jordà, Pere Aragonès i Roger Torrent, la nostra formació anunciava que presentarà candidatures a 170 municipis gironins i ho farà amb vocació de ser la força municipalista que garanteixi el treball de base i la col·laboració amb la ciutadania.

Etna Estrems

Stop Sexisme (l'Empordà 12/02/2019)

Aquesta setmana assistíem bocabadats a la confessió de la diputada d'ERC, Jenn Díaz, des del faristol del Parlament de Catalunya, declarant-se supervivent de violència de gènere, física i psicològica. I encara més bocabadats ens quedàvem quan vèiem com tot l'hemicicle, sense diferències partidistes ni identitàries, ovacionava la seva valentia en explicar-ho. Bé, tot no. La bancada de Ciudadanos no només no aplaudia, sinó que el senyor Carrizosa feia gestos de desaprovació evidents amb un llenguatge no verbal que deia a crits "ja ha fet el numeret del dia".

Etna Estrems

La història inacabable (L'Empordà 15/01/2019)

No hi ha manera. Pràcticament una legislatura sencera parlant del mateix i seguim amb els mateixos problemes. Quasi quatre anys demanant que es posi remei al tema dels abocaments descontrolats a l'Escala i seguim, seguim i seguim. Durant els últims dies han tornat a aparèixer restes de fibrociment (el que habitualment diem "uralita") al solar del costat de l'escola bressol. No és la primera vegada.