L'Escala

Totes les opinions

ETNA ESTREMS. REGIDORA I CANDIDATA A L’ALCALDIA D’ERC L’ESCALA.

ArquiPolítica (Hora Nova 19/03/2019)

Aquest cap de setmana hem presentat oficialment la candidatura d'ERC l'Escala a les municipals del 26 de maig que tinc l'honor i, sobretot la gran responsabilitat, d'encapçalar. Fa unes setmanes que em ve al cap amb més intensitat que mai, que pensar un projecte d'arquitectura i un projecte polític no és tan diferent. Quan comences tens moltíssimes idees, energia i ganes d'aplicar tot de coses que has vist en altres projectes de referència (en el cas de l'arquitectura) o en altres pobles i ciutats que has visitat, i tot això ho has de combinar amb unes condicions prèvies i unes necessitats concretes que poden ser; la forma i mides del terreny i unes cases veïnes, en el cas d'una casa, o les dinàmiques socials i econòmiques del poble i les polítiques que s'estan duent a terme en aquell moment, en el cas del teu poble.

Etna Estrems. Regidora i candidata a l’alcaldia d’ERC l’Escala.

Primavera republicana (Hora Nova 19/02/2019)

Aquest cap de setmana, en un acte al Parc Científic i Tecnològic de Girona, ERC ha presentat més d’un centenar de candidats i candidates per a les eleccions municipals del mes de maig a les comarques gironines. Amb l’acompanyament de Teresa Jordà, Pere Aragonès i Roger Torrent, la nostra formació anunciava que presentarà candidatures a 170 municipis gironins i ho farà amb vocació de ser la força municipalista que garanteixi el treball de base i la col·laboració amb la ciutadania.

Etna Estrems

Stop Sexisme (l'Empordà 12/02/2019)

Aquesta setmana assistíem bocabadats a la confessió de la diputada d'ERC, Jenn Díaz, des del faristol del Parlament de Catalunya, declarant-se supervivent de violència de gènere, física i psicològica. I encara més bocabadats ens quedàvem quan vèiem com tot l'hemicicle, sense diferències partidistes ni identitàries, ovacionava la seva valentia en explicar-ho. Bé, tot no. La bancada de Ciudadanos no només no aplaudia, sinó que el senyor Carrizosa feia gestos de desaprovació evidents amb un llenguatge no verbal que deia a crits "ja ha fet el numeret del dia".

Etna Estrems

La història inacabable (L'Empordà 15/01/2019)

No hi ha manera. Pràcticament una legislatura sencera parlant del mateix i seguim amb els mateixos problemes. Quasi quatre anys demanant que es posi remei al tema dels abocaments descontrolats a l'Escala i seguim, seguim i seguim. Durant els últims dies han tornat a aparèixer restes de fibrociment (el que habitualment diem "uralita") al solar del costat de l'escola bressol. No és la primera vegada.

Etna Estrems

Connectem-nos (Hora Nova 15/01/2019)

Un dels principals problemes actuals en la vida política de la societat és la desconnexió que hi ha entre les formacions polítiques i la ciutadania. En moltes ocasions els partits van a la seva i no saben llegir la realitat del carrer, els problemes del dia a dia o les necessitats de la ciutadania. L'època que ens ha tocat viure sembla que encara potencia més aquest distanciament. La vella manera de fer política ha quedat obsoleta, antiga.

Etna Estrems

Mobilitat elèctrica; l’aposta de futur. (Hora Nova 18/12/18)

És innegable que a poc a poc les noves formes de mobilitat es van imposant. Cada cop més persones opten per desplaçar-se amb un patinet, un monocicle o una bicicleta elèctrica per moure’s per les grans ciutats. Tant és així que algunes ja han començat a regular la convivència entre aquest tipus de vehicles, els vianants i els cotxes. Barcelona, València, Madrid i Granada són l’exemple que, quan una revolució com aquesta ens aborda, és molt millor treballar per una bona convivència des dels ajuntaments, promovent ordenances locals de regulació de la circulació des de l’administració més propera, que no pas esperar que l’administració central, molt llunyana als problemes del dia a dia local, posi fil a l’agulla.

Etna Estrems

Ser voluntari (Hora Nova - 20/11/2018)

Etna Estrems ERC l'Escala

Ser voluntari és sinònim de regalar temps. Aquest temps que tant ens falta avui en dia, aquest temps que sempre escasseja i que mai sabem d’on treure, aquest temps que tots diem que no tenim. Ser voluntari és sinònim de donar molt i rebre poc. Donar sense pensar. Donar amb l’única finalitat de millorar alguna cosa que ens mou de cor, sense més. Donar enginy, donar idees, donar hores tretes de la família o els amics, donar un tros de tu mateix a una causa en què creus.

Etna Estrems

Construir, escoltar, sumar (l'Empordà - 13/11/2018)

L’assemblea del 30 d’octubre va refermar la seva confiança en mi per encapçalar la candidatura d’ERC a l’Escala a les municipals de 2019. Potser s’ha d’estar boig per embarcar-se en certes naus però com deia Steve Jobs, que “aquells que estan suficientment bojos per creure que poden canviar el món, són aquells que aconsegueixen canviar-lo”. A l’Escala li falta escoltar. Li falta parar l’orella als problemes del dia a dia dels escalencs i les escalenques.

Etna Estrems

Els últims pressupostos (Hora Nova - 16/10/2018)

Encarem l'últim trimestre de l'any i, amb ell, una època de bons desitjos i projectes de futur. Tots, encara que ens neguem a reconèixer-ho, comencem els anys nous amb ganes de fer coses, amb intencions d'emprendre, amb il•lusions de fer realitat somnis. Però abans d'acabar l'any és moment de posar les bases per encarar el nou amb fonaments i als ajuntaments, passa una mica el mateix. Aquests darrers mesos de 2018, a l'Escala com a la resta de pobles i ciutats del país, es debatran i aprovaran les ordenances fiscals i el pressupost per a 2019.