L'Escala

Totes les opinions

Meri Raurich

Són beques, no regals

L'últim ple de l'Escala va aprovar un ajut econòmic per als joves escalencs, d'entre 16 i 21 anys, que desitgin seguir formant-se fent un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o una modalitat de Batxillerat no impartida a l’institut del municipi. Des d'ERC l'Escala vam demanar aquesta beca al darrer Consell Escolar i, per tant, és una reivindicació explícita del nostre grup des de fa temps tenint en compte que el dret a l'educació és un dret humà fonamental inclòs l'any 1952 en l'article 2 del primer "Protocol de la Convenció Europea de Drets Humans.

Butlletí municipal setembre (no editat per la situació política)

La força de la gent

1 d'octubre

“La gent no s’adona de la força que té”, aquesta és la frase que els últims dies està inundant la quotidianitat dels catalans i catalanes. Després de setmanes de gran intensitat política al país i de declaracions creuades entre uns i altres dirigents ha arribat l’hora de les persones. El procés d’independència del nostre país va començar al carrer i acabarà al carrer. Els catalans de peu fa anys que forcem la màquina per arribar on som, fa temps que demanem als nostres representants que ens duguin a la República i ho hem demostrat sobradament.

Butlletí Municipal juliol

Preparats per l’estiu?

Innegablement l’Escala viu del turisme. El sector turístic concentra més del 80% del nostre PIB i, segurament, l’altre 20% en depèn, també, d’una forma o l’altra. Tot i els esforços dels diversos governs escalencs per desestacionalitzar el turisme, la majoria dels visitants de l’Escala arriben al nostre poble entre Sant Joan i Festa Major i és per això que, sempre, tots ens esforcem per tenir el poble a punt per aquestes dates.

Etna Estrems

2 anys #fentescala

Ja han passat dos anys de les darreres eleccions municipals i és el moment de fer balanç. El 2015 els escalencs i escalenques van votar un consistori que deixava el nostre grup a l’oposició, però que també ens situava en el millor resultat que mai havia fet ERC a l’Escala i, per tant, ens transmetien un missatge de confiança i, sens dubte, de moltíssima responsabilitat. Sovint des de l’oposició és complicat arribar a tothom per explicar quin és el dia a dia del treball del grup, les dinàmiques internes i la feina que es fa per intentar, per poc que es pugui, millorar el poble.

Etna Estrems

Una aposta per la igualtat

L’últim ple de l’Ajuntament de l’Escala ha aprovat l’adhesió al pla d’igualtat de gènere del Consell Comarcal pel període 2016-2019. Des d’Esquerra Republicana no podem estar més d’acord amb aquesta decisió; per un tema de convenciment, de concepte i de convicció. Moltes vegades dóna la sensació que aquests gestos només es fan perquè ens donen dret a certes subvencions i des d’ERC pensem que l’adhesió a aquest tipus d’iniciatives han d’ajudar a treballar de formar real, des de l’àmbit municipal, en aquesta línia.

Butlletí municipal Abril 2017

Tenir valor vs donar valor

L’Escala està plena de valors que, en moltes ocasions, ni tan sols coneixen els propis escalencs i que el govern hauria de treballar per potenciar i ampliar l’oferta de la vila. En varies ocasions hemdemanat rehabilitar la casa del pintor Rafel Ramis com a centre cultural i alhora habitatge social, dotant-la d’una sala per a cada artista nascut al mateix carrer on se situa l’habitatge; Ramis, Lassús i Palau, i una altra per a artistes actuals.

Butlletí municipal Gener 2017

Començant el 2017

Comença un nou any i amb ell un nou exercici polític, marcat pels pressupostos recentment aprovats. Com cada any, hem treballat per aconseguir acords amb el govern i aportar-hi el nostre granet de sorra. Gràcies a la constància en aquest sentit, hem pogut introduir-hi temes importants, com el compromís d’enllestir un pla d’habitatge social aquest 2017. També s’ampliarà la brigada social, donant feina a persones en risc d’exclusió i que ja no tenen cap tipus prestació i es reprendrà en graduat en ESO a l’escola d’adults.

Butlletí municipal Setembre 2016

Majoria independentista

Fa 5 anys que l’11 de setembre, diada nacional de Catalunya, ha agafat un caràcter marcadament únic, històric. La major part de la població catalana ha pres consciència de la situació insostenible del país dins el conjunt d’Espanya i, de forma totalment democràtica i pacífica, manifesta un any rere l’altre el seu desig d’independència. Aquest 2016 no ha estat una excepció i, de nou, hem sortit al carrer a lluitar pel que volem i considerem just; pel que mereixem.

Butlletí municipal Març 2016

L'art d'improvisar

Fa temps que insistim que les coses no es poden fer improvisant, que ens costa car i que l’únic que porta són problemes i quan es tracta d’obres de gran envergadura, no només no és bo, sinó que pot ser nefast. Des del inici de la reforma de la platja hem demanat cura, advertit dels problemes que generaria la falta de capacitat dels contenidors i insistit en el cost econòmic que pot suposar no tenir-ho tot controlat.