L'Escala

Totes les opinions

Etna Estrems

De pisos buits i idees genials (l'Empordà 20/03/2018)

És un bon primer pas que, després de tres anys de legislatura i quan només en queda un per les eleccions municipals, l'equip de govern hagi decidit encarregar un estudi per saber quina és la situació actual de L'Escala pel que fa a pisos buits. L'estudi ens indica que s'ha de treballar fort per aconseguir que els particulars vegin atractiva l'opció de cedir els pisos per a ús social i aplicar mesures de pressió a les entitats bancàries perquè els habitatges buits que tenen passin a parc social.

Meri Raurich

El repte de la Participació Ciutadana

L'entrada al nou mil·lenni s’acompanyava de conceptes com desafecció, descontentament, desarrelament; el grup dels "DES", que iniciatives com els Plans de Barris haurien d'ajudar a eliminar. L'any 2010 l'Escala va començar a desenvolupar el Pla de Barris després d'haver-se presentat a la setena convocatòria d'ajudes de la Llei de Barris (2004) promoguda per la Generalitat de Catalunya. Aquesta llei estableix i regula el desplegament d'un programa específic per a la millora social, urbanística i econòmica del nucli antic.

Butlletí municipal (gener 2018)

Compres descafeïnades

Un nadal més els tions i els Reis d’Orient de totes les cases han hagut d’abastir-se de regals per a tota la família. Com cada any, han anat als comerços locals a mirar quines ofertes tenien i a recollir tot allò que hi havia a les cartes, però aquest any sembla que els ha costat més arribar. Segons alguns comerciants del nucli antic escalenc enguany tots ells han anat menys a comprar als seus establiments i s’ha vist menys moviment de patges reials buscant presents.

Carles Carlà

Cuidem el turisme, invertim en futur

El turisme s'ha convertit de manera irreversible en el motor de les nostres economies i més encara en petits pobles costaners com l'Escala. Segons el pla de màrqueting encarregat per l'equip de govern a una empresa externa, el 82% del producte interior brut de la nostra vila està produït per un motiu turístic, és a dir, pràcticament el total de totes les operacions que es fan en un any estan, directament o indirecta, relacionades amb els turistes.

Etna Estrems

Les eleccions del 155

Dijous tenim una cita amb les urnes i sí, és cert, són unes urnes il·legítimes, imposades de forma totalment il·legal i on algunes formacions hem hagut d'arribar amb un desavantatge brutal. Amb el nostre candidat, Oriol Junqueras està empresonat, privat de llibertat i condemnat injustament a no explicar el projecte polític que defensa. Empresonat per un estat que no separa poders i que persegueix, encausa i empresona a aquells qui defensen unes idees diferents de les seves.

Etna Estrems

Tornant de Brussel·les

Brussel·les - 7 de desembre 2017

Ja som a casa, l'excursió a Brussel·les ha acabat i, crec, encara som incapaços de valorar el que hem fet. Un viatge d'aproximadament 30h que ha portat 45.000 catalans a la capital europea, en un mes de desembre gèlid, just abans de les compres de nadal i en plena crisi econòmica. Un viatge que, així i tot, hem fet. El poble de Catalunya és capaç d'aquestes coses, és capaç de tot. El poble de Catalunya ha decidit; ha decidit no rendir-se i arribar on calgui, encara que això signifiqui moure's més de 1.

Etna Estrems

Podria ser jo

Agafant el fil d'una conversa recent sobre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez on reflexionàvem del perquè del seu empresonament, i anant per endavant que no té cap sentit que vicepresident del govern català i 7 consellers estiguin empresonats encara avui, dèiem que, com a mínim, ells tenien algun tipus de responsabilitat política en tot el procés de proclamació de la República Catalana. Però, els Jordis? Quina responsabilitat tenien sobre les decisions polítiques? Quina mena d'influència (i)legal podien exercir? El de posar-se al capdavant de la gent per organitzar-la i garantir la seguretat en manifestacions de, pel cap baix, un milió de persones, durant 7 anys? Si ells, presidents d'entitats civils en defensa dels drets i de la cultura catalans estan tancats, heu pensat que en qualsevol moment podríem ser nosaltres?   Podria ser jo, per exemple, perquè des que tinc ús de raó he estat defensora de la meva condició única de catalana, m'he manifestat als carrers, m'he pronunciat públicament i m'he involucrat en totes les causes en aquest sentit; la primera consulta popular, l'associació l'Escala per la Independència, l'ANC i, evidentment, la militància política activa que m'ha portat a ser regidora d'ERC a l'Escala i Consellera Comarcal.

Meri Raurich

Són beques, no regals

L'últim ple de l'Escala va aprovar un ajut econòmic per als joves escalencs, d'entre 16 i 21 anys, que desitgin seguir formant-se fent un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o una modalitat de Batxillerat no impartida a l’institut del municipi. Des d'ERC l'Escala vam demanar aquesta beca al darrer Consell Escolar i, per tant, és una reivindicació explícita del nostre grup des de fa temps tenint en compte que el dret a l'educació és un dret humà fonamental inclòs l'any 1952 en l'article 2 del primer "Protocol de la Convenció Europea de Drets Humans.

Butlletí municipal setembre (no editat per la situació política)

La força de la gent

1 d'octubre

“La gent no s’adona de la força que té”, aquesta és la frase que els últims dies està inundant la quotidianitat dels catalans i catalanes. Després de setmanes de gran intensitat política al país i de declaracions creuades entre uns i altres dirigents ha arribat l’hora de les persones. El procés d’independència del nostre país va començar al carrer i acabarà al carrer. Els catalans de peu fa anys que forcem la màquina per arribar on som, fa temps que demanem als nostres representants que ens duguin a la República i ho hem demostrat sobradament.