L'Escala

Totes les opinions

Carles Carlà

Cuidem el turisme, invertim en futur

El turisme s'ha convertit de manera irreversible en el motor de les nostres economies i més encara en petits pobles costaners com l'Escala. Segons el pla de màrqueting encarregat per l'equip de govern a una empresa externa, el 82% del producte interior brut de la nostra vila està produït per un motiu turístic, és a dir, pràcticament el total de totes les operacions que es fan en un any estan, directament o indirecta, relacionades amb els turistes.

Etna Estrems

Les eleccions del 155

Dijous tenim una cita amb les urnes i sí, és cert, són unes urnes il·legítimes, imposades de forma totalment il·legal i on algunes formacions hem hagut d'arribar amb un desavantatge brutal. Amb el nostre candidat, Oriol Junqueras està empresonat, privat de llibertat i condemnat injustament a no explicar el projecte polític que defensa. Empresonat per un estat que no separa poders i que persegueix, encausa i empresona a aquells qui defensen unes idees diferents de les seves.

Etna Estrems

Tornant de Brussel·les

Brussel·les - 7 de desembre 2017

Ja som a casa, l'excursió a Brussel·les ha acabat i, crec, encara som incapaços de valorar el que hem fet. Un viatge d'aproximadament 30h que ha portat 45.000 catalans a la capital europea, en un mes de desembre gèlid, just abans de les compres de nadal i en plena crisi econòmica. Un viatge que, així i tot, hem fet. El poble de Catalunya és capaç d'aquestes coses, és capaç de tot. El poble de Catalunya ha decidit; ha decidit no rendir-se i arribar on calgui, encara que això signifiqui moure's més de 1.

Etna Estrems

Podria ser jo

Agafant el fil d'una conversa recent sobre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez on reflexionàvem del perquè del seu empresonament, i anant per endavant que no té cap sentit que vicepresident del govern català i 7 consellers estiguin empresonats encara avui, dèiem que, com a mínim, ells tenien algun tipus de responsabilitat política en tot el procés de proclamació de la República Catalana. Però, els Jordis? Quina responsabilitat tenien sobre les decisions polítiques? Quina mena d'influència (i)legal podien exercir? El de posar-se al capdavant de la gent per organitzar-la i garantir la seguretat en manifestacions de, pel cap baix, un milió de persones, durant 7 anys? Si ells, presidents d'entitats civils en defensa dels drets i de la cultura catalans estan tancats, heu pensat que en qualsevol moment podríem ser nosaltres?   Podria ser jo, per exemple, perquè des que tinc ús de raó he estat defensora de la meva condició única de catalana, m'he manifestat als carrers, m'he pronunciat públicament i m'he involucrat en totes les causes en aquest sentit; la primera consulta popular, l'associació l'Escala per la Independència, l'ANC i, evidentment, la militància política activa que m'ha portat a ser regidora d'ERC a l'Escala i Consellera Comarcal.

Meri Raurich

Són beques, no regals

L'últim ple de l'Escala va aprovar un ajut econòmic per als joves escalencs, d'entre 16 i 21 anys, que desitgin seguir formant-se fent un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o una modalitat de Batxillerat no impartida a l’institut del municipi. Des d'ERC l'Escala vam demanar aquesta beca al darrer Consell Escolar i, per tant, és una reivindicació explícita del nostre grup des de fa temps tenint en compte que el dret a l'educació és un dret humà fonamental inclòs l'any 1952 en l'article 2 del primer "Protocol de la Convenció Europea de Drets Humans.

Butlletí municipal setembre (no editat per la situació política)

La força de la gent

1 d'octubre

“La gent no s’adona de la força que té”, aquesta és la frase que els últims dies està inundant la quotidianitat dels catalans i catalanes. Després de setmanes de gran intensitat política al país i de declaracions creuades entre uns i altres dirigents ha arribat l’hora de les persones. El procés d’independència del nostre país va començar al carrer i acabarà al carrer. Els catalans de peu fa anys que forcem la màquina per arribar on som, fa temps que demanem als nostres representants que ens duguin a la República i ho hem demostrat sobradament.

Butlletí Municipal juliol

Preparats per l’estiu?

Innegablement l’Escala viu del turisme. El sector turístic concentra més del 80% del nostre PIB i, segurament, l’altre 20% en depèn, també, d’una forma o l’altra. Tot i els esforços dels diversos governs escalencs per desestacionalitzar el turisme, la majoria dels visitants de l’Escala arriben al nostre poble entre Sant Joan i Festa Major i és per això que, sempre, tots ens esforcem per tenir el poble a punt per aquestes dates.

Etna Estrems

2 anys #fentescala

Ja han passat dos anys de les darreres eleccions municipals i és el moment de fer balanç. El 2015 els escalencs i escalenques van votar un consistori que deixava el nostre grup a l’oposició, però que també ens situava en el millor resultat que mai havia fet ERC a l’Escala i, per tant, ens transmetien un missatge de confiança i, sens dubte, de moltíssima responsabilitat. Sovint des de l’oposició és complicat arribar a tothom per explicar quin és el dia a dia del treball del grup, les dinàmiques internes i la feina que es fa per intentar, per poc que es pugui, millorar el poble.

Etna Estrems

Una aposta per la igualtat

L’últim ple de l’Ajuntament de l’Escala ha aprovat l’adhesió al pla d’igualtat de gènere del Consell Comarcal pel període 2016-2019. Des d’Esquerra Republicana no podem estar més d’acord amb aquesta decisió; per un tema de convenciment, de concepte i de convicció. Moltes vegades dóna la sensació que aquests gestos només es fan perquè ens donen dret a certes subvencions i des d’ERC pensem que l’adhesió a aquest tipus d’iniciatives han d’ajudar a treballar de formar real, des de l’àmbit municipal, en aquesta línia.