Casal Josep Sunyol

Totes les notícies

Ernest Maragall i Roger Torrent es reuneixen amb entitats de Les Corts

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, el President del Parlament, Roger Torrent, la Diputada al Parlament de Catalunya, Eva Baró, la Regidora a l’Ajuntament de Barcelona Gemma Sendra i el Conseller de Districte d’ERC a Les Corts, Jordi Castellana, visiten Les Corts i es reuneixen amb entitats del barri. El passat 8 de gener, Maragall i Torrent, acompanyats de Baró, Sendra i Castellana van visitar el barri de Les Corts i es van reunir amb entitats i col·lectius del barri per tal de recollir propostes, demandes i suggeriments de millora al Districte. La visita va incloure una reunió amb la Junta de l’AFA de l’Escola Ítaca, una visita al Pavelló de l’Illa i una trobada amb la Junta del Club Joventut Les Corts, una visita a La Trufa, establiment històric al barri de Les Corts, una trobada amb un col·lectiu de veïns i veïnes del carrer Numància i Travessera de Les Corts i una reunió amb membres del Grup Mou-te, entitat de dones amb més de 20 anys de presència i activitat al barri. Durant tota la tarda Maragall i Torrent van poder ser coneixedors de problemàtiques del barri i de propostes també de ciutat i fins i tot nacional. Es van poder tractar qüestions tan diverses com la importància del foment de l’esport base com a eina de cohesió social i de salut, reivindicacions històriques de l’Escola Ítaca, la necessitat que el Districte sigui un agent actiu a l’hora de facilitar la interrelació entre els diversos agents i entitats del Districte, les opcions d’equipament que es podran ubicar a Can Rosés un cop estigui en funcionament la nova escola al carrer Anglesola, la instal·lació d’un semàfor al carrer Numància entre Travessera de Les Corts i Marquès de Sentmenat per millorar la seguretat dels i les vianants o qüestions relacionades amb el foment de la cultura i polítiques de dones.  

Aprovada la proposta d'ERC de mantenir el recorregut actual de l'H10 i el 54

Arrel de la proposta del Govern Municipal de canviar el recorregut de l'H10 per finalitzar-lo a la Plaça de Sants i canviar el recorregut del 54 que deixaria el barri de Sant Ramon sense aquest servei, ERC Les Corts va presentar una proposta en el darrer Consell Plenari de Districte perquè es mantinguin els recorreguts actuals. La iniciativa es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció de Barcelona en Comú. La implantació de la nova xarxa ortogonal ha de ser una oportunitat per millorar el transport públic en superfície de la nostra ciutat amb l'objectiu de garantir una millor racionalitat a la xarxa i poder millorar les freqüències de pas dels autobusos. La implantació de la darrera fase, però, no compleix amb aquests objectius. Per una banda, la proposta inclou l'eliminació del recorregut de l'H10 per l'Avinguda de Madrid. Més de 30.000 persones que viuen als voltants de l'Avinguda de Madrid entre Plaça del Centre i la cruïlla amb el Carrer de Sants es veurien afectades per aquesta mesura. El 54 hauria d'assumir tota la demanda d'aquests entorns. Per altra banda, els canvis proposats en la línia 54 deixarien sense servei d'autobús al barri de Sant Ramon. Aquesta línia uneix el barri de Sant Ramon amb l'Hospital del Sagrat Cor, l'Hospital Clínic o l'estació d'autobusos de l'Estació del Nord. Per tot això, ERC Les Corts vam presentar en el darrer Plenari de Districte una proposta per mantenir els recorreguts actuals de les dues línies. Val a dir que una desena de persones van demanar intervenir in situ en el Plenari mostrant el seu desacord amb els canvis que proposa el Govern Municipal. Les entitats veïnals de la zona van anunciar que estaven recollint signatures i estaven organitzant mobilitzacions si s'implanten definitivament els canvis a les línies H10 i 54. L'aprovació de la proposta d'ERC amb el suport de tots els grups municipals excepte l'abstenció de Barcelona en Comú obliga al Govern Municipal a presentar una nova proposta d'implentació de la darrera fase de la xarxa ortogonal a Les Corts que mantingui els recorreguts actuals de l'H10 i el 54.

Carme Claramunt

Aprovada la proposta d’ERC per posar el nom de Carme Claramunt a l’actual espai de la plaça de Maria Cristina

Les Corts homenatjarà Carme Claramunt assignant-li el nom de l’actual plaça de la Reina Maria Cristina. Claramunt va estar internada a la Presó de Dones de Les Corts des del seu judici el 27 de març de 1939 fins el dia del seu afusellament al Camp de la Bóta, el dia 18 d’abril de 1939.   El passat Consell Plenari del Districte de Les Corts del passat 3 de juliol va aprovar amb tots els vots a favor excepte PP i Cs elevar a la Comissió de la Ponència del Nomenclàtor de Barcelona la proposta d’ERC de canviar el nom de l’actual plaça de la Reina Maria Cristina pel de Carme Claramunt. Segons el portaveu d’ERC a Les Corts, Jordi Castellana, “és de justícia posar en valor la figura de Carme Claramunt, republicana afusellada pel franquisme amb denúncies polítiques de la Falange i d’una veïna que va aprofitar la situació per revenjar-se. Tot i això, amb aquesta iniciativa, volem homenatjar totes les dones represaliades pel franquisme a la Presó de Dones de Les Corts i a totes les iniciatives de veïnes, familiars i preses polítiques que han aconseguit mantenir la memòria d’un espai de record nefast pel nostre barri i la nostra ciutat. És per això que cal que el nom de Carme Claramunt llueixi en un espai emblemàtic com ho és l’actual plaça de la Reina Maria Cristina”. El canvi de nom, però, no serà automàtic ja que ha de passar els tràmits corresponents a la Comissió de la Ponència del Nomenclàtor, formada per representants de l’Ajuntament i experts en la matèria. Un pacte per l’espai públic, el calendari de les obres de la Plaça de Les Corts i el seguiment de les gestions amb els usuaris de l’Espai per a Gossos de Bacardí, també a debat a proposta d’ERC ERC va proposar un acord liderat per l’Ajuntament del Districte per l’ús de l’espai públic amb l’objectiu de garantir i fomentar-ne l’ús per part d’entitats i col·lectius del Districte. Finalment, el calendari de les obres d’arranjament de la plaça de Les Corts, actualment aturat i l’evolució del treball amb els usuaris de l’Espai per a Gossos de Bacardí, també van ser objecte de debat en el Consell Plenari.

Plenari de Districte: pulmó verd urbà i millora de l'Espai per a Gossos a proposta d'ERC

Els republicans van presentar una iniciativa per tal de crear un pulmó verd al Districte aprofitant els 32.000m2 de verd urbà que es generaran a l'entorn del Camp Nou i van requerir al Govern del Districte perquè s'estableixi un diàleg amb els usuaris i usuàries de l'Espai per a Gossos dels Jardins de Bacardí per atendre a les seves demandes. Les dues iniciatives van ser aprovades. Pulmó Verd a Les Corts La situació permanent d'elevada contaminació a la ciutat de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana causa, segons els estudis, més de 3500 morts anuals a la nostra ciutat. Per això, des d'Esquerra Republicana, es va plantejar en el darrer Consell Plenari del Districte una mesura que ha de ser un pas més per fer de Barcelona una ciutat humana, respirable i caminable. A l'entorn del Camp Nou es generaran 32.000m2 de verd urbà, que sumats al Recinte de la Maternitat, als Jardins de Bacardí, al Parc de Can Rigalt i l'adeqüació pendent que hi ha a la part de l'Hospitalet, els Jardins de Pedralbes, el Parc de Cervantes i arribant a Collserola, poden actuar de pulmó verd al nostre barri. Una de les exigències de la proposició que va ser aprovada per unanimitat és que tot aquest projecte ha de ser consensuat amb entitats i representants veïnals. Millora de l'Espai per a Gossos de Bacardí Un dels projectes que s'ha impulsat darrerament al Districte és la creació del nou Espai per a Gossos dels Jardins de Bacardí. Aquest espai, però, ha nascut amb mancances denunciades pels usuaris i usuàries tant de seguretat, com d'accessilitat com de confort tant per a gossos com a per a persones. La ubicació d'obstacles al centre de l'espai que han provocat accidents i lesions a gossos, la poca adeqüació de la sorra que ha provocat danys a la part inferior de les potes d'alguns gossos o el perill de relliscar a l'accés de Travessera, són alguns comentaris que ens han fet arribar usuaris de l'Espai per a Gossos. El compromís adquirit pel Govern del Districte a inciativa d'Esquerrra Republicana és la convocatòria d'una reunió amb usuaris abans d'un mes i debatre i resoldre les millores necessàries.

Vine el 7 de maig als Jardins de Bacardí i fes-nos arribar les teves propostes per millorar l'Espai per a Gossos!

Ja fa alguns mesos de l'entrada en funcionament de la nova Àrea d'esbarjo per a gossos ubicat als Jardins de Bacardí. Des d'ERC Les Corts valorem positivament la seva construcció, però usuaris de l'Espai ens han fet arribar les seves idees per tal de millorar-lo. Esquerra Republicana creiem que és necessari que aquest nou espai gaudeixi de totes les característiques necessàries d'accessibilitat, de seguretat i de comfort tant per als gossos com per a les persones perquè pugui ser un exemple a l'hora d'encarar les millores que necessiten, al nostre entendre, la resta d'espais similars que hi ha al Districte alguns dels quals necessiten urgentment de reformes.  Per tal de poder fer una proposta el màxim d'oberta possible, el proper 7 de maig a la tarda estarem amb una parada als Jardins de Bacardí per tal de poder recollir idees i observacions per enriquir la proposta que farem arribar al Govern del Districte el dia 8 al Consell Plenari de Les Corts. Us hi esperem!

Volem una nova proposta d'implementació de la fase V de la xarxa ortogonal a Les Corts

Durant els propers mesos, el Govern de Barcelona en Comú i el PSC, vol començar la implementació de la fase V de la xarxa ortogonal. L'actual proposta del Govern implicarà la circulació de la nova línia V5 pel carrer Joan Güell per sota de Travessera de Les Corts saturant, encara més, el principal carrer comercial del Districte. Des d'Esquerra Republicana defensem que es faci una altra proposta de traçat de la línia V5 per tal d'evitar el col·lapse total del carrer Joan Güell. Per altra banda, aquesta proposta deixarà sense servei en sentit Besòs a Travessera de Les Corts ja que es preveu que Travessera serà un carrer unidireccional en sentit Llobregat. Això implicarà que no hi haurà cap autobús entre la Diagonal i Avda. Madrid en sentit Besòs, és a dir, cap al centre de la ciutat. Des d'Esquerra Republicana de Les Corts volem que la xarxa ortogonal representi una millora en la mobilitat en transport públic per als veïns i veïnes de Les Corts i, en conseqüència, demanarem al Govern una nova proposta d'implementació de la xarxa ortogonal que apropi el transport públic als veïns i veïnes i no l'allunyi, tal i com es fa amb l'actual proposta.  

ERC Les Corts demanem un espai provisional des que tanqui Can Rosés fins que obri la nova biblioteca de Districte

L'actual biblioteca de Can Rosés serà la seu de la nova Escola Anglesola que ha de ser el centre educatiu substitut de l'Escola Ausiàs March, segons han informat el Consorci d'Educació de Barcelona i el Govern del Districte. Si no hi ha cap canvi, això suposarà que ens quedarem sense biblioteques públiques al barri de Les Corts des del mes de maig fins al mes de novembre, que és quan hi ha prevista l'obertura de la nova biblioteca de Districte si no és que hi ha cap contratemps o imprevist. A banda dels problemes d'espai de pati que això pot ocasionar i que pot agreujar la manca d'espai de l'Escola Ítaca, cal tenir en compte que el mes de juny és mes de selectivitat per als i les alumnes que volen accedir a la universitat i que l'única biblioteca pública del Districte durant tots aquests mesos serà la Biblioteca Miquel Llongueras, tocant a l'Hospitalet de Llobregat. Per tant, al proper ple de Districte, des d'Esquerra Republicana de Les Corts demanarem que s'habiliti un espai provisional de biblioteca i no perdre aquest servei per una manca de previsió del Govern de Barcelona en Comú i el PSC.  

Volem que les AMPA participin en el disseny del mapa escolar de Les Corts #notancarAusiàsMarch

Des d'Esquerra Republicana de Les Corts no entenem ni compartim la decisió de tancar l'Escola Ausiàs March, que té 125 anys d'història, sense consultar amb les AMPA del Districte ni amb els grups polítics de l'oposició. De fet, creiem que és inadmissible que els pares i mares de l'Escola Ausiàs March tinguin coneixement del tancament progressiu de la seva escola de passada l'Audiència Pública de l'1 de febrer parlant dels problemes de l'Escola Ítaca, que ja al curs 2017-2018 no s'ofertarà P3 a l'Escola Ausiàs March. Per tot això, al Plenari del Districte del proper 2 de març, demanarem que es convoqui un Consell Escolar del Districte per fer partícips a les AMPA del disseny del mapa escolar en un termini de quinze dies. Volem que les AMPA puguin decidir on s'ubiquen les places d'educació pública a Les Corts conjuntament amb el Consorci d'Educació i deixar d'obviar-les com a agent bàsic de la Comunitat Educativa del Districte de Les Corts.  

ESCRIT D'ESQUERRA REPUBLICANA – LES CORTS DE RECTIFICACIÓ DEL COMUNICAT SOBRE L’OCUPACIÓ DE LA BENAVENTURADA

En relació al comunicat d’Esquerra Republicana - Les Corts sobre l’ocupació de la Benaventurada publicat el proppassat 2 de novembre de 2016 a aquesta pàgina web, i a petició de la Plataforma Pro-Habitatges Turístics (Associació Pro-viviendas turísticas), Esquerra Republicana - Les Corts procedeix a rectificar la informació difosa en relació amb aquesta entitat, en tant que aquesta associació ni cap dels seus membres en la seva representació en cap cas van realitzar conductes o accions tendents a l’enfrontament dels veïns. El proppassat 15 d'octubre un grup de joves, la majoria del barri i vinculats de diversa manera al seu teixit associatiu, van ocupar l'edifici situat al carrer Benavent número 25. Aquest edifici de planta baixa i dos pisos duia 8 anys buit i sense ús. Arrel del debat que aquest fet va generar al barri, tan a nivell de veïns i veïnes com a nivell d'associacions, Esquerra Republicana hem defensat des del primer moment la necessitat d'establir un diàleg entre tots els actors implicats i ens oferim a tothom a fer possible aquest diàleg per garantir la convivència al Districte. Per altra banda, som plenament conscients del neguit que ha generat entre els veïns i veïnes aquesta situació degut a antecedents de situacions similars que hi ha hagut a la ciutat. Tot i això, des d'Esquerra Republicana, apel·lem a la calma i al diàleg com a forma per tal de resoldre els conflictes que es generen a la ciutat. En aquest sentit, volem denunciar l'actitud de membres destacats del partit Ciutadans que enlloc d'intentar generar espais de diàleg, han aprofitat la situació per intentar treure rèdit polític enfrontant veïns entre sí. Des d'Esquerra Republicana sempre hem defensat els drets bàsics de la ciutadania com és el dret a l'habitatge. És per això que el Govern de la Generalitat de Catalunya va impulsar la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.