Casal Josep Sunyol

Totes les notícies

Volem una nova proposta d'implementació de la fase V de la xarxa ortogonal a Les Corts

Durant els propers mesos, el Govern de Barcelona en Comú i el PSC, vol començar la implementació de la fase V de la xarxa ortogonal. L'actual proposta del Govern implicarà la circulació de la nova línia V5 pel carrer Joan Güell per sota de Travessera de Les Corts saturant, encara més, el principal carrer comercial del Districte. Des d'Esquerra Republicana defensem que es faci una altra proposta de traçat de la línia V5 per tal d'evitar el col·lapse total del carrer Joan Güell. Per altra banda, aquesta proposta deixarà sense servei en sentit Besòs a Travessera de Les Corts ja que es preveu que Travessera serà un carrer unidireccional en sentit Llobregat. Això implicarà que no hi haurà cap autobús entre la Diagonal i Avda. Madrid en sentit Besòs, és a dir, cap al centre de la ciutat. Des d'Esquerra Republicana de Les Corts volem que la xarxa ortogonal representi una millora en la mobilitat en transport públic per als veïns i veïnes de Les Corts i, en conseqüència, demanarem al Govern una nova proposta d'implementació de la xarxa ortogonal que apropi el transport públic als veïns i veïnes i no l'allunyi, tal i com es fa amb l'actual proposta.  

ERC Les Corts demanem un espai provisional des que tanqui Can Rosés fins que obri la nova biblioteca de Districte

L'actual biblioteca de Can Rosés serà la seu de la nova Escola Anglesola que ha de ser el centre educatiu substitut de l'Escola Ausiàs March, segons han informat el Consorci d'Educació de Barcelona i el Govern del Districte. Si no hi ha cap canvi, això suposarà que ens quedarem sense biblioteques públiques al barri de Les Corts des del mes de maig fins al mes de novembre, que és quan hi ha prevista l'obertura de la nova biblioteca de Districte si no és que hi ha cap contratemps o imprevist. A banda dels problemes d'espai de pati que això pot ocasionar i que pot agreujar la manca d'espai de l'Escola Ítaca, cal tenir en compte que el mes de juny és mes de selectivitat per als i les alumnes que volen accedir a la universitat i que l'única biblioteca pública del Districte durant tots aquests mesos serà la Biblioteca Miquel Llongueras, tocant a l'Hospitalet de Llobregat. Per tant, al proper ple de Districte, des d'Esquerra Republicana de Les Corts demanarem que s'habiliti un espai provisional de biblioteca i no perdre aquest servei per una manca de previsió del Govern de Barcelona en Comú i el PSC.  

Volem que les AMPA participin en el disseny del mapa escolar de Les Corts #notancarAusiàsMarch

Des d'Esquerra Republicana de Les Corts no entenem ni compartim la decisió de tancar l'Escola Ausiàs March, que té 125 anys d'història, sense consultar amb les AMPA del Districte ni amb els grups polítics de l'oposició. De fet, creiem que és inadmissible que els pares i mares de l'Escola Ausiàs March tinguin coneixement del tancament progressiu de la seva escola de passada l'Audiència Pública de l'1 de febrer parlant dels problemes de l'Escola Ítaca, que ja al curs 2017-2018 no s'ofertarà P3 a l'Escola Ausiàs March. Per tot això, al Plenari del Districte del proper 2 de març, demanarem que es convoqui un Consell Escolar del Districte per fer partícips a les AMPA del disseny del mapa escolar en un termini de quinze dies. Volem que les AMPA puguin decidir on s'ubiquen les places d'educació pública a Les Corts conjuntament amb el Consorci d'Educació i deixar d'obviar-les com a agent bàsic de la Comunitat Educativa del Districte de Les Corts.  

ESCRIT D'ESQUERRA REPUBLICANA – LES CORTS DE RECTIFICACIÓ DEL COMUNICAT SOBRE L’OCUPACIÓ DE LA BENAVENTURADA

En relació al comunicat d’Esquerra Republicana - Les Corts sobre l’ocupació de la Benaventurada publicat el proppassat 2 de novembre de 2016 a aquesta pàgina web, i a petició de la Plataforma Pro-Habitatges Turístics (Associació Pro-viviendas turísticas), Esquerra Republicana - Les Corts procedeix a rectificar la informació difosa en relació amb aquesta entitat, en tant que aquesta associació ni cap dels seus membres en la seva representació en cap cas van realitzar conductes o accions tendents a l’enfrontament dels veïns. El proppassat 15 d'octubre un grup de joves, la majoria del barri i vinculats de diversa manera al seu teixit associatiu, van ocupar l'edifici situat al carrer Benavent número 25. Aquest edifici de planta baixa i dos pisos duia 8 anys buit i sense ús. Arrel del debat que aquest fet va generar al barri, tan a nivell de veïns i veïnes com a nivell d'associacions, Esquerra Republicana hem defensat des del primer moment la necessitat d'establir un diàleg entre tots els actors implicats i ens oferim a tothom a fer possible aquest diàleg per garantir la convivència al Districte. Per altra banda, som plenament conscients del neguit que ha generat entre els veïns i veïnes aquesta situació degut a antecedents de situacions similars que hi ha hagut a la ciutat. Tot i això, des d'Esquerra Republicana, apel·lem a la calma i al diàleg com a forma per tal de resoldre els conflictes que es generen a la ciutat. En aquest sentit, volem denunciar l'actitud de membres destacats del partit Ciutadans que enlloc d'intentar generar espais de diàleg, han aprofitat la situació per intentar treure rèdit polític enfrontant veïns entre sí. Des d'Esquerra Republicana sempre hem defensat els drets bàsics de la ciutadania com és el dret a l'habitatge. És per això que el Govern de la Generalitat de Catalunya va impulsar la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA – LES CORTS SOBRE L’OCUPACIÓ DE LA BENAVENTURADA

El proppassat 15 d'octubre un grup de joves, la majoria del barri i vinculats de diversa manera al seu teixit associatiu, van ocupar l'edifici situat al carrer Benavent número 25. Aquest edifici de planta baixa i dos pisos duia 8 anys buit i sense ús. Arrel del debat que aquest fet va generar al barri, tan a nivell de veïns i veïnes com a nivell d'associacions, Esquerra Republicana hem defensat des del primer moment la necessitat d'establir un diàleg entre tots els actors implicats i ens oferim a tothom a fer possible aquest diàleg per garantir la convivència al Districte. Per altra banda, som plenament conscients del neguit que ha generat entre els veïns i veïnes aquesta situació degut a antecedents de situacions similars que hi ha hagut a la ciutat. Tot i això, des d'Esquerra Republicana, apel·lem a la calma i al diàleg com a forma per tal de resoldre els conflictes que es generen a la ciutat. En aquest sentit, volem denunciar l'actitud membres destacats del partit Ciutadans i de la Plataforma Pro Viviendas Turísticas que enlloc d'intentar generar espais de diàleg, han aprofitat la situació per intentar treure rèdit polític enfrontant veïns entre sí. Des d'Esquerra Republicana sempre hem defensat els drets bàsics de la ciutadania com és el dret a l'habitatge. És per això que el Govern de la Generalitat de Catalunya va impulsar la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Entre moltes altres matèries, aquesta llei regulava la mobilització per a lloguer social d'habitatges buits a mans de grans tenidors. Aquesta llei, com és ben sabut, està suspesa a causa del recurs interposat pel Govern del Partit Popular al Tribunal Constitucional, que com sempre, ha actuat com a poder de l'Estat al servei de les elits enlloc de complir la seva funció de tribunal independent al servei de les persones. Per tot això, denunciem la hipocresia que han mostrat alguns grups polítics al respecte, que mentre exigeixen la defensa la llei amb fermesa i reclamen actuacions immediates, impugnen una llei aprovada pel Parlament de Catalunya que, precisament, és una bona eina per tal d'evitar situacions com la produïda donant resposta a les causes que l’originen.

Un nou país per a tothom

Aquest dimecres s'ha celebrat l'acte central d'ERC-Les Corts per les eleccions del proper 25 de novembre. El Casal Josep Sunyol ha comptat amb la presència d'Oriol Amorós, candidat d'ERC per la ciutat de Barcelona, Jordi Portabella regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Patrícia Gomà, presidenta d'ERC Barcelona i Francesc Llamas candidat i president d'ERC les Corts. Sota el títol "Un nou país per a tothom". Abans de la xerrada, Amorós acompanyat de diversos voluntaris han anat a parlar amb el comerç del barri per escoltar les seves inquietuds.   Un cop al casal, primer de tot, en Francesc ha fet una visió global del nou país que volem des d'ERC, en un moment en què les retallades socials del govern de CIU han augmentat les diferències entre les classes benestants i, l'existent fins ara, classe mitjana. Unes diferències que no han fet més que augmentar i que ens aboquen a anys passats on només aquells que més tenien eren els escollits a poder viure en condicions dignes.   Posteriorment ha intervingut Oriol Amorós, qui ha fet un repàs global de les principals propostes que ERC té pensat aplicar més enllà del 25N, fent especial èmfasi a temes d'ocupació i educació. Ha remarcat la necessitat de donar suport a la petita i mitjana empresa, avui dia ofegada per la manca de suport per part dels bancs. La gran quantitat d'obstacles que troben els petits emprenedors del nostre país a l'hora d'intentar impulsar de nou l'economia. I finalment, el risc de perdre la universalitat de l'educació per culpa d'unes taxes universitàries excessives i una mancança de beques que prohibeix als fills de famílies amb rentes baixes accedir a una educació de qualitat.   Finalment, hi ha hagut un torn obert de paraula on els diferents assistents han pogut dir la seva i on en Jordi Portabella i la Patrícia Gomà han donat el seu punt de vista del que hauria de significar Barcelona com a capital d'un futur Estat Català.

La candidatura de "Barcelona Republicana" al Casal de Les Corts

La candidatura de "Barcelona Republicana" es presenta a Les Corts

Aquesta nit s'ha fet la presentació de la candidatura "Barcelona Republica" que anirà al 44è Congrés Regional de la Federació de Barcelona. Davant d'una quinzena de militants i militantes la candidata a la Presidència Patrícia Gomà i el candidat a Secretari General Josep G. Cambray han explicat els eixos principals de la seva proposta per a la futura direcció de la Federació de Barcelona. Al final de la xerrada els militants del casal han realitzat aportacions i preguntes a la Patricia i en Josep. El discurs dels candidats s'ha basat en la idea de renovació, rigor, innovació, sumar davant dels reptes que es proposen: "El cap i casal del país ha de liderar el camí cap a la independència", "Barcelona serà al davant de la nova ERC", "Comença una nova etapa i cal anar tots plegats", "Tots els casals s'han de sentir part de la Federació".

Campanya electoral 2011 a Les Corts

La República del Sí a Les Corts

Aquest matí un grup de militants d'ERC i de Reagrupament hem estat de diada electoral. Hem compartit amb la gent les seves inquietuds sobre la nova Esquerra Republicana i el seu projecte independentista. 

Alfred Bosch a la Diada Castellera de Les Corts

Alfred Bosch a la diada castellera de Les Corts

Aquest matí l'Afred Bosch (Cap de llista per Barcelona a les elecciones espanyoles) i acompanyat pel President de la Federació de Barcelona, Oriol Amorós, ens han acompanyat a la Diada Castellera que s'ha celebrat com cada 12 d'octubre a la Plaça Comas seu del districte. Ha pogut compartir l'actualitat de la nova ERC amb la premsa radiofònica i amb la gent que ens aquells moments omplia la Plaça. El dia plenament d'estiu ha fet que la jornada fos del tot lliuda i la presència del nostre candidat  a Les Corts ha portat al nostre districte centre d'actulitat d' aquesta nova ERC. Gràcies Alfred i també gràcies  a tots els militants que també ens han acompanyat aquest matí.