ERC Les Franqueses

Notícia

Sobre l’ajornament electoral

Notícies
El PSC s’amaga darrera d’altres entitats per recórrer l’ajornament de les eleccions al Parlament de Catalunya. La Lliga Democràtica, el primer partit en impugnar l’ajornament de les eleccions havia estat negociant amb el PSC per formar una coalició o fer un acord per presentar-se junts el 14F. No va ser així però ara sembla que fan la feina bruta als socialistes. El PSC/PSOE no es deu haver atrevit. Sembla que l’última preocupació del ministre candidat Illa i del PSC siguin els ciutadans de Catalunya. Només els mouen i els preocupen els seus interessos electorals, no salvar vides.
El PSC accepta l’ajornament però continuen pressionant al govern. Una posició absolutament diferent que en les eleccions d’Euskadi i Galícia. Tot indica que és una maniobra des de la Moncloa. Un nou 155 en aquest cas aprofitant la pandèmia. Cinisme, frivolitat i irresponsabilitat.
Les elits i el poder econòmic català també pressionen per mantenir les eleccions el 14F. Malauradament, estem acostumats que siguin ells el que manin. Però no ho podem permetre. Aquestes eleccions també hauran d’anar d’això, de barrar el pas als que han manat sempre. Hem de trencar 40 anys d’alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat també per trencar amb aquest tipus de dinàmiques.

➜Hi ha consens polític, que és un valor importantíssim en una situació com l’actual
➜ Esperem que no s’hi fiquin ni el poder judicial ni el poder econòmic
➜ Esperem que no ens tornem a trobar amb un 155 encobert