L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

Nou mandat 2019-2023: Esquerra Republicana liderarà l’oposició a l’Ajuntament de l’Hospitalet amb cinc regidors

Els regidors republicans a l’Hospitalet prenen possessió del seu càrrec, i lideraran l’oposició els propers quatre anys Aquest dissabte a la Sala de Plens de l’Ajuntament de l’Hospitalet s’ha celebrat la sessió constitutiva del nou consistori per al mandat 2019-2023, sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Esquerra Republicana, que amb 16.342 vots va doblar els resultats de fa quatre anys i ha passat de dos a cinc regidors, ha esdevingut laprimera força de l’oposició i l’alternativa al govern socialista de Núria Marin. Durant la sessió els cinc regidors republicans, encapçalats per Antoni Garcia, van prendre possessió del seu càrrec prometent per imperatiu legal i “fins la proclamació de la República catalana, sempre compromès amb l’Hospitalet, la llibertat, la igualtat i la fraternitat”. Posteriorment, es va procedir a la presentació dels candidats que es postulaven per a l’alcaldia, en la que va participar el republicà Antoni Garcia com a candidat a l’alcaldia defensant que “Esquerra Republicana continuarem sent la veu dels veïns i veïnes que volen millorar aquesta ciutat fent una oposició responsable, constructiva, ferma i en positiu“. Antoni Garcia va exposar en el seu discurs el que seran els principis i les línies de treball del grup republicà a l’Ajuntament durant els propers quatre anys. Així, Garcia va manifestar que “volem fer front als reptes socials i econòmics de l’Hospitalet”. Pels republicans les prioritats són garantir el dret a l’habitatge digne i lluitar contra la especulació urbanística; lluitar contra les desigualtats socials, avançar cap a un model econòmic diversificat; preservar el patrimoni natural, històric, cultural i arquitectònic; fomentar la participació de la ciutadania en les decisions de ciutat i tenir un govern que estigui al costat dels drets i llibertats, que aposti pel diàleg i el dret a decidir. En aquest sentit, Antoni Garcia va exposar que “tindrem la mà estesa al govern municipal per fer front a aquests reptes” i va afegir que “Esquerra Republicana seguirem treballant per fer una ciutat justa, dinàmica, participativa, verda i dels drets i llibertats.

Esquerra Republicana denuncia davant la Direcció General de Patrimoni la degradació de l’edifici de Casa Espanya i Museu d’Història i la manca de manteniment per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet

Esquerra Republicana mostra la seva profunda preocupació per l’estat de conservació i manteniment de l’edifici que en l’actualitat alberga el Museu d’Història de la ciutat La Casa Espanya és un edifici construït el 1563 i que des de 1972 alberga el Museu d’Història de l’Hospitalet, en el nucli antic de la ciutat. Des de 1973 aquest edifici és considerat Monument Històrico-Artístic d’Interès Local i a partir de 1993 es va declarar ‘Monument Històric’ i ‘Bé Cultural d’Interès Nacional’. Esquerra denuncia que durant els darrers anys l’estat de l’edifici s’ha anat degradant. S’han produït alguns despreniments a l’alçada del segon pis i els danys que es produeixen els dies de pluja o vent cada vegada són més visibles. Els republicans han informat en diverses ocasions al govern municipal sobre aquests fets i han reclamat la realització d’accions encaminades a la solució del problema, però aquestes demandes no han estat ateses. En aquest sentit Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha expressat que “estem seriosament preocupats per la manca d’actuació de l’Ajuntament sobre aquest importantíssim bé cultural” i ha afegit que “el govern municipal de Núria Marin continua girant l’esquena al patrimoni de la ciutat i deixa que un edifici històric com la Casa Espanya es vagi degradant cada dia més”. Antoni Garcia ha manifestat que “s’ha de garantir el correcte manteniment del patrimoni històric i cultural de l’Hospitalet, no ens queda altre remei que denunciar aquesta situació davant la Direcció General de Patrimoni i demanar que intervingui”.

Esquerra Republicana dóna suport a la vaga dels treballadors d'Extel de l'Hospitalet i demana que l'Ajuntament actuï per garantir els llocs de treball

Esquerra Republicana vol expressar el seu suport als treballadors i treballadores de l'empresa Extel, que gestiona el servei Call Centre situat a la Plaça Europa de l'Hospitalet Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de l'Hospitalet i Telefònica van signar en 2014 un conveni per a desenvolupar “solucions urbanes i nous serveis tecnològics” amb la voluntat de convertir la ciutat en un referent com a “smartcity” que milloraria les condicions d'inclusió digital i l'accés a la societat de la informació. La primera mostra va ser la implantació d'Extel a l'Hospitalet amb l'objectiu de convertir-lo en un centre de referència en l'atenció digital de tota Espanya. També en el marc d'aquest conveni i en la visita que va fer l'alcaldessa Núria Marin a les instal·lacions gestionades per l'empresa Extel, el director general de Telefònica es va comprometre contractar fins a 400 persones. Tot i així en l'actualitat en aquest centre només treballen 84 persones, s'estan produint acomiadaments i s'estan vulnerant els drets dels treballadors/es. El portaveu municipal d'Esquerra Republicana, Antoni Garcia, que s'ha reunit amb el comitè d'empresa, ha traslladat el seu suport als treballadors i treballadores i ha demanat que l'Ajuntament “actuï en defensa dels llocs de treball i dels drets laborals dels treballadors i treballadores”. Antoni Garcia va aprofitar el darrer ple ordinari del mes de maig per exposar la situació dels treballadors i treballadores, i per demanar a l'alcaldessa que es reuneixi amb ells, i es revisi el conveni signat amb Telefònica i les relacions amb aquesta empresa si es continuen produint acomiadaments a l'empresa Extel.  

Esquerra Republicana de l’Hospitalet, el vot útil de l’independentisme i el republicanisme de l’Hospitalet

En el darrer dia de campanya, el candidat Antoni Garcia, acompanyat de Joan Tardà, ha demanat concentrar el vot independentista i republicà per fer front a l'alcaldessa del 155. Esquerra Republicana de l’Hospitalet fa una crida a concentrar el vot independentista i republicà de l’Hospitalet per fer possible el canvi que necessita la ciutat. Antoni Garcia, el candidat republicà, ha dit que "Esquerra Republicana de Catalunya som la força que pot liderar el canvi republicà que l'Hospitalet necessita". El candidat republicà afegeix que “l’Hospitalet ha d’estar al costat dels valors de la República Catalana i el dret a decidir  diumenge tenim l'oportunitat de demostrar que l'Hospitalet també és independentista". “L’Hospitalet necessita un canvi per ser una ciutat més justa, participativa, que defensi el patrimoni i que creï ocupació de qualitat”, ha dit Garcia. El candidat republicà ha explicat que “s’ha d’acabar amb els 40 anys de govern socialista,  amb aquest model de ciutat esgotat per fer un govern que doni solucions als problemes dels veïns i veïnes”. En el darrer dia de campanya, els republicans han comptat amb la presència de l’exdiputat Joan Tardà, que ha donat el seu suport a Antoni Garcia. “Em sento molt orgullós dels republicans de l’Hospitalet perquè són gent honrada, que governaran la ciutat des dels valors republicans”, ha explicat Tardà.

Esquerra Republicana de l'Hospitalet, un equip per fer possible el canvi republicà que necessita L’Hospitalet

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Hospitalet, encapçalada per Antoni Garcia, vol fer possible el canvi republicà que necessita la ciutat. Segons Antoni Garcia, candidat republicà a l’alcaldia, “som una candidatura per guanyar i acabar amb aquest model de ciutat esgotat i fer un govern amb valors republicans que doni solucions als problemes dels veïns i veïnes”. La candidatura republicana s’ha construït en base a tres eixos: paritat, obertura i representativitat. Garcia també destaca que es tracta “d’una llista plural i oberta, centrada en l’Hospitalet”, ja que integra veïns i veïnes de tots els barris de la ciutat. La candidatura republicana està formada per una llista cremallera amb la qual Antoni Garcia vol assolir l’alcaldia de l’Hospitalet. El candidat republicà a l'alcaldia de l'Hospitalet, Antoni Garcia, anirà acompanyat en els primers llocs per Rosa Batalla, que ha estat fundadora de l'ANC a l'Hospitalet i la seva portaveu fins al 2015; Coque García, actual regidor i vinculat a l'entitat Súmate en els seus inicis; Lluïsa Carmona, activista social i en defensa del patrimoni, en especial del casc antic de l'Hospitalet; Xavier Mombiela, candidat del Jovent Republicà; Sílvia Casola, sociòloga i professora universitària; Joan Barrachina, secretari local de la UGT a l'Hospitalet; Judith Molero del Jovent Republicà; Daniel Giménez, president de l'Associació de Veïns de Pubilla Cases; o Lluís Advincula, independent i activista vinculat a diferents entitats del barri de Bellvitge. La llista electoral està tancada per Emili Salas, vinculat al món sardanista; Elvira Barber, veïna del Centre i membre d'entitats com la Comissió de Festes la Talaia; Ireneu Castillo, president de Perseu i activista per la defesa del patrimoni; i tancant la llista l'Anna Simó, ex regidora a l'Hospitalet, que després va ser consellera de Benestar i Família i membre de la Mesa del Parlament durant les dues passades legislatures.

Antoni Garcia des del Tribunal Suprem: “Volem la llibertat dels presos i preses polítiques i la fi d'aquest judici a la democràcia”

El candidat republicà assisteix avui a Madrid al judici de l'1-O per donar suport als presos i preses polítiques i reclama l'oportunitat de fer un govern republicà a l'Hospitalet. L'alcaldable republicà Antoni Garcia ha manifestat avui davant del Tribunal Suprem que “som aquí per denunciar aquest judici farsa, aquest judici a la democràcia i contra el poble de Catalunya que va defensar les urnes i el seu dret a decidir”. Antoni Garcia s'hi ha desplaçat fins a Madrid per donar suport als presos i preses polítiques. “Hem pogut veure l'Oriol i saludar la resta de presos i preses polítiques” ha dit Garcia, i ha afegit que “la gent d'Esquerra Republicana, com fem des de fa dinou mesos en cada Ple i des dels carrers, seguim reclamant la seva llibertat, perquè són persones honestes, persones de pau, demòcrates, que estan a presó i estan sent jutjats per les seves idees republicanes i per posar les urnes l'1-O”. En aquest sentit, el cap de llista ha reclamat que “l'Hospitalet no es mereix tenir una alcaldessa que ha donat suport al 155, que ha negat el dret a decidir i que està en contra de la llibertat dels presos i preses polítiques”. Així, Antoni Garcia ha lamentat que Núria Marin s'hagi negat a visitar-los, com sí han fet companys seus de partit, malgrat que com ha recordat Garcia, “els coneix, són persones que han fet molt per l'Hospitalet, que s'hi han bolcat, amb inversions, reduint el deute amb l'Ajuntament, etc.”.   El candidat republicà Antoni Garcia ha expressat que el proper 26 de maig “tenim l'oportunitat de fer un govern republicà a l'Hospitalet, que estigui al costat dels drets civils i polítics, del dret a decidir i la República”, i ha acabat afirmant que “som els únics que el 26 de maig podem fer possible el canvi republicà a la ciutat i fer fora a l’alcaldessa del 155”.  

Antoni Garcia defensa un model econòmic diversificat per l'Hospitalet, que creï riquesa i generi ocupació de qualitat

Aquest matí el candidat d’Esquerra Republicana a l'alcaldia de l'Hospitalet, Antoni Garcia, ha presentat des de la carretera del Mig les propostes republicanes sobre economia i ocupació. Així, el candidat republicà ha manifestat que “volem una ciutat amb una economia diversificada, que generi ocupació de qualitat, i doni suport a les PIMES i al comerç de proximitat”. Entre les propostes republicanes incloses al seu programa electora hi ha la reindustralització del polígon industrial de la carretera del Mig. Una zona industrial, que, tal com ha explicat Antoni Garcia, “ha estat abandonada pel govern del PSC”. En aquest sentit, Garcia ha recordat que “des d'Esquerra Republicana ho hem reclamat aquest mandat, i treballarem per modernitzar la carretera del Mig, aprofitant la seva situació estratègica prop d'infraestructures com el Port o l'Aeroport”, posant en marxa mesures com la creació d'un parc tecnològic, un viver d'empreses i fomentant l'economia verda. En aquesta mateixa direcció, la formació republicana també proposa impulsar el polígon Pedrosa, així com promoure el cooperativisme i l'economia social a l'Hospitalet. L'alcaldable Antoni Garcia també ha apostat per donar suport al comerç local, a través d'un Pla de dinamització del comerç de proximitat i mercats de la ciutat, per treballar al costat de la petita i mitjana empresa proporcionant suport econòmic i tècnic des de l'Ajuntament. Per altra banda, Garcia ha anunciat la creació de l'Agència de Desenvolupament Econòmic, perquè “cal planificar de manera eficient tots els recursos i serveis que ara trobem repartits en diferents àrees, i que sigui un espai on l'administració, sindicats i associacions empresarials defineixin i impulsin polítiques efectives per fomentar l'economia i crear nous llocs de treball”. Per Antoni Garcia, “l'Hospitalet no es pot convertir una ciutat franquícia hotelera. El proper 26M tenim l'oportunitat de fer el canvi en aquesta ciutat, per tenir una ciutat dinàmica amb un model econòmic diversificat que pugui crear ocupació de qualitat”.

Antoni Garcia: “Esquerra Republicana som el canvi republicà que posarà fi al mandat de l'alcaldessa del 155”

Aquest matí el candidat a l'alcaldia Antoni Garcia ha volgut reconèixèr el paper de la ciutadania de l'Hosptialet que, igual que a la resta del país, l'1 d’octubre va defensar els col·legis i les urnes tot i la brutalitat policial i els obstacles i negativa del govern del PSC per obrir col·legis. Per aquest motiu, el candidat republicà ha proposat “dedicar un espai de la ciutat al parc davant del INS Can Vilumara en homenatge a la gent de l’Hospitalet que va votar l'1 d’octubre”. Antoni Garcia ha manifestat que “el mandat de l'1-O és molt clar: els catalans van decidir autodeterminar-se, i aquest és un punt de no retorn. Vam guanyar aquell dia, malgrat la violència i els cops de porra”. Pel candidat republicà l'1-O “és el dia fundacional de la República catalana. Estem compromesos amb l'1-O, amb el seu mandat, i per guanyar per sempre hem de ser més i més forts”, i ha afegit que “per aconseguir-ho hem de contribuir des de l'Hospitalet a fer possible el canvi republica en aquesta ciutat”. Ha recordat que “Esquerra Republicana som la força de l'1 d'Octubre, la gent que al govern es va carregar a l'esquena la feina del referèndum, i va crear les condicions, també a l'Hospitalet, per fer que l'1-O es convertís en el dia de tots els defensors de l'exercici del dret d'autodeterminació i de la llibertat”. En aquest sentit, Antoni Garcia ha volgut recordar la trajectòria i el compromís de la formació republicana, “amb 88 anys de lluita pels drets nacionals i socials, que ha patit i continua patint repressió i exili per defensar els ideals republicans i lluitar per la República catalana”. Garcia explica “aquesta ciutat no es pot permetre ni un segon més una alcaldessa que va donar i dona suport al 155, que en va ser una de les impulsores a l’executiva del PSOE, que ha votat en contra de la llibertat dels presos i preses polítiques i s’ha negat a visitar-los, tot i ser consellers que es van comprometre amb l’Hospitalet i han fet efectives les polítiques que necessitava aquesta ciutat”.

Esquerra Republicana proposa un Pacte per un l'Hospitalet feminista per impulsar les polítiques d'igualtat a la ciutat

Aquest matí Esquerra Republicana ha presentat les propostes sobre feminisme que volen posar en marxa el proper mandat, amb les candidates que ocupen els primers llocs de la llista republicana a les properes eleccions municipals. Una llista cremallera i amb més dones que homes, que configura l'equip amb què Antoni Garcia vol assolir l'alcaldia de l'Hospitalet. Rosa Batalla, número 2 de la llista, ha afirmat que “les polítiques de gènere que impulsa l'Ajuntament necessiten fer un pas endavant”. Així, per la candidata republicana “cal repensar i redissenyar els serveis que es donen, i fer-ho conjuntament amb les entitats de dones i feministes de l'Hospitalet, ja que són elles les qui treballen dia a dia per una ciutat feminista”. Per altra banda la candidata número 4, Lluïsa Carmona, ha expressat que “és urgent plantar cara a les violències masclistes; per això incrementarem mesures i recursos per lluitar contra la violència masclista, ampliant l'atenció i millorant el suport a les víctimes”. Una altre de les mesures anunciades és implementar punts lila a totes les activitats d'oci, perquè tal i com ha expressat Lluïsa Carmona, “volem unes festes lliures d'agressions sexistes”. Per últim la número 6 de la llista republicana, Silvia Casola, ha explicat que “des d'Esquerra Republicana proposarem un Pacte local per un l'Hospitalet Feminista, per incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques locals”. En aquest sentit, Casola també ha apuntat que crearan unes ordenances de publicitat i comunicació no sexista, tal com ja han reclamat aquest mandat. Amb aquestes mesures i accions, i tota la resta de propostes que s'incorporen de manera transversal en tot el programa electoral de la formació, Esquerra Republicana fa una aposta decidida per governar l'Hospitalet amb una perspectiva feminista.