L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

ERC proposa que l’Hospitalet tingui la seva pròpia moneda local

El grup polític municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de l’Hospitalet proposarà que l’Hospitalet tingui la seva pròpia moneda local. Esquerra argumenta que les monedes locals són una bona eina complementària de desenvolupament, ja que en fer circular aquest flux monetari dintre de la ciutat, dinamitzen el comerç local i de proximitat, fomenten l’ocupació a la ciutat, afavoreixen un consum més responsable i impulsen les relacions veïnals i el sentiment de pertinença a la ciutat. Els republicans volen que l’Hospitalet se sumi als milers de ciutats i regions de tot el món que ja fan servir monedes pròpies locals com Bristol, Toulouse, Sardenya i com recentment han fet Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. ERC proposa a més, que la implantació d’aquesta nova moneda local sigui el resultat d’un procés participatiu amb les entitats i els veïns i veïnes de l’Hospitalet. Segons Antoni Garcia, portaveu republicà: “la moneda pròpia de l’Hospitalet haurà de servir per posar les persones al centre de tot, ajudar a la cohesió social i evitar la desertificació comercial dels nostres barris”.

Fins sempre, Jose Emilio

Ens ha deixat el nostre company i amic José Emilio, membre de l'executiva d'Esquerra l'Hospitalet  Sempre et recordarem tal com eres, Jose Emilio. Una persona lluitadora i plena d'energia, de les que deixen empremta. Un company imprescindible i un dels puntals d'ERC L'Hospitalet, que sempre hi ha estat. Sobre tot en els moments més durs, perquè sempre estaves allà, el primer, disposat a arromangar-te i a fer el que calgués.  Des d'ERC L'Hospitalet volem enviar tot el nostre suport a la seva família, amistats i companys i companyes. Seguirem lluitat per tu! Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels. Hasta siempre, Jose Emilio.

El Govern impulsa una nova residència i centre de dia a l’Hospitalet

El Govern de la Generalitat, mitjançant el departament d’Afers Socials i família, i l’Ajuntament de l’Hospitalet han posat avui la primera pedra a la futura residència i Centre de dia que tindrà lloc al barri de Santa Eulàlia, entre els carrers Amadeu Torner i Aprestadora. L’equipament posarà a disposició de la gent gran de la ciutat un total de 140 places d’atenció públiques, que s’afegeixen a un total de 493 a l’actualitat, i disposarà de diversos serveis d'atenció sanitària i psicològica adreçats a la gent gran, a més de menjador i sales de rehabilitació i podologia. En aquest sentit, Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Família, ha indicat que «és aquest model el que, de fet, permet que entre tots posem recursos al servei de les persones. I, en aquest sentit, la concertació de places per part del Govern permet tirar endavant entre tots la construcció d'equipaments com aquest». La nova residència i centre de dia té previst començar a donar servei a partir de finals de l’any 2019.  

SOS Patrimoni

L’Hospitalet compta amb un valuós patrimoni, com Can Trinxet, Can Rigal, Carrer del Xipreret, el Castell de Bellvís, la zona agrícola de Cal Trabal… Aquest patrimoni s’està deteriorant per la deixadesa i inacció del govern ‘socialista’. La protecció del patrimoni històric, arquitectònic i natural hauria de ser una responsabilitat de qualsevol govern envers el nostre entorn, la nostra història, però també envers el present i el futur. La realitat a la nostra ciutat és que tenim un govern que no estima el patrimoni i només l’interessa la història de l’Hospitalet a partir del moment que van entrar a governar. L’Hospitalet fa més de disset anys que no actualitza el PEPPA (Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de l’Hospitalet). Un pla, doncs, obsolet que el Govern de Núria Marín ha deixat en un calaix tancat mentre va destruint i deixant que es degradi el poc patrimoni que ens queda a la ciutat. La segona ciutat de Catalunya no es pot permetre un govern que gira l’esquena al patrimoni de la nostra ciutat. La ciutadania de l’Hospitalet no vol més ciment i especulació perquè sap que qui no respecta el seu passat destrueix el seu futur. Esperem que el Govern ho entengui d’una vegada. Antoni Garcia Portaveu municipal

Acte en record al 78è aniversari de l'Assassinat del President Lluís Companys

El passat 15 d’Octubre vam reunir-nos a la Plaça Lluís Companys de l’Hospitalet per a commemorar el 78è aniversari de l’assassinat del President Lluís Companys. A l’Acte, hi va participar el diputat al Congrés dels Diputats, Joan Tardà; així com també el Portaveu municipal a l’Hospitalet, Antoni Garcia i el Jovent Republicà de l’Hospitalet. Antoni Garcia va recordar la figura d’en Lluís Companys, i va instar-nos a “honorem el president Lluís Companys, únic president afusellat durant el seu càrrec”. A més, i davant les circumstàncies excepcionals viscudes el darrer any al nostre país, va voler guardar un fort record a “aquells companys que no poden ser presents per la seva injusta presó”. El diputat Joan Tardà va voler començar els seu record al President Companys recordant els tres ideals bàsics que uneixen a la figura republicana: llibertat, igualtat i fraternitat. Al seu discurs va emplaçar el govern espanyol a anul·lar les sentències franquistes encara vigents, i va mostrar l’ànim de continuar dialogant i negociant-ho tot. Així, en quant a les negociacions amb l’Estat, el diputat republicà va demanar al govern espanyol “a instar a la Fiscalia General de l'Estat a treure dels nostres companys les acusacions de rebel·lió. No acceptarem una justícia basada en la venjança i l'escarment". Jovent Republicà de l’Hospitalet va recordar que “a història d’Esquerra Republicana és plena d'exili, persecució i presó. Així, van dir que “la repressió de l'Estat espanyol ens ha perseguit sempre. Volen acabar amb el vitalisme que mantenim viu i herència del president Companys". L’acte va finalitzar amb l’ofrena floral que diferents entitats de la ciutat van realitzar al monument al President Companys.  

Trobada amb els veïns i veïnes dels barris Centre i Sant Josep

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Hospitalet, Antoni Garcia, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda a l’Auditori Barradas amb veïns i veïnes del Centre- Sant Josep, que han pogut explicar les seves queixes, parlar sobre la situació actual del barri i la ciutat que seran traslladades al consistori municipal. Antoni Garcia, ha fet un repàs dels principals temes d’actualitat i preocupacions dels barris centre i Sant Josep, l’estat d’alguns carrers, la neteja, els preus de l’habitatge o la conservació del patrimoni arquitectònic, entre d’altres. «Al model de gran ciutat anunciat per l’Ajuntament i al model caduc del totxo i la construcció, des d’Esquerra l’Hospitalet creiem en les polítiques de proximitat. Cal apropar l’Administració municipal a les famílies i als veïns i veïnes de la ciutat». Garcia assegura que l’Hospitalet necessita urgentment un projecte renovador que deixi entrar aire fresc a l’ajuntament; així ha remarcat que «la ciutadania han de poder participar al dia a dia de la ciutat, podent donar trasllat de la seva veu als grans temes de ciutat, però també als més propers al seu entorn, com la remodelació de la rambla Just Oliveras i la plaça Mare de Déu de Montserrat». En quant a les queixes dels veïns envers la neteja i l’accés i manteniment de l’habitatge, Antoni Garcia ha remarcat que «cal revisar la contracta de neteja municipal i lluitar contra l’incivisme; assumint el control de la neteja a cadascun dels barris i carrers i incrementant la presencia d’agents cívics als barris amb major problemàtica». «La ciutat de l’Hospitalet viu dins la bombolla de preus abusius de lloguer. El número de desnonaments a la ciutat ha augmentat significativament. Cal destinar els pisos buits de la ciutat a l’actual situació d’emergència social. Hem de destinar-hi tots els recursos existents i a l’abast». Antoni Garcia, cap de llista de la formació d’Esquerra Republicana també per a les properes municipals, ha volgut alhora donar importància al model econòmic de petit comerç a la ciutat, alhora que a remarcat voler fomentar la industrialització de la Carretera del Mig i dotar de recursos el sector biomèdic present a la ciutat.

Esquerra demana al conseller de Territori que compleixi la resolució aprovada pel Parlament per aturar l’actual PDU Granvia de l’Hospitalet

Esquerra Republicana de l’Hospitalet considera una deslleialtat l’anunci de no fer complir la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya i li recorda que en aquest tema no hi ha consens al Govern de la Generalitat. El conseller de Territori i Sosteniblitat Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat, durant la visita que va realitzar ahir divendres a l’Hospitalet de Llobregat va manifestar que la Generalitat dona suport a l’actual PDU Granvia-Llobregat, que continuarà sense cap tipus de canvi. Des d’Esquerra Republicana tornem a reclamar al Conseller de Territori que cal fer complir la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya l’anterior legislatura, que insta al govern de la Generalitat a aturar el PDU per manca de consens social i polític, i replantejar-lo sobre nous criteris ecològics, ambientals i socials. Esquerra Republicana vol recordar al Conseller de Territori que, en aquest tema i prova d’aquesta manca de consens, no hi ha acord entre les forces polítiques que formen part del Govern de la Generalitat, i per tant no es pot tirar endavant aquest projecte de forma unilateral, sense consens i sense respectar la decisió del Parlament de Catalunya. El portaveu d’ERC Antoni Garcia ha reiterat que “tornem a reclamar una taula de diàleg entre les diferents administracions, entitats ecologistes, socials, veïnals i polítiques per replantejar i definir un nou PDU d’ampli consens“. La formació republicana comparteix el soterrament de la Granvia i l’impuls al sector biomèdic, però no està d’acord en com és resol l’entorn de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l’Hospitalet i conegut dins del PDU com a “sector 2”. Esquerra Republicana demana que no es construeixi cap edificació al sector 2, per tal de preservar la totalitat de Cal Trabal i conservar aquest entorn natural. En aquest sentit la formació republicana també demana que Cal Trabal s’incorpori al Parc Agrari del Baix Llobregat, i que la zona agrícola que es va perdre per fer les obres de la cua de maniobres de la Línia 1 del metro es converteixi en un Parc Urbà que serveixi per connectar el Parc de Bellvitge, Cal Trabal i el riu Llobregat.

Diada 2018: història, llibertat i record als presos polítics

Esquerra Republicana i Jovent Republicà de L'Hospitalet de Llobregat participen als actes de la Diada de Catalunya.    El grup municipal d'Esquerra Republicana i Jovent Republicà han participat a la ofrena floral per la Diada al monument a Rafael Casanova, patriota i heroi de l'11 de setembre de 1714, a la Rambla Marina de L'Hospitalet. Des del partit republicà, a més de la ofrena, s'hi ha afegit la necessitat de reivindicar la llibertat pels presos polítics que aviat farà un any que son a la presó. Aquest any es tracta de la primera Diada de Catalunya en molts anys amb companys i companyes empresonats o a l’exili, fent d'aquesta Diada una situació realment excepcional.  A l'acte, els membres de ERC han volgut demanar novament la llibertat dels presos polítics i han encoratjat als assistents a participar a la manifestació convocada a l'Avinguda Diagonal de Barcelona i organitzada per Òmnium i l'Assemblea. Com ha expressat el candidat a la alcaldia de L'Hospitalet, Antoni Garcia: “Aquest 11 de setembre cal tornar a omplir els carrers. I ho hem de fer per dos motius: per exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats, i per demostrar un cop més que el nostre anhel d’implementar la República continua igual de ferm.”.

La ciutat bruta. El govern de vacances.

Un dels comentaris recurrents parlant amb veïns i veïnes de la ciutat és que la ciutat està bruta i deixada. Les males herbes que s’escampen per tots els carrers, carrers bruts, contenidors plens, brutícia constant al costat dels contenidors, plagues, males olors… Aquesta sensació, recurrent tot l’any, s’agreuja cada estiu i especialment en aquest mes d’agost. Amb la calor, els contenidors plens i la neteja deficient dels carrers acaben generant encara més problemes com són les males olors. Una ciutat amb aquesta densitat de població necessita atendre especialment una qüestió tan important com és la neteja. I aquest govern del PSC no ho fa, per més que hi hem insistit. Cal exigir a l’empresa que neteja la ciutat que compleixi i reclamem a l’Ajuntament mesures eficients per lluitar contra l’incivisme. Tenim un govern que està permanentment de vacances, i el resultat és que la ciutat cada dia està més bruta. Ha arribat el moment que debatem sobre el model de gestió actual, tal com ja hem reclamat en diverses ocasions, i que ens plantegem municipalitzar aquest servei. Antoni Garcia Portaveu municipal