L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

Ernest Maragall i Antoni Garcia: “Crearem un Consell de Cent Metropolità perquè la ciutadania participi de la seva governació”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, i el candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, acompanyats d’altres candidats d’Esquerra Republicana, han presentat la proposta de crear un Consell de Cent Metropolità que impliqui preparar un nou marc normatiu i definir competències per fer front a reptes que tenen les ciutats, com el de garantir el dret a l’habitatge, la mobilitat sostenible, el desenvolupament econòmic, residus, seguretat, turisme  i les polítiques de lluita contra el canvi climàtic, entre altres. En l’acte conjunt dels 36 candidats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha posat de relleu que els republicans volen una Àrea que representi tota la seva diversitat i que posi en el centre de totes les seves accions allò que reivindica el republicanisme d’esquerres: les persones. Esquerra Republicana aposta per passar d’una Àrea Metropolitana llunyana i opaca a una institució amb més democràcia, que sigui dels seus tres milions i mig d’habitants i dels 36 municipis. Maragall ha assegurat que cal prendre decisions amb visió metropolitana i seure tots per parlar de les problemàtiques de ciutat per trobar solucions conjuntes. "Si decidim més, hi ha d'haver més democràcia. No hi pot haver presa de decisions sense democràcia. Avui estem carregats d'ambició i també de convicció. Prou de confrontació entre l'AMB i la resta del país”, ha assegurat. El candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha manifestat que “l’Hospitalet no pot quedar-se al marge de la construcció d’una Àrea metropolitana de valors republicans que aposta per les persones, un model econòmic que creï ocupació de qualitat, que promogui polítiques públiques d’habitatge, la millora dels espais verds i la millora de la mobilitat entre les ciutats”.

Antoni Garcia reivindica el patrimoni de l'Hospitalet i explica les propostes republicanes amb una passejada pel casc antic

El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de l'Hospitalet, Antoni Garcia, ha passejat aquest matí amb veïns i veïnes per conèixer la història i el casc antic de la ciutat, acompanyat per Lluïsa Carmona, número 4 de la llista republicana i historiadora i veïna del carrer Xipreret, i Ireneu Castillo, activista de la defensa del patrimoni i també membre de la candidatura. Amb aquest esdeveniment, la formació republicana ha volgut presentar també les seves propostes sobre patrimoni pel proper 26 de maig. Antoni Garcia ha revindicat la feina feta durant aquests quatre anys, fent un repàs a les propostes i mocions presentades pel grup municipal d'ERC. “Durant aquest mandat hem treballat activament en la defensa del patrimoni de la ciutat, davant la deixadesa i desinterès del govern socialista”, ha explicat Garcia. En aquest sentit, el candidat republicà ha recordat que “hem presentat diferents iniciatives, com la recuperació de la masia de Can Rigalt, un pla de rehabilitació del carrer Xipreret, la posada en valor dels refugis antiaeris, preservar la darrera zona agrícola de Cal Trabal, que el govern de Núria Marin incompleix o ha rebutjat, i també venim reclamant la revisió de l'actual Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), que es va ja acordar al 2015 i que el govern municipal ha deixat en un calaix”. Davant d'aquesta situació, des d'Esquerra Republicana proposen impulsar un nou Pla de Protecció del Patrimoni de l'Hospitalet, que vagi molt més enllà de l'arquitectònic actual i inclogui també el patrimoni històric, cultural, immaterial i natural de la ciutat, i estigui acompanyat d'un programa de divulgació i difusió del patrimoni per donar-lo a conèixer a la ciutadania, i en especial a les escoles. Com a proposta novedosa, Antoni Garcia ha anunciat que volen posar en marxa un nou museu a l'Hospitalet, davant les limitacions de l'espai actual, i planegen que aquest nou equipament ocupi l'edifici de l'antiga fàbrica de la Cosme Toda.

El candidat republicà Antoni Garcia defensa uns mitjans de comunicació locals plurals i recuperar Ràdio LH

El candidat republicà Antoni Garcia defensa uns mitjans de comunicació locals plurals i recuperar Ràdio LH

Aquest matí, davant de l'edifici dels mitjans, el candidat d'Esquerra Republicana Antoni Garcia ha presentat les propostes republicanes sobre els mitjans de comunicació locals. Garcia ha defensat la necessitat de reformular l'actual model perquè l'Hospitalet pugui disposar d'uns mitjans públics, objectius, de qualitat i al servei de la ciutadania. Antoni Garcia també ha manifestat que “reobrirem la Ràdio L'Hospitalet, que el govern socialista va tancar al 2012 i que, tot i haver-se aprovat una moció al 2015 que en reclamava la reobertura, el govern de Núria Marin segueix incomplint". Entre les propostes republicanes incloses al seu programa electoral hi ha revisar el model de televisió local, per tal d'augmentar la seva capacitat operativa, conjuntament amb els i les professionals, perquè la Televisió de l'Hospitalet sigui una televisió al servei de la realitat i l'actualitat de la ciutat, d'allò que passa i de les activitats que s'hi desenvolupen. Esquerra Republicana també proposa potenciar Torre Barrina com a espai de producció audiovisual ciutadana, i promoure la igualtat des dels mitjans de comunicació evitant el llenguatge sexista i garantint representació equitativa entre homes i dones. Des d'Esquerra Republicana també reclamen canvis profunds en el Diari de l'Hospitalet perquè, segons Garcia, "en l'actualitat és un butlletí de propaganda de l'alcaldessa". La formació republicana considera que al Diari actual no existeix independència periodística, les notícies no estan signades pels periodístes, i les portades i pàgines centrals estan dictades des del gabinet d'Alcaldia i el seu equip de comunicació. En aquest sentit el candidat a l'alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha explicat que "cal un canvi republicà per passar d'un un model dirigit i al servei del govern socialista, a un nou model de mitjans de comunicació plurals, objectius, de proximitat i obert a la ciutadania i les entitats de la ciutat". Per Antoni Garcia "el diari de l’Hospitalet ha de ser un diari de la ciutadania, de les entitats, plural i objectiu; no pot ser el TBO de la Núria Marin”.

Antoni Garcia presenta les propostes republicanes sobre participació

Antoni Garcia presenta les propostes republicanes per canviar el model de participació a l'Hospitalet

Esquerra Republicana ha presentat avui des de la plaça de l'Ajuntament les seves propostes sobre participació per les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig. El candidat republicà, Antoni Garcia, ha manifestat que “per nosaltres la participació és molt més que anar a votar cada quatre anys”, i ha afegit que “volem un Ajuntament republicà, que escolti als seus veïns i veïnes i que permeti que tinguin capacitat de decidir”. Antoni Garcia ha assenyalat que “l'actual model de participació no funciona, perquè el govern actual no se'l creu”. En aquest sentit, Garcia ha explicat que “Esquerra Republicana apostem per modificar el Reglament de Participació, tal com hem reclamat durant aquest mandat, perquè els consells de Districte i de Ciutat s’obrin a la ciutadania, i facilitem la participació dels veïns i veïnes i les entitats de la ciutat”. Entre les propostes destacades pel candidat republicà hi trobem l’impuls de pressupostos participatius, que tinguin en compte la ciutadania tant en la fase d’elaboració com en la seva posterior avaluació. Antoni Garcia també ha proposat la celebració de consultes ciutadanes en qüestions de ciutat, i convocar audiències públiques per explicar les actuacions municipals, retre comptes i permetre la fiscalització de l’acció de govern per part dels veïns i veïnes. Per últim, Antoni Garcia ha declarat que “volem governar aquest Ajuntament des dels valors republicans, amb els veïns i veïnes de la ciutat, treballant des de la participació, la transparència i l'honestedat”.

Esquerra Republicana de l'Hospitalet suspèn la campanya amb motiu dels tres dies de dol decretats per l'incendi a la ciutat

Des d'Esquerra Republicana ens sumem als tres dies de dol decretats per l'Ajuntament de l'Hospitalet amb motiu de l'incendi que ha tingut lloc aquest matí a la Riera Blanca, i que ha provocat tres víctimes mortals. Aturem per tant la campanya electoral del 28A, i reiterem el nostre condol als familiars de les víctimes de l'inncendi. Així mateix, volem manifestar l'agraïment als cossos de seguretat, Mossos i Guàrdia Urbana, així com Bombers i Serveis d'Emergència per la seva ràpida intervenció.   

Esquerra Republicana presenta la llista de les eleccions municipals al III Memorial Justa Goicoechea

Aquest diumenge s'ha celebrat el III Memorial Justa Goicoechea en record a la primera regidora de la ciutat, d’ERC. Un memorial, segons Sílvia Casola, presidenta d’ERC L’Hospitalet, “creat per reconèixer aquestes dones que van fer un pas endavant com la Justa i gràcies a les quals podem seguir construint feminisme, República i municipalisme”. En aquesta ocasió, el III Memorial Justa Goicoechea va ser per Jordi Millan, expresident d’ERC L’Hospitalet i militant de la ciutat que va ajudar a contruir les bases del que avui és l'organització. Jordi Millan va explicar les dificultats de treballar en un moment polític on l'independentisme no era majoritàri. També va animar a tota l'oganització a "seguir sumant dia a dia, per seguir creixent i ser molts més dels que avui som. La manera de guanyar la ciutat és treballant des de la base, la constància i la bona organització". També va recordar els companys i companyes que han lluitat durant molts anys però avui ja no ens acompanyen.  L'acte també va servir per presentar la llista electoral per les properes eleccions municipals del 26 de maig. El portaveu republicà i cap de llista, Antoni Garcia, va destacar que es tracta “d’una llista plural i oberta, centrada en l’Hospitalet i amb veïns i veïnes de la ciutat”. “Som una candidatura per guanyar i acabar amb aquests 40 anys de clientelisme polític en què no s'han fet cas a les reivindicacions socials de la ciutat”.  En l’acte també hi va participar el diputat al Parlament, i candiat a les eleccions generals, Gerard Gómez del Moral i es va reproduir un vídeo de suport enviat per Marta Rovira, secretària del partit i que és a l’exili a Ginebra des de fa més d’un any.  

Antoni Garcia i Najat Driouech

Antoni Garcia i la diputada Najat Driouech reivindiquen la diversitat i el caràcter acollidor de l'Hospitalet al Centre Cultural Tecla Sala

Esquerra Republicana va organitzar ahir divendres al Centre Cultural Tecla Sala un acte sobre ciutadania i diversitat amb la diputada al Parlament Najat Driouech i Antoni Garcia, candidat a l'alcaldia de l'Hospitalet.  Durant la seva intervenció Najat Driouech va reivindicar que "som una societat que és un mosaic de cultures, on construïm ciutadania dia a dia sumant els nostres orígens". La diputada republicana va voler també posar en valor el paper dels ajuntaments, ja que "els municipis són l'eix vertebrador de la inclusió: des de l'escola, els esports, el lleure... podem realitzar moltes accions per trencar amb aquesta idea que alguns volen inculcar, de que la diversitat no és positiva".  El portaveu i candidat d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet, Antoni Garcia, va lamentar que "darrera del discurs de Ciutat Acollidora, la realitat és que tenim un Ajuntament amb manca de voluntat per avançar en la inclusivitat, no permetent a molts ciutadans el seu empadronament, i mantenint la seva situació precària i d'exclusió social sense poder accedir a serveis i ajudes".  Finalment, després de compartir reflexions amb les més de quaranta persones assistents, la diputada Najat Driouech va tancar l'acte  recordant que "el 28 d'abril tenim tots una gran responsabilitat: a més d'aconseguir la llibertat tenim la responsabilitat de fer-li més difícil l'entrada a les institucions a l'extrema dreta".

Esquerra Republicana denuncia que l’Ajuntament de l’Hospitalet li impedeix celebrar actes polítics

Esquerra Republicana ha denunciat que l’Ajuntament de l’Hospitalet li posa entrebancs a l’hora de celebrar actes polítics a la ciutat. El govern municipal del PSC fa temps que posa tota mena de dificultats per la celebració d’actes polítics d'Esquerra Republicana, interposant traves administratives i arbitràries de tot tipus. Aquest mes de març ha impedit la celebració de dos actes, un al Museu d’Història de la ciutat, l’altre al parc de la Remunta, i un tercer, que el partit s’ha vist obligat a modificar els horaris, al Centre Cultural Santa Eulàlia per la impossibilitat d’obertura d’aquest tota la jornada per falta de personal. Es dóna la circumstància que l’acte que havia de servir per presentar la llista municipal republicana previst per al 30 de març al Museu de l’Hospitalet, i que va ser denegat per ‘falta de personal’, posteriorment s’hi ha programat un altre acte al mateix lloc i el mateix dia, per part del govern municipal. El dia 31 de març, també s’ha impedit a Esquerra Republicana celebrar un acte en un parc públic. El govern del PSC ha impedit que ERC disposés d'un punt de llum, pagant taxes i el cost que correspongués, per un acte i un dinar popular en el parc de la Remunta. Aquesta vegada la negació es basa en què, per normativa i segons argumenta l'equip municipal, no es pot cedir a entitats polítiques; però quan des d'Esquerra Republicana s'ha demanat aquesta normativa, per escrit li han respost que no existeix tal normativa. En aquest espai, s’hi celebren tota mena d’actes i dinars populars d’entitats sense cap mena de problema, i Esquerra Republicana hi volia celebrar el seu III Memorial Justa Goicoechea, que finalment s’ha traslladat al Casino del Centre. Aquesta, però, és una problemàtica que ve de lluny. Esquerra Republicana ja va tenir problemes fa mesos, per un acte amb Gabriel Rufián a La Florida. L’Ajuntament va denegar de nou el permís als republicans per celebrar un acte al Centre Municipal Ana Díaz Rico i a la plaça dels Blocs de la Florida.

Joan Barrachina, delegat de la UGT a l'Hospitalet de Llobregat, formarà part de la candidatura d'Esquerra Republicana a Madrid

El Consell Nacional aprova les llistes a les eleccions generals del proper 28 d'abril, que encapçalaran Oriol Junqueras al Congrés, i Raül Romeva al Senat, i la coalició electoral amb Sobiranistes.   Esquerra Republicana va aprovar ahir les candidatures a les eleccions generals convocades per al proper 28 de'abril, que estaran encapçalades per Oriol Junqueras, Gabriel Rufian i Carolina Telechea al Congreso, i Raül Romeva pel Senat. L'hospitalenc Joan Barrachina també en formarà part de la llista de candidats.   Barrachina, delegat de la UGT a l'Hospitalet, ja va ser escollit com a candidat el passat 4 de març en el congrés comarcal d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet. Ara, el Consell Nacional ha confirmat la seva inclusió a la candidatura republicana, acompanyant Junqueras i Rufian per la demarcació de Barcelona, com a número 25.   El candidat hospitalenc, ha manifestat que “en el moment actual, hem de bastir un bloc democràtic i antifeixista, per aturar l'onada repressiva i la retallada de drets civils, socials, i també laborals”. En aquest sentit, Barrachina ha assenyalat que “cal anar a Madrid, a plantar cara, a defensar als treballadores i treballadores, i a defensar la democràcia, davant la dreta i un PSOE acomplexat que els hi fa seguidisme”.   Per Joan Barrachina, que també forma part de la candidatura municipal d'Esquerra Republicana acompanyant a l'alcaldable Antoni Garcia, “aquestes eleccions són una mostra de la debilitat del govern socialista, incapaç d'actuar amb valentia per dialogar i avançar, amb propostes valentes per Catalunya”, i ha afegit que “no ens ha de fer por ni el diàleg ni la democràcia; el diàleg i la democràcia són la solució, no el problema”.