L'Hospitalet

Totes les notícies

Esquerra l'Hospitalet planta Iñigo de la Serna en la seva visita a l'Hospitalet

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, no ha assistit aquest matí a la recepció institucional al ministre espanyol Iñigo de la Serna a l’Ajuntament de l’Hospitalet com a acte de protesta pel segrest de les institucions catalanes per part del govern del PP. El grup municipal d’ERC rebutja així la visita del ministre d’un govern que ha aplicat l’article 155 de la Constitució de forma antidemocràtica i arbitrària, que menysprea, impedeix i vulnera els drets dels ciutadans de Catalunya i de l’Hospitalet, judicialitza la llibertat d’expressió i que empresona persones per les seves idees polítiques. Davant el motiu de la visita del ministre de la Serna, per anunciar un cop més el soterrament ferroviari. Un anunci que tampoc aquesta vegada porta data concreta per a l’execució de les obres, al contrari, segons diu el ministre aquestes suposades obres començarien “durant l’any 2020”. ERC CONSIDERA QUE L’ANUNCI DEL MINISTRE ÉS UN NOU ACTE DE PROPAGANDA DEL GOVERN DE L’ESTAT ESPANYOL QUE QUEDARÀ EN PAPER MULLAT TAL COM HA SUCCEïT DES DE FA MÉS DE 10 ANYS. Esquerra Republicana denúncia els constants incompliments i manca de compromís real dels successius governs espanyols per acabar amb la fractura que suposen les vies al seu pas per l'Hospitalet, així com la manca d'inversió en Rodalies o l'incompliment reiterat de la promesa d'adaptar amb ascensors l'estació de Bellvitge-Gornal, que no es van fer el 2017, tampoc es faran el 2018 i que ara ja se’n van també a 2020 segons el ministre. Segons Antoni Garcia, els veïns i veïnes de l’Hospitalet “estan farts que se’ns prengui el pel, que els ministres de torn i l’alcaldessa es facin la foto i anunciïn inversions que després no es compleixen”, i ha afegit que “no ens creurem aquestes noves promeses fins que veiem màquines començant les obres”.

Canvis a l'executiva d'Esquerra l'Hospitalet

Aquest dilluns 13 de febrer, amb motiu de l'Assemblea Oberta convocada pel partit a tota la militancia, simpatitzants i amics, s'ha dut a terme la modificació i incorporació de nous membres a l'executiva local. Els canvis produits han esdevingut a la Secretaria d'Organització i a la Secretaria de Comunicació. A la Secretaria d'Organització, Carles Durany ha substituït al fins ara secretari d'organització, Rodolfo Garrido; mentre que a la Secretaria de Comunicació, Pablo Romero substitueix a l'antic càrrec de la secretaria, Oriol Villodo. Des de l'executiva local volem agrair tot el treball i esforç que tant en Rodolfo Garrido com l'Oriol Villodo han donat al partit, i desitjar sort i encerts als nous secretaris d'organització i comunicació. Moltes gràcies a tots per la vostra feina i dedicació.

Esquerra l’Hospitalet aprova el Pla de Treball 2018

Aquest dilluns, des d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet hem celebrat la primer assemblea oberta de l'any amb militants, simpatitzants i amics de la formació a la ciutat. La trobada, on també ha participat el diputat al Parlament, Jordi Albert, ha servit a més per fer balanç de la feina feta durant el 2017 i presentar i aprovar el Pla de Treball per aquest 2018.   La presidenta de la secció local, Sílvia Casola, ha posat en valor la consolidació del projecte republicà a la ciutat, després d'un any intens de mobilitzacions, que ha comportat un creixement significatiu del partit, i amb uns resultats polítics històrics en les darreres eleccions del 21 de desembre. La dirigent republicana ha manifestat que “ens marquem com a prioritats per aquest 2018 enfortir l'organització, consolidant el projecte a tots els barris i seguir obrint el partit a l'entorn, per sumar a tota aquella gent que vol fer possible el projecte republicà a l'Hospitalet”.   També hi ha intervingut Antoni Garcia, portaveu d'ERC a l'Ajuntament, per exposar la feina feta des del grup municipal durant aquests mesos. Antoni Garcia ha fet un repàs de les mocions i iniciatives presentades des d'Esquerra Republicana, com la creació de la figura de la Síndica de Greuges, i que amb el recent nomenament de Merche Garcia ja és una realitat. Antoni Garcia ha declarat que “seguim treballant des de l’oposició per a fer un nou l’Hospitalet millor, més amable i pròxim amb la seva ciutadania", i ha afegit que “aquest any 2018 ha de ser l’any on consolidem el nostre projecte ciutat. Esquerra l’Hospitalet som l’única opció real de fer política des de l’esquerra, en favor del país i la república”.    Per últim, el diputat Jordi Albert, que és a més president comarcal d'ERC Baix Llobregat i l'Hospitalet, ha volgut fer una valoració de les darreres eleccions, així com de l'actualitat política més recent. El diputat republicà ha encoratjat els assistents a “continuar treballant tots plegats, amb fortalesa en la construcció d’un nou municipalisme que representi el bo i millor del nostre país” i a afegit que “la república comença i es construeix des de cada ajuntament, des de cada ciutadà, sumant totes les veus i esforços”.

Trobada d'apoderats d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet

Aquest dissabte, Esquerra Republicana l'Hospitalet hem organitzat al Casino de l'Hospitalet una trobada amb totes les persones que van participar com a apoderats els passat 21D. D'aquesta manera, s'ha volgut reconèixer la tasca de les 250 persones voluntàries que aquell dia van vetllar i garantir que la jornada electoral es desenvolupés amb garanties i plena normalitat. Sílvia Casola, presidenta d'Esquerra L'Hospitalet, ha volgut obrir l'acte agraint l'esforç i la implicació de les persones que van fer possible desplegar la xarxa d'apoderats més gran feta mai en unes eleccions. La dirigent republicana ha explicat que "el 21D Esquerra Republicana va aconseguir uns resultats històrics; arribant a ser tercera força a la ciutat de l'Hospitalet". A més, Casola ha destacat que "la força de l'independentisme creix i està acabant d'arrelar a tota la ciutat". El portaveu municipal d'ERC, Antoni Garcia, en el seu torn, ha manifestat que "el bloc republicà va derrotar al bloc del 155 en unes eleccions imposades, en un context de repressió i retallada de llibertats". El regidor republicà ha declarat que "ara ens toca donar vida a la República", i ha afegit que "és urgent recuperar les nostres institucions i fer créixer la República, posant el país al servei de la gent". "Hem de guanyar la República des de l'Hospitalet. Barri a barri, vot a vot", ha expressat Antoni Garcia, fent una crida a seguir sumant i participant activament "per fer realitat entre tots a les properes eleccions un l'Hospitalet més just, democràtic i participatiu".  Amb el debat posterior, on hi han pogut intervenir els apoderats i apoderades, s'ha pogut recollir les propostes de tothom i debatre sobre l'estat de la ciutat i les accions d'Esquerra a l'Ajuntament.  La jornada ha servit com a punt d'inici de l'activitat política d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet a l'actual curs de l'any 2018, un curs polític replet de trobades territorials i activitats per seguir consolidant el projecte d'Esquerra a la ciutat.

ERC i CUP-Poble Actiu denuncien davant Antifrau possibles irregularitats a l’assignació de complements salarials a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat

Els grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat han portat a l’Oficina Antifrau diversa documentació per a demanar una investigació externa sobre la detecció de possibles irregularitats ocorregudes en els complements salarials de les retribucions de certs membres de la plantilla de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, com també possibles irregularitats en les comissions de servei aplicades a la corporació municipal. Després del seguiment durant mesos d’aquest tema, tant mitjançant reunions amb l’equip de Govern municipal, com amb els diversos expedients i denúncies sindicals sobre aquest tema, els dos grups municipals de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ERC i CUP-Poble Actiu, amb el corresponent suport dels seus serveis jurídics, han presentat davant l’Oficina Antifrau aquestes actuacions degut a que els citats fets podrien ser constitutius de diversos supòsits penals i comptables com són la prevaricació, tràfic d’influències i la falsificació documental, sense menystenir la responsabilitat comptable aplicable en aquesta actuació. Destaca, que el mateix expedient realitzat pels serveis jurídics de l’Ajuntament de l’Hospitalet reconeix i desglossa que hi ha hagut una sèrie de complements que s’ha pagat a membres de la Guàrdia Urbana i que no es recullen ni a les retribucions del personal de l’Ajuntament ni en les taules salarials dels factors d’aplicació de la Guàrdia Urbana ni al conveni col·lectiu aplicable a aquests. I també, altres irregularitats que es desprenien de complements que no s’haurien d’abonar per la pròpia definició del complement o per no realitzar l’actuació que pretén cobrir el complement. Antoni Garcia, portaveu regidor d’ERC l’Hospitalet de Llobregat, ha destacat que “l’única opció que ens ha deixat el govern socialista és portar el tema dels plusos irregulars a l’Oficina Antifrau perquè s’ha negat a crear una comissió d’investigació  per investigar aquests fets greus i depurar responsabilitats”.

Esquerra l'Hospitalet desplega una xarxa de més de 250 apoderats i apoderades a tot l'Hospitalet

Esquerra l'Hospitalet comptaràdurant la jornada electoral del 21D amb més de 250 apoderats i apoderades a tots els col·legis de la ciutat. Tal i com ja va anunciar Esquerra Republicana, s'ha posat en marxa la major xarxa d'apoderats feta mai a Catalunya, amb l'objectiu de poder fer un recompte paral·lel i assegurar que tant els resultats com el desenvolupament de tota la jornada es produeix amb tota normalitat, garantint l'exercici de la democràcia. A tot el Baix Llobregat i l'Hospitalet aquesta xarxa la formen fins a 2.400 les persones voluntàries, que cobriran les 1.231 meses de tota la comarca. Els republicans durant aquesta campanya han realitzat 20 paradetes informatives a tota la ciutat, i un acte polític que va comptar amb la presència de Jenn Díaz, Fabian Mohedano, Jordi Albert i Sílvia Casola, candidats a les llistes del Parlament per Esquerra Republicana. També han realitzat sis trobades territorials informatives per voluntaris per tal de tenir a punt aquesta xarxa per al 21D a l'Hospitalet, i el diumenge 17 va tenir lloc una jornada de formació en diferents sessions amb tots els apoderats i apoderades de la ciutat. Per Sílvia Casola, candidata i presidenta de la secció local d'ERC, "aquestes xifres històriques demostren el creixement i la força del projecte republicà a la ciutat". Casola ha afegit que "cal seguir treballant per sumar i seguir eixamplant, i poder construir la República des de l'Hospitalet".

Esquerra l'Hospitalet inicia la campanya per al 21D

La campanya electoral a l'Hospitalet ha començat aquesta passada nit amb la tradicional enganxada de cartells a la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat. Des d'Esquerra l'Hospitalet, la campanya electoral per al proper 21 de desembre, en paraules de la presidenta del partit a la ciutat i candidata per Barcelona Sílvia Casola, “és una campanya imposada, que comencem amb tristesa però també amb energia i ganes de validar el resultat de l’1 d’octubre.”   "Ens presentem a aquestes eleccions il·legítimes perquè, com a demòcrates no podem deixar sense veu a qui vam sortir al carrer i vam omplir les urnes el dia 1 d’octubre. I ho fem per legitimar-ne els resultats, i per seguim implementant la República que vam declarar el dia 27". En aquest sentit, des d'Esquerra l'Hospitalet es duran a terme diferents actes, així com també paradetes informatives arreu de la ciutat amb el propòsit d'informar als veïns i veïnes de l'Hospitalet.   AGENDA: Diumenge 10: de 10 a 13 hores - Paradeta Informativa a La Florida (Parc dels Ocellets) Dilluns 11: de 10 a 13 hores - Paradeta informativa a La Farga (Carrer Barcelona / Isabel La Catòlica) Dimarts 12: de 10 a 14 hores - Paradeta informativa a Santa Eulàlia (Plaça de Francesc Macià)   Dimarts 12: 19:30 hores - ACTE DE CAMPANYA - Auditori de La Farga (amb Jenn Díaz, Fabian Mohedano, Jordi Albert i Sílvia Casola)   Dimecres 13: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Santa Eulàlia (Pl. Provençana amb C/ Jansana) Dijous 14: de 10 a 13 hores: Paradeta Informativa a La Florida (entre carrer Llevant i Pedraforca) Dijous 14: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Collblanc (Plaça Sénia) Dijous 14: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Sanfeliu (carrer Estronci, 60 - Poliesportiu) Divendres 15: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Bellvitge (Rambla Marina, 191) Divendres 15: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Bellvitge (Plaça de la Cultura - Biblioteca) Divendres 15: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Pubilla Cases (Plaça Mare de Déu del Pilar) Divendres 15: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Gornal (Avinguda Carmen Amaya)   Divendres 15: 18:30 hores - ACTE DE CAMPANYA JOVE - Sala Salamandra (amb Marta Rovira i candidats de les JERC)   Dilluns 16: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Santa Eulàlia (Plaça Pius XII) Dimarts 17: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a La Florida (Parc dels Ocellets) Esquerra farà campanya a diferents punts de la ciutat amb la instal•lació de 15 paradetes informatives confirmades fins avui, a més d'aquelles que es puguin afegir més endavant.

12O, continuem treballant per un #NouLH

El grup municipal d'Esquerra l'Hospitalet no ha celebrat avui la festivitat del 12O. El grup municipal d'Esquerra a la ciutat de l'Hospitalet continua treballant dia a dia per a viure en una ciutat més justa, amb més veus i amb ciutadans més aprop de la seva alcaldia. Aquest matí, reunió dels membres del grup i partit organitzant els diferents actes que es duràn a terme a la ciutat. I aquesta tarda, reunió amb entitats i ciutadans de la ciutat. Treballem per un #NouLH més a prop de tu.  

ERC reclama mesures urgents a l'equip de govern socialista davant els baixos nivells de recollida selectiva a l'Hospitalet

Davant la manca d’una política eficient de l’equip de govern del PSC en la recollida selectiva a l’Hospitalet, ERC portarà al ple del mes setembre una moció amb l’objectiu de promoure mesures per millorar la gestió dels residus municipals i incrementar el nivell de la recollida selectiva, que en l’actualitat és del 21,69% del total dels residus que la ciutat genera. Aquesta xifra és de les més baixes de l’Àrea Metropolitana i se situa molt per sota de la mitjana de Catalunya (38,53%). El Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya, estableix com a objectiu pel 2020 arribar al 60% de recollida selectiva sobre el total de residus. En aquest sentit, a més d’instar a què l’Ajuntament es comprometi a millorar la gestió, ERC proposa la realització d’una campanya de sensibilització i educació ambiental adreçada els veïns, les entitats, escoles, comerços, etc. sobre bones pràctiques en la separació de residus, i la màxima informació sobre els mitjans que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutat. Els republicans insten també a l’equip de govern a que es realitzi una campanya informativa específica sobre la separació de la fracció orgànica i un estudi sobre la ubicació dels actuals contenidors per a facilitar encara més que els ciutadans puguin separar els residus. Esquerra de l’Hospitalet demana també altres mesures complementàries com millorar la retolació dels contenidors, etc. El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia, ha explicat que “la ciutat de l’Hospitalet ha passat d’un 40% de recollida selectiva en 2010 al 21,69% en 2016, pràcticament la meitat”. El portaveu republicà ha afegit que “hi hagut un deixadesa municipal en fomentar la recollida selectiva i per això demanem mesures urgent i eficients per garantir que l’Hospitalet tingui uns nivells de reciclatge, almenys, similars als de la mitjana de Catalunya”.