L'Hospitalet

Totes les notícies

Can Trabal, zona agrícola

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent. Li dic això perquè vostè ara diu que vol portar Catalunya cap a la independència i per tant entenc que està a favor de la voluntat dels ciutadans a escollir quin futur volen, com també en la preservació del nostre passat, la nostra història i les nostres senyes d’identitat. I és precisament això el que està a les seves mans, sobretot ara que vostè pretén liderar el país. I miri, jo ja li respecto, però abans d’això fora bo que ens digués clarament, als ciutadans de l’Hospitalet, què pensa fer amb el terrenys de la última zona agrícola de la ciutat que són de la seva propietat. És així de senzill: vostè Sr. Laporta pensa fer el joc als especuladors i deixarà que construeixin a la última zona agrícola de l’Hospitalet? Pensa destruir Cal Trabal? O pel contrari, lluitarà conjuntament amb teixit associatiu de Bellvitge per aturar aquesta barbàrie urbanística? Vostè tria amb qui està: amb els especuladors o amb la gent que ens estimem aquesta ciutat i creiem que hi ha un altra manera de entendre-la? Si està en aquest segon grup el convido a signar el manifest de la plataforma SOS Cal Trabal http://salvemlazonaagricolha.

Anna Simó

Anna Simó, número 3 a les llistes d'Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana va referendar en el Consell Nacional, celebrat el passat dissabte 10 de juliol a la Seu Nacional d'Esquerra, les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila;per Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol i Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Anna Simó, actual portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, repeteix la seva presència a les llistes en una posició que li permetrà seguir desenvolupant la seva tasca política al Parlament. La seva candidatura va ser aprovada en el darrer Congrés Comarcal del Baix Llobregat, on va obtenir el recolzament de tota la militància. Anna Simó ha manifestat que “és un orgull poder representar la ciutadania de l'Hospitalet a les properes eleccions al Parlament, on espero poder traslladar els diferents neguits de la ciutat per tal de fer més fàcil la vida i tenir una ciutat que respongui a les necessitats de la ciutadania”. Ha afegit que “la banda de la feina que es pot fer des del Parlament de Catalunya, la presència d'Esquerra al consistori de l'Hospitalet és un eix clau per poder acostar les polítiques locals a la ciutadania i construir entre totes i tots una ciutat més fàcil per viure-hi”. Per més informació sobre les llistes, podeu consultar-la: http://www.esquerra.cat/documents/llista_parlament_2010.pdf

Esquerra exigeix que es mantinguin les mesures d'accessibilitat a les obres de metro de l'Hospitalet

Degut a les obres de la Línia 9 del metro s'estan modificant alguns dels accessos a les línies de metro ja existents a la ciutat, eliminant les mesures d'accessibilitat a estacions de metro com la Torrassa, de l'Hospitalet de Llobregat. La estació temporal de la Torrassa no disposa d'accessos adaptats a les diferents necessitats de la ciutadania i no té ni ascensor ni escales mecàniques. Des d'Esquerra de l'Hospitalet es considera que l'equip de govern de l'Ajuntament de la ciutat no hauria de permetre que es produïssin situacions com aquestes i que és la seva responsabilitat resoldre-ho amb urgència ja que, si hi hagués una bona gestió municipal, no s'hauria d'haver produït. Així mateix, des del grup d'Esquerra a l'Àrea Metropolitana del Transport preguntarà al gerent per dita situació i pressionarà perquè l'Ajuntament i la Generalitat soluciona ràpidament aquesta situació. Segons ha manifestat Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra de l'Hospitalet per les eleccions municipals “han fet un desastre amb la nova entrada del metro de la Torrassa, una obra que és necessària pel barri però que està molt mal planificada, ja que és totalment inaccessible per la gent amb problemes de mobilitat, gent gran, persones que porten cotxets i tot usuari que per allí hi passi.” Ha afegit que “una vegades més es demostra que el govern municipals ha deixat les persones de costat i no ha planificat bé un accés al metro que usen cada dia milers de persones a la Torrassa.”

Anna Simó, de l’Hospitalet de Llobregat, candidata d’Esquerra del Baix Llobregat al Parlament de Catalunya.

En el decurs del Congrés celebrat el dia 17 de juny a l’Hospitalet de Llobregat, la militància d’Esquerra a la comarca del Baix Llobregat ha ratificat pràcticament per unanimitat la candidatura presentada per l’hospitalenca Anna Simó per tal d‘encapçalar la representació d’Esquerra Baix Llobregat a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la propera tardor. Anna Simó és llicenciada en Filologia Catalana per la UB i postgraduada en Planificació Lingüística per la UB. Ha treballat per Consorci de Normalització Lingüística amb diferents responsabilitats. Militant d’Esquerra des del 1990, membre del Consell Nacional des del 1994, ha estat presidenta d’Esquerra-L’Hospitalet de Llobregat (1996-2002) i és membre de l’Executiva Nacional d’Esquerra des del 1998. Del 2001 al 2004 secretària de Política social d’Esquerra i vicesecretària general d’Acció Política del partit del desembre del 2006 al juny del 2008. Ha estat regidora de l’Hospitalet de Llobregat del maig del 2003 a principis del 2004 quan deixa l’acta per tal d’esdevenir Consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya fins el maig del 2006. Diputada al Parlament de Catalunya pel Baix Llobregat des del novembre de 2006. Des del març del 2008 és la portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra. Durant la seva intervenció Anna Simó va manifestar la seva il·lusió per seguir treballant per aquesta comarca des del Parlament. Va explica que “és un moment crucial en el que cal que Esquerra sigui forta perquè quan això passa el país avança”. Va afegir que “posaré especial èmfasi en la lluita contra la crisi que tant afecta la nostra comarca”. Finalment va destacar que “conjuntament amb els altres candidats fem l'equip que millor podria representar els interessos de la comarca. Molta feina feta i molta feina per fer.” A la mateixa assemblea, han estat escollits per a acompanyar Anna Simo a les llistes d’Esquerra pel Baix Llobregat, per aquest ordre: Iolanda Llambrich (Cornellà de Llobregat), Bàrbara Lligadas (Viladecans), Jordi Albert (Sant Andreu de la Barca), Sergi Santamaria (Abrera), Adolf Bargués (Martorell), MªCarme Rallo (Sant Esteve Sesrovires), Jordi Figueras (Esplugues de Llobregat), Àngels Font(Gavà), Miquel Solà (Collbató), Mireia Monfort (Olesa de Montserrat), Esteve Sebastià (Castelldefels).