L'Hospitalet

Totes les notícies

vies renfe

Esquerra pregunta al Govern espanyol sobre el soterrament de les vies de la Renfe

El soterrament de les vies de Vilanova i Vilafranca va ser una de les condicions que la ciutadania de L’Hospitalet va posar sobre la taula per acceptar que la línia de l’AVE passés per la ciutat de l’Hospitalet. Després d’anys de molèsties d’obres que es duien dia i nit per tal de fer arribar l’AVE en la data pactada, el Govern del PSOE ha incomplert el seu compromís de soterrar les vies de la Renfe que passen per la ciutat en la data pactada amb la única excusa de la crisi econòmica. Esquerra de l’Hospitalet exigeix que es compleixin els terminis pactats, per tal que la ciutadania pugui gaudir d’aquest espais ocupats per les barreres ferroviàries que divideixen la ciutat, com ja ha exigit i manifestat reiterades vegades a través del diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. Amb aquest objectiu, Joan Tardà, ha presentat unes preguntes al Govern espanyol demanat els motius concrets que justifiquen que el govern espanyol no hagi pressupostat el soterrament de les vies i quines mesures tenen previstes prendre per donar compliment a aquest compromís. Eduard Suàrez, candidat d’Esquerra a les eleccions municipals, ha manifestat que “la ciutat de l’Hospitalet i la seva ciutadania no pot veure’s perjudicada novament per la retallada del govern Espanyol ja que existeix un dèficit històric en inversions de l’Estat a Catalunya “. Ha afegit que “a través del diputat d’Esquerra, Joan Tardà, se seguirà realitzant un seguiment exhaustiu de l’evolució del soterrament de les vies de la Renfe a la ciutat”.

Pujada

Esquerra considera que la pujada del transport públic és escandalosa i abusiva

Esquerra Republicana de Catalunya denúncia la pujada de preus de transport públic del Sistema Tarifari Integrat a partir de l’ 1 de gener del 2011. L’increment aprovat per l’Autoritat del Transport Metropolità es de gairebé d’un 3%, no obstant el títol més utilitzat ( T-10 d’una zona) arriba al 3,77%; tot plegat per sobre del IPC que és del 2,5%. Per Esquerra de l’Hospitalet aquesta pujada és escandalosa i abusiva ja que retalla la capacitat adquisitiva de les classes treballadores del nostre país i molt especialment de les que perceben les rendes més baixes, així com dels milers de persones que es troben a l’atur i que tenen com a única el transport públic com opció viable per els seus desplaçaments. En aquest sentit el candidat d’Esquerra de l’Hospitalet per les properes eleccions municipals, Eduard Suàrez, ha manifestat “ Exigim als organismes públics la retirada de la pujada de preus del transport públic i demanem la congelació dels preus” i afegit “No podem permetre que el transport públic es converteixi en un luxe per les classes populars ja que es tracta d’una necessitat”. El candidat a l’alcaldia de L’Hospitalet, Eduard Suàrez, també ha manifestat també “que aquesta mesura va en contra la mobilitat sostenible i bloqueja la creació d’incentius per que la gent utilitzi el transport públic envers el transport privat”. Finalment Esquerra Republicana ha exigit la creació de títols de transport per a estudiants, per persones aturades i amb rendes més baixes.

12 de novembre de 2010 - Campanya eleccions al Parlament de Catalunya a l'Hospitalet

La campanya electoral arriba a l'Hospitalet

El passat divendres 12 de novembre a les 21h es va celebrar a l'Hospitalet l'acte de campanya d'Esquerra del Baix Llobregat, que va comptar amb la presència de Joan Puigcercós, candidat a la presidència de la Generalitat i Anna Simó, candidata número 3 a les llistes d'Esquerra. El líder independentista a l’acte central d’Esquerra al Baix Llobregat, va assegurar davant de més de 300 assistents, que ‘aquest PP no pot ser decisiu’ perquè ‘anirem enrere’. ‘Són les conquestes dels nostres avis i dels nostres pares’, va dir, ‘per nosaltres i pels nostres fills no ho podem permetre’. I en aquest sentit va destacar que ‘el PP ataca Catalunya per guanyar vots’, ‘va en contra de la nostra llengua i la nostra cultura’ i ‘vol dividir la nostra societat en dos’, a més d’estar ‘teledirigit des de Madrid’. ‘El dia que a Camacho se li acabi la pila li diran cap a casa i que vingui un altre’. Uilitzant dos daus inflables: un d’Esquerra i l’altre del PP, Puigcercós i Anna Simó, han explicat la diferència entre que un i l’altre siguin decisius en la governabilitat de Catalunya. Així, el líder independentista va assegurar que un PP amb força significaria la marxa enrere en polítiques socials, en canvi ‘nosaltres proposem cap persona depenent sense ajuda, en canvi allà on ha governat el PP no ha aplicat cap llei de serveis socials ni de dependència’ i va destacar la demagògia del PP en matèria d’immigració. Puigcercós també va parlar del concert econòmic i l’Estatut, i com el PP vol tots els impostos a Madrid i la retallada estatutària. Encanvi Esquerra, ja superada aquesta via, proposa la convocatòria d’un referèndum per la independència la propera legistalutra. Finalment, va assegurar que ‘Esquerra és l’únic partit amb les mans netes i lliures’ per defensar els interessos de Catalunya. Anna Simó, durant la seva intervenció, va afirmar que aquesta campanya electoral ‘és una oportunitat per passar comptes i explicar la feina feta’ i deixar clar com Esquerra ‘ha marcat l’agenda política, hem marcat la pauta’.

Esquerra anima a la participació a la concentració de rebuig a l’acte de Plataforma per Catalunya

El proper dissabte 23 d'octubre es farà una concentració davant la Plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet i es llegirà un manifest davant de l'Acollidora en rebuig a l'acte que Plataforma per Catalunya realitzarà el mateix dia a la tarda. A aquesta concentració s'hi han adherit diferents entitats locals com el Centre d'Estudis de l'Hospitalet, la Fundació Akwaba  Des d'Esquerra critiquen que se li cedeixi l'espai a una organització xenòfoba i racista que busca trencar la convivència i consideren que cal garantir un estat del benestar basat en drets i deures per a tothom, vingui d'on vingui. Així doncs, Esquerra convoca a tota la ciutadania a acudir a la concentració de rebuig unitària el mateix dissabte a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament.  Segons ha manifestat Eduard Suàrez, cap de llista d'Esquerra de l'Hospitalet a les properes eleccions municipals "Ha de quedar clar, que les idees totalitàries i racistes que propugna senyor Anglada no tenen cabuda en la nostra ciutat " .  Ha afegit que " animem a tota la ciutadania a participar d'aquesta concentració en defensa dels drets individuals i col·lectius que queden lluny de l'ideari de la PxC"

Esquerra exigeix que tots els habitatges que es construiran a la Remunta siguin de protecció oficial

La setmana passada es va donar a conèixer que els terrenys de la Remunta han estat adquirits per l’Ajuntament de l’Hospitalet com a Àrea Residencial Estratègica, destinant aquesta zona de la ciutat a la construcció de pisos, dels quals només un 60% seran oferts en règim de protecció oficial. Esquerra de l’Hospitalet, des d’una reivindicació històrica que ha anat prenent força en els darrers 5 anys, considera que cal oferir la totalitat dels habitatges en règim de protecció oficial per poder facilitat l’accés a un habitatge digne entre la població hospitalenca. Així mateix, i com ja incorporava en la proposta d’ús d’aquests terrenys que Esquerra va presentar en el programa electoral de les darreres eleccions municipals, l’increment de població en aquesta zona de la ciutat no ha de representar un empitjorament dels serveis socials existents; de manera que cal preveure un creixement proporcional dels serveis socials simultani a la construcció dels habitatges. Eduard Suàrez, cap de llista d’Esquerra de l’Hospitalet per les eleccions municipals, ha destacat que “ja que la compra s'ha efectuat a preu de mercat per part de l'erari públic, creiem que el 100% dels terrenys per a construir habitatge s’han de destinar a habitatge protegit”. Ha afegit que “aquest creixement de població que es produirà al barri del Centre ha de ser sostenible i equilibrat amb una oferta de serveis socials que pugui donar resposta a les necessitats de la població i que no causi un col·lapse als actuals serveis del barri”.

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s

Esquerra dóna suport a la vaga general del 29 de setembre

El proper 29 de setembre els sindicats d'arreu del país han convocat una vaga general per fer front a les polítiques del govern espanyol en matèria d'ocupació. A través d'un decret llei i de diversos acords del Consell de Ministres, han aprovat un seguit de mesures sota el nom de “reforma del mercat de treball” que es basen en una defensa del sector empresarial per sobre dels drets de les persones treballadores. Aquesta regulació escapça els subsidis dels treballadors i treballadores en atur, hipoteca el futur de les pensions, allarga l'edat de jubilació fins als 67, dificulta l'accés als ajuts socials, entre d'altres mesures que no fan altra cosa que afavorir el sector empresarial. És per això que Esquerra de l'Hospitalet dóna suport a la vaga general convocada pel proper 29 de setembre i anima a tots els ciutadans i ciutadanes de l'Hospitalet a participar de la manifestació convocada pel mateix dia a la ciutat de Barcelona. Xavier Fluvià, president d'Esquerra de l'Hospitalet, ha manifesta que "no es pot donar suport a una reforma laboral que no parla de fomentar l'ocupació sinó d'abaratir els acomiadaments". Ha afegit que "en cap moment es posa en entredit el model econòmic que ens ha dut a on estem". Finalment ha destacat que "amb la mateixa celeritat que l'estat ajuda als bancs i caixes, actua contra els drets de les classes populars; fent pagar la crisi a les treballadores i treballadors d'aquest país"

Esquerra denuncia que l'equip de govern de l'Hospitalet realitza frau en la recollida selectiva de residus

En el marc de la Festa Major de Bellvitge, que es va realitzar entre els dies 4 i 12 de setembre, les diferents guinguetes i parades de menjar i begudes de les entitats i partits del barri disposaven de contenidors de recollida selectiva ( vidre, matèria orgànica, plàstic i paper i cartró). Les persones d'aquestes diferents guinguetes van realitzar un esforç molt gran per realitzar la recollida selectiva dels residus que produïen amb l'objectiu de contribuir a la preservació del medi ambient Aquest esforç ciutadà no ha estat a la mateixa alçada de l'equip de govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, ja queels serveis municipals de recollida i neteja han abocat el contingut dels diferents contenidors de recollida selectiva ( vidre, plàstic, matèria orgànica i paper i cartró) en un mateix camió d'escombraries, fent inútil el compromís dels ciutadans i ciutadanes de separar les diferents fraccions. Per Esquerra Republicana aquesta realitat és molt greu i és una mostra més que el govern municipal de l'ajuntament de l'Hospitalet només fa una política ambiental de cara a la galeria i enganya a la ciutadania. Així mateix, Esquerra vol alertar que aquesta mala gestió de l'equip de govern també es pot estar realitzant a tota la ciutat de L'Hospitalet, fent una gestió encara més greus dels residus. Esquerra demana a l'equip de govern del PSC-ICV-EUiA responsabilitats polítiques per l'engany i el frau, i ha qualificat aquest fet de vergonyós, ja que l'Ajuntament no vetlla per un bon tractament de residus, com també pel fet que l'Ajuntament de l'Hospitalet és dels municipis que menys recicla.

Joan Puigcercós, Anna Simó, Eduard Suàrez, Festa Major de Bellvitge, 2010

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El passat 5 de setembre el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, va visitar la Festa Major de Bellvitge acompanyat d'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, i Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra de l'Hospitalet a les properes eleccions municipals. Joan Puigcercós va afirmar que l’alto el foc anunciat avui per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc. Finalment va felicitar la militància d'Esquerra de l'Hospitalet per la feina feta a la ciutat i per la participació a la Festa Major de Bellvitge; així com també va animar a tothom a participar de la Festa Major fins el proper 12 de setembre.

Can Trabal, zona agrícola

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent. Li dic això perquè vostè ara diu que vol portar Catalunya cap a la independència i per tant entenc que està a favor de la voluntat dels ciutadans a escollir quin futur volen, com també en la preservació del nostre passat, la nostra història i les nostres senyes d’identitat. I és precisament això el que està a les seves mans, sobretot ara que vostè pretén liderar el país. I miri, jo ja li respecto, però abans d’això fora bo que ens digués clarament, als ciutadans de l’Hospitalet, què pensa fer amb el terrenys de la última zona agrícola de la ciutat que són de la seva propietat. És així de senzill: vostè Sr. Laporta pensa fer el joc als especuladors i deixarà que construeixin a la última zona agrícola de l’Hospitalet? Pensa destruir Cal Trabal? O pel contrari, lluitarà conjuntament amb teixit associatiu de Bellvitge per aturar aquesta barbàrie urbanística? Vostè tria amb qui està: amb els especuladors o amb la gent que ens estimem aquesta ciutat i creiem que hi ha un altra manera de entendre-la? Si està en aquest segon grup el convido a signar el manifest de la plataforma SOS Cal Trabal http://salvemlazonaagricolha.