L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

Els mitjans de comunicació local hauran de cobrir Esquerra – Els Verds durant la campanya electoral

Esquerra – Els Verds de l’Hospitalet van recórrer a la Junta Electoral de Barcelona la decisió de l’equip de govern municipal de donar cobertura informativa només als quatre partits polítics que tenen representació al Consistori, en contra de la normativa vigent sobre la disposició de blocs electorals pels diferents partits polítics segons el nombre de vots. La Junta Electoral ha resolt que Esquerra – Els Verds han de tenir presència als mitjans de comunicació i ha de poder fer ús del seu espai comunicatiu en funció del número de vots que té, o com a màxim el mateix temps que el partit més petit que tingui representació a l’ajuntament, que en aquest cas és ICV-EUiA. Així doncs, segons el text de la resolució, la Junta electoral ha donat 12 hores als mitjans de comunicació locals perquè puguin oferir la cobertura informativa corresponent a Esquerra – Els Verds. Eduard Suàrez, l’alcaldable d’Esquerra – Els Verds a l’Hospitalet ha declarat que “és vergonyós és que Esquerra, un partit que ha tingut representació al consistori i que ha incidit en el govern de la ciutat no sortís a la ràdio ni a la televisió local.” Ha manifestat que “Esquerra – Els Verds entrem en campanya oficial pels mitjans de comunicació públics malgrat l’apagada informativa que hem rebut i malgrat el sectarisme, la premsa de partit i la pressió que el partit socialista i ICV-EUiA fan als periodistes cada dia contra la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa” L’alcaldable d’Esquerra – Els Verds ha explicat que “la majoria absoluta del partit socialista a l’Hospitalet es nota en tots els àmbits de la ciutat; és respira en el teixit associatiu en el teixit social i en el teixit polític... i si ens fixem és la majoria absoluta més folgada que hi ha a Catalunya; i això és lasciu per la política.” Eduard Suàrez ha tancat la seva intervenció dient que “considerem que és una victòria moral més que no pas política; una victòria moral de la llibertat d’expressió, de la llibertat de premsa, de la llibertat d’informar””.

eleccions municipals, l'Hospitalet, Eduard Suàrez, 2011

A l’Hospitalet sempre hi som

La campanya a l’Hospitalet ja ha començat amb l’enganxada de cartells al barri del Centre, on la llista electoral d’Esquerra-Els Verds ha acompanyat al cap de llista, Eduard Suàrez. En aquest inici de campanya, s’ha destacat el paper integrador d’Esquerra a la ciutat, incorporant a la seva llista electoral persones independents de diferents àmbits i barris de l’Hospitalet per poder recollir les sensibilitats en les diferents propostes d’Esquerra: la sanitat pública, la defensa del patrimoni històric, la defensa dels drets de les dones, la defensa de Can Trabal, entre d’altres. La campanya electoral d’Esquerra – Els Verds anirà acompanyada de diferents actes i paradetes informatives arreu de la ciutat de l’Hospitalet per tal de poder fer arribar les propostes a la ciutadania i intercanviar opinions per poder fer créixer el projecte de ciutat. Eduard Suàrez, candidat d’Esquerra – Els Verds ha destacat que “Esquerra- Els Verds iniciem aquesta campanya electoral amb molta il•lusió i amb l’objectiu clar de poder recuperar la presència al Consistori”. Ha afegit que “la feina feta en aquests quatre anys es veurà plasmada en les diferents actuacions i propostes que Esquerra – Els Verds presentarem durant la campanya, i que no deixa de ser la suma dels diferents temes que hem defensat en el nostre dia a dia i que a hores d’ara l’Ajuntament ha estat incapaç de fer front”.

Esquerra aconsegueix que ENDESA rectifiqui en l’aplicació de tarifes excessives i injustificades al barri de Bellvitge

Fa uns mesos enrere ENDESA Energia va enviar personal tècnic a la majoria de les comunitats del barri de Bellvitge per revisar la potència i amb posterioritat (des del febrer) van canviar unilateralment els contractes de subministrament per augmentar la potència de 4 a 13,8 kW (si estàs per sota de 10 kW et pots acollir a la tarifa d'últim recurs), van cobrar 433 € per drets d'enganxament i d'escomesa quan no han fet cap modificació tècnica per incrementar la potència i estan enviant factures al voltant d'un 20% més altes sobre consums estimats. El 22 de març l'AV va enviar al DG d'ENDESA Catalunya, Sr. Rovira, i a la Directora d'Atenció al Client d'ENDESA unes cartes en què els informaven i demanaven que: • Els contractes es feien sense que les comunitats afectades tinguessin cap informació prèvia, sense consentiment ni signatura d'acceptació. • Segons el Reial Decret que ho regula, la facturació després d'aquests nous contractes no hauria d'incloure els drets d'enganxament i d'escomesa • La potència nova de 13,8 KW és exagerada i les instal•lacions no estan preparades • Que empreses autoritzades per la Gene ja revisen periòdicament els equips i instal•lacions de les comunitats • Que s'anul•lessin els contractes i la facturació • Que la facturació mensual de consum de les comunitats afectades es fes segons potència anterior • Que paressin la revisió abusiva de contractes a altres comunitats del barri El 29 de maig Esquerra de l’Hospitalet es va reunir amb l’AV de Bellvitge, amb l’assistència d’Anna Simó i d’Eduard Suàrez, En el termini d'una setmana des del Grup Parlamentari d’Esquerra es van iniciar les gestions amb ENDESA per resoldre aquesta situació. Les gestions realitzades per Esquerra han tingut els seus fruits ja que ha aconseguit que ENDESA Catalunya rectifiqui i aturi la tarificació excessiva que Endesa havia carregat a veïns de Bellvitge, ja que Endesa de forma unilateral va canviar els contractes de la llum a les comunitats i carregava un abonament d'uns 400 euros.

Annabel Berruezo, JERC, EM2011, l'Hospitalet

Annabel Berruezo, número 4 a les llistes d’Esquerra- Els Verds

Les JERC de l’Hospitalet donen suport a Esquerra per les properes eleccions municipals amb l’elaboració del programa electoral de joventut, l’organització d’actes durant la campanya electoral i la presència a la llista electoral. Les JERC van escollir els seus representants per configurar la llista electoral d’Esquerra designant quatre militants de l’organització que ocuparan els 11 primers llocs a la llista: Annabel Berruezo (número 4); David Fernández (número 7); Núria Palomar (número 10) i Armand Rius (número 11). Segons l'Annabel Berruezo, número 4 de la llista d’Esquerra-Els Verds, ha manifestat que “la presència de les JERC a la llista electoral d’Esquerra sempre ha estat un valor afegit i un element distintiu del nostre partit, ja que des d’Esquerra sempre s’ha volgut escoltar la veu del jovent i fer-la partícep del seu projecte de ciutat; i una mostra és la presència de 4 militants de les JERC en els 11 primers números de la llista electoral”. Ha afegit que “les JERC estem acabant de definir el nostre programa electoral a través d’un procés participatiu on els i les joves de la ciutat poden opinar i fer-nos arribar propostes”. Finalment ha destacat que “la presència d’Esquerra-Els Verds i de les JERC a l’Ajuntament assegura que la veu del jovent de la ciutat estigui present de manera activa en la definició, l’execució i l’avaluació de les polítiques juvenils per fer front a al situació de crisi actual com a tots els reptes que vagin sorgint en els propers anys”.

EM2011, l'Hospitalet, Eduard Suàrez, Gent de l'Hospitalet amb Esquerra

Gent de l’Hospitalet amb Eduard Suàrez

A l’exterior del Museu d’Història de la Ciutat s’ha realitzat un acte de suport a Esquerra-Els Verds per a les properes eleccions municipals. Durant l’acte, conduït per Anna Simó, ha participat el cap de llista, Eduard Suàrez, i la Teresa Romeu ha llegit el manifest “Gent de l’Hospitalet amb Eduard Suàrez”. Aquest manifest ha estat elaborat per persones vinculades a diferents àmbits del teixit ciutadà i social de la ciutat de l’Hospitalet s’han organitzat per donar suport al candidat d’Esquerra- Els Verds. Les persones que han signat aquest manifest, que resta obert a rebre altres suports, han estat: Lluïsa Carmona, Josep Escuder, Domingo Mir, Montserrat Puig, Roger Torres, Ana Ibars, Jorge Garcia, Maria Lourdes Pallas, Miquel Simó, Mercè Vilalta, Pepi Madrid, Ramon Petit, Marta Cacidedo. Eduard Suàrez, cap de llista, ha destacat que “Esquerra ha volgut sumar persones de la ciutat de diferents entorns i barris que siguin gent republicana, d’esquerres, ecologista i independentista; i que vulguin afegir el seu granet de sorra per poder construir una ciutat per a les persones”. Ha afegit que “em sento molt orgullós de poder representar totes les persones que avui han participat d’aquest acte, ja que representen totes i cadascuna de les lluites que Esquerra ha anat defensant al llarg d’aquests anys”. Podreu trobar més informació a: http://gentdelhospitalet.cat/.

Esquerra defensa al Parlament la sanitat pública a l’Hospitalet

Davant de les retallades en sanitat pública a l’Hospitalet anunciades pel govern de CiU, centrades en una primera fase a l’Hospital General i a l’Hospital de Bellvitge, Esquerra ha presentat dues iniciatives al Parlament de Catalunya en les quals insten el Govern a mantenir els serveis assistencials actuals i la qualitat del servei, que es comprometi el pressupost necessari per al 2011 per executar les ampliacions i millores projectades i es demanen concrecions al Departament de Salut sobre l’abast i conseqüències de la reducció del 10% del pressupost a l’Hospital de Bellvitge i l’afectació de les retallades sobre les plantilles dels hospitals i de les àrees bàsiques de salut de la ciutat i sobre la gestió de les borses de treball. Per Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya, “l’esforç inversor continuat dels darrers anys en sanitat pública obeïa a la necessitat de millorar la qualitat assistencial dels serveis públics de salut i garantir la igualtat d’oportunitats de tothom a uns serveis sanitaris de qualitat. El que està fent CiU és desmantellar el sistema públic de salut utilitzant la crisi com a excusa i deixant en mans de privats allò que retalla del que és públic”. Per Simó “és necessari prioritzar actuacions en sanitat pública a l’Hospitalet” i s’ha preguntat si “les dues plantes que es tancaran a Bellvitge es tancaran per a tothom o se’n farà un altre ús per rendibilitzar-les”. Eduard Suárez, candidat d’Esquerra a l’Ajuntament de l’Hospitalet, ha demanat “fermesa en defensa de la sanitat pública a la nostra ciutat, sobretot de part de govern municipal del PSC i ICV-EUiA. La mateixa fermesa que ja vàrem reclamar quan el PSC va començar a tancar serveis d’urgències i especialistes als CAP de la ciutat i Núria Marín no va gosar oposar-s’hi”. A més, Suárez ha expressat “el màxim suport als professionals de la sanitat pública, que amb la seva professionalitat han mantingut els serveis amb la millor qualitat possible i que ara es veuen abocats a la precarietat o, directament, a l’atur”.

Esquerra i Els Verds proposen que l’Hospitalet es declari ciutat contra l’energia nuclear.

La coalició d’Esquerra – Els Verds de l’Hospitalet han instat a l’Ajuntament de L’Hospitalet – en concret al PSC i ICV-EUiA- perquè es solidaritzi amb el poble japonès que viu hores amargues degut desastre del terratrèmol del passat 11 de març per el posterior tsunami i per l’actual catàstrofe nuclear de Fukushima. En aquest mateix sentit han instat al equip de govern del PSC i ICV que expressi el seu rebuig a l’energia nuclear i es declari municipi antinuclear. El desastre natural que ha patit el Japó i l’amenaça radioactiva de la central nuclear de Fukshima ens recorda que som vulnerables davant l’energia nuclear. Per el portaveu ecologista Antoni Garcia “Les centrals nuclears són una font d’energia bruta, perillosa i sempre seran vulnerables a la combinació potencialment mortal d’un desastre natural, d’un error humà o d’un error tècnic”. La coalició d’Esquerra – Els Verds han considerat que la tragèdia del Japó ha de significar la fi de l’energia nuclear i l’aposta decidida per un canvi energètic basat en les energies netes i en l’eficiència i l’estalvi. Eduard Suàrez, candidat d’Esquerra a les eleccions municipals, ha manifestat que “des d’Esquerra volem que l’Hospitalet faci un gest de solidaritat i respecte amb el poble de Japó.” Ha afegit, juntament amb Toni Garcia, portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista, que “la millor manera de fer aquest gest de solidaritat és fent una declaració contra l'energia nuclear i a favor d'un model energètic basat en energies netes i sostenibles”.

18 de febrer de 2011 - Pacte electoral Esquerra i Els Verds

Esquerra es presentarà a les eleccions municipals amb Els Verds- Esquerra Ecologista

Esquerra ha acordat presentar-se amb els Verds-Esquerra Ecologista de l’Hospitalet a les properes eleccions municipals del proper 22 de maig. La presentació s’ha dut a terme al local d’Esquerra amb la presència de l’Oriol Junqueras, eurodiputat d’Esquerra i Maria olivares, exdiputada d’ICV. Esquerrra s’ha compromès amb aquesta associació a mantenir la seva oposició al plantejament que l’Ajuntament projecta per a la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, Can Trabal. L’entesa amb els Verds-Esquerra Ecologista es basa en dos acords principals: d'una banda, ambdues entitats s'han oposat en els últims anys a la urbanització de Can Trabal, un sector al sud-oest de la ciutat on són els últims camps del municipi; d’altra banda, defensant que s'arribi al riu Llobregat tant en bicicleta com a peu Eduard Suàrez, candidat d’Esquerra a les properes eleccions municipals, ha manifestat que “Esquerra segueix intentant sumant esforços, tal i com va ser aprovat en una Assemblea realitzada al mes de gener on la militància del partit va decidir obrir vies de negociació amb organitzacions polítiques de la ciutat que defensin un tarannà republicà, d’esquerres, ecologista i independentista”. Ha afegit que “Esquerra i els Verds són la garantia d'aturar la barbàrie urbanística del Partit Socialista”. Ha destacat que “No ens hem tornat bojos i volem que els pagesos tornin a la ciutat, però creiem que cal preservar el passat agrícola'”.

Esquerra reclama responsabilitats per la manca de neteja d’un antic dipòsit de vehicles proper al Riu Llobregat

Esquerra de l’Hospitalet ha exigit a l’alcaldessa, Núria Marín, que depuri responsabilitats polítiques a les àrees d’urbanisme, serveis municipals i medi ambient per mantenir en estat de degradació un antic dipòsit de vehicles de la ciutat i manifestar públicament que netejar-los no és una prioritat de l’Ajuntament. Aquest antic dipòsit de vehicles que tenia l’Ajuntament de L’Hospitalet i que es va desmuntar per el robatori de 100 vehicles es troba a escassos metres del riu Llobregat i s’ha convertit en un autèntic abocador on hi ha runes, matalassos, restes de vehicles, entre d’altres residus urbans. Eduard Suàrez, candidat d’Esquerra a les eleccions municipals, ha manifestat que “aquesta actitud de deixadesa del govern municipal no es pot tolerar”. Ha afegit que “dóna el seu suport a les revindicacions de la Plataforma Salvem Cal Trabal, per tal de que es suprimeixi el pàrking il•legal que es troba en el terme de Cal Trabal, així com perquè es regeneri la zona ambientalment després de finalitzar les obres de la línea 9 de metro; com també que es realitzi l’accés ciutadà al riu Llobregat essent un espai net i adaptat a les diferents necessitats ciutadanes”.