L'Hospitalet

Totes les notícies

ERC l'Hospitalet se suma a les mobilitzacions convocades pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones

El proper dijous 8 de març Esquerra Republicana de l’Hospitalet participarà als actes institucionals amb motiu del Dia Internacional de la Dona a la ciutat, com la tradicional concentració davant de l’Acollidora per fer la lectura del manifest, així com de les diferents mobilitzacions convocades per sindicats i entitats amb motiu de la vaga feminista a la ciutat i a Barcelona, amb la manifestació unitària. Sílvia Casola, presidenta d’ERC L’Hospitalet, ha manifestat que “cal seguir reivindicant perquè encara avui patim situacions de vulnerabilitat i discriminació pel simple fet de ser dones: bretxa salarial, precarització, feministzació de la pobresa, manca de representació als espais de dicisió i poder i invisibilització als mitjans. A més, la dirigent republicana ha assenyalat que “La lluita feminista dura 365 dies, dijous farem una demostració de força al carrer, però hi hem de seguir lluitant tots els dies de l’any”. Sílvia Casola ha volgut deixar clar també que “des d’Esquerra Republicana ens sumem a la vaga feminista, per reivindicar els nostres drets i avançar cap a la República Feminista. internament, hem apostat per les llistes cremallera i hem implusat diferents mesures per feminitzar els espais de poder i de presa de decisions com el Pla d’Igualtat, eines que ens ajuden a generar els canvis necessaris per construir una societat més justa i equitativa, on totes hi tinguem veu.” Per últim, Casola també ha afegit que “des del grup municipal també hem treballat per a fer efectives aquestes mesures, i per aquest motiu el passat ple vam presentar una moció per recuperar la genealogia de les dones referents de l’Hospitalet, i per tal que el consistori mostres el seu suport a la vaga feminista del 8 de març” DIJOUS 8 de març a les 10H: Acte Institucional a l'Acollidora DIJOUS 8 de març a les 18:30H: Manifestació Unitària a Barcelona (Pg de gràcia amb Diagonal)

Campanya #FreeJunqueras a l'Hospitalet

Des de l'Hospitalet de Llobregat hem col·laborat, aquest dissabte, a la campanya que el partit ha organitzar arreu del país amb més de 140 paradetes i amb el motiu #FreeJunqueras. Durant el cap de setmana, des d'Esquerra Republicana demanem l'alliberament del nostre president, Oriol Junqueras, empresonat a Estremera des de fa més de 120 dies. A Esquerra l'Hospitalet hem col·laborat amb la instal·lació de dues paradetes a la ciutat: una al barri de Santa Eulàlia, i una altra al barri de Collblanc. Durant les 4 hores de durada de les paradetes a peu de carrer, hem aconseguit reunir el suport de 170 veïns i veïnes de la ciutat, que han signat a favor de l'alliberament de l'Oriol Junqueras. A més, hem aconseguit unes aportacions de 340€ que es destinaran a la Caixa de Solidaritat per a fer front a les represàlies econòmiques de l'Estat contra els representants polítics catalans. Des d'Esquerra l'Hospitalet volem agrair a tots aquells que ens heu donat suport aquest dissabte i ens heu ajudat a fer visible la injustícia de l'Estat contra els nostres líders polítics. Som gent de pau. Gent de Pau, com l'Oriol Junqueras.

Bon viatge, Sergi

Aquest matí en Sergi, company d'ideals i lluita i veï de la nostra ciutat ens ha deixat a l'edat de 23 anys. Encara colpits per la pèrdua, des d'Esquerra l'Hospitalet volem enviar una abraçada i tot el suport a la família, amics, i companys de l'Assemblea Nacional Catalana de l'Hospitalet.  Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels. Bon viatge, Sergi.

Esquerra l'Hospitalet planta Iñigo de la Serna en la seva visita a l'Hospitalet

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, no ha assistit aquest matí a la recepció institucional al ministre espanyol Iñigo de la Serna a l’Ajuntament de l’Hospitalet com a acte de protesta pel segrest de les institucions catalanes per part del govern del PP. El grup municipal d’ERC rebutja així la visita del ministre d’un govern que ha aplicat l’article 155 de la Constitució de forma antidemocràtica i arbitrària, que menysprea, impedeix i vulnera els drets dels ciutadans de Catalunya i de l’Hospitalet, judicialitza la llibertat d’expressió i que empresona persones per les seves idees polítiques. Davant el motiu de la visita del ministre de la Serna, per anunciar un cop més el soterrament ferroviari. Un anunci que tampoc aquesta vegada porta data concreta per a l’execució de les obres, al contrari, segons diu el ministre aquestes suposades obres començarien “durant l’any 2020”. ERC CONSIDERA QUE L’ANUNCI DEL MINISTRE ÉS UN NOU ACTE DE PROPAGANDA DEL GOVERN DE L’ESTAT ESPANYOL QUE QUEDARÀ EN PAPER MULLAT TAL COM HA SUCCEïT DES DE FA MÉS DE 10 ANYS. Esquerra Republicana denúncia els constants incompliments i manca de compromís real dels successius governs espanyols per acabar amb la fractura que suposen les vies al seu pas per l'Hospitalet, així com la manca d'inversió en Rodalies o l'incompliment reiterat de la promesa d'adaptar amb ascensors l'estació de Bellvitge-Gornal, que no es van fer el 2017, tampoc es faran el 2018 i que ara ja se’n van també a 2020 segons el ministre. Segons Antoni Garcia, els veïns i veïnes de l’Hospitalet “estan farts que se’ns prengui el pel, que els ministres de torn i l’alcaldessa es facin la foto i anunciïn inversions que després no es compleixen”, i ha afegit que “no ens creurem aquestes noves promeses fins que veiem màquines començant les obres”.

Canvis a l'executiva d'Esquerra l'Hospitalet

Aquest dilluns 13 de febrer, amb motiu de l'Assemblea Oberta convocada pel partit a tota la militancia, simpatitzants i amics, s'ha dut a terme la modificació i incorporació de nous membres a l'executiva local. Els canvis produits han esdevingut a la Secretaria d'Organització i a la Secretaria de Comunicació. A la Secretaria d'Organització, Carles Durany ha substituït al fins ara secretari d'organització, Rodolfo Garrido; mentre que a la Secretaria de Comunicació, Pablo Romero substitueix a l'antic càrrec de la secretaria, Oriol Villodo. Des de l'executiva local volem agrair tot el treball i esforç que tant en Rodolfo Garrido com l'Oriol Villodo han donat al partit, i desitjar sort i encerts als nous secretaris d'organització i comunicació. Moltes gràcies a tots per la vostra feina i dedicació.

Esquerra l’Hospitalet aprova el Pla de Treball 2018

Aquest dilluns, des d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet hem celebrat la primer assemblea oberta de l'any amb militants, simpatitzants i amics de la formació a la ciutat. La trobada, on també ha participat el diputat al Parlament, Jordi Albert, ha servit a més per fer balanç de la feina feta durant el 2017 i presentar i aprovar el Pla de Treball per aquest 2018.   La presidenta de la secció local, Sílvia Casola, ha posat en valor la consolidació del projecte republicà a la ciutat, després d'un any intens de mobilitzacions, que ha comportat un creixement significatiu del partit, i amb uns resultats polítics històrics en les darreres eleccions del 21 de desembre. La dirigent republicana ha manifestat que “ens marquem com a prioritats per aquest 2018 enfortir l'organització, consolidant el projecte a tots els barris i seguir obrint el partit a l'entorn, per sumar a tota aquella gent que vol fer possible el projecte republicà a l'Hospitalet”.   També hi ha intervingut Antoni Garcia, portaveu d'ERC a l'Ajuntament, per exposar la feina feta des del grup municipal durant aquests mesos. Antoni Garcia ha fet un repàs de les mocions i iniciatives presentades des d'Esquerra Republicana, com la creació de la figura de la Síndica de Greuges, i que amb el recent nomenament de Merche Garcia ja és una realitat. Antoni Garcia ha declarat que “seguim treballant des de l’oposició per a fer un nou l’Hospitalet millor, més amable i pròxim amb la seva ciutadania", i ha afegit que “aquest any 2018 ha de ser l’any on consolidem el nostre projecte ciutat. Esquerra l’Hospitalet som l’única opció real de fer política des de l’esquerra, en favor del país i la república”.    Per últim, el diputat Jordi Albert, que és a més president comarcal d'ERC Baix Llobregat i l'Hospitalet, ha volgut fer una valoració de les darreres eleccions, així com de l'actualitat política més recent. El diputat republicà ha encoratjat els assistents a “continuar treballant tots plegats, amb fortalesa en la construcció d’un nou municipalisme que representi el bo i millor del nostre país” i a afegit que “la república comença i es construeix des de cada ajuntament, des de cada ciutadà, sumant totes les veus i esforços”.

Trobada d'apoderats d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet

Aquest dissabte, Esquerra Republicana l'Hospitalet hem organitzat al Casino de l'Hospitalet una trobada amb totes les persones que van participar com a apoderats els passat 21D. D'aquesta manera, s'ha volgut reconèixer la tasca de les 250 persones voluntàries que aquell dia van vetllar i garantir que la jornada electoral es desenvolupés amb garanties i plena normalitat. Sílvia Casola, presidenta d'Esquerra L'Hospitalet, ha volgut obrir l'acte agraint l'esforç i la implicació de les persones que van fer possible desplegar la xarxa d'apoderats més gran feta mai en unes eleccions. La dirigent republicana ha explicat que "el 21D Esquerra Republicana va aconseguir uns resultats històrics; arribant a ser tercera força a la ciutat de l'Hospitalet". A més, Casola ha destacat que "la força de l'independentisme creix i està acabant d'arrelar a tota la ciutat". El portaveu municipal d'ERC, Antoni Garcia, en el seu torn, ha manifestat que "el bloc republicà va derrotar al bloc del 155 en unes eleccions imposades, en un context de repressió i retallada de llibertats". El regidor republicà ha declarat que "ara ens toca donar vida a la República", i ha afegit que "és urgent recuperar les nostres institucions i fer créixer la República, posant el país al servei de la gent". "Hem de guanyar la República des de l'Hospitalet. Barri a barri, vot a vot", ha expressat Antoni Garcia, fent una crida a seguir sumant i participant activament "per fer realitat entre tots a les properes eleccions un l'Hospitalet més just, democràtic i participatiu".  Amb el debat posterior, on hi han pogut intervenir els apoderats i apoderades, s'ha pogut recollir les propostes de tothom i debatre sobre l'estat de la ciutat i les accions d'Esquerra a l'Ajuntament.  La jornada ha servit com a punt d'inici de l'activitat política d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet a l'actual curs de l'any 2018, un curs polític replet de trobades territorials i activitats per seguir consolidant el projecte d'Esquerra a la ciutat.

ERC i CUP-Poble Actiu denuncien davant Antifrau possibles irregularitats a l’assignació de complements salarials a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat

Els grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat han portat a l’Oficina Antifrau diversa documentació per a demanar una investigació externa sobre la detecció de possibles irregularitats ocorregudes en els complements salarials de les retribucions de certs membres de la plantilla de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, com també possibles irregularitats en les comissions de servei aplicades a la corporació municipal. Després del seguiment durant mesos d’aquest tema, tant mitjançant reunions amb l’equip de Govern municipal, com amb els diversos expedients i denúncies sindicals sobre aquest tema, els dos grups municipals de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ERC i CUP-Poble Actiu, amb el corresponent suport dels seus serveis jurídics, han presentat davant l’Oficina Antifrau aquestes actuacions degut a que els citats fets podrien ser constitutius de diversos supòsits penals i comptables com són la prevaricació, tràfic d’influències i la falsificació documental, sense menystenir la responsabilitat comptable aplicable en aquesta actuació. Destaca, que el mateix expedient realitzat pels serveis jurídics de l’Ajuntament de l’Hospitalet reconeix i desglossa que hi ha hagut una sèrie de complements que s’ha pagat a membres de la Guàrdia Urbana i que no es recullen ni a les retribucions del personal de l’Ajuntament ni en les taules salarials dels factors d’aplicació de la Guàrdia Urbana ni al conveni col·lectiu aplicable a aquests. I també, altres irregularitats que es desprenien de complements que no s’haurien d’abonar per la pròpia definició del complement o per no realitzar l’actuació que pretén cobrir el complement. Antoni Garcia, portaveu regidor d’ERC l’Hospitalet de Llobregat, ha destacat que “l’única opció que ens ha deixat el govern socialista és portar el tema dels plusos irregulars a l’Oficina Antifrau perquè s’ha negat a crear una comissió d’investigació  per investigar aquests fets greus i depurar responsabilitats”.

Esquerra l'Hospitalet desplega una xarxa de més de 250 apoderats i apoderades a tot l'Hospitalet

Esquerra l'Hospitalet comptaràdurant la jornada electoral del 21D amb més de 250 apoderats i apoderades a tots els col·legis de la ciutat. Tal i com ja va anunciar Esquerra Republicana, s'ha posat en marxa la major xarxa d'apoderats feta mai a Catalunya, amb l'objectiu de poder fer un recompte paral·lel i assegurar que tant els resultats com el desenvolupament de tota la jornada es produeix amb tota normalitat, garantint l'exercici de la democràcia. A tot el Baix Llobregat i l'Hospitalet aquesta xarxa la formen fins a 2.400 les persones voluntàries, que cobriran les 1.231 meses de tota la comarca. Els republicans durant aquesta campanya han realitzat 20 paradetes informatives a tota la ciutat, i un acte polític que va comptar amb la presència de Jenn Díaz, Fabian Mohedano, Jordi Albert i Sílvia Casola, candidats a les llistes del Parlament per Esquerra Republicana. També han realitzat sis trobades territorials informatives per voluntaris per tal de tenir a punt aquesta xarxa per al 21D a l'Hospitalet, i el diumenge 17 va tenir lloc una jornada de formació en diferents sessions amb tots els apoderats i apoderades de la ciutat. Per Sílvia Casola, candidata i presidenta de la secció local d'ERC, "aquestes xifres històriques demostren el creixement i la força del projecte republicà a la ciutat". Casola ha afegit que "cal seguir treballant per sumar i seguir eixamplant, i poder construir la República des de l'Hospitalet".