L'Hospitalet

Totes les notícies

ERC LH denuncia l'actuació negligent del govern municipal respecte el Pi de la Remunta

Des d'ERC L'Hospitalet volem lamentar i denunciar l'actuació negligent del govern municipal respecte el Pi de la Remunta, que ha comportat la destrucció definitiva del que fins ara era l'arbre més antic de la ciutat.   “El Pi de la Remunta” tenia, segons estimacions, entre 175 i 200 anys d’edat, i va ser traslladat el 30 de gener de 2016, malgrat tots els informes en contra que alertaven del perill de mort si es feia el seu trasplantament del lloc original on va romandre des del segle XIX, a la banda muntanya de l'Avinguda Josep Tarradellas (tocant a Cornellà), en estar afectada la zona per l'ARE de La Remunta.   A començament d'aquest any l'Associació per la Defensa del Patrimoni de l'Hospitalet de Llobregat “Perseu” ja va denunciar la seva possible mort. Ara el govern municipal, després d'haver negat la mort del Pi de la Remunta i els riscos que alertaven tots els informes si es traslladava, ha procedit a la tala i destrucció de l'arbre.   Des d'ERC L'Hospitalet demanem explicacions i responsabilitats al govern municipal per haver actuat de manera poc transparent en la destrucció i desaparició Pi de la Remunta, i per haver actuat de manera negligent, fent cas omís als informes, anteposant els  interessos especulatius del seu model urbanístic a la conservació i defensa del patrimoni històric i natural de tota la ciutadania de l'Hospitalet.    

Esquerra comença la campanya pel sí als barris de l'Hospitalet

Aquest passat cap de setmana, des d’Esquerra l’Hospitalet hem organitzat diferents paradetes informatives arreu de l’Hospitalet entorn a la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. Per aquest motiu s'ha visitat els barris de Bellvitge, Collblanc, Centre i la Florida on hem pogut parlar amb els veïns i veïnes sobre els motius per votar sí l'1 d'octubre.  Aquestes paradetes informatives s'emarquen dins la campanya que vam iniciar el passat dilluns 28 d’agost amb un acte al barri de Santa Eulàlia amb la presència de la Marta Vilalta, en Gabriel Rufián i Anna Simó, els quals van incidir en els diferents motius que des d’Esquerra Republicana ens porten a votar Sí al referèndum de l’1 d’Octubre.   La gestió dels tributs propis; una millor democràcia i més participativa; la igualtat efectiva entre homes i dones; garantir el futur de les pensions i assegurar un sistema de salut públic i de qualitat; la millora de les infraestructures i transport públic. Per tots aquests motius, i molts altres, el futur passa necessàriament per la creació d'un nou país que ens permeti garantir els drets que avui no tenim garantits.   L’activitat política no cessarà fins al referèndum i durant tot aquest mes visitarem tots els barris de la ciutat per explicant els diferents motius per votar sí i construir la República Catalana.   

Esquerra l'Hospitalet inicia el curs polític amb un acte amb Marta Vilalta, Anna Simó i Gabriel Rufian

Més de 250 persones han participat de l'acte "Construir una nova República", que s'ha realitzat al parc de les Palmeres aquesta passada tarda de dilluns. L'acte ha comptat amb la participació de Gabriel Rufián, diputat al Congrés, Anna Simó, membre de la mesa del Parlament, Marta Vilalta, directora General de Joventut i Sílvia Casola, presidenta local d'ERC.    L'acte ha girat entorn les oportunitats vinculades a la construcció de la República Catalana, com a superació del règim del 78, per acabar amb discriminacions socials que dins l'estat espanyol no es podran eradicar.    Vilalta, Simó i Rufián han posat com a exemple les lleis aprovades pel Parlament Català que el govern espanyol ha portat al Tribunal Constitucional, com la llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes.    Simó ha recordat el compromís del govern i diputats a favor del sí: "hem presentat la Llei de transitorietat jurídica, tal i com ens vam comprometre. Serà la llei que ens permetrà tirar endavant la futura república catalana si l'#1Ocatalunya vota sí".   Rufián, al seu torn, ha remarcat "la lluita de milers de persones per tenir unes vides, salaris i condicions dignes, com es l'exemple de ciutats com l'Hospitalet "   "Aquestes millores i esperances han de ser el motor per a voler fer un país nou. La tercera república es diu Catalunya. L'únic que volem es recuperar un país digne que ens van robar fa 80 anys"   Esquerra també ha demanat, de nou, a l'alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín que escolti la veu de la majoria social que està a favor del dret a decidir, i que obri els col·legis el proper 1 d'octubre perquè tota la ciutadania pugui decidir.  

[ACTE] Dilluns 28 d'agost Gabriel Rufián, Anna Simó i Marta Vilalta a l'Hospitalet

L’1 d’octubre decidirem el nostre futur polític en un referèndum legal, efectiu i vinculant com ho hem fet sempre: amb els mateixos drets, amb la mateixa normalitat i amb totes les garanties. En aquest sentit, des d'Esquerra l'Hospitalet us convidem a l'acte polític que tindrà lloc a la nostra ciutat el proper 28 d'agost a les 19:30 hores al Parc de les palmeres (davant l'escola Pompeu Fabra) al barri de Santa Eulàlia, amb la presència de Gabriel Rufián, Anna Simó i Marta Vilalta.  Us esperem!  

Esquerra l'Hospitalet presenta la seva campanya "Motius pel sí".

Aquest dilluns 24 de juliol, Esquerra l'Hospitalet ha presentat la campanya "Motius pel Sí" que es durà a terme durant aquests mesos d'agost i setembre, prèvis a la celebració l'1 d'octubre del referèndum. La campanya "Motius pel sí" consta de dues fases, amb diferents accions de difusió del motius pels quals els republicans defensen que cal votar sí en el referèndum vinculant convocat pel govern català. Durant les primeres setmanes, Esquerra farà difusió del material de campanya per tota la ciutat, amb encartellades i embustiades. D'altra banda, a partir de la segona quinzena del mes d'agost i durant tot el mes de setembre, des d'Esquerra l'Hospitalet realitzarà paradetes informatives en tots els barris de la ciutat, així com actes polítics que tractaran d'explicar els motius del sí a la República Catalana. Els eixos de la campanya d'Esquerra giren al voltant de construir un nou país on puguem gestionar més i millor els nostres recursos econòmics, on les relacions laborals afavoreixin l'ocupabilitat i un treball i salari dignes; una república on invertir en R+D+I, on tinguem una administració pública eficient; on es garanteixin els drets a la ciutadania i tinguem plena democràcia i igualtat real entre dones i homes; on tinguem garantides les pensions i amb un estat del benestar que redistribueixi la riquesa garantint igualtat d'oportunitats; un sistema de salut públic i universal, i un millor control sobre el territori millorant les inversions en infraestructures i la responsabilitat de protegir el medi ambient. La presidenta d'Esquerra l'Hospitalet, Sílvia Casola, ha fet una crida a tota la ciutadania de la ciutat a votar el pròxim 1 d'octubre "perquè hi tenim dret, a decidir lliurement quin és el futur que volem pel nostre país. Votar sí, garanteix un millor futur per a tothom, un millor futur per a la nostra ciutat".   

[ACTE] Garanties per a la democràcia, amb Anna Simó

L’1 d’octubre decidirem el nostre futur polític en un referèndum legal, efectiu i vinculant com ho hem fet sempre: amb els mateixos drets, amb la mateixa normalitat i amb totes les garanties. Per això s’ha presentat la campanya garanties.cat, amb un portal i un seguit d’actes a més de 200 pobles i ciutats de Catalunya en què s’explicaran en profunditat els detalls de la convocatòria. A l'Hospitalet de Llobregat aquest acte es realitzarà dimecres 19 de juliol a les 19:30 a l'auditori Barradas, amb la Diputada i veïna de la ciutat, Anna Simó.  Us esperem!  

El TSJC admet a tràmit el recurs contra el PDU Granvia-Llobregat interposat pels grups municipals d’ERC i de CUP-Poble Actiu de l’Ajuntament de l’Hospitalet

La sala contenciós administratiu secció tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit, a data del dia 6 de juliol de 2017, el recurs contra l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat signat pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, el passat 27 de març de 2017 i publicat al DOGC el 26 d’abril d’enguany.   El mateix escrit, remés des del TSJC, a part d’anomenar al magistrat ponent del recurs, reclama a l’administració lliurar l’expedient administratiu en un termini de 20 dies hàbils i la notificació a totes les parts interessades, especialment, a l’Ajuntament de l’Hospitalet, per a que es personi, si així ho decideix, com a part interessada.     ERC i CUP-Poble Actiu de L'Hospitalet hem rebutjat sempre el projecte actual del PDU Granvia-Llobregat, fet sense diàleg ni consens i sense escoltar ni comptar amb el territori i les entitats ciutadanes. El recurs contenciós que els dos grups polítics hem presentat, pretén que es recullin les nostres demandes per tal de preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l'Hospitalet, i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat.   Les dues formacions consideren que el Conseller de Territori Josep Rull ha de fer complir la resolució del Parlament de Catalunya que demanava aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU, davant la manca de consens social i polític.   El portaveu d’ERC Antoni Garcia  ha manifestat que l'actual PDU defensat per la sociovergència “no té consens ni a l’Hospitalet, ni al Parlament de Catalunya, ni a l’AMB,  ni al Govern de la Generalitat de Catalunya” i ha manifestat que ha estat “executat de manera unilateral pel Conseller Rull i l’Alcaldessa Núria Marin”.   Antoni Garcia, portaveu d'ERC ha  reclamat  novament a l’alcaldessa Núria Marin i al Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep  Rull "la creació d’una taula de diàleg entre Administracions,entitats socials , grups ecologistes  i veïns/es per consensuar i fer un nou PDU " i ha afegit que aquest nou PDU ha de preservar la totalitat del valor ambiental i ecològic de la darrera zona agrícola de L'Hospitalet i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat"   El portaveu de la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, Khristian Giménez ha destacat que el PDU-Granvia Llobregat  tindria un impacte irreversible a la vida de les veïnes i veïns de l’Hospitalet, a una zona especialment sensible al voltant de centres sanitaris com són l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Duran i Reynals, i també el tanatori municipal.

El Departament de Salut posa en marxa el nou Centre d'Atenció Primària del Gornal

El Departament de Salut ha informat que, a partir del proper dilluns, 3 de juliol, el barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat disposarà d’un nou Centre d’Atenció Primària, que prestarà serveis de salut als 8.259 habitants (segons el registre central d’assegurats del 2017) que formen part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Gornal i serà gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS)   El nou CAP Gornal, situat al carrer dels Joncs 20-26, de l’Hospitalet de Llobregat, ha estat planificat i finançat a través del Pla d’Inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut), i s’ha construït en un solar cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Un dels trets més destacats del nou centre rau en l’important guany d’espais, ja que els veïns del barri del Gornal passen dels 408 m2 de l’actual CAP a disposar d’un centre amb 1.931m2. El pressupost del CAP ha estat de  3.291.184€ (obra) i 306.500€ (equipament).    Al nou CAP Gornal es presta atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives, atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària, i tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible per a tota la ciutadania. En l’àmbit de l’atenció comunitària, té una importància rellevant l’atenció a la cronicitat especialment amb pacients amb patologia crònica complexa.   A partir del 12 de juliol, a més, també hi oferirà els seus serveis la Unitat de Salut Internacional Costa de Ponent, que atén per proximitat a la població de l’Àmbit Metropolità Sud, però a la qual pot acudir qualsevol ciutadà de Catalunya. L’equip de personal mèdic (3) i d’infermeria (6) fa tota l’atenció prèvia al viatger (amb una experiència d’11 anys), excepte febre groga. Fins ara està situat al CAP Montclar de Sant Boi. El nou CAP Gornal disposa, a més, de 4 aules de formació per als professionals del territori.

El Departament de Salut posa en marxa el nou Centre d'Atenció Primària del Gornal

El Departament de Salut ha informat que, a partir del proper dilluns, 3 de juliol, el barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat disposarà d’un nou Centre d’Atenció Primària, que prestarà serveis de salut als 8.259 habitants (segons el registre central d’assegurats del 2017) que formen part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Gornal i serà gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS)   El nou CAP Gornal, situat al carrer dels Joncs 20-26, de l’Hospitalet de Llobregat, ha estat planificat i finançat a través del Pla d’Inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut), i s’ha construït en un solar cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Un dels trets més destacats del nou centre rau en l’important guany d’espais, ja que els veïns del barri del Gornal passen dels 408 m2 de l’actual CAP a disposar d’un centre amb 1.931m2. El pressupost del CAP ha estat de  3.291.184€ (obra) i 306.500€ (equipament).    Al nou CAP Gornal es presta atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives, atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària, i tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible per a tota la ciutadania. En l’àmbit de l’atenció comunitària, té una importància rellevant l’atenció a la cronicitat especialment amb pacients amb patologia crònica complexa.   A partir del 12 de juliol, a més, també hi oferirà els seus serveis la Unitat de Salut Internacional Costa de Ponent, que atén per proximitat a la població de l’Àmbit Metropolità Sud, però a la qual pot acudir qualsevol ciutadà de Catalunya. L’equip de personal mèdic (3) i d’infermeria (6) fa tota l’atenció prèvia al viatger (amb una experiència d’11 anys), excepte febre groga. Fins ara està situat al CAP Montclar de Sant Boi. El nou CAP Gornal disposa, a més, de 4 aules de formació per als professionals del territori.