L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

Diada 2018: història, llibertat i record als presos polítics

Esquerra Republicana i Jovent Republicà de L'Hospitalet de Llobregat participen als actes de la Diada de Catalunya.    El grup municipal d'Esquerra Republicana i Jovent Republicà han participat a la ofrena floral per la Diada al monument a Rafael Casanova, patriota i heroi de l'11 de setembre de 1714, a la Rambla Marina de L'Hospitalet. Des del partit republicà, a més de la ofrena, s'hi ha afegit la necessitat de reivindicar la llibertat pels presos polítics que aviat farà un any que son a la presó. Aquest any es tracta de la primera Diada de Catalunya en molts anys amb companys i companyes empresonats o a l’exili, fent d'aquesta Diada una situació realment excepcional.  A l'acte, els membres de ERC han volgut demanar novament la llibertat dels presos polítics i han encoratjat als assistents a participar a la manifestació convocada a l'Avinguda Diagonal de Barcelona i organitzada per Òmnium i l'Assemblea. Com ha expressat el candidat a la alcaldia de L'Hospitalet, Antoni Garcia: “Aquest 11 de setembre cal tornar a omplir els carrers. I ho hem de fer per dos motius: per exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats, i per demostrar un cop més que el nostre anhel d’implementar la República continua igual de ferm.”.

La ciutat bruta. El govern de vacances.

Un dels comentaris recurrents parlant amb veïns i veïnes de la ciutat és que la ciutat està bruta i deixada. Les males herbes que s’escampen per tots els carrers, carrers bruts, contenidors plens, brutícia constant al costat dels contenidors, plagues, males olors… Aquesta sensació, recurrent tot l’any, s’agreuja cada estiu i especialment en aquest mes d’agost. Amb la calor, els contenidors plens i la neteja deficient dels carrers acaben generant encara més problemes com són les males olors. Una ciutat amb aquesta densitat de població necessita atendre especialment una qüestió tan important com és la neteja. I aquest govern del PSC no ho fa, per més que hi hem insistit. Cal exigir a l’empresa que neteja la ciutat que compleixi i reclamem a l’Ajuntament mesures eficients per lluitar contra l’incivisme. Tenim un govern que està permanentment de vacances, i el resultat és que la ciutat cada dia està més bruta. Ha arribat el moment que debatem sobre el model de gestió actual, tal com ja hem reclamat en diverses ocasions, i que ens plantegem municipalitzar aquest servei. Antoni Garcia Portaveu municipal 

El departament de Salut inverteix 56,9 milions d'Euros a l’Hospitalet de Llobregat

El Departament de Salut, encapçalat per la Consellera Alba Vergés invertirà 56,9 milions d'euros a l’Hospitalet de Llobregat fins el 2021. Es tracta d’una xifra que pot créixer, ja que encara està pendent d’incorporar l’import que es derivi de la solució finalment escollida per l’Hospital General de l’Hospitalet.   El Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de l’Hospitalet han firmat avui el Pacte de salut i benestar de la l’Hospitalet 2018-2021. El conveni té com a finalitat principal reduir les desigualtats en salut, incorporant la perspectiva de gènere en totes les actuacions.   Aquest pacte comporta millores sobre tres grans partides: una dirigida als principals hospitals de la ciutat, on s’invertiran 41,4 milions. La inversió més important recau sobre l’Hospital Universitari de Bellvitge, completant la segona fase d’ampliació del mateix on es destinaran 36,9 MEUR per completar el nou bloc quirúrgic, millorar l’accessibilitat i dotar el centre de tecnologia d’última generació.   Tanmateix es milloraran les consultes externes de l’Hospital Duran y Reynals així com s’analitzaran les necessitats de futur de l’Hospital General de l’Hospitalet i s’estudiarà la possibilitat de fer una reforma integral, o bé, d’apostar per la creació d’un nou centre que substitueixi l’actual.   La segona partida contempla diversos centres d’atenció primària on s’invertiran 15,5 milions en la construcció de Nous centres com el de Santa Eulàlia Nord i el de la Florida Sud, la remodelació del CAP de Just Oliveras i un nou gran equipament sanitari que aculli l’EAP Sant Josep (actualment ubicat al CAP Just Oliveras) i que permeti traslladar i ampliar el CUAP Pura Fernández així com ubicar una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al municipi, entre d’altres serveis.   També es destinaran recursos a l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària. Es crearà una Taula comunitària de salut i benestar per tal que faci un diagnòstic dels problemes de salut a la comunitat i prioritzi àmbits d’actuació sempre des d’una perspectiva de gènere i centrant-se en les ABS més desfavorides.

brutícia, Hospitalet, neteja

Esquerra Republicana denuncia l'agreujament dels problemes de neteja durant l'estiu

Esquerra Republicana ha manifestat la seva preocupació per la situació de brutícia i deixadesa a l'Hospitalet durant els mesos d'estiu. El partit republicà vol denunciar que els problemes de neteja, ja recurrents a la ciutat durant tot l'any, s'han vist agreujats especialment en aquest mes d'agost. Des d'Esquerra Republicana assenyalen que, amb l'arribada de la calor, els contenidors plens i la neteja deficient dels carrers acaben generant encara més problemes als veïns i veïnes, com les males olors que s'han fet evidents a molts carrers de la ciutat durant aquests dies. El portaveu d'ERC, Antoni Garcia, ha declarat que “és preocupant la sensació de brutícia i deixadesa per part de l'Ajuntament respecte a la qüestió de la neteja, durant tot l'any, però aquestes setmanes d'estiu el problema s'ha fet més evident encara, com ha pogut comprovar qualsevol veí o veïna de l'Hospitalet”. Pel portaveu republicà, “tenim un govern que està permanentment de vacances en el tema de la neteja. La ciutat cada dia està més bruta“. Antoni Garcia també ha recordat que “el proper any finalitza l'actual contracta de neteja, i és el moment de debatre sobre el model de gestió actual, en mans d'una empresa tan qüestionada com FCC. També de plantejar municipalitzar aquest servei, tal com defensem i ja hem demanat en diverses ocasions des d'Esquerra”.

Esquerra l’Hospitalet clou el curs polític amb un acte de benvinguda a la nova militància

Esquerra l'Hospitalet celebra la darrera Assemblea Oberta de l'actual curs polític amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya i secretaria d'organització d’Esquerra Republicana, Mónica Palacín. Esquerra l’Hospitalet ha celebrat aquest dimarts 10 assemblea oberta on el portaveu i candidat Antoni Garcia, ha fet repàs de tota l’activitat realitzada pel grup municipal el darrer mes de juny i les mocions presentades al darrer ple municipal. Antoni Garcia ha volgut agrair, a més, tota la bona feina realitzada per tot el partit durant aquest any polític i la confiança rebuda al projecte polític per a fer un nou l’Hospitalet.   L’assemblea ha comptat amb la participació de la secretària nacional d’organització d’Esquerra Republicana i diputada, Mónica Palacín, que ha felicitat a l’Hospitalet per la consolidació del projecte i el fort creixement que ha experimentat a tots els barris de la ciutat. També ha volgut encoratjar a tots els assistents a continuar lluitant per uns ideals i propòsits polítics que segueixen intactes i sòlids tot i la repressió política que el partit i les institucions catalanes pateixen.   Juntament a ells, Sílvia Casola, presidenta del partit a l'Hospitalet, a agraït tots els esforços que la militància, amics i simpatitzants han fet durant l'any. Moments tant importants com la defensa de les urnes i els vots al referèndum de l'1 d'octubre,  els més de 250 apoderats que van representar Esquerra a les votacions imposades del passat 21 de desembre , així com també totes les activitats que el partit ha realitzat. La darrera assemblea del curs polític ha servit per a fer entrega, a més, dels diplomes de reconeixement a la nova militància del partit, companys i companyes d’arreu de la ciutat que s’ha sumat amb la voluntat de fer possible una ciutat republicana.   Des del passat 1 d’octubre Esquerra Republicana a l’Hospitalet ha viscut un creixement històric del 45,6% d’increment de militància i també del 120% de creixement d’amics i amigues del partit.

Esquerra Republicana de l’Hospitalet homenatja Anna Simó

L'acte, enmarcat dins el II Memorial Justa Goicoechea, ha volgut destacar la figura de l'Anna Simó, regidora de la ciutat, diputada, vicepresidenta i secretaria al Parlament de Catalunya i Portaveu del partit republicà.   Aquest diumenge 29 d'abril, Esquerra Republicana de Catalunya ha homenatjat Anna Simó en motiu del II Memorial Justa Goicoechea; un memorial que recorda la primera regidora d’Esquerra a l’Hospitalet, i que vol posar en valor les aportacions d’aquelles persones que han defensat les idees republicanes i d'esquerres al llarg dels anys a la ciutat. L'acte ha comptat amb la presència de Joan Tardà, diputat al Congrés dels Diputats;  Marta Vilalta, Portaveu del partit republicà; Gerard Gómez del Moral i Jordi Albert Caballero, diputats al Parlament de Catalunya; i Antoni García i Coque García, regidors a la ciutat; així com també la presència de veïns i veïnes de la ciutat que han volgut acompanyar l’Anna Simó. Els republicans han volgut així homenatjar a qui va ser fundadora de les Joventuts Republicanes a la ciutat, presidenta d’Esquerra l’Hospitalet i la primera regidora republicana en democràcia i amb qui ERC va tornar a tenir representació institucional a la ciutat. Una dona lluitadora que ha estat durant molt temps en primera línia política, treballant per la justícia social i sense oblidar mai l’Hospitalet, treballant incansablement per fer de l’Hospitalet una ciutat republicana. Antoni Garcia, portaveu d’ERC l'Hospitalet, ha iniciat l'homenatge recordant als presos i preses polítiques, afegint que “des de la fundació d'Esquerra Republicana el republicanisme ha patit la repressió, l'exili, i l'empresonament" i ha  volgut destacar a l'Anna Simó com “una dona treballadora, responsable i de clars valors republicans i pensament d’esquerres”. Anna Simó ha volgut agrair a tots els assistents la seva presència i ha recordat “el treball de totes les dones republicanes que tot i les dificultats han volgut continuar amb les polítiques d’esquerres, a peu de carrer, amb la gent i entitats del país defensant les idees republicanes”.

ERC l'Hospitalet celebra la Diada de Sant Jordi amb diferents paradetes a la ciutat

Aquest dilluns 23 d’abril de 2018, Diada de Sant Jordi, el partit republicà ha tornat a celebrar la diada nacional a la ciutat amb l’organització de dues paradetes ubicades a la Rambla de la Marina, al barri del Centre; i a la plaça de Pius XII, al barri de Santa Eulàlia. A ambdues paradetes, la militància d’ERC l’Hospitalet ha celebrat el dia de Sant Jordi amb la venda de les populars roses de Sant Jordi, que aquest any han portat incorporades llacets grocs reclamant la llibertat dels presos i preses polítiques. A més, a la parada informativa de Rambla Marina hi ha hagut la realització d’un taller de xapes per als més petits, que han pogut pintar la seva pròpia xapa. A les dues paradetes, els veïns i veïnes s'han trobat amb els regidors Antoni Garcia i Coque Garcia, amb qui han pogut intercanviar propostes i informar-se de primera mà de la feina que realitza el grup municipal a l’Ajuntament i de les propostes per fer una ciutat republicana. També han repartit la revista especial de resum de la feina feta els 3 primers anys de mandat. Per tancar el dia, i com cada dilluns, hem tornat a reclamar l’alliberament del presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades des de l'Acollidora. Una trobada molt multitudinària i amb un alt valor simbòlic per tancar una diada on l'excepcionalitat política que vivim hi ha estat present durant tota la jornada.  

L’Hospitalet, ciutat republicana

L’Hospitalet que volem ha de tenir als seus veïns i veïnes com a eix central, treballant per progressar amb la mirada posada als barris i les persones. Una ciutat que prioritzi la vida per sobre del ciment. Una ciutat més justa socialment, més transparent i més democràtica. Una ciutat republicana. Pensar en l’Hospitalet avui és pensar en un model de ciutat esgotat. El govern del PSC no ha volgut canviar dinàmiques d’èpoques passades i, enlloc de buscar consensos polítics, vol submissió. Viu de l’herència de quan tenia majoria absoluta, però no veu la realitat. L’Hospitalet avui és una ciutat diversa que s’ha de construir des de la suma i des d’ERC creiem que es mereix molt més. Avui l’Hospitalet té el risc de convertir-se en una ciutat encara més fracturada socialment, on moltes famílies no poden fer front als serveis bàsics o es queden sense llar. Des d’ERC reclamem que es posi en marxa un Pla de Xoc Social per combatre les desigualtats entre famílies i barris. L’habitatge s’està convertint en un producte de luxe, quan ha de ser un dret accessible per tothom. Per això hem proposat un Pla Local d’Habitatge, que permeti, també, tirar endavant propostes fetes al llarg del mandat com la creació d’un Parc Municipal d’Habitatge, suport al lloguer, i aplicar la taxa de pisos buits propietat dels bancs. Per altra banda, la ciutat necessita un model econòmic diversificat que creï ocupació de qualitat. Des d’ERC apostem per una doble via. La reindustrialització de la carretera del Mig, potenciant aquest polígon amb empreses d’alt valor afegit. I un Pacte de Ciutat sobre el comerç de proximitat, que és el que dóna vida als barris i feina a més d’11.000 persones. Ja ho vam proposar fa un any, i el govern ho va acceptar, però no ha fet res. Perquè l’Hospitalet és molt més que plaça Europa, fires i tot allò que no vol Barcelona. La nostra és una ciutat rica i diversa, i qui vulgui governar ha de saber cap on vol anar.

Gabriel Rufian omple la Biblioteca de La Florida a la presentació del llibre "Gabriel Rufián, la voz de la calle"

L’acte, que ha fet petita la biblioteca de la Florida, ha comptat amb la participació de l’escriptor del llibre, Igor Meltxor, del diputat al Congrés, Gabriel Rufián i del regidor i candidat a l'alcaldia, Antoni Garcia. A la presentació del llibre d’Igor Meltxor, "Gabriel Rufián, la voz de la calle" l'autor ha destacat que sentir parlar Rufian és escoltar la veu del poble des de les institucions. Igor Meltxor, ha volgut comparar la situació política viscuda actualment a Catalunya i la viscuda anys enrere al País Basc; la desinformació i la repressió que estem vivint.  Gabriel Rufián ha recordat els presos i preses polítiques, paraules acompanyades per un efusiu aplaudiment per part del públic.   El diputat ha recordat que els seus propòsits quan va arribar a Madrid eren “donar una imatge més aproximada de Catalunya, millorar la vida de la gent, i ocupar un espai mediàtic que fins ara no es tenia a la política catalana”, i ha defensat la feina que fan els diputats republicans en un espai tan hostil. En referència a la situació política actual, ha comentat que “la millor moció de censura davant del govern de Rajoy és un català republicà” i ha afegit que actualment ens trobem davant una situació surrealista, on qui ens governa des de Madrid, sols té quatre diputats al Parlament de Catalunya.  Antoni Garcia, candidat republicà a la ciutat, ha destacat la figura de Rufian, un republicà que coneix de primera mà la realitat de barris i ciutats com l’Hospitalet, espais diversos on el republicanisme creix cada dia.  Garcia ha assenyalat que "l'Hospitalet necessita un govern que prioritzi la gent, amb un projecte fe futur que faci possible que sigui una ciutat dignade ser la segona ciutat de la República Catalana!". L’acte s’ha celebrat a la sala polivalent de la biblioteca La Florida, una sala que s’ha quedat petita ben aviat. Cal destacar que inicialment s’havia previst en un altre emplaçamemt, però que el silenci i impediments per part del govern municipal del PSC van obligar a buscar un espai alternatiu per poder realitzar l’acte.