L'Hospitalet

Totes les notícies

Els Grups Municipals d’ERC i de CUP-Poble Actiu de l’Ajuntament de l’Hospitalet presenten davant els tribunals un recurs contra el PDU Granvia-Llobregat

El portaveu d’ERC l’Hospitalet Antoni Garcia i el portaveu de la CUP-PA Khristian Giménez, acompanyats de l’advocat de l’entitat ecologista DEPANA Francesc Espinal han fet públic avui el contingut del contenciós administratiu presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. ERC i CUP-Poble Actiu de L'Hospitalet hem rebutjat sempre el projecte actual del PDU Granvia-Llobregat, fet sense diàleg ni consens i sense escoltar ni comptar amb el territori i les entitats ciutadanes.  El recurs contenciós que els dos grups polítics hem presentat, pretén que es recullin les nostres demandes per tal de preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l'Hospitalet, i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat. Les dues formacions consideren que el Conseller de Territori Josep Rull ha de fer complir la resolució del Parlament de Catalunya que demanava aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU, davant la manca de consens social i polític. El portaveu d’ERC Antoni Garcia  ha manifestat que l'actual PDU defensat per la sociovergència “no té consens ni a l’Hospitalet, ni al Parlament de Catalunya, ni a l’AMB,  ni al Govern de la Generalitat de Catalunya” i ha manifestat que ha estat “executat de manera unilateral pel Conseller Rull i l’Alcaldessa Núria Marin”.   Antoni Garcia, portaveu d'ERC ha  reclamat  novament a l’alcaldessa Núria Marin i al Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep  Rull "la creació d’una taula de diàleg entre Administracions,entitats socials , grups ecologistes  i veïns/es per consensuar i fer un nou PDU " i ha afegit que aquest nou PDU ha de preservar la totalitat del valor ambiental i ecològic de la darrera zona agrícola de L'Hospitalet i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat" El portaveu de la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, Khristian Giménez ha destacat que el PDU-Granvia Llobregat  tindria un impacte irreversible a la vida de les veïnes i veïns de l’Hospitalet, a una zona especialment sensible al voltant de centres sanitaris com són l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Duran i Reynals, i també el tanatori municipal.

ERC insta a l'alcaldessa Núria Marin a col·laborar i posar-se al costat de les urnes davant la convocatòria del referèndum

Davant l'anunci de la convocatòria del referèndum per decidir el futur de Catalunya, que se celebrarà el proper 1 d'octubre, el portaveu municipal d'ERC a l'Hospitalet, Antoni Garcia, ha manifestat que la data i la pregunta "responen a la voluntat democràtica de la majora dels catalans”.   El portaveu republicà ha defensat que el referèndum “serà plenament legal, emparat en el mandat democràtic de les darreres eleccions catalanes, recolzat per una àmplia majoria al Parlament, i amb el suport del 80% dels catalans que estan a favor del dret a decidir”.   En aquest sentit, Esquerra l’Hospitalet insta a l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marin, a col·laborar amb el mandat democràtic del Parlament i de la legalitat catalana, i posar-se al costat de la democràcia i les urnes per donar veu a la ciutadana a decidir el futur de Catalunya. 

Infraestructures i Mobilitat a la República catalana

El proper dilluns 22 de maig us convoquem a la xerrada que Esquerra l'Hospitalet organitza al seu local del C/ Digoine 3 amb el títol: "Infraestructures i mobilitat a la República Catalana". La xerrada serà a càrrec de Gerard Goméz del Moral, diputat al Parlament de Catalunya i portaveu nacional de les JERC. La xerrada tindrà lloc a les 19.30H. L'assistència és oberta a tots els interessats.

2 anys de feina municipal a Esquerra l'Hospitalet

Esquerra Republicana de l’Hospitalet ha fet balanç aquest dissabte 13 de maig dels dos anys de mandat a la ciutat de l’Hospitalet. En un acte organitzat pels republicans a l’espai d’Art i Museu de l’Harmonia de l’Hospitalet, l’acte ha servit per fer balanç de les polítiques dutes a termes pel partit en aquests dos primers anys al consistori. L’acte ha tingut, a més, la presència del diputat al parlament de Catalunya, el vallesà d’orígens hospitalencs, Marc Sanglas.   L’acte ha començat amb la benvinguda de la presidenta d’ERC a l’Hospitalet, Silvia Casola, que en primer lloc ha agraït la feina feta pels dos regidors a la ciutat. També ha tingut agraïments a la feina realitzada per tota la militància del partit a la ciutat, en especial en allò que fa a l’organització d’actes, festes i paradetes del partit en aquest dos anys.   En aquest sentit, Silvia Casola ha destacat la feina feta per tota la militància «treballant dia a peu de carrer i impulsant el projecte propi per a la ciutat».   A continuació, el portaveu i regidor del partit, Antoni Garcia, ha pres el torn de paraula per a fer balanç de les diferents feines i projectes realitzats a la ciutat, en una intervenció d’aproximadament 20 minuts, on ha fet repàs del model econòmic, social, transparent i patrimonial de la ciutat.   Antoni Garcia ha presentat la feina per Esquerra l’Hospitalet com una feina feta «des de l’oposició», tenint present que aquesta oposició «ha de ser constructiva i responsable amb la ciutat, i sempre defensant els interessos generals dels barris i els veïns de l’Hospitalet».   En aquest sentit, Antoni Garcia ha remarcat l’impuls d’un Pacte de Ciutat pel Comerç que defensi els drets dels treballadors i n’ha destacat les accions de suport a les PIMES, l’autèntic motor de la ciutat, així com la consolidació d’un model econòmic que generi ocupació de qualitat. Se n’ha fet esment, en aquest punt, al model defensat al programa municipal d’impuls a la Carretera del Mig i el sector biomèdic.

Cal Trabal, PDU

ERC considera que l'oposició del Parlament al PDU demostra que és un projecte sense consens social ni polític

Esquerra Republicana torna a reclamar a l'alcaldessa Núria Marín i al conseller de Territori Josep Rull una taula de diàleg per consensuar un nou projecte La Comissió de Territori al Parlament ha aprovat avui una proposta de resolució presentada per la CUP i CSQP instant a l'aturada del Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat davant la manca de consens popular i polític, a la qual els diputats d'Esquerra Republicana hi han votat a favor. ERC L'Hospitalet hem rebutjat sempre el projecte actual del PDU, fet sense diàleg i sense escoltar i comptar amb el territori i les entitats ciutadanes. La proposta de resolució aprovada recull les nostres demandes de reformular el projecte actual per tal de preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l'Hospitalet. Des d'ERC continuem defensant que aquest espai s'incorpori finalment al Parc Agrari del Baix Llobregat, i on ara hi ha previst construir diferents edificis, al sector 2 de Cal Trabal, volem que es faci un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb la zona agrícola i el riu Llobregat. Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC a l'Hospitalet, ha manifestat que “el PDU defensat per la sociovergència no té consens en cap àmbit”, i ha afegit que “reclamem novament a l'alcaldessa Núria Marín i al conseller Josep Rull la creació d'una taula de diàleg amb entitats i veïns per consensuar i fer un nou PDU”.

Dissabte 13 maig acte de balanç de dos anys de mandat

Esquerra l'Hospitalet, realitzarà un acte de balanç de dos anys de mandat, el proper dissabte 13 de març a les 12h al Museu de l'Harmonia (plaça Josep Bordonau i Balaguer), per explicar i compartir tota la feina feta per Esquerra a l'Ajuntament de l'Hospitalet en aquests dos anys. L'acte comptarà amb la participació d'Antoni Garcia, portaveu municipal d'ERC a l'Hospitalet, i de Marc Sanglas, diputat al Parlament i secretari de Política Municipal d'ERC.  Les darreres eleccions municipals van suposar l'entrada d'ERC amb dos regidors, Antoni Garcia i Coque Garcia. Al llarg d'aquests primers dos anys, Esquerra ha defensat un projecte propi fent una oposició responsable, constructiva i en positiu. Una oposició que ha donat els seus fruits amb l'aprovació d'algunes propostes republicanes com el síndic de Greuges de la ciutat.  Per aquest motiu, Esquerra vol seguir treballant per un nou l'Hospitalet, amb un projecte que construeix conjuntament amb la ciutadania.  

Dilluns 8 de maig en suport a l'Anna Simó i la resta de membres de la mesa del Parlament

Fem una crida a tothom per acompanyar dilluns a la nostra companya de l'Hospitalet i secretària primera de la mesa del Parlament Anna Simó, que haurà d’anar a declarar al TSJC per permetre un debat al Parlament. També declararà la presidenta Carme Forcadell. En pocs dies, tots els membres de la mesa del Parlament ho hauràn de fer.  Des d'Esquerra l'Hospitalet volem demanar-vos que dilluns al matí a les 8:30 ens concentrem davant el TSJC per acompanyar-la en aquest moment, on haurà d'anar a declarar per donar veu als parlamentaris elegits per tota la ciutadania. I no sols hi hem d'anar com a demòcrates que defensem la llibertat d'expressió i per donar el nostre suport a tots els membres de la mesa, ho hem de fer especialment per l'Anna, que sempre ha estat al servei de l'Hospitalet i del país. Una lluitadora imparable que sempre ha treballat per la justícia social i la llibertat. No podem permetre aquesta judiciliació de la política, aquesta persecució que pateixen els nostres representants al govern i Parlament. Tampoc el veto de més de 70 lleis i decrets aprovats pel Parlament per part del Tribunal Constitucional, la majoria simplement garantien drets i garantien una redistribució justa.   La ciutadania volem decidir lliurement el nostre futur i ho farem! Anna gràcies per se r la nostra veu al Parlament, gràcies per defensar la democràcia. Endavant!  CONVOCATÒRIA DIA: Dilluns 8 de maig HORA: 08.30h LLOC: Davant el Tribunal Superior de Justícia al Passeig Lluís Companys  

ERC LAMENTA QUE EL PSC FACI EL JOC A CIUDADANOS AMB ELS SENYALS DE TRÀNSIT A L'HOSPITALET

Esquerra Republicana lamenta que el PSC hagi cedit davant de Ciudadanos a l'Hospitalet en la seva campanya per generar conflictes lingüístics a l'Hospitalet. En el darrer Ple del mes d'abril, C’s va tornar a presentar la mateixa moció que havia presentat un any abans sobre els senyals de trànsit i que ja havia estat rebutjada. El PSC ha pactat amb ells, canviant el posicionament que van defensar fa un any. Amb aquesta campanya el que es pretén és en el fons incentivar l'impagament de sancions al·legant desconeixement de senyals de trànsit. Uns senyals que consisteixen en uns pictogrames internacionalment acceptats i coneguts, i en els que els textos escrits, si n'hi ha, són accessoris i amb una funció de suport al missatge principal. Canviar tote¡s els senyals incorporant text secundari en castellà i català, dient el mateix, suposa una despesa innecessària. Des d'Esquerra Republicana lamentem que no hi hagi la mateixa preocupació pel bilingüisme quan es persegueix i se sancionen ciutadans per part de la policia espanyola pel simple fet de parlar en català, o per la presència testimonial del català en molts àmbits, com el judicial o l'audiovisual. Per això rebutgem fer-li el joc a qui només pretén generar fractura i trencar la cohesió i la convivència a Catalunya amb l'excusa de la llengua.