L'Hospitalet

Totes les notícies

Esquerra l'Hospitalet inicia la campanya per al 21D

La campanya electoral a l'Hospitalet ha començat aquesta passada nit amb la tradicional enganxada de cartells a la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat. Des d'Esquerra l'Hospitalet, la campanya electoral per al proper 21 de desembre, en paraules de la presidenta del partit a la ciutat i candidata per Barcelona Sílvia Casola, “és una campanya imposada, que comencem amb tristesa però també amb energia i ganes de validar el resultat de l’1 d’octubre.”   "Ens presentem a aquestes eleccions il·legítimes perquè, com a demòcrates no podem deixar sense veu a qui vam sortir al carrer i vam omplir les urnes el dia 1 d’octubre. I ho fem per legitimar-ne els resultats, i per seguim implementant la República que vam declarar el dia 27". En aquest sentit, des d'Esquerra l'Hospitalet es duran a terme diferents actes, així com també paradetes informatives arreu de la ciutat amb el propòsit d'informar als veïns i veïnes de l'Hospitalet.   AGENDA: Diumenge 10: de 10 a 13 hores - Paradeta Informativa a La Florida (Parc dels Ocellets) Dilluns 11: de 10 a 13 hores - Paradeta informativa a La Farga (Carrer Barcelona / Isabel La Catòlica) Dimarts 12: de 10 a 14 hores - Paradeta informativa a Santa Eulàlia (Plaça de Francesc Macià)   Dimarts 12: 19:30 hores - ACTE DE CAMPANYA - Auditori de La Farga (amb Jenn Díaz, Fabian Mohedano, Jordi Albert i Sílvia Casola)   Dimecres 13: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Santa Eulàlia (Pl. Provençana amb C/ Jansana) Dijous 14: de 10 a 13 hores: Paradeta Informativa a La Florida (entre carrer Llevant i Pedraforca) Dijous 14: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Collblanc (Plaça Sénia) Dijous 14: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Sanfeliu (carrer Estronci, 60 - Poliesportiu) Divendres 15: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Bellvitge (Rambla Marina, 191) Divendres 15: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Bellvitge (Plaça de la Cultura - Biblioteca) Divendres 15: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Pubilla Cases (Plaça Mare de Déu del Pilar) Divendres 15: de 16 a 19 hores: Paradeta Informativa a Gornal (Avinguda Carmen Amaya)   Divendres 15: 18:30 hores - ACTE DE CAMPANYA JOVE - Sala Salamandra (amb Marta Rovira i candidats de les JERC)   Dilluns 16: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a Santa Eulàlia (Plaça Pius XII) Dimarts 17: de 10 a 14 hores: Paradeta Informativa a La Florida (Parc dels Ocellets) Esquerra farà campanya a diferents punts de la ciutat amb la instal•lació de 15 paradetes informatives confirmades fins avui, a més d'aquelles que es puguin afegir més endavant.

12O, continuem treballant per un #NouLH

El grup municipal d'Esquerra l'Hospitalet no ha celebrat avui la festivitat del 12O. El grup municipal d'Esquerra a la ciutat de l'Hospitalet continua treballant dia a dia per a viure en una ciutat més justa, amb més veus i amb ciutadans més aprop de la seva alcaldia. Aquest matí, reunió dels membres del grup i partit organitzant els diferents actes que es duràn a terme a la ciutat. I aquesta tarda, reunió amb entitats i ciutadans de la ciutat. Treballem per un #NouLH més a prop de tu.  

ERC reclama mesures urgents a l'equip de govern socialista davant els baixos nivells de recollida selectiva a l'Hospitalet

Davant la manca d’una política eficient de l’equip de govern del PSC en la recollida selectiva a l’Hospitalet, ERC portarà al ple del mes setembre una moció amb l’objectiu de promoure mesures per millorar la gestió dels residus municipals i incrementar el nivell de la recollida selectiva, que en l’actualitat és del 21,69% del total dels residus que la ciutat genera. Aquesta xifra és de les més baixes de l’Àrea Metropolitana i se situa molt per sota de la mitjana de Catalunya (38,53%). El Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya, estableix com a objectiu pel 2020 arribar al 60% de recollida selectiva sobre el total de residus. En aquest sentit, a més d’instar a què l’Ajuntament es comprometi a millorar la gestió, ERC proposa la realització d’una campanya de sensibilització i educació ambiental adreçada els veïns, les entitats, escoles, comerços, etc. sobre bones pràctiques en la separació de residus, i la màxima informació sobre els mitjans que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutat. Els republicans insten també a l’equip de govern a que es realitzi una campanya informativa específica sobre la separació de la fracció orgànica i un estudi sobre la ubicació dels actuals contenidors per a facilitar encara més que els ciutadans puguin separar els residus. Esquerra de l’Hospitalet demana també altres mesures complementàries com millorar la retolació dels contenidors, etc. El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia, ha explicat que “la ciutat de l’Hospitalet ha passat d’un 40% de recollida selectiva en 2010 al 21,69% en 2016, pràcticament la meitat”. El portaveu republicà ha afegit que “hi hagut un deixadesa municipal en fomentar la recollida selectiva i per això demanem mesures urgent i eficients per garantir que l’Hospitalet tingui uns nivells de reciclatge, almenys, similars als de la mitjana de Catalunya”.

ERC LH denuncia l'actuació negligent del govern municipal respecte el Pi de la Remunta

Des d'ERC L'Hospitalet volem lamentar i denunciar l'actuació negligent del govern municipal respecte el Pi de la Remunta, que ha comportat la destrucció definitiva del que fins ara era l'arbre més antic de la ciutat.   “El Pi de la Remunta” tenia, segons estimacions, entre 175 i 200 anys d’edat, i va ser traslladat el 30 de gener de 2016, malgrat tots els informes en contra que alertaven del perill de mort si es feia el seu trasplantament del lloc original on va romandre des del segle XIX, a la banda muntanya de l'Avinguda Josep Tarradellas (tocant a Cornellà), en estar afectada la zona per l'ARE de La Remunta.   A començament d'aquest any l'Associació per la Defensa del Patrimoni de l'Hospitalet de Llobregat “Perseu” ja va denunciar la seva possible mort. Ara el govern municipal, després d'haver negat la mort del Pi de la Remunta i els riscos que alertaven tots els informes si es traslladava, ha procedit a la tala i destrucció de l'arbre.   Des d'ERC L'Hospitalet demanem explicacions i responsabilitats al govern municipal per haver actuat de manera poc transparent en la destrucció i desaparició Pi de la Remunta, i per haver actuat de manera negligent, fent cas omís als informes, anteposant els  interessos especulatius del seu model urbanístic a la conservació i defensa del patrimoni històric i natural de tota la ciutadania de l'Hospitalet.    

Esquerra comença la campanya pel sí als barris de l'Hospitalet

Aquest passat cap de setmana, des d’Esquerra l’Hospitalet hem organitzat diferents paradetes informatives arreu de l’Hospitalet entorn a la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. Per aquest motiu s'ha visitat els barris de Bellvitge, Collblanc, Centre i la Florida on hem pogut parlar amb els veïns i veïnes sobre els motius per votar sí l'1 d'octubre.  Aquestes paradetes informatives s'emarquen dins la campanya que vam iniciar el passat dilluns 28 d’agost amb un acte al barri de Santa Eulàlia amb la presència de la Marta Vilalta, en Gabriel Rufián i Anna Simó, els quals van incidir en els diferents motius que des d’Esquerra Republicana ens porten a votar Sí al referèndum de l’1 d’Octubre.   La gestió dels tributs propis; una millor democràcia i més participativa; la igualtat efectiva entre homes i dones; garantir el futur de les pensions i assegurar un sistema de salut públic i de qualitat; la millora de les infraestructures i transport públic. Per tots aquests motius, i molts altres, el futur passa necessàriament per la creació d'un nou país que ens permeti garantir els drets que avui no tenim garantits.   L’activitat política no cessarà fins al referèndum i durant tot aquest mes visitarem tots els barris de la ciutat per explicant els diferents motius per votar sí i construir la República Catalana.   

Esquerra l'Hospitalet inicia el curs polític amb un acte amb Marta Vilalta, Anna Simó i Gabriel Rufian

Més de 250 persones han participat de l'acte "Construir una nova República", que s'ha realitzat al parc de les Palmeres aquesta passada tarda de dilluns. L'acte ha comptat amb la participació de Gabriel Rufián, diputat al Congrés, Anna Simó, membre de la mesa del Parlament, Marta Vilalta, directora General de Joventut i Sílvia Casola, presidenta local d'ERC.    L'acte ha girat entorn les oportunitats vinculades a la construcció de la República Catalana, com a superació del règim del 78, per acabar amb discriminacions socials que dins l'estat espanyol no es podran eradicar.    Vilalta, Simó i Rufián han posat com a exemple les lleis aprovades pel Parlament Català que el govern espanyol ha portat al Tribunal Constitucional, com la llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes.    Simó ha recordat el compromís del govern i diputats a favor del sí: "hem presentat la Llei de transitorietat jurídica, tal i com ens vam comprometre. Serà la llei que ens permetrà tirar endavant la futura república catalana si l'#1Ocatalunya vota sí".   Rufián, al seu torn, ha remarcat "la lluita de milers de persones per tenir unes vides, salaris i condicions dignes, com es l'exemple de ciutats com l'Hospitalet "   "Aquestes millores i esperances han de ser el motor per a voler fer un país nou. La tercera república es diu Catalunya. L'únic que volem es recuperar un país digne que ens van robar fa 80 anys"   Esquerra també ha demanat, de nou, a l'alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín que escolti la veu de la majoria social que està a favor del dret a decidir, i que obri els col·legis el proper 1 d'octubre perquè tota la ciutadania pugui decidir.  

[ACTE] Dilluns 28 d'agost Gabriel Rufián, Anna Simó i Marta Vilalta a l'Hospitalet

L’1 d’octubre decidirem el nostre futur polític en un referèndum legal, efectiu i vinculant com ho hem fet sempre: amb els mateixos drets, amb la mateixa normalitat i amb totes les garanties. En aquest sentit, des d'Esquerra l'Hospitalet us convidem a l'acte polític que tindrà lloc a la nostra ciutat el proper 28 d'agost a les 19:30 hores al Parc de les palmeres (davant l'escola Pompeu Fabra) al barri de Santa Eulàlia, amb la presència de Gabriel Rufián, Anna Simó i Marta Vilalta.  Us esperem!  

Esquerra l'Hospitalet presenta la seva campanya "Motius pel sí".

Aquest dilluns 24 de juliol, Esquerra l'Hospitalet ha presentat la campanya "Motius pel Sí" que es durà a terme durant aquests mesos d'agost i setembre, prèvis a la celebració l'1 d'octubre del referèndum. La campanya "Motius pel sí" consta de dues fases, amb diferents accions de difusió del motius pels quals els republicans defensen que cal votar sí en el referèndum vinculant convocat pel govern català. Durant les primeres setmanes, Esquerra farà difusió del material de campanya per tota la ciutat, amb encartellades i embustiades. D'altra banda, a partir de la segona quinzena del mes d'agost i durant tot el mes de setembre, des d'Esquerra l'Hospitalet realitzarà paradetes informatives en tots els barris de la ciutat, així com actes polítics que tractaran d'explicar els motius del sí a la República Catalana. Els eixos de la campanya d'Esquerra giren al voltant de construir un nou país on puguem gestionar més i millor els nostres recursos econòmics, on les relacions laborals afavoreixin l'ocupabilitat i un treball i salari dignes; una república on invertir en R+D+I, on tinguem una administració pública eficient; on es garanteixin els drets a la ciutadania i tinguem plena democràcia i igualtat real entre dones i homes; on tinguem garantides les pensions i amb un estat del benestar que redistribueixi la riquesa garantint igualtat d'oportunitats; un sistema de salut públic i universal, i un millor control sobre el territori millorant les inversions en infraestructures i la responsabilitat de protegir el medi ambient. La presidenta d'Esquerra l'Hospitalet, Sílvia Casola, ha fet una crida a tota la ciutadania de la ciutat a votar el pròxim 1 d'octubre "perquè hi tenim dret, a decidir lliurement quin és el futur que volem pel nostre país. Votar sí, garanteix un millor futur per a tothom, un millor futur per a la nostra ciutat".   

[ACTE] Garanties per a la democràcia, amb Anna Simó

L’1 d’octubre decidirem el nostre futur polític en un referèndum legal, efectiu i vinculant com ho hem fet sempre: amb els mateixos drets, amb la mateixa normalitat i amb totes les garanties. Per això s’ha presentat la campanya garanties.cat, amb un portal i un seguit d’actes a més de 200 pobles i ciutats de Catalunya en què s’explicaran en profunditat els detalls de la convocatòria. A l'Hospitalet de Llobregat aquest acte es realitzarà dimecres 19 de juliol a les 19:30 a l'auditori Barradas, amb la Diputada i veïna de la ciutat, Anna Simó.  Us esperem!