L'Hospitalet

Totes les notícies

Esquerra l'Hospitalet lamenta la pèrdua del company independentista Ton Ribas i Sala

Aquest divendres 28 d'Abril, ens ha deixat l'hospitalenc Ton Ribas i Sala als 84 anys, sent referent històric de l'independestime i de la llibertat al nostre país. Nascut i resident a l'Hospitalet, va treballar tota la vida com obrer metal·lúrgic a la Farga de l'Hospitalet. Des d'Esquerra l'Hospitalet, lamentem la seva pèrdua i ens solidaritzem amb la seva família a qui traslladem els nostres respectes i estima per la pèrdua de qui va lluitar i estimar la llibertat de Catalunya.                          «Jo feia el que em manaven. Ja li he dit abans que jo faré el que sigui necessari per Catalunya». Ribas i Sala, l'any 1987 desprès de ser jutjat i posteriorment empressonat.  

ERC denuncia que el govern espanyol torna a incomplir amb Catalunya i amb l'Hospitalet

Malgrat la propaganda i els grans anuncis fets la setmana passada pel president espanyol Mariano Rajoy a Barcelona, des d'Esquerra Republicana denunciem que l'Estat torna a incomplir amb els ciutadans de l'Hospitalet.   Les promeses d’augmentar les inversions a Catalunya han quedat en paper mullat. La inversió a Catalunya no només no ha augmentat, sinó que ha disminuït més de 30 milions respecte al 2016. Els 1.149 milions d’euros dels pressupostos del govern espanyol per a Catalunya suposen la tercera xifra més baixa des del 2001.   Aquest fet s'afegeix al reiterat incompliment entre el que es pressuposta als comptes i el que s'acaba finalment executant, que en el cas d'Adif l'any 2015 no va arribar ni al 27%. En el cas del Pla de Rodalies 2008-2015, anunciat també fa uns anys amb 4.000 milions, només s'ha executat un 10%.   El portaveu municipal d'ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “Rajoy pren el pèl als ciutadans  amb promeses d’inversions que desprès no compleix”. Així, en els pressupostos presentats no hi ha cap partida prevista per posar en marxa les obres pendents per soterrar definitivament les vies de tren a la ciutat i construir el túnel ferroviari, ni les actuacions de l'estació intermodal de la Torrassa.   Finalment el portaveu Antoni Garcia ha anunciat que el seu grup polític a Madrid presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i farà una esmena especifica perquè es doti econòmicament una partida suficient per iniciar les obres de soterrament de les vies de Renfe que divideixen la nostra ciutat.  

I Memorial Justa Goicoechea

El proper diumenge 9 d’abril celebrem el I Memorial Justa Goicoechea. El I Memorial Justa Goicoechea vol ser una jornada de germanor on tota la gent d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet volem retre homenatge a persones que han tingut una forta implicació política i social a l’Hospitalet al llarg dels anys.   Aquest primer any, vol retre homenatge a Colombina Muntané i Miquel Rabadan, militants d’ERC L’Hospitalet que han tingut una forta implicació social i política a la nostra ciutat durant molts anys. Tota la militàcia i simpatitzants del partit compartirem aquesta jornada, amb l'assistència del nostre company i diputat al Congrés Joan Tardà. La jornada tindrà lloc al 'Restaurant 25 Roselles' a les 14 hores (C/ Roselles, 25). Us hi esperem!!  

Cada dia és 8 de març

Les reivindicacions dels drets d'aquest dia s'haurien de viure durant tot l'any als carrers i a les places M'agrada molt la frase "cada dia és 8 de març" com un principi a seguir, no com una consigna quelcom que  no vagi més enllà i guiï el nostre dia a dia. No abaixem la guàrdia amb el nostre llenguatge sexista i la nostra percepció masclista del món. El 51% de la població a Catalunya són dones. Per tant, la meitat de la població ha de poder exercir plenament els seus drets de ciutadania en tots els àmbits socials, polítics, econòmics i culturals. Les reivindicacions dels drets d'aquest dia s'haurien de viure durant tot l'any als carrers i a les places, en les celebracions de taules rodones, manifestacions, accions, etc., fent que aquest frenesí no tornés a la rera-guarda, a la invisibilitat, a la puntualitat o a l'excepcionalitat fins el 25 de novembre. És veritat que en fem moltes accions. Mal aniria sinó ho féssim. Hi ha molta més conscienciació ara que en el passat, però des de fa uns anys hi ha una reculada molt important pel que fa a les polítiques públiques. Les polítiques d'igualtat van ser una de les primeres coses que es van carregar les retallades, tot i que són una llarga reivindicació per superar les discriminacions que les societats patriarcals produeixen sobre les dones. Sense polítiques de dones no hi ha equitat de gènere. Sense equitat de gènere no hi ha justícia social. A l'actualitat, els indicadors d'igualtat de gènere constaten la feminització de la pobresa, que colpeja de manera més severa les dones amb fills a càrrec que tenen una unitat familiar monoparental. ERC, conscient d'aquesta realitat, ha elaborat un Pla d'Igualtat per començar des de dins a implementar aquestes mesures. Han estat moltes jornades de reflexió, d'anàlisi, de posar en comú les nostres idees, seccions locals, comarcals, ... Totes i tots plegats, per treballar amb més eines, més formació i tot el que calgui per fer efectiva aquestat IGUALTAT.

Preservem Cal Trabal

ERC rebutja l'aprovació unilateral i sense diàleg del PDU Gran Via - Llobregat

ERC estudiarà emprendre accions legals per aturar el projecte i preservar la totalitat de Cal Trabal. ERC L'Hospitalet rebutja l'aprovació unilateral i sense consens del PDU Granvia-Llobregat aquest divendres a la comissió d'Urbanisme de la Conselleria de Territori, i ha tornat a denunciar la manca de voluntat de diàleg per part de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Nuria Marin, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Des d'ERC es recorda que aquest projecte, iniciat en mandats anteriors, actualment no té consens ni a l'Ajuntament de l'Hospitalet, ni a l'AMB — com es va demostrar amb la retirada del punt de l'ordre del dia del darrer plenari i on ERC anava a votar en contra—, ni a la Generalitat. Els republicans han reclamat insistentment a l'alcaldessa i al conseller del PDECat una taula de diàleg formada per administracions, entitats socials i veïnals i partits polítics que tingués com a objectiu consensuar i millorar el PDU Granvia-Llobregat. El portaveu del grup municipal d'ERC, Antoni Garcia, ha declarat que “amb aquesta aprovació sense consens queda palès que el conseller Rull i l’alcaldessa Núria Marin han optat per la unilateralitat, negant-se a treballar pel diàleg i el consens”. ERC, malgrat compartir el soterrament de la Granvia i la potenciació del sector biomèdic que inclou el projecte, rebutja la construcció prevista a l'anomenat sector 2, que comprèn la zona de Cal Trabal, tant l'àrea actual dedicada a activitat agrícola com la que es va perdre en realitzar la cua de maniobres de la L1 del metro i que no es va restaurar. Antoni Garcia ha manifestat que “volem que els terrenys de Cal Trabal s'incorporin al Parc Agrari del Baix Llobregat i, on ara hi ha previst construir diferents torres d'edificis, volem un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb la zona agrícola i el riu Llobregat”. Per últim, des d'ERC s'ha anunciat que es s'estudiaran diverses accions legals contra el PDU Granvia-Llobregat, per preservar la totalitat de Cal Trabal i evitar l'edificació en aquest espai.

El #PleLH de febrer: nou Pla de Dones, crear un Carnet Jove local i regular el mercat energètic

En el Ple municipal ordinari del mes de febrer, celebrat el passat dimarts 28, el grup municipal d'ERC va presentar una moció amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquesta iniciativa, que va ser finalment aprovada, demana revisar i actualitzar les polítiques municipals en aquest àmbit, garantint-ne els recursos necessaris. A més, es reclama la realització d'un nou Pla Local de Dones, ja que l'anterior va finalitzar l'any 2015, amb la participació de tots els agents implicats, entitats de dones i ciutadania, posant l'accent en la lluita contra les discriminacions i reforçant els programes de sensibilització i formació, especialment entre els joves. ERC també va portar a debat una moció proposada per les JERC L'Hospitalet, que demana la creació d'un Carnet Jove per a persones de l'Hospitalet d'entre 14 i 29 anys, amb descomptes i bonificacions en serveis municipals i equipaments culturals, esportius i d'oci de la ciutat, així com en els establiments comercials que vulguin adherir-se. Des de les JERC defensen que aquest carnet donarà més informació, avantatges i opcions als joves, que podran gaudir millor de la nostra ciutat. La moció ha estat aprovada, malgrat el vot en contra de Cs i del PP. El Ple també s'ha manifestat, a instàncies d'ERC, per reclamar al Ministerio de Industria, Energía y Turismo la modificació de la regulació del mercat de l'electricitat, prioritzant els objectius mediambientals tal i com reclama la Unió Europea. De la mateixa manera, cal que aquesta modificació garanteixi un preu final assequible, amb criteris de progressivitat, eficiència i transparència, incrementant també la protecció la protecció als sectors vulnerables. ERC a més ha presentant, conjuntament amb altres grups, una iniciativa impulsada per l'associació Mujeres P'Alante, per garantir la no-discriminació del col·lectiu migrant, demanant a les diferents administracions agilitzar i millorar l'atenció, informació i serveis per acabar amb les situacions de discriminació que pateixen aquestes persones.

Bus transfobic

ERC i JERC demanen a l'Ajuntament de l'Hospitalet accions contra l'autobús de l'odi de l'associació Hazte Oir

Els republicans han comunicat la campanya a la Fiscalia de Delictes d'Odi i demanaran accions al Fiscal General de l'Estat ERC L'Hospitalet i les JERC L'Hospitalet han demanat a l'Ajuntament de l'Hospitalet i la resta d'administracions accions per denunciar i aturar la campanya de l'associació Hazte Oir. Amb el lema “Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen”, l'entitat ultra fa circular un autobus per col·legis de diferents ciutats de l'Estat espanyol promovent un missatge que promou l'homofòbia i la transfòbia. Aquesta campanya també vindrà a l'Hospitalet, per on està previst que circuli aquest dissabte. És per això que des del grup municipal d'ERC han exigit a l'Ajuntament de l'Hospitalet accions en contra d'aquesta campanya d'odi. Coque García, regidor d'ERC a l'Hospitalet, ha anunciat que ja s'han presentat preguntes a l'equip de govern per exigir mesures per aturar aquesta campanya, i ha declarat que “missatges com el de l'associació ultra Hazte Oir suposen un atac directe als drets de les persones LGTBI i a tota la feina i avenços que s'han fet per protegir-los”. A més, ha afegit que “les conseqüències d'aquests tipus de missatges poden ser greus per molts infants, quan s'està lluitant tant des de tots els àmbits per eradicar l'assetjament escolar per raons d'orientació sexual i d'identitat de gènere, i que en alguns casos han arribat a suicidis de menors LGTBI”. Per la seva banda, la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat ha comunicat la campanya a la Fiscalia de Delictes d'Odi, i ha anunicat que obriran un expedient i recolliran denuncies de persones o col·lectius afectats. ERC entrarà també preguntes al Congrés dels Diputats i al Senat i demanaran al Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, que emprengui accions contra aquest tipus de campanyes discriminatòries.  

Salamandra

ERC lamenta que el govern municipal parli molt del Districte Cultural però no hagi fet res per preservar la Salamandra-2 i el seu projecte cultural

Des d'ERC L'Hospitalet veiem amb preocupació el tancament de la sala d'actes Salamandra-2, previst per al proper mes de juny, donada la segura pèrdua d'un referent de l'oferta musical de la ciutat i del conjunt de l'Àrea Metropolitana. Lamentem que el govern municipal no hagi tingut en compte la importància d'aquesta sala de concerts i del projecte cultural del Salamandra sense haver estat capaç d'oferir cap alternativa davant l'execució d'un projecte urbanístic que té previst construir encara més habitatges a la ciutat de l'Hospitalet, repetint antics models caducs de ciutat i rebutjant projectes enriquidors per la ciutat que fomentin la cultura a la ciutat. En aquest sentit el portaveu d'ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que "sentim parlar molt de Districte Cultural, però a l'hora de la veritat l'equip de govern aposta pel ciment i no per preservar sales de concerts i projectes culturals com el del Salamandra". Des d'ERC l'Hospitalet hem demanat al govern municipal que s'impliqui més en les diferents iniciatives culturals de la ciutat, que treballi per augmentar el pressupost de cultura i que doni suport als diferents bars i sales que promouen música en directe, tal i com fan altres municipis.

Recepció Enric Millo a l'Ajuntament de l'Hospitalet

ERC NO ASSISTEIX A LA RECEPCIÓ DEL DELEGAT DEL GOVERN ESPANYOL, SR. ENRIC MILLO, A L’AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET El grup municipal d'ERC qüestiona la visita d'Enric Millo a l'Ajuntament de l'Hospitalet, i el seu portaveu, Antoni Garcia, no assistirà a la recepció institucional organitzada per l'alcaldessa de l'Hospitalet. El grup municipal d’ERC no reconeix a un delegat del Govern que, com a representant del govern central, menysprea als ciutadans i ciutadanes de Catalunya i de l'Hospitalet amb els incompliments en inversions en Rodalies de RENFE, la manca de compromís amb del soterrament de les vies que divideixen i fracturen la ciutat, o l’incompliment reiterat de les promeses d'adaptar amb ascensors l’estació de rodalies de Bellvitge-Gornal. ERC tampoc assistirà a fer cap reverencia al delegat del govern espanyol a Catalunya pels seus atacs contra les institucions catalanes, la judicialització de la llibertat d’expressió, la seva actitud antidemocràtica d'impedir el dret dels catalans a decidir lliurement el seu futur i la vulneració constant dels drets humans als CIE.