L'Hospitalet

Totes les notícies

Cal Trabal, PDU

ERC considera que l'oposició del Parlament al PDU demostra que és un projecte sense consens social ni polític

Esquerra Republicana torna a reclamar a l'alcaldessa Núria Marín i al conseller de Territori Josep Rull una taula de diàleg per consensuar un nou projecte La Comissió de Territori al Parlament ha aprovat avui una proposta de resolució presentada per la CUP i CSQP instant a l'aturada del Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat davant la manca de consens popular i polític, a la qual els diputats d'Esquerra Republicana hi han votat a favor. ERC L'Hospitalet hem rebutjat sempre el projecte actual del PDU, fet sense diàleg i sense escoltar i comptar amb el territori i les entitats ciutadanes. La proposta de resolució aprovada recull les nostres demandes de reformular el projecte actual per tal de preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l'Hospitalet. Des d'ERC continuem defensant que aquest espai s'incorpori finalment al Parc Agrari del Baix Llobregat, i on ara hi ha previst construir diferents edificis, al sector 2 de Cal Trabal, volem que es faci un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb la zona agrícola i el riu Llobregat. Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC a l'Hospitalet, ha manifestat que “el PDU defensat per la sociovergència no té consens en cap àmbit”, i ha afegit que “reclamem novament a l'alcaldessa Núria Marín i al conseller Josep Rull la creació d'una taula de diàleg amb entitats i veïns per consensuar i fer un nou PDU”.

Dissabte 13 maig acte de balanç de dos anys de mandat

Esquerra l'Hospitalet, realitzarà un acte de balanç de dos anys de mandat, el proper dissabte 13 de març a les 12h al Museu de l'Harmonia (plaça Josep Bordonau i Balaguer), per explicar i compartir tota la feina feta per Esquerra a l'Ajuntament de l'Hospitalet en aquests dos anys. L'acte comptarà amb la participació d'Antoni Garcia, portaveu municipal d'ERC a l'Hospitalet, i de Marc Sanglas, diputat al Parlament i secretari de Política Municipal d'ERC.  Les darreres eleccions municipals van suposar l'entrada d'ERC amb dos regidors, Antoni Garcia i Coque Garcia. Al llarg d'aquests primers dos anys, Esquerra ha defensat un projecte propi fent una oposició responsable, constructiva i en positiu. Una oposició que ha donat els seus fruits amb l'aprovació d'algunes propostes republicanes com el síndic de Greuges de la ciutat.  Per aquest motiu, Esquerra vol seguir treballant per un nou l'Hospitalet, amb un projecte que construeix conjuntament amb la ciutadania.  

Dilluns 8 de maig en suport a l'Anna Simó i la resta de membres de la mesa del Parlament

Fem una crida a tothom per acompanyar dilluns a la nostra companya de l'Hospitalet i secretària primera de la mesa del Parlament Anna Simó, que haurà d’anar a declarar al TSJC per permetre un debat al Parlament. També declararà la presidenta Carme Forcadell. En pocs dies, tots els membres de la mesa del Parlament ho hauràn de fer.  Des d'Esquerra l'Hospitalet volem demanar-vos que dilluns al matí a les 8:30 ens concentrem davant el TSJC per acompanyar-la en aquest moment, on haurà d'anar a declarar per donar veu als parlamentaris elegits per tota la ciutadania. I no sols hi hem d'anar com a demòcrates que defensem la llibertat d'expressió i per donar el nostre suport a tots els membres de la mesa, ho hem de fer especialment per l'Anna, que sempre ha estat al servei de l'Hospitalet i del país. Una lluitadora imparable que sempre ha treballat per la justícia social i la llibertat. No podem permetre aquesta judiciliació de la política, aquesta persecució que pateixen els nostres representants al govern i Parlament. Tampoc el veto de més de 70 lleis i decrets aprovats pel Parlament per part del Tribunal Constitucional, la majoria simplement garantien drets i garantien una redistribució justa.   La ciutadania volem decidir lliurement el nostre futur i ho farem! Anna gràcies per se r la nostra veu al Parlament, gràcies per defensar la democràcia. Endavant!  CONVOCATÒRIA DIA: Dilluns 8 de maig HORA: 08.30h LLOC: Davant el Tribunal Superior de Justícia al Passeig Lluís Companys  

ERC LAMENTA QUE EL PSC FACI EL JOC A CIUDADANOS AMB ELS SENYALS DE TRÀNSIT A L'HOSPITALET

Esquerra Republicana lamenta que el PSC hagi cedit davant de Ciudadanos a l'Hospitalet en la seva campanya per generar conflictes lingüístics a l'Hospitalet. En el darrer Ple del mes d'abril, C’s va tornar a presentar la mateixa moció que havia presentat un any abans sobre els senyals de trànsit i que ja havia estat rebutjada. El PSC ha pactat amb ells, canviant el posicionament que van defensar fa un any. Amb aquesta campanya el que es pretén és en el fons incentivar l'impagament de sancions al·legant desconeixement de senyals de trànsit. Uns senyals que consisteixen en uns pictogrames internacionalment acceptats i coneguts, i en els que els textos escrits, si n'hi ha, són accessoris i amb una funció de suport al missatge principal. Canviar tote¡s els senyals incorporant text secundari en castellà i català, dient el mateix, suposa una despesa innecessària. Des d'Esquerra Republicana lamentem que no hi hagi la mateixa preocupació pel bilingüisme quan es persegueix i se sancionen ciutadans per part de la policia espanyola pel simple fet de parlar en català, o per la presència testimonial del català en molts àmbits, com el judicial o l'audiovisual. Per això rebutgem fer-li el joc a qui només pretén generar fractura i trencar la cohesió i la convivència a Catalunya amb l'excusa de la llengua.

Esquerra l'Hospitalet lamenta la pèrdua del company independentista Ton Ribas i Sala

Aquest divendres 28 d'Abril, ens ha deixat l'hospitalenc Ton Ribas i Sala als 84 anys, sent referent històric de l'independestime i de la llibertat al nostre país. Nascut i resident a l'Hospitalet, va treballar tota la vida com obrer metal·lúrgic a la Farga de l'Hospitalet. Des d'Esquerra l'Hospitalet, lamentem la seva pèrdua i ens solidaritzem amb la seva família a qui traslladem els nostres respectes i estima per la pèrdua de qui va lluitar i estimar la llibertat de Catalunya.                          «Jo feia el que em manaven. Ja li he dit abans que jo faré el que sigui necessari per Catalunya». Ribas i Sala, l'any 1987 desprès de ser jutjat i posteriorment empressonat.  

ERC denuncia que el govern espanyol torna a incomplir amb Catalunya i amb l'Hospitalet

Malgrat la propaganda i els grans anuncis fets la setmana passada pel president espanyol Mariano Rajoy a Barcelona, des d'Esquerra Republicana denunciem que l'Estat torna a incomplir amb els ciutadans de l'Hospitalet.   Les promeses d’augmentar les inversions a Catalunya han quedat en paper mullat. La inversió a Catalunya no només no ha augmentat, sinó que ha disminuït més de 30 milions respecte al 2016. Els 1.149 milions d’euros dels pressupostos del govern espanyol per a Catalunya suposen la tercera xifra més baixa des del 2001.   Aquest fet s'afegeix al reiterat incompliment entre el que es pressuposta als comptes i el que s'acaba finalment executant, que en el cas d'Adif l'any 2015 no va arribar ni al 27%. En el cas del Pla de Rodalies 2008-2015, anunciat també fa uns anys amb 4.000 milions, només s'ha executat un 10%.   El portaveu municipal d'ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “Rajoy pren el pèl als ciutadans  amb promeses d’inversions que desprès no compleix”. Així, en els pressupostos presentats no hi ha cap partida prevista per posar en marxa les obres pendents per soterrar definitivament les vies de tren a la ciutat i construir el túnel ferroviari, ni les actuacions de l'estació intermodal de la Torrassa.   Finalment el portaveu Antoni Garcia ha anunciat que el seu grup polític a Madrid presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i farà una esmena especifica perquè es doti econòmicament una partida suficient per iniciar les obres de soterrament de les vies de Renfe que divideixen la nostra ciutat.  

I Memorial Justa Goicoechea

El proper diumenge 9 d’abril celebrem el I Memorial Justa Goicoechea. El I Memorial Justa Goicoechea vol ser una jornada de germanor on tota la gent d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet volem retre homenatge a persones que han tingut una forta implicació política i social a l’Hospitalet al llarg dels anys.   Aquest primer any, vol retre homenatge a Colombina Muntané i Miquel Rabadan, militants d’ERC L’Hospitalet que han tingut una forta implicació social i política a la nostra ciutat durant molts anys. Tota la militàcia i simpatitzants del partit compartirem aquesta jornada, amb l'assistència del nostre company i diputat al Congrés Joan Tardà. La jornada tindrà lloc al 'Restaurant 25 Roselles' a les 14 hores (C/ Roselles, 25). Us hi esperem!!  

Cada dia és 8 de març

Les reivindicacions dels drets d'aquest dia s'haurien de viure durant tot l'any als carrers i a les places M'agrada molt la frase "cada dia és 8 de març" com un principi a seguir, no com una consigna quelcom que  no vagi més enllà i guiï el nostre dia a dia. No abaixem la guàrdia amb el nostre llenguatge sexista i la nostra percepció masclista del món. El 51% de la població a Catalunya són dones. Per tant, la meitat de la població ha de poder exercir plenament els seus drets de ciutadania en tots els àmbits socials, polítics, econòmics i culturals. Les reivindicacions dels drets d'aquest dia s'haurien de viure durant tot l'any als carrers i a les places, en les celebracions de taules rodones, manifestacions, accions, etc., fent que aquest frenesí no tornés a la rera-guarda, a la invisibilitat, a la puntualitat o a l'excepcionalitat fins el 25 de novembre. És veritat que en fem moltes accions. Mal aniria sinó ho féssim. Hi ha molta més conscienciació ara que en el passat, però des de fa uns anys hi ha una reculada molt important pel que fa a les polítiques públiques. Les polítiques d'igualtat van ser una de les primeres coses que es van carregar les retallades, tot i que són una llarga reivindicació per superar les discriminacions que les societats patriarcals produeixen sobre les dones. Sense polítiques de dones no hi ha equitat de gènere. Sense equitat de gènere no hi ha justícia social. A l'actualitat, els indicadors d'igualtat de gènere constaten la feminització de la pobresa, que colpeja de manera més severa les dones amb fills a càrrec que tenen una unitat familiar monoparental. ERC, conscient d'aquesta realitat, ha elaborat un Pla d'Igualtat per començar des de dins a implementar aquestes mesures. Han estat moltes jornades de reflexió, d'anàlisi, de posar en comú les nostres idees, seccions locals, comarcals, ... Totes i tots plegats, per treballar amb més eines, més formació i tot el que calgui per fer efectiva aquestat IGUALTAT.

Preservem Cal Trabal

ERC rebutja l'aprovació unilateral i sense diàleg del PDU Gran Via - Llobregat

ERC estudiarà emprendre accions legals per aturar el projecte i preservar la totalitat de Cal Trabal. ERC L'Hospitalet rebutja l'aprovació unilateral i sense consens del PDU Granvia-Llobregat aquest divendres a la comissió d'Urbanisme de la Conselleria de Territori, i ha tornat a denunciar la manca de voluntat de diàleg per part de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Nuria Marin, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Des d'ERC es recorda que aquest projecte, iniciat en mandats anteriors, actualment no té consens ni a l'Ajuntament de l'Hospitalet, ni a l'AMB — com es va demostrar amb la retirada del punt de l'ordre del dia del darrer plenari i on ERC anava a votar en contra—, ni a la Generalitat. Els republicans han reclamat insistentment a l'alcaldessa i al conseller del PDECat una taula de diàleg formada per administracions, entitats socials i veïnals i partits polítics que tingués com a objectiu consensuar i millorar el PDU Granvia-Llobregat. El portaveu del grup municipal d'ERC, Antoni Garcia, ha declarat que “amb aquesta aprovació sense consens queda palès que el conseller Rull i l’alcaldessa Núria Marin han optat per la unilateralitat, negant-se a treballar pel diàleg i el consens”. ERC, malgrat compartir el soterrament de la Granvia i la potenciació del sector biomèdic que inclou el projecte, rebutja la construcció prevista a l'anomenat sector 2, que comprèn la zona de Cal Trabal, tant l'àrea actual dedicada a activitat agrícola com la que es va perdre en realitzar la cua de maniobres de la L1 del metro i que no es va restaurar. Antoni Garcia ha manifestat que “volem que els terrenys de Cal Trabal s'incorporin al Parc Agrari del Baix Llobregat i, on ara hi ha previst construir diferents torres d'edificis, volem un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb la zona agrícola i el riu Llobregat”. Per últim, des d'ERC s'ha anunciat que es s'estudiaran diverses accions legals contra el PDU Granvia-Llobregat, per preservar la totalitat de Cal Trabal i evitar l'edificació en aquest espai.