L'Hospitalet

Notícia

2 anys de feina municipal a Esquerra l'Hospitalet

Esquerra Republicana de l’Hospitalet ha fet balanç aquest dissabte 13 de maig dels dos anys de mandat a la ciutat de l’Hospitalet. En un acte organitzat pels republicans a l’espai d’Art i Museu de l’Harmonia de l’Hospitalet, l’acte ha servit per fer balanç de les polítiques dutes a termes pel partit en aquests dos primers anys al consistori. L’acte ha tingut, a més, la presència del diputat al parlament de Catalunya, el vallesà d’orígens hospitalencs, Marc Sanglas.
 
L’acte ha començat amb la benvinguda de la presidenta d’ERC a l’Hospitalet, Silvia Casola, que en primer lloc ha agraït la feina feta pels dos regidors a la ciutat. També ha tingut agraïments a la feina realitzada per tota la militància del partit a la ciutat, en especial en allò que fa a l’organització d’actes, festes i paradetes del partit en aquest dos anys.
 
En aquest sentit, Silvia Casola ha destacat la feina feta per tota la militància «treballant dia a peu de carrer i impulsant el projecte propi per a la ciutat».
 
A continuació, el portaveu i regidor del partit, Antoni Garcia, ha pres el torn de paraula per a fer balanç de les diferents feines i projectes realitzats a la ciutat, en una intervenció d’aproximadament 20 minuts, on ha fet repàs del model econòmic, social, transparent i patrimonial de la ciutat.
 
Antoni Garcia ha presentat la feina per Esquerra l’Hospitalet com una feina feta «des de l’oposició», tenint present que aquesta oposició «ha de ser constructiva i responsable amb la ciutat, i sempre defensant els interessos generals dels barris i els veïns de l’Hospitalet».
 
En aquest sentit, Antoni Garcia ha remarcat l’impuls d’un Pacte de Ciutat pel Comerç que defensi els drets dels treballadors i n’ha destacat les accions de suport a les PIMES, l’autèntic motor de la ciutat, així com la consolidació d’un model econòmic que generi ocupació de qualitat. Se n’ha fet esment, en aquest punt, al model defensat al programa municipal d’impuls a la Carretera del Mig i el sector biomèdic.
 
A la vesant social, el regidor ha destacat l’aprovació de mocions com la de pobresa energètica, que vol aconseguir l’aplicació de bonificacions a la factura de servei i l’impuls de la tarificació social; també la reducció del 2% a  l’IBI per a la segona meitat de legislatura 2017-2019, així com l’aprovació de taxes pels pisos buits i la moratòria i regulació dels pisos turístics a la ciutat.
 
Antoni Garcia també ha fet esment a la transparència que el seu partit vol aconseguir a l’Ajuntament de l’Hospitalet, on ha dit que «volem canviar les maneres de fer, obrint les portes i les finestres, i aconseguir un Ajuntament amb parets de vidre, participatiu i transparent». Junt amb això, se n’ha destacat l’impuls desprès d’anys i intents del Síndic de Greuges a l’Hospitalet, que defensarà els interessos del veïns i veïnes de l’Hospitalet davant l’administració local.
 
En aquest mateix intent de transparència i «parets de vidre», Antoni Garcia ha destacat l’elaboració, gràcies a ERC, d’un nou Codi Ètic i de Conducta a l’Ajuntament de l’Hospitalet.
 
Antoni Garcia també ha fet esment a la moció impulsada, i posteriorment aprovada, per les Joventuts d’Esquerra Republicana a la ciutat d’un carnet jove local d’impuls a l’oci i la cultura envers el jovent de la ciutat.
 
Per últim, se n’ha donat importància al patrimoni històric de la ciutat, el qual segons el portaveu republicà es «en clar perill d’extinció». Davant aquesta amenaça, se n’ha destacat la feina feta en la conservació del carrer Xipreret, la recuperació de Can Rigalt i la preservació del darrer espai agrícola de la ciutat, Cal Trabal.
 
Antoni Garcia ha acabat la seva intervenció donant un clar missatge a l’Alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, dient que «sigui valenta i es posi al costat de la democràcia donant veu a la ciutadania de l’Hospitalet al referèndum que el govern català impulsarà aquest any».
 
El diputat Marc Sanglas ha pres el torn de paraula, on aproximadament en 10 minuts ha destacat la feina duta a terme des del municipalisme, un dels àmbits polítics més importants del nostre país, i clar exemple del que defensa Esquerra Republicana a tot el país; «des d’on es viu el dia a dia i es defensen els drets del ciutadans».
 
En aquest sentit, el diputat al Parlament de Catalunya ha destacat la bona feina feta pel Grup Municipal a la ciutat i el valor d’una militància forta que defensi unes idees pròpies i de ciutat que tinguin com a primera conseqüència millorar el dia a dia a la ciutat.
 
Marc Sanglas ha destacat la importància de l’Hospitalet per a Catalunya, segona ciutat del territori, i ha recordat el greuge constant del Govern Espanyol envers Catalunya i l’Hospitalet, on no s’han dut a terme «importants infraestructures per la ciutat que ajudin a fer pujar el valor i l’atractiu de Catalunya a Europa i al món».
 
L’acte ha acabat amb un aplaudiment mutu entre regidors i convidats, i s’ha amenitzat amb un pica pica de germanor, on també s’ha fet notar la presència de l’hospitalenca Anna Simó, membre de la mesa i diputada del Parlament de Catalunya.