L'Hospitalet de Llobregat

Notícia

El departament de Salut inverteix 56,9 milions d'Euros a l’Hospitalet de Llobregat

El Departament de Salut, encapçalat per la Consellera Alba Vergés invertirà 56,9 milions d'euros a l’Hospitalet de Llobregat fins el 2021. Es tracta d’una xifra que pot créixer, ja que encara està pendent d’incorporar l’import que es derivi de la solució finalment escollida per l’Hospital General de l’Hospitalet.
 


El Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de l’Hospitalet han firmat avui el Pacte de salut i benestar de la l’Hospitalet 2018-2021. El conveni té com a finalitat principal reduir les desigualtats en salut, incorporant la perspectiva de gènere en totes les actuacions.
 
Aquest pacte comporta millores sobre tres grans partides: una dirigida als principals hospitals de la ciutat, on s’invertiran 41,4 milions. La inversió més important recau sobre l’Hospital Universitari de Bellvitge, completant la segona fase d’ampliació del mateix on es destinaran 36,9 MEUR per completar el nou bloc quirúrgic, millorar l’accessibilitat i dotar el centre de tecnologia d’última generació.
 
Tanmateix es milloraran les consultes externes de l’Hospital Duran y Reynals així com s’analitzaran les necessitats de futur de l’Hospital General de l’Hospitalet i s’estudiarà la possibilitat de fer una reforma integral, o bé, d’apostar per la creació d’un nou centre que substitueixi l’actual.
 
La segona partida contempla diversos centres d’atenció primària on s’invertiran 15,5 milions en la construcció de Nous centres com el de Santa Eulàlia Nord i el de la Florida Sud, la remodelació del CAP de Just Oliveras i un nou gran equipament sanitari que aculli l’EAP Sant Josep (actualment ubicat al CAP Just Oliveras) i que permeti traslladar i ampliar el CUAP Pura Fernández així com ubicar una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al municipi, entre d’altres serveis.
 
També es destinaran recursos a l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària. Es crearà una Taula comunitària de salut i benestar per tal que faci un diagnòstic dels problemes de salut a la comunitat i prioritzi àmbits d’actuació sempre des d’una perspectiva de gènere i centrant-se en les ABS més desfavorides. Tanmateix, el govern aposta per impulsar la atenció sanitària en les residències de la gent gran.
 
Per últim, cal destacar que el conveni preveu l’activació de recursos socials propis per l’Ajuntament per part dels treballadors socials de l’àmbit sanitari, com també l’establiment de línies d’actuació conjunta en àrees com la recerca, la participació, la millora de l’accessibilitat a l’atenció primària o la reducció de les llistes d’espera.
 
Durant la signatura, la Consellera d’Esquerra Republicana ha afirmat que: “ens congratula molt que puguem firmar aquest pacte de salut i benestar que va més enllà de les infraestructures, que tingui aquesta mirada de ciutadania i de dret a la salut. És important destacar que per primera vegada tenim un pla d’aquestes característiques”.