L'Hospitalet de Llobregat

Notícia

Trobada amb els veïns i veïnes dels barris Centre i Sant Josep

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Hospitalet, Antoni Garcia, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda a l’Auditori Barradas amb veïns i veïnes del Centre- Sant Josep, que han pogut explicar les seves queixes, parlar sobre la situació actual del barri i la ciutat que seran traslladades al consistori municipal.

Antoni Garcia, ha fet un repàs dels principals temes d’actualitat i preocupacions dels barris centre i Sant Josep, l’estat d’alguns carrers, la neteja, els preus de l’habitatge o la conservació del patrimoni arquitectònic, entre d’altres.

«Al model de gran ciutat anunciat per l’Ajuntament i al model caduc del totxo i la construcció, des d’Esquerra l’Hospitalet creiem en les polítiques de proximitat. Cal apropar l’Administració municipal a les famílies i als veïns i veïnes de la ciutat».


Garcia assegura que l’Hospitalet necessita urgentment un projecte renovador que deixi entrar aire fresc a l’ajuntament; així ha remarcat que «la ciutadania han de poder participar al dia a dia de la ciutat, podent donar trasllat de la seva veu als grans temes de ciutat, però també als més propers al seu entorn, com la remodelació de la rambla Just Oliveras i la plaça Mare de Déu de Montserrat».

En quant a les queixes dels veïns envers la neteja i l’accés i manteniment de l’habitatge, Antoni Garcia ha remarcat que «cal revisar la contracta de neteja municipal i lluitar contra l’incivisme; assumint el control de la neteja a cadascun dels barris i carrers i incrementant la presencia d’agents cívics als barris amb major problemàtica».

«La ciutat de l’Hospitalet viu dins la bombolla de preus abusius de lloguer. El número de desnonaments a la ciutat ha augmentat significativament. Cal destinar els pisos buits de la ciutat a l’actual situació d’emergència social. Hem de destinar-hi tots els recursos existents i a l’abast».


Antoni Garcia, cap de llista de la formació d’Esquerra Republicana també per a les properes municipals, ha volgut alhora donar importància al model econòmic de petit comerç a la ciutat, alhora que a remarcat voler fomentar la industrialització de la Carretera del Mig i dotar de recursos el sector biomèdic present a la ciutat.
En quant a la degradació del patrimoni històric municipal, Garcia ha dit que “cal defensar les arrels històriques de la ciutat; donat que l’Hospitalet no s’entèn sense la història present al carrer Xipreret, Can Trinxet, el Castell de Bellvís o Cal Trabal”

La formació d’esquerra republicana es reuneix periòdicament amb veïns dels diferents barris de la ciutat per conèixer de primera mà les problemàtiques veïnals i “recollir les seves queixes, propostes i posteriorment traslladar-les a l’ajuntament”.