L'Hospitalet de Llobregat

Totes les opinions

Antoni Garcia

4.500 milions d'euros de retallades

Els ciutadans de Catalunya fan un enorme esforç fiscal que cobra l'Estat en forma principalment de l'IRPF, l’IVA i l’Impost de Societats. Malgrat aquest esforç enorme la majoria de catalans, que paguem més de 35.000 milions d'euros a l’any, vivim situacions angoixants relacionades amb l'àmbit educatiu, sanitari i industrial… Aquesta situació és provocada pel dèficit fiscal que gira entorn del 8% del PIB, la qual cosa representa uns 16.

Antoni Garcia

Avancem cap a un nou país per a tothom

El suport dels ciutadans a Esquerra ens ha dut a ser segona força del Parlament i obtenir uns grans resultats a la ciutat de L’Hospitalet. Esquerra amb 21 diputats i mig milió de vots es converteix en la primera força de l’oposició, mentre els 8.772 vots (7,9%) a l’Hospitalet obren la porta a entrar amb força al Consistori. En aquesta nova legislatura la voluntat d’Esquerra Republicana de Catalunya és fer una oposició constructiva amb una voluntat d’arribar acords amb aquells partits que tinguin una agenda nacional clara i apostin per un canvi de política econòmica.

NI ESPOLI FISCAL, NI ESPOLI SOCIAL

Actualment l'Estat espanyol es queda amb el 40% dels impostos que paguem a Catalunya, que no tornen ni en forma d'inversions ni de serveis per la ciutadania. Més de 18.000 milions d'euros any, prop d'un 9% del PIB català, que és un llast per la nostra economia i posa en perill el desenvolupament del país. Aquest espoli fiscal suposa 2.250 euros menys per ciutadà a l’any, el que representa 9.

Antoni Garcia

Signa per la dació en pagament

A l’Hospitalet com arreu dels Països Catalans i de l’Estat Espanyol s’ha iniciat la recollida de signatures de l’ILP per la dació en pagament. Aquesta campanya impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i diverses organitzacions socials i sindicals té com objectiu superar les 500.000 signatures necessàries perquè es pugui debatre al Congrés dels Diputats la proposició de llei sobre la dació en pagament, la finalització des desnonaments i el lloguer social.

Antoni Garcia

Un tercer espai per canviar L'Hospitalet

La suma entre Esquerra i Els Verds-Esquerra Ecologista és una bona noticia per aquells que volem fer avançar un espai on conflueixen el municipalisme d’esquerres, l’ecologisme i el catalanisme amb vocació de fer L’Hospitalet una ciutat on viure-hi sigui més fàcil. Aquesta nova etapa de suma, té com objectiu ser l’embrió d’un canvi a L’Hospitalet. Una ciutat on l’hegemonia del PSC ha creat males pràctiques, allunyament del consistori de la ciutadania i la priorització de les pedres per sobre de millorar la qualitat de vida dels hospitalencs.

Antoni Garcia

La dreta està trencat la cohesió social

Certament la crisi global és crítica i no hi ha formules màgiques per combatre-la. Una crisi econòmica que afecta particularment a la zona euro i que amenaça d'enfonsar el projecte Europeu davant la ineficàcia de certa classe política que continua aplicant velles receptes que empitjoren encarà més la situació. Davant aquest fets que dia a dia es va agreujant, la retòrica política de curta volada ens vol fer creure que únicament podem sortir de la crisi si reduïm el dèficit.

Josep Huguet

I després de la vaga?

La vaga ha tingut un impacte superior a les anteriors. Precisament per això l’esquerra i el sindicalisme català han d’enfocar molt bé els nous passos. Els punts febles del moviment del dijous estan al si mateix de l’estratègia mobilitzadora a Catalunya. En ser una mera rèplica del moviment de rebuig a escala espanyola es perden les oportunitats de mobilitzar a amplis segments de treballadors amb mentalitat més moderada o a capes mitjanes que també estan patint els efectes de la crisi.