Llançà

Totes les notícies

Guisset ha de suspendre el ple de cartipàs municipal per un error del Govern

Cusí denuncia que han rebut la documentació referent als acords que s'havien d'aprovar, quinze minuts abans de l'inici de la sessió EMPORDA.INFO 21.06.2019 | 16:40 Els republicans han obligat al nou govern conformat per Junts per Llançà i PSC a suspendre la celebració del ple municipal de cartipàs municipal quan tot just havia començat, perquè la documentació i tota la informació dels acords que s'havien de debatre i votar no han estat enviades dintre el termini de dos dies d'antelació, tal i com marca la llei, sinó quinze minuts abans de l'inici de sessió. Segons un comunicat emès pels republicans, el portaveu d'ERC, Guillem Cusí, ha fet notar la seva protesta i malestar a l'alcalde, Francesc Guisset, que s'estava produint un defecte de forma. Després de consultar al secretari municipal, el socialista ha volgut continuar la sessió només mantenint el primer punt de l'ordre del dia. L'actual govern només ha pogut donar compte de les delegacions de competències de l'alcalde als regidors i han posposat els «acords d'organització i funcionament», que era el segon i últim punt de l'ordre del dia, per una nova sessió extraordinària el proper dijous 27 de juny a les 19h. El portaveu republicà ja va denunciar a les xarxes socials i personalment a l'alcalde el seu enuig per com s'havia començat la legislatura, convocant el ple del cartipàs per via telefònica mitjançant una funcionaria i per ordre del secretari general de l'ajuntament i no de l'alcalde. Cusí destaca que «comencen amb mal peu, malament en les formes, però també amb la imposició de l'horari del ple, degut a que dos quarts de dues del migdia no permet cap tipus de conciliació familiar ni laboral dels membres del plenari: donarem una nova oportunitat al nou govern davant aquesta actitud obstruccionista i irresponsable, però no en deixarem passar ni una».

ERC de Llançà reconeix la «impossibilitat» de generar un pacte de govern amb Junts

El grup de Guillem Cusí admet que la seva proposta a Junts de Núria Escarpanter i Claudio Grande d'Alternativa no ha prosperat SANTI COLL 08.06.2019 | 13:19 Ara fa just una setmana, la candidatura llançanenca d'ERC, encapçalada per Guillem Cusí, va fer pública la seva proposta de pacte de govern a Junts per Llançà i Alternativa amb la condició de deixar fora el PSC i tenir l'alcaldia durant quatre anys. Esquerra va fer aquesta proposta com a llista guanyadora de les passades eleccions municipals, en les quals va aconseguir quatre dels onze regidors del plenari. Les candidatures de Núria Escarpanter (Junts) i Francesc Guisset (PSC), en van sumar tres cadascuna i l'Alternativa de Claudio Grande va obtenir l'altre regidor que quedava. ERC ha emès un comunicat per anunciar que la seva proposta no ha prosperat, davant la ferma possibilitat que Junts i PSC reeditin el pacte de govern que han mantingut durant bona part de l'anterior mandat. Esquerra diu que "a aquestes alçades, hem d'admetre que no ens ha estat possible progressar en aquest escenari de treball, malgrat ho hem intentat". El comunicat sencer d'ERC Llançà "Des d'ERC Llançà volem transmetre les següents valoracions pel que fa al procés de contactes amb la resta de formacions polítiques del municipi, per configurar un nou govern per Llançà d'àmplia majoria, consens i estabilitat. La política és allò que ens permet conviure junts, malgrat ser diferents. Per això hem invocat des del primer moment un esperit constructiu del que el poble en pogués sortir el més beneficiat possible. Un pacte d'entesa entre les formacions d'ERC, Junts per Llançà i APL, que representi la major diversitat possible, en una oportunitat històrica per afrontar els grans reptes que a Llançà tenim per davant. A aquestes alçades, hem d'admetre que no ens ha estat possible progressar en aquest escenari de treball, malgrat ho hem intentat. Respectem els processos i tempos de cada formació política, com agraïm que els nostres siguin respectats, però els entenem com una cosa que sempre ha d'anar subordinada a posar els interessos del poble per davant.

ERC de Llançà proposa una gran aliança amb JxCat i APL

Els democrates consultaran a la militància la decisió Diumenge, 2 de juny de 2019 12:45h Redacció / Alt Empordà / Llançà ERC, guanyadora de les eleccions municipals a Llançà (Alt Empordà), amb Guillem Cusí al capdavant, van iniciar ahir una roda de contactes per tal de confeccionar el nou govern municipal. La trobada va servir per anunciar al PSC que no pensaven comptar amb ells per al nou Equip de Govern i van llençar una proposta per aglutinar a Junts per Catalunya (JxCat) i Alternativa per Llançà (APL) en una gran aliança. Aquesta proposta uniria els gairebé 1.800 vots que sumen les tres formacions i que suposen més del 70% de l'electorat, assolint una majoria absoluta de vuit regidors d'un consistori d'onze en total. Si bé els independents d'APL han acceptat la proposta, JxCat han assegurat que la traslladaran a la militància perquè decideixin. De ser acceptat Cusí retornaria a l'alcaldia en substitució de Pere Vila (JxCat) i ja han anunciat una "remodelació integral" del cartipàs municipal. El cap de llista i portaveu dels republicans Guillem Cusí, ha manifestat que “hem de treballar en positiu, volem oferir al poble de Llançà el govern més representatiu de la història i amb el màxim consens possible”.   Tant Junts per Llançà, com APL s’han emplaçat a trobar-se novament amb ERC per seguir negociant la proposta dels republicans.

ERC PREN LA INICIATIVA I PROPOSA UN GRAN ACORD DE CONSENS A JUNTS PER LLANÇÀ I APL

Els republicans van iniciar ahir la ronda de contactes amb les diferents formacions, que han tancat aquest mateix matí amb els socialistes, per comunicar-los la intenció d’encapçalar un gran govern sense la seva presencia.   La cerca d’un gran acord de consens i la confecció d’un govern plural, és el motiu que ha empès als republicans a encapçalar aquest projecte. La proposta consisteix en aglutinar els gairebé 1800 vots que sumen les tres formacions i que suposen més del 70% de l’electorat, vuit regidors dels onze del consistori.   Si bé, els independents d’APL han acceptat la proposta d’inici, els post convergents traslladaran aquesta a la seva militància.   El possible acord representaria els quatre anys d’alcaldia per ERC i una remodelació integral del cartipàs municipal.   El cap de llista i portaveu dels republicans Guillem Cusí, manifesta que “hem de treballar en positiu, volem oferir al poble de Llançà el govern més representatiu de la història i amb el màxim consens possible”.   Tant Junts per Llançà, com APL s’han emplaçat a trobar-se novament amb ERC per seguir negociant la proposta dels republicans.  

Acte de presentació del nostre alcaldable Guillem Cusí

El proper 5 d'abril a les 20:45 h serem a la Plaça Major per presentar el nostre alcaldable Guillem Cusí i el nostre projecte projecte per Llançà. Amb la presencia del Senador Jordi Martí i l'ex-Conseller Josep Hueguet. Us hi esperem! #LlançàAmbAccent #MunicipisRepublicans

PERE VILA DENEGA EL PLE EXTRAORDINARI SOL·LICITAT PER L’OPOSICIÓ SOBRE LA DENÚNCIA DE LA POLICIA LOCAL

El cap de l’oposició, Guillem Cusí, es va reunir amb el sindicat SAP-PL de la Policia Municipal per recollir les seves demandes.      Arran de la denuncia del passat mes de desembre de la Policia Municipal de Llançà en que s’alertava de greus mancances de material, de personal i a les dependències policials que suposen inseguretat i precarietat laboral per els agents, els grups de l’oposició d’ERC i APL van sol·licitar formalment un ple monogràfic per tractar la qüestió, tal i com preveu la Llei Municipal i de Règim Local, que estableix l’obligació de convocar ple extraordinari quan aquest sigui sol·licitat per, almenys, una quarta part del nombre de membres de la corporació.   La instància de ple extraordinari es va presentar per part dels republicans i el regidor d’APL el passat 31 de desembre. Segons estableix la llei, Pere Vila tenia 15 dies hàbils per convocar el ple. Però aquest dilluns, últim dia del termini, ha preferit denegar la convocatòria basant-se en subterfugis legals per no celebrar-lo “al no ser competència del Ple els assumptes inclosos a l’ordre del dia”.   Vila refusa el debat emparant-se en la llei, que disposa que és competència de l’alcalde “resoldre respecte peticions formulades per a la millora del servei”, punt en que discrepa l’oposició per que en tant que la competència sigui pròpia de l’alcalde, els fets denunciats són d’interès municipal i del propi ple.   Cusí denúncia els fets com a greus “no només són de gravetat els fets denunciats pel sindicat, sinó el fet que l’alcalde no vulgui resoldre la problemàtica mitjançant el debat. Però tant o més greu és la incompetència i inoperància del regidor d’Interior Francesc Guisset que ostenta el comandament superior de la Policia Local, i que ha menystingut la denuncia i el propi personal de la Policia. Tanmateix, Guisset va mentir en el passat ple al negar l’existència d’aquesta problemàtica, quan els fets denunciats ja existien, eren sabuts per la població i a més s’han agreujat des de que va assumir les competències d’Interior ara fa un any”.

ERC Llançà alerta del risc d'esfondrament a un carrer per esllavissada

Els veïns de 24 habitatges de Llançà podrien ser desallotjats si les esllavissades dels terrenys entre el carrer Ansel Clavé i Jacint Verdaguer van a més. ERC de Llançà ha alertat a l'Ajuntament de la situació de perill d'esfondrament en què es troben dos edificis. Una situació que afecta uns 24 immobles, així com el perill per als vianants en cas de nous ensorraments. Per això demanen actuacions immediates, segons han explicat en un comunicat. L'esfondrament de part d'aquest terreny, situat en una cota inferior al carrer, no ha estat un fet puntual. Es tracta d'una situació que s'ha repetit en aquestes últimes setmanes com a efecte dels forts episodis de pluges. Aquest és un terreny muntanyós en el que s'hi va practicar un rebaix per poder-hi adaptar una nova promoció de pisos annexa a la ja existent en el mateix carrer Jacint Verdaguer, però que porta anys desatès i sense cap actuació. Llançà ja va patir un episodi similar, a pocs metres de distància, al carrer Joanot Martorell. Els veïns d'un dels blocs de pisos varen ser desallotjats durant mesos quan el carrer es va enfonsar per segona vegada. El gener de 2006 varen patir la primera esllavissada causada per les obres d'uns edificis a l'altre banda del vial i també a un nivell inferior de la muntanya. Mentre s'intentava solucionar es va tornar a ensorrar. Guillem Cusí, el portaveu dels republicans, denunciava que "s'ha d'actuar de manera immediata, ja sigui reclamant a la propietat o al promotor de l'obra o que el propi Ajuntament actuï subsidiàriament. No es poden tornar a repetir les imatges de fa 12 anys de l'ensorrament del carrer de l'antic Hotel Maria Teresa. L'Ajuntament ha de posar per davant la seguretat dels veïns i actuar urgentment i amb contundència". EMPORDA.INFO - 12.12.2018 - 19:21