Llançà

Totes les notícies

ESQUERRA REPUBLICANA DE LLANÇÀ DENÚNCIA LA CONTRACTACIÓ A DIT D’UNA EMPRESA DE TREBALL TEMPORAL D’UN EXREGIDOR DE CIU

Els republicans també critiquen la manca de planificació en inversions i infraestructures, després d’una nova modificació de crèdit. Esquerra Republicana de Llançà denuncia que l’ajuntament hagi contractat els serveis de l’Empresa de Treball Temporal MANPOWER per a la contractació de personal eventual, dirigida per l’exregidor convergent Joan Carles Subirats. Els republicans consideren que, davant d’aquesta situació, plana l’ombra del dubte en quan a la imparcialitat per escollir les noves incorporacions. El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, afirma que “hi ha moltes ETT’s a la província. Que s’hagi escollit la que dirigeix l’exregidor convergent fa arrufar el nas. I sense criticar la vàlua i els mèrits dels nous contractats, és més que sospitós que un d’aquests sigui familiar de primer grau del propi Subirats”. D’altra banda, durant el plenari celebrat aquest dilluns 30 de juliol, Esquerra va posar a sobre la taula la manca de planificació en l’apartat d’inversions. “En quan a l’àmbit municipal s’actua posant pedaços, no segueixen el seu propi pressupost ni cap criteri raonable. Prioritzen la improvització i això fa que obres noves, arranjaments o reurbanitzacions necessàries i pressupostades es demorin sine die”, explica Cusí. Els republicans també van retreure al grup socialista que no treballessin a Madrid per les inversions promeses des de fa anys. “Ara que el PSC governa a Llançà i a Madrid, podrien haver fet quelcom per introduir les esmenes que el nostre grup va presentar als pressupostos generals de l’estat, en que es preveien quatre milions d’euros per la travessia i rotonda d’accés al municipi, llargament reclamada des de fa més de 20 anys, o les obres de millora de l’estació de tren”. A preguntes del grup d’ERC, el govern va reconèixer que enguany es torna a subministrar aigua a Cavas del Castillo de Perelada (Zona Garbet – Colera), tot i que el Restaurant Garbet ja ha tancat i ara només queda la finca de la família Mateu.

Anna Giralt, Simón Calsina i Guillem Cusí durant la sessió plenaria del dilluns 4 de juny de 2018.

Ple de juny de 2018: precs i preguntes, mocions, respostes, votacions i demès...

Us adjuntem l'ordre del dia del Ple ordinari del passat 4 de juny, les mocions i els precs i preguntes que el grup d'ERC vàrem realitzar. En el document adjunt trobareu totes les respostes, rèpliques i contrarèpliques de cadascuna de les intervencions. *Tanmateix us convidem a fer-nos arribar propostes, preguntes, precs i altres per treballar-ho de cares al proper ple ordinari. ORDRE DEL DIA 1.- Aprovació de l’acta anterior: Ple ordinari de data 9-4-2018 2.- Donar compte de Decret de delegació d'atribucions d'Interior. 3.- Donar compte de l'execució de les mocions des de gener de 2017. 4.- Donar compte del compliment de les obligacions d’informació de les dades de tresoreria i deute viu corresponent al 1r trimestre de 2018. 5.- Proposta de substitució del conveni de col.laboració de gestió cadastral . 6.- Modificació del Reglament intern de la Policia Local. 7.- Modificació puntual 20 del PGOU. 8.- Adhesió al Conveni marc per construir el centre de protecció i adopció d'animals. 9.- Moció de denúncia a la criminalització del CDR per l'estat espanyol. 10.- Moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l'atenció sanitària. 11.- Moció per a la defensa de drets de les dones víctimes d'agressions sexuals. 12.- Moció per a la protecció del corall vermell al litoral català. 13.- Assumptes urgents 14.- Precs i preguntes   PRECS I PREGUNTES DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC-AM AL PLE ORDINARI DE DILLUNS 4 DE JUNY DE 2018   1. Pregunta que realitza la regidora Anna Giralt:   Per tal sigui resposta per la regidoria pertinent, o en el seu cas per l’alcalde si correspon.   En base a la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la qual obliga a donar compte a la ciutadania, d’acord amb el principi de responsabilitat, de la seva activitat i de la gestió dels recursos públics, preguntem:   Per què el Portal de la Transparència de l’Ajuntament de Llançà està mancat de moltíssimes dades que haurien d’estar publicades, degut al seu interès públic i per obligació de la pròpia normativa?   2.

Els regidors d'ERC Llançà durant el ple del passat dilluns 4 de juny.

Esquerra Republicana de Llançà critiquen l’opacitat del nou govern en compliment de transparència

Els republicans també denúncien novament la pujada del 15% de la taxa d’escombraries. Esquerra Republicana de Llançà ha denunciat que la recollida orgànica al municipi s’hauria d’haver implementat fa sis mesos i així es va expressar durant el darrer plenari. Davant d’aquesta afirmació el regidor de serveis va admetre que no seria possible fins a finals de juny per a grans productors/industrials mentre que per la resta de ciutadans no s’implantaria fins l’últim trimestre de l’any. El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, afirma que “la pujada del 15% de la taxa és injusta perquè en l’exercici 2018 pagarem tots per un servei que no es donarà en la seva integritat, per a tots i en el període que correspondria”. D’altra banda, durant el plenari Esquerra va denunciar la manca de voluntat del govern per facilitar informació i l’opacitat com, per exemple, no publicar dades d’interès al portal de la transparència, incomplint així la Llei 19/2014. “No volen donar explicacions del que fan i deixen de fer, no volen publicar les declaracions d’activitats i bens dels electes, per posar un exemple entre moltíssims. Per altre, hem sol·licitat que es redacti un codi de conducta dels alts càrrecs, tal com han fet a la diputació. Però creiem que la proposta caurà en sac trencat, per la manca de voluntat del govern”, explica Cusí.   Diverses mocions Esquerra Republicana de Llançà va presentar diverses mocions que anaven de la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, a la defensa el model sanitari català  o a la universalització de l’atenció sanitària. Els republicans també han denunciat la criminalització dels CDR per part de l’aparell de l’Estat espanyol i el portaveu dels llançanencs va manifestar que “estan vulnerant els nostres drets civils i polítics com a ciutadans. Els CDR són una plataforma d’acció política absolutament legítima i pacífica, s’està coartant la llibertat de manifestació i expressió”.

Esquerra Republicana de Llançà denúncia que Pere Vila cedeix sota la pressió del PSC i atorga més competències a Guisset

Esquerra Republicana de Llançà ha denunciat que l’alcalde del municipi, Pere Vila, ha cedit a la pressió del PSC atorgant-li més competència al seu portaveu, Francesc Guisset. Els republicans no entenen aquesta decisió per part d’algú que es postula per ser el futur delegat del govern a Girona després que el secretari general dels socialistes insultava obertament el president Quim Torra titllant-lo de racista, supremacista o comparant-lo amb la ultradreta de Vox. Des de Llançà afegeixen a tots aquests despropòsits les declaracions d’Alfonso Guerra explicant que “ara tenim un president de la Generalitat que parla exactament igual que un nazi. Però no, diem que és supremacista, no sigui que s'enfadi. És nazi, és així...”. El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, argumenta que “més enllà de desmarcar-se o fer qualsevol tipus de crítica com han fet altres socialistes com Josep Fèlix Ballesteros, el PSC llançanenc avala amb el silenci la reacció del seu partit. I si Guisset s’empassava el gripau de seguir a govern sense alcaldia, ara és Vila qui s'empassa el gripau en no actuar davant el posicionament dels socialistes”. En aquesta línia, aquest dilluns Vila ha comunicat la delegació de les atribucions d’Interior a Guisset. “Aquesta cartera sempre ha estat en mans de l’alcaldia i, per aquest motiu, no s'entén la seva delegació fora de la compensació per no haver entregat la vara ara farà dos mesos”. Cal recordar que el PSC llançanenc es va quedar al govern municipal tot i el trencament del pacte amb el PDeCAT. Cusí afegeix que “lamentem profundament que mantingui el PSC a govern. Qui es postula com a home fort del president a Girona, com a futur delegat del govern, no pot deixar impune l'actitud dels socialistes. Però el que és més llastimós i greu, és que a més, li entregui gratuïtament la cartera d'interior deixant el control i la seguretat ciutadana en mans del 155”.  Esquerra ja va manifestar en un comunicat que la solució de no cedir l'alcaldia a Guisset i voler mantenir-lo al govern era “una decisió purament estètica que no resolia la qüestió de fons”.

Guillem Cusí candidat per ERC Llançà a les Municipals 2019

El migdia del darrer dissabte 26, la secció local d’ERC Llançà va escollir en assemblea i per unanimitat la proposta de Guillem Cusí per encapçalar la candidatura de les properes municipals. Coincidint exactament amb la data en que es celebraran els comicis -diumenge 26 de maig de 2019- Guillem Cusí va aprofitar la seva proclamació com a candidat per oferir una breu ponència sobre els seus objectius. Cusí va començar la seva intervenció agraint als seus companys/es el suport rebut, així com la cohesió i treball que s’ha dut a terme els darrers anys, fent menció especial als altres regidors del grup municipal, Simon Calsina i Anna Giralt. També va valorar la situació política actual del poble: “Malgrat el descrèdit actual de la política municipal a Llançà, i aquells que l’han desacreditat per culpa de la seva actuació, crec que hem de reivindicar com mai que es tracta d’una activitat noble, de servei i que nosaltres aportem més que ningú aquests valors. També crec que és el moment de reivindicar els projectes il·lusionadors, la capacitat i la voluntat d’escoltar, parlar i debatre amb els llançanencs i llançanenques”. En aquest sentit, Cusí va emfatitzar la gran motivació amb que assumeix aquest repte, i que suposa obrir una nova etapa per a l’equip d’ERC Llançà, per tal d’oferir un projecte el més exigent i beneficiós possible per a les veïnes i veïns del poble. L’experiència obtinguda fruit de governar l’Ajuntament permetrà elaborar un programa amb perspectives més profundes i reals: “Vàrem poder treballar noves iniciatives, iniciar nous projectes quan governàvem i la majoria d’ells ni tant sols varen veure la llum. Ara cal un nou impuls. Llançà té moltes potencialitats per explotar i per gaudir. També ens cal un ajuntament més àgil, més eficaç, que escolti més. Hem de prioritzar la identitat de Llançà com a capital de la Mar d’Amunt i com el gran municipi que som: una identitat basada en un comerç de proximitat i qualitat, en la reivindicació de la nostra història, en la conservació del nostre patrimoni, amb un model urbanístic i turístic propi.

ERC inicia accions parlamentàries per aturar les llicències per pescar corall vermell

Representants polítics d'Esquerra Republicana de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Maresme s'han trobat aquets dilluns al cap de Begur per mostrar el rebuig al decret emès per la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient i que atorga 12 noves llicències per capturar corall vermell entre Begur i Arenys de Mar. Als alcaldes i regidors republicans els han acompanyat la diputada Mònica Palacín i la senedora Elisenda Pérez. Des del Parlament estan treballant ja en una moció que Esquerra presentarà als Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions a l'espera que es formi govern a la Generalitat i es convoqui la primera comissió de Medi Ambient. Des de Madrid han explicat que ja s'han presentat una bateria de preguntes que el govern espanyol ha de respondre, també han demanat la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáez de Santamaria i finalment han presentat esmenes als pressupostos generals de l'Estat. Des del món local confien que la feina supramunicipal per aturar la captura de corall a la Costa Brava tingui conseqüències positives i recorden que el govern espanyol ha obviat tots els informes d'experts internacionals que afirmen que el corall vermell està en perill d'extinció.