Llançà

Totes les notícies

PRESENTACIÓ DEL CANDIDAT A L'ALCALDIA

El proper divendres 10 d'abril de 2015, ERC presenta el seu candidat a l'alcaldia i la candidatura. Des d'aquí us volem avançar els quatre primers llocs de la llista per a les properes eleccions municipals. 1. Guillem Cusí i Batlle 2. Simon Calsina i Comorera 3. Anna Giralt i García 4. Thais Gómez i Pol Us hi esperem a tots i totes per conèixer amb detall el nostre projecte i la nostra gent!

DEBAT SOBRE TURISME, COMERÇ I PROMOCIÓ ECONÒMICA

Ponents: Guillem Cusí i Batlle Regidor d'ERC Llançà i candidat a l'alcaldia Josep Huguet i Biosca Exconseller de la Generalitat de Catalunya Joan Company i Agustí Exregidor de Turisme i empresari del sector turístic Joan Pacareu i Granollers President de l'Associació de Comerciants de Llançà

LLANÇÀ PER FER - RESULTATS

Recordeu l'enquesta que vam fer mesos enrere, repartint urnes i butlletes per tot el poble? Volem compartir els resultats amb vosaltres, i aquí els teniu! Les conclusions i les propostes seleccionades són dallò més interessants! però sabem que en teniu moltíssimes més. Ens les podeu fer arribar a llancaperfer@gmail.com, per facebook, twitter o, ben aviat, presencialment. A nosaltres ens ha servit molt per redactar el programa electoral. Gràcies de nou per participar i seguim!  

La IAEDEN-Salvem l´Empordà qüestiona una nova urbanització a Llançà

  La IAEDEN-Salvem l´Empordà ha al·legat contra una nova urbanització a Llançà, un projecte que segueix la fal·lera urbanitzadora que va patir tota la costa fins a l´esclat de la bombolla immobiliària. Aquest projecte preveu 90 cases dalt la muntanya, amb un fort impacte visual i tocant els límits del Parc Natural de cap de Creus. L´entitat ha presentat un recurs de reposició contra aquest projecte que ve de lluny, l´Ajuntament el va aprovar a l´estiu de 2013, però que tot just es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Girona el passat novembre. Es tracta del projecte d´urbanització anomenat Pla de Millora Urbana (PMU)-3 Super Fener, sol·licitat per la Junta de Compensació Super Fener, i que pretén ocupar un dels pocs espais no urbanitzats que queden al límit sud del terme municipal de Llançà. El Pla general de Llançà del 2002 qualifica el sector afectat de sòl urbà i hi permetria la construcció de fins a 90 habitatges, però la IAEDEN-Salvem l´Empordà, en el recurs presentat, defensa que els terrenys no reuneixen els requisits d´aquesta qualificació. El sector en qüestió té 81.386 m2 i delimita a l´est amb la carretera que uneix Llançà i el Port de la Selva, al sud i oest amb el Parc Natural de Cap de Creus i al nord amb la part ja existent de la urbanització Super Fener. Segons el projecte de la Junta de Compensació Super Fener, ja hi ha deu parcel·les edificades, però tècnics de la IAEDEN-Salvem l´Empordà han comprovat sobre terreny que més enllà d´aquestes no s´ha realitzat cap mesura d´urbanització (carrers asfaltats, enllumenat públic, etc.) en el sector. En el seu recurs conclouen, així, que la classificació de sòl urbà és errònia i insta a les administracions de modificar el POUM vigent i canviar la classificació a sòl no urbanitzable.

Llançà perdrà dos regidors a les eleccions municipals

La diferència de població també provoca que quatre consistoris de la província guanyin en conjunt vuit edils   La variació del nombre d'habitants pot provocar, entre altres efectes, un canvi en la quantitat de regidors que forma un plenari municipal. I això és el que succeirà a 10 localitats de la província de Girona. El fet és que, segons les dades del padró de l'1 de gener del 2014, que es van publicar oficialment la setmana passada, hi ha una desena de poblacions que se situen per sobre o per sota del llindar d'edils que, de moment, ocupen. Així, dels 1.937 regidors que actualment disposen els 221 municipis de la província de Girona, se'n perdran sis. Això si es tenen en compte les últimes xifres del padró, que estableixen que a les properes eleccions locals –que es preveuen per al 24 de maig del 2015– es disputaran 1.931 edils als consistoris gironins. En concret, dels 10 plenaris que canviaran el seu nombre de regidors, sis ajuntaments en perden i els altres quatre en guanyen. Pel que fa a la disminució d'edils, es produirà als consistoris de Boadella, Crespià, Llançà, Ogassa, Roses i Sant Martí Vell, mentre que l'augment es registrarà a Celrà, Madremanya, Riudellots de la Selva i Ullastret. En conjunt, els sis ajuntaments que baixen de llindar perdran 14 regidors. En canvi, els quatre consistoris gironins que pugen, guanyaran vuit edils després de les eleccions municipals de l'any vinent. La variació més significativa tindrà lloc a Roses. El motiu és que als comicis locals del 2011, aquesta localitat –segons les dades del padró del 2010– disposava de 20.418 habitants. En canvi, el padró del 2014 determina que Roses compta amb 19.600 ciutadans. Això provoca una modificació en la quantitat d'edils, perquè a partir de 20.000 habitants els plenaris tenen 21 regidors, mentre que si estan per sota d'aquest llindar es queden amb 17. Per tant, Roses perdrà quatre edils una vegada s'hagin celebrat les eleccions municipals del maig.

LLANÇÀ PER FER

Llançà 2015: Eleccions Municipals   Un grup de llançanencs i llançanenques estan treballant il·lusionadament en un programa electoral que agradi i representi a la majoria de veïns/es del poble. Per aquest motiu et proposem:  Mira el revers de la butlleta, emplena el petit qüestionari i escriu les teves propostes dins del requadre.    Emplena tantes butlletes com creguis convenient i introdueix-les dintre de les urnes disposades arreu del poble (Passeig Marítim, esplanada CEIP Pompeu Fabra, Plaça Major, comerços i locals).   El període de participació serà del 15 al 21 de desembre a qualsevol hora del dia; les urnes sempre hi seran.   Si vols conèixer i/o rebre informació sobre el projecte, deixa la teva adreça de correu electrònic sota el requadre i segueix-nos a twitter a través de @llancaperfer o utilitzant el hashtag #LlançàPerFer.     Em considero ben informat/da sobre el que succeeix al municipi i a l’Ajuntament:   [  ] Totalment d’acord               [  ] Més o menys d’acord                      [  ] En desacord   Crec que Llançà pateix un estancament des de fa anys:   [  ] Totalment d’acord               [  ] Més o menys d’acord                      [  ] En desacord   M’agrada el meu poble, però hi han coses que requereixen un canvi profund:   [  ] Totalment d’acord               [  ] Més o menys d’acord                      [  ] En desacord  

El port de Llançà , amb a la part esquerra de la imatge, la ubicació de la llotja de peix

COMENCEN LES OBRES D’ADEQUACIÓ DE LA LLOTJA DEL PEIX DE LLANÇÀ

 A mitjans de 2013 Guillem Cusí i Guillem Company, alcaldable i president d’ERC Llançà, juntament amb el diputat Roger Torrent es varen reunir amb representants del món local entre ells el president de la confraria de pescadors de Llançà Antonio Negre. La reunió, que va ser molt positiva en tot el que es va tractar, va servir també per a recollir inquietuds i peticions. Entra aquestes hi havia la reclamació de “desencallar” la situació de desatenció envers les obres previstes a la confraria i demanar la inclusió de la partida pressupostaria dins el pressupost 2014, per l’adequació de la llotja malmesa pel temporal de 2008.        Comença l'adequació de la llotja de Llançà, malmesa pel temporal del 2008 Des del 2009 la subhasta de peix de Llançà s'ha anat realitzant en una nau prefabricada Les obres, d'un pressupost de 191.000 euros, duraran 6 mesos    Aquesta setmana s'han iniciat les obres de remodelació de la llotja de pescadors del port de Llançà. La llotja va quedar afectada pel temporal del 28 de desembre del 2008 i des del 2009 la subhasta i l'expedició de peix s'ha realitzat en una nau prefabricada. Paral·lelament s'han anat fent obres (es va fer el dic exterior) i des de l'estiu del 2013 les parets de l'edifici inicial que havien estat destruïdes tornaven a ser aixecades. Ara, Ports de la Generalitat hi invertirà 191.000 euros en unes obres a executar en sis mesos. A banda d'adequar l'edifici d'acord amb la normativa vigent, les obres comprenen la remodelació de les parets i la coberta, així com la col·locació de nous paviments, revestiments, tancaments i serveis. També es farà una sala de subhasta amb grades noves, una cabina per a ús veterinari, zones per a la manipulació i l'expedició del peix, sales de refrigeració, una zona per a la neteja de les caixes de peix i magatzems. A més, es crearà un circuit per als visitants, de manera que es pugui veure la subhasta del peix sense interferir en la feina que s'hi fa.

ERC Llançà presenta al•legacions al PRUG del Cap de Creus

Les al·legacions demanen la retirada del PRUG i la reformulació d’aquest a partir de la prèvia constitució de l’òrgan de participació que hauria de servir per a redactar-los des del consens territorial: el Consell de Cooperació, previst en el Pla especial i en la llei de creació del Parc del Parc de 1998.   No haver creat mai aquest òrgan és incomplir la mateixa normativa i desaprofitar una eina per cercar el consens i desenvolupar el pla d’usos amb garanties d’èxit.   El diputat Roger Torrent va explicar divendres passat en roda de premsa  que “no podem entendre que la Generalitat hagi optat, amb relació a la fórmula de protecció del PRUG del cap de Creus, per la via menys sensata: publicar unilateralment l’aprovació inicial de la figura de protecció, sense haver treballat ni consensuat amb el territori”   Per la seva banda el regidor Guillem Cusí matisava que “demanarem a través del nostre diputat, la paralització del PRUG i que es reformuli de nou amb la participació de tots els agents econòmics i socials implicats”  

Barques fondejant a Cadaquès , una de les activitats que el PRUG pretén limitar

ERC també vol que es retiri el pla d'usos marins del Parc del Cap de Creus

"No es pot gestionar el Parc del Cap de Creus com si fos una piscina municipal”, diu Santi Sanés, regidor d'ERC de Cadaqués. Els republicans presentaran al·legacions conjuntes als municipis de Cadaqués, Roses, el Port de la Selva, Llançà i Portbou per demanar que es retiri el pla rector d'usos marins del cap de Creus (PRUG), actualment en curs de tramitació, i que se'n redacti un de nou amb la participació de territori. Per garantir aquest consens del territori demanen que es reactivi el consell de cooperació, un òrgan previst en el pla especial i en la llei de creació del parc l'any 1998 i que pràcticament no s'ha reunit mai. “Aquest PRUG neix malament; s'ha d'aturar i s'ha de replantejar amb la participació de tots els agents locals”, va explicar ahir a Figueres, el diputat Roger Torrent, envoltat dels representants republicans dels municipis costaners. Tots van coincidir a dir que no es defineixen en contra d'una necessària regulació del parc, sinó en contra de la manera com s'està plantejant. El més contundent, però, va ser el regidor de Cadaqués, que va recalcar que el seu poble seria el més afectat pel PRUG que ha presentat la conselleria d'Agricultura: “A Cadaqués gairebé tota la gent que hi ve té una barca, i aquest PRUG només té un afany recaptatori; limitar-ho i que es pagui per boies és inviable”, diu Santi Sanés. Els representants d'ERC també reclamen que el termini per presentar al·legacions s'allargui per garantir que tot el territori pugui intervenir-hi, un termini que en principi es tanca el dimarts 25 de novembre.     El sector nàutic s'ha reunit amb el conseller Pelegrí L'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) ha obtingut en una reunió recent el compromís del conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, de refer el pla rector d'ús i gestió (PRUG) del cap de Creus perquè inclogui “les necessitats dels sectors implicats i del territori”. En un comunicat, Jordi Senties, president d'Adin, manifesta que ha transmès al conseller Pelegrí la preocupació i el rebuig del PRUG pel sector nàutic, tant pel seu contingut com perquè s'ha elaborat “sense tenir en compte les entitats arrelades al territori ni amb els sectors econòmics implicats”.