Llançà

Totes les notícies

Dia del debat de moció de censura

ERC de Llançà no entén que el PSC “s’empassi el gripau”

El portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament de Llançà, Guillem Cusí, afirma que “ningú entén el comportament del socialistes [els seus representants en el ple del l’Ajuntament de Llançà], que s’empassen el gripau per poder continuar al govern sense l’alcaldia per tacticisme polític”. Cusí va lamentar que el portaveu del PSC, Francesc Guisset, hagués aprofitat una moció presentada per ERC en què es demanava l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i es denunciava la deriva antidemocràtica de l’Estat per afirmar que ERC havia estat culpable que ell [Francesc Guisset] no fos alcalde perquè van demanar que Pere Vila (PDeCAT) prescindís dels “socis del 155” [en referènciaal PSC].

Reducció del deute durant l'etapa de govern d'ERC Llançà i de la Conselleria d'Hisenda amb Oriol Junqueras

Esquerra Republicana alerta de la manca d’inversió a Llançà

Els republicans recorden que si s’ha tancat l’exercici 2017 amb mig milió de superàvit és perquè... El grup municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Llançà ha alertat de “la preocupant manca d’inversió que està patint el municipi”. En aquesta línia, els republicans recorden que, a finals d’any i a petició d’ERC, el govern ja va informar que en moltes partides el grau de compliment de la despesa no assolia tan sols el 50%. Aquest produeix un “fals estalvi”  que no és fruit d’una bona gestió i d’una reducció de les despeses, sinó de “no haver aplicat allò que estava pressupostat”. El portaveu llançanenc d’Esquerra, Guillem Cusí, recorda que quan ERC era a l’alcaldia, el 2016 el superàvit va ser exactament el mateix (514.366,25€ el 2016 per 522.883,21€ el 2017) però que en aquell cas va ser el resultat “del compliment del pressupost més una dura tasca de reducció i contenció de les despeses, que va comportar un diferencial de 300.000€ envers el 2015”. “No han aprofitat cap de les polítiques que vam implantar per a la reducció i contenció de costos i per un major aprofitament de la despesa pública. Han tingut algun encert, de ben segur, però de la mateixa manera que un rellotge sense piles marca l’hora bé dos cops al dia, és a dir, sense fer res”, argumenta Cusí.   Moció per l’alliberament dels presos polítics Durant el darrer plenari, des d’ERC es va impulsar una moció que demanava  l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i denunciava la deriva antidemocràtica de l’Estat. Es va aprovar amb els vots favorables del PDeCAT i ERC i amb l’abstenció del grup socialista i APL. Cusí lamenta que el portaveu socialista, Francesc Guisset, aprofités la moció per afirmar que Esquerra havien estat els culpables d’haver perdut l’oportunitat de ser alcalde, per haver vulnerat els seus drets quan els republicans varen demanar a Pere Vila de prescindir dels socis del 155.

Guillem Cusí donant la mà a Pere Vila durant el relleu després de la moció de censura

ERC de Llançà donarà suport al trencament del pacte però no entrarà al govern

ddg | llançà 08.02.2018 | 09:15 Esquerra «garantirà la governabilitat» i es farà «corresponsable» si es dissol l'acord. El PDeCAT hauria de cedir l'alcaldia al PSC a finals de març El possible trencament del pacte entre el PDeCAT i el PSC a Llançà i pel qual el proper 29 de març s'havia de produir el relleu en l'alcaldia, que passaria del demòcrata Pere Vila, al socialista, Francesc Guisset, compta amb el suport d'ERC. El grup municipal a l'oposició i encapçalat per l'exalcalde Guillem Cusí, a qui Vila i Guisset van expulsar de l'alcaldia amb una moció de censura el gener del 2017, s'alinea amb el PDeCAT, però sense entrar a govern. La situació política a Catalunya estar passant factura a l'Ajuntament de Llançà i el partit ja ha comunicat a l'alcalde Pere Vila que el pacte amb el PSC no es podria mantenir. Per l'exalcalde Cusí i portaveu d'ERC, el trencament s'hauria d'haver produït «el mateix dia de l'empresonament dels Jordis i els representants polítics». I és que a més de les pressions del mateix PDeCAT, Vila també n'hauria rebut d'ERC. Els republicans donaran suport a la dissolució del pacte «amb el compromís de garantir la governabilitat del poble» i asseguren que es faran «corresponsables» del trencament. Tot i això, Esquerra rebutja entrar a formar govern amb el PDeCAT, amb el qual han mantingut importants desavinences. Cusí va retreure en el ple de dilluns la «falta de posicionament» fins ara de Vila, a qui acusa de no actuar en els debats entre republicans i socialistes quan han presentat mocions sobiranistes.«Per aquest motiu se'ns fa estrany que ara el PDeCAT esgrimeixi arguments o excuses ideològiques de país, quan en cap moment havien defensat aquesta posició ni s'havien enfrontat amb els seus socis de govern», diu Cusí. La decisió sobre el futur del pacte està en mans de les bases del PDeCAT, que decidiran sobre tres escenaris: mantenir l'actual acord pel qual l'alcaldia passarà al PSC el 29 de març, conservar tots els acords excepte la cessió de l'alcaldia o trencar completament la relació.

ERC presenta la candidatura de Llançà

Divendres al vespre, a la Casa del Mar de Llançà, es va presentar la candidatura d’ERC-AM per a les properes eleccions municipals, que, encapçalada pel candidat Guillem Cusí, també integra els grups d’ICV i Unió Llançanenca. En una sala plena de gom a gom, Cusí va explicar les propostes i els objectius de la candidatura per al poble. Abans havien presentat l’acte Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i diputat al Parlament per ERC; Simó Calsina, el número dos i representant d’ICV, i Anna Giralt, la número tres i representant d’Unió Llançanenca (ULL). Torrent va parlar dels valors que ERC aporta al municipalisme: les polítiques d’esquerres, el republicanisme i la contribució des dels municipis al procés d’independència. Calsina i Giralt van resumir el procés de confluència dels tres grups fins a unir-se en una sola candidatura que vol oferir el màxim per al poble i convertir-se en una autèntica alternativa govern. Per la seva banda, Guillem Cusí va desgranar els tres grans eixos que articulen el programa de la candidatura, que són participació, transparència i benestar. Tal com va afirmar Cusí, “volem un ajuntament amb les parets de vidre”. El candidat d’ERC també va destacar la sostenibilitat, la necessitat d’una inversió racional i l’impuls al turisme, el comerç, la pesca i la promoció econòmica. Finalment, els membres de la candidatura d’ERC-ICV-ULL i el nombrós públic assistent van intercanviar impressions, consultes i propostes al voltant d’un pica-pica. ... var cpo = []; cpo["_object"] ="cp_widget_6eddf16a-4e17-4288-a9d1-2bbfc6f25fd1"; cpo["_fid"] = "AcNAyesFSW1b"; var _cpmp = _cpmp || []; _cpmp.push(cpo); (function() { var cp = document.createElement("script"); cp.type = "text/javascript"; cp.async = true; cp.src = "//www.cincopa.com/media-platform/runtime/libasync.js"; var c = document.getElementsByTagName("script")[0]; c.parentNode.insertBefore(cp, c); })(); Powered by Cincopa Video Hosting for Business solution.

PRESENTACIÓ DEL CANDIDAT A L'ALCALDIA

El proper divendres 10 d'abril de 2015, ERC presenta el seu candidat a l'alcaldia i la candidatura. Des d'aquí us volem avançar els quatre primers llocs de la llista per a les properes eleccions municipals. 1. Guillem Cusí i Batlle 2. Simon Calsina i Comorera 3. Anna Giralt i García 4. Thais Gómez i Pol Us hi esperem a tots i totes per conèixer amb detall el nostre projecte i la nostra gent!

DEBAT SOBRE TURISME, COMERÇ I PROMOCIÓ ECONÒMICA

Ponents: Guillem Cusí i Batlle Regidor d'ERC Llançà i candidat a l'alcaldia Josep Huguet i Biosca Exconseller de la Generalitat de Catalunya Joan Company i Agustí Exregidor de Turisme i empresari del sector turístic Joan Pacareu i Granollers President de l'Associació de Comerciants de Llançà

LLANÇÀ PER FER - RESULTATS

Recordeu l'enquesta que vam fer mesos enrere, repartint urnes i butlletes per tot el poble? Volem compartir els resultats amb vosaltres, i aquí els teniu! Les conclusions i les propostes seleccionades són dallò més interessants! però sabem que en teniu moltíssimes més. Ens les podeu fer arribar a llancaperfer@gmail.com, per facebook, twitter o, ben aviat, presencialment. A nosaltres ens ha servit molt per redactar el programa electoral. Gràcies de nou per participar i seguim!  

La IAEDEN-Salvem l´Empordà qüestiona una nova urbanització a Llançà

  La IAEDEN-Salvem l´Empordà ha al·legat contra una nova urbanització a Llançà, un projecte que segueix la fal·lera urbanitzadora que va patir tota la costa fins a l´esclat de la bombolla immobiliària. Aquest projecte preveu 90 cases dalt la muntanya, amb un fort impacte visual i tocant els límits del Parc Natural de cap de Creus. L´entitat ha presentat un recurs de reposició contra aquest projecte que ve de lluny, l´Ajuntament el va aprovar a l´estiu de 2013, però que tot just es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Girona el passat novembre. Es tracta del projecte d´urbanització anomenat Pla de Millora Urbana (PMU)-3 Super Fener, sol·licitat per la Junta de Compensació Super Fener, i que pretén ocupar un dels pocs espais no urbanitzats que queden al límit sud del terme municipal de Llançà. El Pla general de Llançà del 2002 qualifica el sector afectat de sòl urbà i hi permetria la construcció de fins a 90 habitatges, però la IAEDEN-Salvem l´Empordà, en el recurs presentat, defensa que els terrenys no reuneixen els requisits d´aquesta qualificació. El sector en qüestió té 81.386 m2 i delimita a l´est amb la carretera que uneix Llançà i el Port de la Selva, al sud i oest amb el Parc Natural de Cap de Creus i al nord amb la part ja existent de la urbanització Super Fener. Segons el projecte de la Junta de Compensació Super Fener, ja hi ha deu parcel·les edificades, però tècnics de la IAEDEN-Salvem l´Empordà han comprovat sobre terreny que més enllà d´aquestes no s´ha realitzat cap mesura d´urbanització (carrers asfaltats, enllumenat públic, etc.) en el sector. En el seu recurs conclouen, així, que la classificació de sòl urbà és errònia i insta a les administracions de modificar el POUM vigent i canviar la classificació a sòl no urbanitzable.

Llançà perdrà dos regidors a les eleccions municipals

La diferència de població també provoca que quatre consistoris de la província guanyin en conjunt vuit edils   La variació del nombre d'habitants pot provocar, entre altres efectes, un canvi en la quantitat de regidors que forma un plenari municipal. I això és el que succeirà a 10 localitats de la província de Girona. El fet és que, segons les dades del padró de l'1 de gener del 2014, que es van publicar oficialment la setmana passada, hi ha una desena de poblacions que se situen per sobre o per sota del llindar d'edils que, de moment, ocupen. Així, dels 1.937 regidors que actualment disposen els 221 municipis de la província de Girona, se'n perdran sis. Això si es tenen en compte les últimes xifres del padró, que estableixen que a les properes eleccions locals –que es preveuen per al 24 de maig del 2015– es disputaran 1.931 edils als consistoris gironins. En concret, dels 10 plenaris que canviaran el seu nombre de regidors, sis ajuntaments en perden i els altres quatre en guanyen. Pel que fa a la disminució d'edils, es produirà als consistoris de Boadella, Crespià, Llançà, Ogassa, Roses i Sant Martí Vell, mentre que l'augment es registrarà a Celrà, Madremanya, Riudellots de la Selva i Ullastret. En conjunt, els sis ajuntaments que baixen de llindar perdran 14 regidors. En canvi, els quatre consistoris gironins que pugen, guanyaran vuit edils després de les eleccions municipals de l'any vinent. La variació més significativa tindrà lloc a Roses. El motiu és que als comicis locals del 2011, aquesta localitat –segons les dades del padró del 2010– disposava de 20.418 habitants. En canvi, el padró del 2014 determina que Roses compta amb 19.600 ciutadans. Això provoca una modificació en la quantitat d'edils, perquè a partir de 20.000 habitants els plenaris tenen 21 regidors, mentre que si estan per sota d'aquest llindar es queden amb 17. Per tant, Roses perdrà quatre edils una vegada s'hagin celebrat les eleccions municipals del maig.