Llançà

Totes les notícies

ERC de Llançà denúncia una nova ‘cacicada’ de l’alcalde Vila i l’equip de govern de CiU

El ple ordinari d’ahir es va aprovar provisionalment la Modificació d’Ordenances Fiscals, amb els únics vots favorables del govern, però aquesta aprovació no va estar exempta de polèmica. Sense coneixement dels grups de l’oposició el grup de CiU va esmenar el seu propi dictamen en mig del ple, per tal d’incloure la modificació de l’Ordenança Fiscal 2.1 referent a l’IBI. Cusí manifesta que ‘no ens han deixat veure el contingut del dictamen ni l’informe de la interventora per veure si tot s’ajusta a la legalitat. És una vergonya com actua aquest govern, amb nocturnitat i alevosia’. La regidora d’hisenda havia informat prèviament en comissió informativa la intenció de portar al ple l’esmentada modificació, amb el preàmbul que se’ns facilitaria tota la informació abans de finals de la setmana passada. Això no ha estat així. No s’ha facilitat cap informació ni per part del govern, ni del secretari municipal ni dels propis serveis econòmics de l’ajuntament. Fins que el passat dissabte quan la Cap dels serveis econòmics ens informava via correu electrònic "Per indicació del Sr Alcalde, us comunico que es presentarà el dictamen al Ple de la modificació de l’Ordenança Fiscal número 2.1, amb un tipus impositiu del 0,65%, que correspon a una reducció en ingressos per l’impost de béns immobles equivalent a uns 60.000.€, intentant així , segons càlculs estimats, aproximar-se al resultat pressupostari de finals de 2014, amb la reducció de l’IBI per a 2015, amb el mateix import". Aquests fets han impedit que puguem presentar al·legacions, propostes i fins i tot ens ha impedit l’estudi del propi dictamen al no poder ni consultar aquest. Cusi ha explicat que ‘CiU només vol treure el titular de que han baixat novament l’IBI, quan en realitat la baixada serà d’un irrisori 1%, precedit d’un pujada del 10% anual i acumulable des del 2006 fins l’any passat. ERC no és pot conformar només amb això’.

ERC de Llançà critica que es facin obres a l'estiu

En el ple de la setmana passada de Llançà es va aprovar una modificació de crèdits, amb els únics vots favorables de l'equip de govern, per finançar les obres d'arranjament de la nova façana marítima. Unió Llançanenca-ERC denuncia la manca de participació i transparència en el projecte d'aquestes obres, que tindran un cost de 300.000 euros i que qualifiquen de “nou nyap de cara a les eleccions municipals”. En un comunicat, el portaveu d'ERC, Guillem Cusí, critica que aquestes obres ja s'hagin iniciat en plena temporada estival, amb les conseqüències que comporta arranjar els carrers “en l'època de l'any en què aquests són més concorreguts per vilatans i turistes”. Cusí denuncia una manca de sensibilitat alhora de fer les coses i una falta de previsió que, segons ell, denota “la incompetència del govern”.

ERC presenta una candidatura unitària d'esquerres a Llançà

LLANÇÀ | DDG ERC va presentar ahir a Llançà una candidatura unitària d'esquerres que busca ser l'alternativa a l'actual govern de CiU. La llista comptarà amb membres d'ICV i Unió Llançanenca, i també amb el suport de Nova Esquerra de Catalunya. L'acte va comptar amb la presència de representants de les diferents formacions, com Teresa Jordà, diputada al Congrés per ERC; Jaume Bosch, diputat al Parlament per ICV; David Pujol, president comarcal d'ERC; Montse Escútia; coordinadora comarcal d'ICV; Thaïs Gómez, representant de la plataforma d'independents d'ULL; i Magda Casamitjana, representant de Nova Esquerra.  La llista estarà encapçalada per Guillem Cusí, que remarcava que "aquest projecte ha de ser integrador i obert". Durant l'acte, tant Cusí com Anna Maria Pujol, també representant de la formació, van destacar que cal un Llançà amb més cultura democràtica, una política transparent, valenta i al servei de l'interès de la majoria". Cusí també va valorar que aquesta no ha de ser una candidatura per anar contra CiU, sinó per oferir una alternativa als ciutadans després de molts anys. "Creiem que el seu és un projecte que ha caducat i que cal una alternativa", va exposar.