Llançà

Notícia

Esquerra Republicana de Llançà denúncia que Pere Vila cedeix sota la pressió del PSC i atorga més competències a Guisset

Esquerra Republicana de Llançà ha denunciat que l’alcalde del municipi, Pere Vila, ha cedit a la pressió del PSC atorgant-li més competència al seu portaveu, Francesc Guisset. Els republicans no entenen aquesta decisió per part d’algú que es postula per ser el futur delegat del govern a Girona després que el secretari general dels socialistes insultava obertament el president Quim Torra titllant-lo de racista, supremacista o comparant-lo amb la ultradreta de Vox. Des de Llançà afegeixen a tots aquests despropòsits les declaracions d’Alfonso Guerra explicant que “ara tenim un president de la Generalitat que parla exactament igual que un nazi. Però no, diem que és supremacista, no sigui que s'enfadi. És nazi, és així...”.
El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, argumenta que “més enllà de desmarcar-se o fer qualsevol tipus de crítica com han fet altres socialistes com Josep Fèlix Ballesteros, el PSC llançanenc avala amb el silenci la reacció del seu partit. I si Guisset s’empassava el gripau de seguir a govern sense alcaldia, ara és Vila qui s'empassa el gripau en no actuar davant el posicionament dels socialistes”.
En aquesta línia, aquest dilluns Vila ha comunicat la delegació de les atribucions d’Interior a Guisset. “Aquesta cartera sempre ha estat en mans de l’alcaldia i, per aquest motiu, no s'entén la seva delegació fora de la compensació per no haver entregat la vara ara farà dos mesos”. Cal recordar que el PSC llançanenc es va quedar al govern municipal tot i el trencament del pacte amb el PDeCAT.
Cusí afegeix que “lamentem profundament que mantingui el PSC a govern. Qui es postula com a home fort del president a Girona, com a futur delegat del govern, no pot deixar impune l'actitud dels socialistes. Però el que és més llastimós i greu, és que a més, li entregui gratuïtament la cartera d'interior deixant el control i la seguretat ciutadana en mans del 155”. 
Esquerra ja va manifestar en un comunicat que la solució de no cedir l'alcaldia a Guisset i voler mantenir-lo al govern era “una decisió purament estètica que no resolia la qüestió de fons”. Cusí va oferir el seu suport a Vila demanant que trenqués amb el PSC, oferint a canvi “garantir la bona governabilitat, des de l'oposició, amb un suport extern”. Ara mateix Cusí afegeix que “retirem aquest oferiment davant d'aquesta situació vergonyant”.