Llançà

Notícia

Esquerra Republicana alerta de la manca d’inversió a Llançà

Reducció del deute durant l'etapa de govern d'ERC Llançà i de la Conselleria d'Hisenda amb Oriol Junqueras
Reducció del deute durant l'etapa de govern d'ERC Llançà i de la Conselleria d'Hisenda amb Oriol Junqueras
Els republicans recorden que si s’ha tancat l’exercici 2017 amb mig milió de superàvit és perquè...
El grup municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Llançà ha alertat de “la preocupant manca d’inversió que està patint el municipi”. En aquesta línia, els republicans recorden que, a finals d’any i a petició d’ERC, el govern ja va informar que en moltes partides el grau de compliment de la despesa no assolia tan sols el 50%. Aquest produeix un “fals estalvi”  que no és fruit d’una bona gestió i d’una reducció de les despeses, sinó de “no haver aplicat allò que estava pressupostat”.
El portaveu llançanenc d’Esquerra, Guillem Cusí, recorda que quan ERC era a l’alcaldia, el 2016 el superàvit va ser exactament el mateix (514.366,25€ el 2016 per 522.883,21€ el 2017) però que en aquell cas va ser el resultat “del compliment del pressupost més una dura tasca de reducció i contenció de les despeses, que va comportar un diferencial de 300.000€ envers el 2015”.
“No han aprofitat cap de les polítiques que vam implantar per a la reducció i contenció de costos i per un major aprofitament de la despesa pública. Han tingut algun encert, de ben segur, però de la mateixa manera que un rellotge sense piles marca l’hora bé dos cops al dia, és a dir, sense fer res”, argumenta Cusí.
 
Moció per l’alliberament dels presos polítics
Durant el darrer plenari, des d’ERC es va impulsar una moció que demanava  l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i denunciava la deriva antidemocràtica de l’Estat. Es va aprovar amb els vots favorables del PDeCAT i ERC i amb l’abstenció del grup socialista i APL.
Cusí lamenta que el portaveu socialista, Francesc Guisset, aprofités la moció per afirmar que Esquerra havien estat els culpables d’haver perdut l’oportunitat de ser alcalde, per haver vulnerat els seus drets quan els republicans varen demanar a Pere Vila de prescindir dels socis del 155.
 
 
“Ningú entén el comportament dels socialistes que s’empassen el gripau de seguir a govern sense l’alcaldia per tacticisme polític, pel bé del poble i sense haver donat cap resposta a l’incompliment del document signat. I, durant un plenari, es contradiuen quan es debaten temes relacionats amb el suposat trencament, carreguen contra ERC i no volen obrir cap debat amb els demòcrates”, reflexiona el portaveu republicà.