Llançà

Notícia

ESQUERRA REPUBLICANA DE LLANÇÀ DENÚNCIA LA CONTRACTACIÓ A DIT D’UNA EMPRESA DE TREBALL TEMPORAL D’UN EXREGIDOR DE CIU

Els republicans també critiquen la manca de planificació en inversions i infraestructures, després d’una nova modificació de crèdit.

Esquerra Republicana de Llançà denuncia que l’ajuntament hagi contractat els serveis de l’Empresa de Treball Temporal MANPOWER per a la contractació de personal eventual, dirigida per l’exregidor convergent Joan Carles Subirats. Els republicans consideren que, davant d’aquesta situació, plana l’ombra del dubte en quan a la imparcialitat per escollir les noves incorporacions.

El portaveu d’Esquerra, Guillem Cusí, afirma que “hi ha moltes ETT’s a la província. Que s’hagi escollit la que dirigeix l’exregidor convergent fa arrufar el nas. I sense criticar la vàlua i els mèrits dels nous contractats, és més que sospitós que un d’aquests sigui familiar de primer grau del propi Subirats”.

D’altra banda, durant el plenari celebrat aquest dilluns 30 de juliol, Esquerra va posar a sobre la taula la manca de planificació en l’apartat d’inversions. “En quan a l’àmbit municipal s’actua posant pedaços, no segueixen el seu propi pressupost ni cap criteri raonable. Prioritzen la improvització i això fa que obres noves, arranjaments o reurbanitzacions necessàries i pressupostades es demorin sine die”, explica Cusí.

Els republicans també van retreure al grup socialista que no treballessin a Madrid per les inversions promeses des de fa anys. “Ara que el PSC governa a Llançà i a Madrid, podrien haver fet quelcom per introduir les esmenes que el nostre grup va presentar als pressupostos generals de l’estat, en que es preveien quatre milions d’euros per la travessia i rotonda d’accés al municipi, llargament reclamada des de fa més de 20 anys, o les obres de millora de l’estació de tren”.

A preguntes del grup d’ERC, el govern va reconèixer que enguany es torna a subministrar aigua a Cavas del Castillo de Perelada (Zona Garbet – Colera), tot i que el Restaurant Garbet ja ha tancat i ara només queda la finca de la família Mateu. La portada d’aigua s’està realitzant sense la signatura d’un nou conveni, degut que l’anterior ja està extingit i sense cap informe tècnic que en justifiqui la necessitat, tal i com es va acordar. “Tot i fer prevaldre el principi de solidaritat, això no és excusa per el tot si val. Que compleixin amb l’establert, amb els terminis i tràmits i que justifiquin la manca d’aigua, llavors no hi haurà cap problema”.

Els republicans celebren que s’hagi instal·lat una guingueta informativa a l’embarcador de Sant Carles però, al mateix temps, lamenten que aquesta iniciativa hagi anat en detriment del punt d’informació turística que s’instal·lava a l’estació de RENFE. “L’estació és una de les principals portes d’accés al municipi i més en el període estival. Eliminar aquest punt d’informació no només denota un menyspreu cap als usuaris del transport públic, sinó també per aquells visitants que mitjançant el tren ens visiten per primera vegada i volen informació”.

https://www.emporda.info/comarca/2018/08/01/erc-llanca-denuncia-contractacio-dit/402382.html