Lleida

Totes les notícies


Entrega de Plaques i Medalles de la Ciutat de Lleida 2017

El grup municipal d’ERC-Avancem denuncia que la Paeria beneficia sempre als mateixos proveïdors

Els republicans demanen a l’equip de Govern igualtat d’oportunitats per la resta de comerços i empreses de Lleida, mitjançant un procés obert que garanteixi els principis de la contracció pública. El grup municipal d’ERC-Avancem denuncia que l’Equip de Govern utilitza sempre els mateixos proveïdors per a realitzar les compres de l’ajuntament. Els republicans han fet aquesta denuncia després de comprovar que la Paeria s’ha gastat 16.000 euros en la compra de medalles i plaques en una única joieria, la mateixa a què es recorre quan es fan compres d’aquesta naturalesa. Carles Vega, president del Grup Municipal d’Erc-Avancem, demana igualtat d’oportunitats per la resta de comerços i empreses de Lleida. “Sempre que s’han hagut de comprar viatges o contractar allotjaments ho ha fet la mateixa agencia de viatges, el mateix passa amb els articles de joieria com les plaques i medalles per la ciutat els quals són encomanats sempre a la mateixa joieria. Podríem dir el mateix dels llibres i material d’oficina, els quals sempre són adquirits a la mateixa llibreria, i així amb molts altres serveis com ara els tipus càtering i restauració”, lamenta el regidor. Vega demana que a partir d’ara es respecti la igualtat d’oportunitats, endegant un procés obert que garanteixi els principis de la contractació pública. “Totes les empreses de Lleida tenen el mateix dret a participar del seu negoci amb les administracions públiques, per tant demanem que es respecti la lliure comercialització, transparència i igualtat per a tothom”.

Carles Vega firmant la sol.licitud presentada

El grup municipal d’ERC-Avancem demana formalment la retirada del projecte del Parc de les Arts

Els republicans han registrat avui una sol·licitud per a que es revoqui la decisió de dur a terme el projecte i han demanat formalment al Govern de la Paeria endegar un procés participatiu i que siguin els mateixos veïns els qui decideixin sobre el futur del solar El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha sol·licitat formalment la retirada del projecte del Parc de les Arts. Els republicans han registrat avui una sol·licitud en la qual es demana que sigui paralitzat el procediment per l’adjudicació i realització de l’obra a fer en el solar municipal que hi ha al terreny situat al carrer Alcalde Pujol. En aquesta sol·licitud el grup municipal també demana que es revoqui la decisió de dur a la pràctica el projecte. Finalment es demana al Govern de la Paeria  que s’endegui un procés participatiu entre els veïns i les veïnes dels carrers limítrofs amb laparcel.la en qüestió. Carles Vega, president del Grup Municipal d’ERC-Avancem recorda que ja va avisar que els veïns estan en desacord a que es cedeixi una part d’aquest solar en règim de concessió per la seua explotació a lucre de tercers, especialment en un barri amb manca d’equipaments municipals i d’espai públics destinats a l’ús públic lliure i gratuït, “per tant creiem que són els veïns que han de decidir quins usos se n’ha de fer i quines actuacions urbanístiques i constructives caldria practicar-hi”, apunta Vega. En aquest sentit, Vega reitera tot el suport d’ERC-Avancem a les vindicacions del barri, “Ja que la parcel·la és municipal i, per tant, ha de poder ser per a tota la ciutat i per al gaudi de la gent i particularment dels veïns de la zona, tal com ells mateix demanen”, diu Vega. D’altra banda, en la Comissió d’Urbanisme d’avui, el Portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, Josep Maria Baiget ha valorat molt positivament el canvi d’ordenança municipal la qual permet portar aquells animals domèstics degudament identificats, que per la seva mida puguin ser transportats en receptacles convenientment preparats i tancats, sempre sota la responsabilitat del portador, per tal que no puguin embrutar o incomodar els altres viatgers.

Roda de premsa Pla de Sanejament

Vega: “La Paeria està a prop del col·lapse”

El regidor avisa que el Pla de Sanejament presentat per l’equip de govern és una cortina de fum per amagar que el consistori està al límit de la seva capacitat financera. El grup municipal d’ERC-Avancem denuncia que l’ajuntament de Lleida està a prop del col·lapse. En una roda de premsa avui els republicans han avisat que si l’equip de Govern no fa res per aturar aquesta situació d’endeutament de més del 110 per cent, no hi haurà altre remei que deixar que hi intervingui la Generalitat o l’Estat. Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, recorda que l’equip de Ros ja estava informat d’aquesta situació i lamenta la passivitat i la manca de propostes per sortir d’aquest estat d’enfonsament. “Tot i estar avisats fa més d’un any pel Departament d’Economia i Finances, el govern llavors no fa res al respecte i ara  tira pilotes fora presentant Pla de Sanejament, que dura quatre anys i el qual no aporta cap documentació per justificar-lo, ni proposta real per reduir el deute. Com sempre l’equip de Ros actua sota la política de la ‘puntada endavant’ o de ‘qui dia passa any empeny’ esperant que aquesta situació s’arregli sola.”, avisa el regidor. Vega lamenta que aquest Pla de Sanejament fa perillar les noves inversions del consistori durant dos mandats perquè s’haurà d’eixugar primer el deute, i no entén com Ros fa 15 dies presumia de l’augment de la despesa per Festa Major (400 mil euros) i ara presenta un Pla de Sanejament. “Són declaracions totalment contradictòries. Però el que més ens preocupa és que rebutgi constantment les nostres propostes de recuperació econòmica com són l’augment de l’IBI a les grans superfícies i a grans promotors d’usos no residencials o la recuperació de concessions com són la zona blava, la qual comptava ja amb el seu vist-i-plau i també el de la Generalitat i se’ns presenti un Pla de Sanejament sense cap tipus de fonament, el qual disfressa les xifres, tot plegat per amagar el que nosaltres ja vam denunciar en el passat Ple de Pressupostos: Que l’Ajuntament de Lleida té un endeutament de quasi 200 milions d’euros”, diu Vega.

Programes Sobrants

El grup municipal d’ERC-Avancem demana una reunió extraordinària per valorar la Festa Major

Els republicans demanen fer balanç i revisar aspectes millorables per posar-los en pràctica de cara les festes de tardor i les de maig de l’any que ve El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demanarà en la propera comissió de Serveis a les Persones, una reunió extraordinària per fer balanç de les passades festes de maig i revisar aspectes millorables per posar-los en pràctica de cara les Festes de Tardor i les properes Festes de Maig. Núria Marín, regidora d’ERC a la Paeria, explica que hi ha vàries activitats, com ara la Ofrena de les Flors que han pres un caràcter totalment religiós, “quan hauria de ser un acte obert a tots els lleidatans siguin de la religió que siguin”. La regidora també apunta que la corporació local “actua tractant de forma diferent certes entitats, quan hauria d’actuar amb totes per igual”. En aquest sentit Marín recorda que les Cases Regionals gaudeixen sempre del dissabte per donar-se a conèixer als Camps Elisis, quan les Entitats Culturals disposen d’un altre dia el qual no té tanta afluència de gent. “Per tant demanarem l’alternança de berbenes en dissabte als Camps Elisis. Tampoc no entenem perquè l’equip de govern convoca la corporació a visitar oficialment les cases regionals i  no les entitats culturals, per tant demanarem també explicacions sobre el criteri que segueix l’equip de govern a l’hora d’organitzar les visites corporatives i millorar aquest criteri de cara futures festes majors”. Per últim i per segon any consecutiu Marín avisa de l’excés de programes sobrants, “un any més i per segon any consecutiu ens trobem amb un excés de programes que no s’han repartit, casualment tots en castellà. Voldríem saber si això es tracta d’un mal càlcul a l’hora d’imprimir-los o té a veure amb la política castellanitzadora que està seguint l’equip de Ros i que sembla que només porti que despesa econòmica injustificada”, diu Marín.

Parc de les Arts

El grup municipal d’ERC-Avancem demana a Ros que retiri el projecte del Parc de les Arts

Els republicans donen ple suport als veïns i demanen que no es privatitzi aquest espai públic i el converteixi en equipaments pel barri El grup municipal d’ERC-Avancem exigeix al govern de la Paeria que retiri el projecte del Parc de les Arts. Els republicans donen ple suport als veïns de la zona i demanen a l’ajuntament que escolti les seves vindicacions i retorni aquest solar del terreny Alcalde Pujol al barri, convertint-lo en equipaments municipals i no en iniciativa privada, ja que  aquesta zona té moltes mancances d’equipaments públics. Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem a l’ajuntament de Lleida, insisteix a Ros que parli amb els veïns i que endegui un procés participatiu per a que siguin ells mateixos els que decideixin què volen fer amb el Parc de les Arts. “Quan estàvem negociant els pressupostos per l’any 2016 ja vam demanar que es realitzés un procés participatiu sobre el futur del Parc de les Arts amb els veïns del barri. Tement-nos  que l’alcalde ja podia tenir una decisió presa sobre el futur del solar, en el passat Ple vam tornar a insistir que parlés primerament amb els veïns abans de fer res. Novament sembla que l’alcalde ja hagi decidit el què és millor per la ciutat sense consultar abans amb els ciutadans”, lamenta el regidor. Vega demanarà a la resta de grups municipals que també donin suport als veïns i s’afegeixin a la petició retirada del projecte. Carpa informativa D’altra banda el grup municipal d’ERC a la Paeria continua amb la seva campanya informativa per la ciutat de Lleida, demà al barri de Pardinyes. Amb aquesta nova campanya, els republicans volen conèixer les preocupacions reals de cada barri, per estudiar-les i poder dissenyar un programa més adaptat a les seves necessitats.  Recordem que el grup municipal d’ERC-Avancem instal·larà cada quinze dies, els dimecres a la tarda, en un indret estratègic de la ciutat, una carpa on recolliran les propostes que la gent els vulgui transmetre i els explicaran els projectes que el grup municipal té pel barri i per la ciutat.

Carpa Informativa a l'Eix Comercial

El grup municipal d’ERC-Avancem estarà demà a Pardinyes

Els republicans instal·laran dimecres per la tarda la carpa on recolliran les propostes de la gent del barri i explicaran el seu programa El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria continua la campanya informativa per la ciutat de Lleida, demà al barri de Pardinyes. Els republicans recolliran les propostes que la gent els vulgui transmetre i els explicaran els projectes que el grup municipal té pel barri i per la ciutat. Amb aquesta nova campanya informativa, el grup municipal vol conèixer les preocupacions reals de cada barri, per estudiar-les i poder dissenyar un programa més adaptat a les seves necessitats. Recordem que el grup municipal d’ERC-Avancem instal·larà cada quinze dies, els dimecres a la tarda, en un indret estratègic de la ciutat, una carpa on recolliran les propostes que la gent els vulgui transmetre i els explicaran els projectes que el grup municipal té pel barri i per la ciutat. Ara fa 15 dies es van instal·lar a l’Eix Comercial, on van recollir una trentena de propostes. El grup municipal planeja dur a terme aquesta acció fins les properes eleccions municipals.

Consell d'Administració de l'EMU

El grup municipal d’ERC-Avancem rebutja la formulació dels comptes 2016 de l’EMU

Els republicans consideren que l’empresa municipal d’urbanisme no està fent cap esforç per recuperar els quasi 22 milions d’inversió recuperables del Pla de l’Estació El grup municipal d’ERC-Avancem ha rebutjat aquest matí, en la sessió ordinària del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), la formulació dels comptes de l’any passat. Els republicans no estan contents amb la tasca que l’empresa municipal està duent a terme i es queixen que prioritza les seves tasques segons la necessitat de l’equip de govern i no la dels ciutadans. En aquest sentit Josep Maria Baiget, conseller de l’EMU i portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, ha preguntat al consell d’administració quines tasques està duent a terme l’EMU per a recuperar els quasi 22 milions invertits en el Pla de l’Estació. “Ens trobem que tenim 21.9 milions d’euros, que són de la ciutat i que hauríem de recuperar  per invertir-los en millorar i potenciar el Pla de l’Estació, el comerç de proximitat i en definitiva el centre de Lleida la qual cosa permetria una mobilitat de qualitat i ens trobem que l’EMU actua amb molta passivitat i no està realitzant cap acció per recuperar aquests diners i dinamitzar la zona” apunta Baiget. El Portaveu diu que si l’EMU mostrés interès en recuperar aquests diners, no faria falta que  l’ajuntament invertís cada any quasi 5 milions d’euros per donar viabilitat a l’empresa municipal. “Per tant continuem amb la tònica de cada any que l’ajuntament ha d’aportar quasi 5 milions d’euros per salvar els comptes de l’empresa municipal. Si el consistori actues amb menys desinterès ajudaria a l’EMU a potenciar el Pla de l’Estació, el qual faria l’empresa viable i tindria 5 milions més per invertir en la ciutat de Lleida. Però sembla que l’equip de Ros està més interessat en promoure altres inversions com són Torre Salses que no comportaran cap benefici a les arques municipals i sí a interessos especulatius de tercers”, diu Baiget Els republicans també han votat en contra l’aprovació del plec de condicions per la contractació del servei d’auditoria dels comptes anuals de l’EMU corresponents als 2017, 2018 i 2019 perquè consideren que l’abast de clàusules per a que una empresa pugui concursar és excessiu la qual cosa comporta un dirigisme a molt poques per no dir a una sola empresa auditora.

Llotja de Lleida

El grup municipal d’ERC-Avancem rebutja el projecte de la construcció de dues torres al solar annex de la Llotja

Els republicans també exigeixen que es respectin els terminis de compliment de les obres tant d’inici com de finalització El grup municipal d’ERC-Avancem rebutja el projecte presentat avui corresponent a la construcció de dues torres d’habitatges al solar adjacent a la Llotja. Els republicans consideren que tot i que també es tracta de la construcció de dos blocs, el projecte presentat difereix molt del projecte inicial, ja que varia el nombre de plantes dels edificis i en gira l’orientació d’una de les dues torres. Carles Vega, president del grup ERC-Avancem a la Paeria i conseller del Centre de Negocis i Convencions (CNC) explica que com a Conseller ha votat en contra del projecte perquè s’ha rebutjat la seva petició de presentar un informe tècnic que ajudi a valorar si hi ha hagut una ‘modificació substancial’ del projecte. “Per tant, en virtut de la meva responsabilitat com a Conseller del CNC tinc l’obligació de conèixer si aquest canvi difereix molt del projecte original a efectes tècnics. Com que la meva petició de presentar aquest informe s’ha rebutjat, em veig obligat a votar que No, perquè entenc, sota la meva visió no especialitzada, que la modificació del projecte Sí és important i per tant, tal com especifica el contracte, si la modificació és important no es pot aprovar”, apunta Vega. El conseller ha lamentat que tot i les seves peticions el projecte de la construcció de les dues torres continua endavant, però ha exigit que es respectin els temps d’execució d’obra. “Demanem al consell directiu del CNC i a l’empresa constructora garantia que aquesta construcció continua endavant i que no es tracta d’una maniobra de distracció per no haver de retornar el solar al CNC, per tant exigim que es compleixin els terminis d’execució que contempla el contracte, i això  vol dir que l’obra començarà màxim en un any i que la construcció de les dues torres no durarà més de tres anys”, diu Vega.

Horta de Lleida

El grup municipal d’ERC-Avancem considera insuficient la celebració d’un congrés per a debatre el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida

Els republicans consideren que amb una jornada de debat i ponències no és suficient per desenvolupar un pla que protegeixi i potenciï l’activitat agrària a l’Horta. El grup municipal d’ERC-Avancem considera insuficient la celebració d’un Congrés per elaborar el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida. Els republicans, tot i ser els que van posar sobre la taula la necessitat de crear aquest Pla d’Usos per l’Horta, consideren que amb una jornada de debat i ponències no és suficient per desenvolupar un pla que protegeixi i potenciï l’activitat agrària a l’Horta. Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal, apunta que la jornada que té previst dur a terme la Paeria el proper 20 de maig a la Llotja és insuficient per elaborar el Pla d’Usos de l’Horta. “Des de l’ajuntament de Lleida ho han volgut vestir com a congrés, però en realitat és una jornada de ponències i debats. En cap moment hi ha cap votació que permeti als veïns escollir l’Horta que volen. Tot i així, ens felicitem que aquesta necessitat que vam posar damunt de la taula ara fa més d’un any s’hagi decidit finalment dur a terme”, apunta Baiget. D’altra banda, Baiget ha celebrat que en breu sortirà a la llum una APP que servirà per millorar la ubicació de les parcel·les i habitatges de l’horta. “Ja feia molt de temps que el grup municipal d’ERC-Avancem reclamàvem la necessitat de crear una APP que servís per millorar la ubicació de les finques i que fos útil tant pels veïns com per quan han d’actuar els cossos d’emergències. Hi ha trams que l’Horta està mal senyalitzada, inclús numerada incorrectament. Amb aquesta APP, que recordem va ser iniciativa d’ERC, tan els veïns com els cossos d’emergència podran desplaçar-se per l’Horta i accedir a les finques amb molta més facilitat”, descriu Baiget. La APP sortirà en unes setmanes, serà gratuïta i estarà disponible per tothom.