Lleida

Totes les notícies


ERC diu no a la retallada a la sanitat pública

Esquerra denuncia la poca transparència del Govern a l’hora de retallar els recursos del Sistema Sanitari Públic

Esquerra de Lleida s’ha reunit avui amb la junta de personal de l’Hospital Arnau de Vilanova per analitzar com afecten al centre sanitari les retallades previstes per la Generalitat de Catalunya i la repercussió de les mateixes als seus treballadors i al ciutadania de Ponent. El diputat Carmel Mòdol acompanyat per la també diputada Carme Capdevila i la candidata a la Paeria, Montse Bergés, ha denunciat que tot i que el Conseller de Salut ja coneix l’informe sobre retallades i afectacions als diferents hospitals catalans, encara no n’ha informat pròpiament als centres sanitaris, creant una situació de desconcert a la mateixa junta de personal, treballadors i a la ciutadania en general. Mòdol ha denunciat que aquestes retallades ja eren previsibles, més quan el mateix Govern ja va aconsellar als catalans que és fessin una mútua sanitària privada, ‘a les mútues privades ens hi apuntem en moments de bonança, no en moments de crisis en la que la disponibilitat pressupostaria familiar en moltes cases és complicada. Començar abans de planificar les retallades dient que la gent s’ha d’apuntar a mútues privades ja denotava les intencions del govern de provocar un cert desmantellament del Sistema Públic de Salut en benefici del sistema privat’. En aquest sentit Mòdol ha fet una crida a la ciutadania per a que també s’oposin a aquestes mesures ‘encoratgem a tots els ciutadans a que facin costat als treballadors dels hospitals en la seva lluita per a que aquestes retallades no afectin a la qualitat dels serveis sanitaris lleidatans, que de ben segur sabem que així serà’. Per la seva part, Montse Bergés, candidata d’Esquerra de Lleida, ha lamentat que l’alcalde Ros no hagi pres part en la defensa del sistema sanitari lleidatà ‘parla molt de temes nacionals com l’aeroport d’Alguaire o celebra públicament que el govern no apliqui la Llei de Vegueries, però no l’hem sentit en cap moment defensant el nostre sistema sanitari’.

Presentació de la candidatura d'ERC

ERC proposa un nou protocol intern perquè cap queixa ciutadana es quedi sense resposta

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha inscrit avui aquesta tarda davant la Junta Electoral Central (JEC) la candidatura dels 31 dones i homes que es presenten a la Paeria. L’alcaldable i cap de llista per ERC a Lleida, Montse Bergés, ha reiterat que l’objectiu d’aquesta llista és reobrir la Paeria a totes les persones, perquè a partir del 22 de maig “ha de ser el torn de cadascun dels lleidatans i lleidatanes”. En aquest sentit, ha recordat que la d’ERC és una llista feta amb persones actives en la societat civil, que coneixen la realitat quotidiana i que estan preparades per liderar una nova Lleida, centrada molt més en les persones, que en el ciment. Mesura per respondre a tota la ciutadania Per la seva part, el número dos i president de ‘Lleida Decideix’, Jordi Cortada, ha aprofitat l’acte per anunciar una altra de les propostes que ERC portarà al seu programa electoral i que té per objectiu millorar l’atenció que els ciutadans reben per part de l’administració local. La mesura consisteix en aplicar un nou protocol de funcionament intern, per tal que cap queixa o pregunta dels ciutadans es quedi sense resposta. Aquest protocol funcionarà de forma que a cada ciutadà que presenti un escrit se li assignarà un número, per tal que pugui saber en tot moment en quina fase es troba la seva petició. Per la seva part, l’Ajuntament estarà obligat a donar algun tipus de resposta abans de tres mesos a comptabilitzar des de l’entrada a registre de la queixa o petició. Cortada ha afirmat que s’ha d’acabar amb l’etapa del ‘silenci administratiu’ o de la resposta tardana, ja que, com s’ha vist en les darreres memòries del Síndic Municipal, molt sovint la principal queixa dels ciutadans és que l’Ajuntament de Lleida no els fa cas. El número dos d’ERC a la Paeria ha afegit que aquesta mesura anirà acompanyada de la descentralització de l’OMAC, per tal que els veïns dels barris més allunyats no s’hagin de desplaçar al Pal•las.

Bergés: “ERC proposa modernitzar la imatge i estètica dels mercats per fer-los més atractius i situar-los com a referents d’atracció comercial”

La candidata i alcaldable d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha visitat avui el Mercat de la Rambla per comprovar si les millores anunciades per la Paeria, arran d’una denuncia feta pel Grup Municipal d’ERC ara fa un any, s’han aplicat. En aquest sentit, ERC ha constatat que encara queda molta feina per ‘dignificar’ aquest punt de venta dels diumenges. La candidata independentista ha anunciat que un dels punts del programa electoral d’ERC serà la modernització de la imatge i estètica global de tots els mercats ambulants de la ciutat per fer-los més atractius al públic i situar-los com a referents en el comerç ambulant del mapa català. “Es necessari una anàlisis a fons per saber amb exactitud els punts febles i com podem impulsar cadascun dels mercats, ja que han quedat ancorats en el passat i hem d’actualitzar-los als temps actuals”, ha afirmat Bergés. A més a més, si els mercats actuen com a ‘pool’ d’atracció també ajudaran a incrementar el consum en els locals de restauració dels barris. Cal una imatge unitària que els identifiqui com a marca, també hem de millorar la neteja dels mercats, les zones d’aparcament, la informació d’aquests a través de la xarxa, perquè el públic visitant sàpiga qui hi pot trobar, així com noves eines per fer-los més sostenibles (repartint bosses reciclades entre el públic, per exemple).

Protesta dels veïns de Cappont

ERC denuncia que el govern de CiU no veu prioritari l’IES de Cappont

El govern de CiU no veu prioritari ni urgent construir el IES de Cappont, segons es pot comprovar en la resposta per escrit que la consellera Irenne Rigau emet als diputats d’ERC al Parlament, Carmel Mòdol i Anna Simó, el passat 8 d’abril. Concretament, i dins de l’apartat “Previsions actuals amb referència a diversos centres com a instituts escola” el Govern de CiU respon a la pregunta per part del Grup parlamentari d’ERC de la següent manera: “Cappont: “En la planificació escolar del Departament s’ha previst la creació d’un nou institut al barri de Cappont, si bé, es durà a terme quan l’oferta de places sigui insuficient. Actualment tot l’alumnat d’educació secundària del barri de Cappont roman escolaritzat i l’oferta es considera suficient”. En aquest sentit, la portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, denuncia la contradicció per part dels dirigents de CiU i exigeix d’una vegada per totes que aclareixin aquest assumpte i parlin clar.

ERC vol reobrir la Paeria

ERC anuncia en la presentació de la seva llista ‘per reobrir la Paeria’ tres mesures per millorar la vida als aturats, autònoms i proveïdors

Bergés proposa: Convertir els Centres Cívics en “clubs de la feina” en horari de matí i oferir Internet,telèfon i assessorament gratuït als 20.000 aturats Eliminar l’estructura gerencial per estalviar 4 milions d’euros i destinar-los a pagar proveïdors Crear la finestra única pels autònoms i emprenedors Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat avui davant la porta de la Paeria la llista electoral amb la qual pretén reobrir la porta de l’Ajuntament a tota la ciutat. L’alcaldable per ERC, Montse Bergés, ha recordat que es tracta d’una llista renovada, que combina joventut amb experiència i formada per persones molt actives en la societat civil lleidatana. Coincidint amb aquesta presentació Bergés ha anunciat que un dels objectius d’ERC durant aquesta campanya serà fer arribar a tota la societat propostes reals, factibles i que es puguin dur a terme. En aquest sentit, Esquerra ha volgut presentar avui mateix tres de les seves idees per combatre la crisi i millorar la vida dels lleidatans i lleidatanes que la pateixen. Aquestes són les següents: 1. Obrir els matins els Centres Cívics per ‘convertir-los’ en Clubs de la Feina, o sigui, uns espais físics assistits per un tècnic/a competent i destinat als demandants d’ocupació (20.000 aturats). En aquests clubs els sol•licitants podran connectar-se a internet, fer trucades i rebre assessorament gratuïts, sempre i quan ho justifiquen per motius professionals. A més a més, hi trobaran ofertes de feina, intercanviaran projectes, tindran informació sobre els cursos d’ocupació. Amb aquesta proposta contribuïm també a millorar l’estat d’ànim d’aquell aturat que no es mou de casa seva. 2. Eliminar l’estructura gerencial amb la qual s’obtindrà un estalvi de 4 milions d’euros en els propers quatre anys que anirà destinat a pagar als diferents proveïdors amb els quals treballa la Paeria per complir la proposta que cobrin en 30 dies. 3. Crear la finestra única per l’autònom i/o emprenedor que vulgui obrir una activitat i no ‘defalleixi’ en l’intent pel cúmul de tràmits burocràtics.

Montse Bergés amb Carmel Mòdol i Francesc Mitjans

Montse Bergés acusa l’alcalde Ros de falta de respecte per la democràcia a l’encarregar el nou Pla General de la Ciutat a un mes de les eleccions

La portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha lamentat avui que l’alcalde Àngel Ros hagi encarregat a un mes de les eleccions municipals el nou Pla General Municipal de Lleida (PGM), comprometent d’aquesta manera el futur govern municipal. Bergés creu que el destí de la ciutat pels propers 15 anys “no el pot decidir unilateralment un alcalde, sinó tota la ciutadania, per tant li demanem que aturi aquest encàrrec i, primer, ho expliqui a la ciutat i al saló de plens”. La candidata independentista es mostra a favor que la UdL sigui l’encarregada d’elaborar els estudis, però creu que l’alcalde “ha de mostrar un major respecte per la democràcia i signar aquests encàrrecs a partir del nou govern sortint de les urnes el 22 de maig”. A més a més, Bergés retreu a l’alcalde aquest anunci clarament electoralista, quan en els darrers quatre anys no ha volgut parlar de l’expansió de la ciutat, ni tampoc de com solucionar alguns dels problemes urbanístics de Lleida, com la manca d’un Pla Director per l’Horta o la desmesurada xifra de creixement de pisos nous (15.000 fins al 2015) en un moment en què no es pot construir i s’han de buscar noves fórmules, com la promoció del lloguer, el lloguer amb opció de compra, la rehabilitació i l’elaboració d’un cens de pisos desocupats, propostes, aquestes, que el Grup Municipal d’ERC ha defensat al llarg d’aquests quatre anys i que va portar a la comissió extraordinària d’urbanisme celebrada fa dos anys. REPLANTEJAR L’ÀREA RESIDENCIAL ESTRATÈGICA La portaveu i candidata d’ERC ha fet aquestes declaracions davant els terrenys de l’Àrea Residencia Estratègica (ARE) de Lleida plantejada per l’equip de govern del PSC i que preveu la construcció de 3.600 habitatges nous, una xifra “desmesurada” i “calculada en temps de la bombolla immobiliària”. Bergés creu que l’ARE –el Grup Municipal d’ERC ja hi va votar en contra- tal com la planteja l’alcalde Ros, “ha quedat desfasada, està sobredimensionada i s’ha de replantejar”.

Puigcercós emplaça els candidats d’Esquerra a ‘ser el baluard de les polítiques socials’ i ‘no permetre el desballestament de l’estat de benestar’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha fet un prec als alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores que aquest matí s’han aplegat davant les columnes de Puig i Cadalfalch: ‘ser el baluard en la defensa de les polítiques socials i no permetre el desballestament de l’estat de benestar’. ‘Serem l’esperança de la gent que ara té problemes’, ha assegurat  ‘els ajuntaments són la primera porta de defensa de les interessos de les persones i ens hem de comprometre a seguir fent el que sempre hem fet, garantir els drets de les persones’. Puigcercós, que ha fet aquestes declaracions aquest matí abans de la foto de família amb finalment 300 candidats a l’alcaldia, ha afirmat que ‘som Esquerra perquè defensem la igualtat de tots independentment d’on hagin nascut, som Republicana, perquè el primer de tot són les persones, i de Catalunya, de la Catalunya llarga i extensa, perquè defensem uns criteris nacionals, perquè més enllà de construir estructures d’estat construïm nació’. En aquesta línia, el líder independentista ha assegurat que ‘demà construirem país amb l’expressió civica ciutadana, amb l’expressió lliure del dret a decidir’, en la consulta sobre la independència que se celebrarà a Barcelona i ha recordat que ‘Esquerra no posa límits al dret a decidir’. ‘Hem estat al costat de les consultes i ens comprometem a continuar amb l’esperit d’Arenys de Munt des dels ajuntaments’. Abans de la fotografia de grup, s’ha celebrat un petit acte d’homenatge als alcaldes que, després de com a mínim dues legislatures al capdavant dels seus ajuntaments, han decidit retirar-se, en què Joan Puigcercós i Joan Ridao han entregat la insígnia Lluís Companys a Pau Blanco, alcalde d’Aitona, Pere Muñoz, de Flix, Antoni Soler, D’Ordal, Antoni Martín i Ortega de Montesquiu i Josep Cosconera de Guissona. La presentació de l’acte ha anat a càrrec del candidat d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella que ha posat en valor la tasca dels ajuntaments com a institucions que treballen la cotidianitat, però que també construeixen nació.

Jordi Cortada el dia de presentació de la candidatura d'ERC

Jordi Cortada, número 2 a la llista d’ERC a la Paeria i president de Lleida Decideix participarà com a voluntari a la consulta de Barcelona

El número dos de la llista d’ERC a la Paeria i president de l’entitat cívica i social lleidatana ‘Lleida Decideix’, Jordi Cortada, formarà part activa de l’organització de la consulta per a la independència que se celebrarà diumenge vinent a la ciutat de Barcelona. Concretament, Cortada participarà com a voluntari fent tasques de suport i de control en una de les taules situada al barri d’Horta-Guinardó. Cortada, que estarà acompanyat per una representació lleidatana de ‘Lleida Decideix’, aportarà l’experiència que va suposar-li participar en l’organització de la consulta del 25 d’abril de 2010 a Lleida, en la que van votar gairebé 9.000 lleidatans. La de Barcelona és l’última de les consultes per a la independència que se celebren a Catalunya, la més important pel que fa a nombre de votants, organització, voluntaris i punts de votació, amb un total de 317.

Bergés, Mitjans i Vega amb representants del barri de Cappont

ERC presenta a les AMPES i veïns de Cappont les seves propostes i es copromet a portar al Parlament el futur IES

La portaveu i candidata d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, el regidor Francesc Mitjans i el coordinador de campanya Carles Vega, van fer entregar ahir a les AMPES i l'Associació de Veïns de Cappont de les propostes que ERC presenta pel barri de Cappont. Entre aquestes cal destacar la pressió que ERC exercirà al Parlament de Catalunya perquè el govern de CiU inclogui una partida pressupostària per al futur IES de Cappont. Cal fer memòria i recordar que les dos mocions aprobades durant aquest mandat a la Paeria per tal d'exigir l'IES de Cappont han estat impulsades per ERC. Així mateix, Bergés també ha anunciat que ERC continuarà 'amatent' perquè el futur govern de la Paeria executi la nova escola 'bressol' pel barri, un projecte arquitectònic de la qual va ser un dels acords que el Grup Municipal d'ERC va pactar amb el govern. La gestió de la futura residència per a la gent gran a preus públics, projecte que també ha impulsat el Grup Municipal d'ERC des de l'oposició, és un dels altres compromisos d'ERC amb aquest barri. La reforma total de la xarxa de bus urbà, per reduir els temps d'espera i augmentar les freqüències, així com l'eradicació dels assentaments il·legals, són dos de les altres propostes electorals.